Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται για login χωρίς password

apple, Apple, Google και Microsoft συνεργάζονται για login χωρίς password

Οι τεχνολογικοί γίγαντες Apple, Google και Microsoft ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης ότι εργάζονται από κοινού προκειμένου δημιουργήσουν υποστήριξη για login χωρίς password σε όλες τις πλατφόρμες κινητών, desktop και browser που ελέγχουν την επόμενη χρονιά. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως η δυνατότητα θα εξαπλωθεί σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες στο όχι πολύ μακρινό μέλλον. Μιλάμε για Android και iOS, Chrome, Edge και Safari. και Windows και macOS.

Όπως δήλωσαν οι κολοσσοί της τεχνολογίας, επεκτείνουν την υποστήριξη για ένα πρότυπο σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης από την FIDO Alliance και το World Wide Web Consortium. Μια τέτοια διαδικασία θα επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν τα τηλέφωνά τους ως την κύρια συσκευή ελέγχου ταυτότητας για εφαρμογές, ιστότοπους και άλλες ψηφιακές υπηρεσίες. Το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου με pin/μοτίβο ή δαχτυλικό αποτύπωμα θα είναι αρκετό για να συνδεθείτε στις υπηρεσίες.

Χωρίς password δε θα χρειάζεται να θυμόμαστε τα στοιχεία σύνδεσης σε κάθε μία υπηρεσία ξεχωριστά ή να διακινδυνεύσετε την ασφάλεια χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης σε πολλές πλατφόρμες. Επίσης, έτσι θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τους χάκερ να παραβιάσουν τα στοιχεία σύνδεσης από απόσταση, καθώς η σύνδεση απαιτεί πρόσβαση σε μια φυσική συσκευή.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.