Internet

Apple: Καταργεί τα σχέδια για σάρωση φωτογραφιών iCloud για υλικό κακοποίησης παιδιών

H Apple βάζει τέλος και επίσημα σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις της, ένα σχέδιο για σάρωση εικόνων iCloud για ενδείξεις υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (ή CSAM).

Το περασμένο καλοκαίρι, η Apple ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει τη σάρωση στη συσκευή, μια νέα δυνατότητα που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία για να κοσκινίζει αθόρυβα τις φωτογραφίες χρηστών για σημάδια υλικού κακοποίησης παιδιών. Το νέο χαρακτηριστικό σχεδιάστηκε έτσι ώστε, σε περίπτωση που ο σαρωτής βρει στοιχεία για CSAM, να ειδοποιεί τεχνικούς, οι οποίοι στη συνέχεια θα ειδοποιούσαν πιθανώς την αστυνομία.

Το σχέδιο συγκέντρωσε κύμα αντιδράσεων από ειδικούς σε θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι η δυνατότητα σάρωσης θα μπορούσε τελικά να επανασχεδιαστεί για να αναζητήσει άλλου είδους περιεχόμενο. Ακόμη και η ύπαρξη τέτοιων δυνατοτήτων σάρωσης στο iOS ήταν μια κατεύθυνση προς ευρύτερες καταχρήσεις παρακολούθησης, ισχυρίστηκαν οι επικριτές. Εκείνη την εποχή, η Apple πολέμησε σκληρά ενάντια σε αυτές τις επικρίσεις, αλλά η εταιρεία τελικά υποχώρησε και λίγο μετά την αρχική ανακοίνωση της νέας δυνατότητας, είπε ότι θα αναβάλει την εφαρμογή για μεταγενέστερη ημερομηνία.

Τώρα, φαίνεται ότι αυτή η ημερομηνία δεν θα έρθει ποτέ. Την Τετάρτη, εν μέσω ανακοινώσεων για μια σειρά νέων χαρακτηριστικών ασφαλείας iCloud, η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι δεν θα προχωρήσει με τα σχέδιά της για σάρωση στη συσκευή.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.