Apple Pay: Θα καλύψει το 10% των παγκόσμιων συναλλαγών με κάρτες

Apple Pay, Apple Pay: Θα καλύψει το 10% των παγκόσμιων συναλλαγών με κάρτες

Το Apple Pay είναι μία από τις μεθόδους για την πραγματοποίηση πληρωμών εν κινήσει. Μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια η χρήση του θα διπλασιαστεί.

Η Apple μετατρέπεται σε οικονομικό κολοσσό

Σήμερα, το ποσοστό των πληρωμών που πραγματοποιούνται μέσω κινητού με το Apple Pay αντιστοιχεί στο 5% των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες. Η ερευνητική εταιρεία Bernstein ανέφερε στο Quartz ότι μέχρι το 2025 αυτό το ποσοστό θα έχει αυξηθεί στο 10%.

H Bernstein σημειώνει ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι οι οποίοι τους κάνουν να πιστεύουν ότι η Apple θα αλλάξει το οικοσύστημα πληρωμών. Αν κάποιος εξετάσει τα δεδομένα διαπιστώνει εύκολα πόσο δίκιο έχει. Επίσης, οι οικονομικές αναφορές που εκδίδει η Apple δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης των προβλέψεων της ερευνητικής εταιρείας.

Στην αναφορά Ιανουαρίου της εταιρείας με έδρα το Cupertino, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Tim Cook, δήλωσε ότι οι συναλλαγές μέσω Apple Pay έχουν υπερδιπλασιαστεί σε ετήσια βάση και υπερέβησαν σε πλήθος τα 15 δισεκατομμύρια.

Πέρα από τα δεδομένα των οικονομικών αναφορών, οι κινήσεις που κάνει η Apple δείχνουν ότι προσπαθεί να εισχωρήσει και να εδραιωθεί στον τομέα των συναλλαγών. Τον Σεπτέμβριο, η Apple έκανε ένα μεγάλο βήμα κυκλοφορώντας τη δική της πιστωτική κάρτα. Η Apple Card προσφέρει προνόμια σε όσους λειτουργούν εντός του οικοσυστήματος των προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρείας.

Μέσα σε αυτό το οικοσύστημα βρίσκουμε και το Apple Pay. Με δεδομένο λοιπόν ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι συναλλαγές μέσω της υπηρεσίας υπερδιπλασιάστηκαν, φαντάζει απόλυτα λογικό πως μέχρι το 2025 το 10% των πληρωμών θα πραγματοποιούνται από το Apple Pay.

Η ανάλυση που δημοσίευσε το Quartz είναι ιδιαίτερα διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το θέμα ακολουθείστε τον σύνδεσμο της πηγής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple Pay

Apple Pay Later: Διαθέσιμη η υπηρεσία “αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα”

H υπηρεσία Apple Pay Later γίνεται διαθέσιμη σε περιορισμένο κοινό στις ΗΠΑ, που θα μπορεί να δανείζεται χρήματα μέσω της εφαρμογής Wallet.

Business Apple Pay PayPal

Στο “στόχαστρο” των τραπεζών το Apple Pay και η PayPal

Μία ομάδα τραπεζών εργάζεται επάνω σε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι με στόχο να “καταρρίψει” το Apple Pay και την PayPal και να κατακτήσει την πρωτιά.

Software Apple Apple Pay iPhone

H Apple παρουσιάζει το Tap To Pay και μετατρέπει το iPhone σε POS

Η Apple με το Tap To Pay ταράζει για τα καλά τα νερά των ανέπαφων συναλλαγών, κάνοντας το iPhone τερματικό.

Business Apple Pay Bitcoin PayPal

H AMC Theaters δέχεται πλέον πληρωμές με bitcoin

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Adam Aron, είπε ότι η AMC Theaters δέχεται επίσης Ethereum, Bitcoin Cash και Litecoin για online αγορές και ότι πληρωμές μέσω Apple Pay, το Google Pay και το PayPal.