Η Apple σχεδιάζει να αποκτήσει Chips Made in USΑ

Internet

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να αρχίσει να αγοράζει τσιπ που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σύμφωνα σχόλια του Tim Cook σε εσωτερική συνάντηση.

Apple chip made in USA

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει να αρχίσει να αγοράζει τσιπ που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται σχόλια του Tim Cook σε εσωτερική συνάντηση.

Η Apple έχει “ήδη λάβει απόφαση να αγοράσει ένα εργοστάσιο κατασκευής επεξεργαστών στην Αριζόνα” που πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή το 2024, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτά τα τσιπ σε περίπου δύο χρόνια, σύμφωνα με τα αναφερόμενα σχόλια του Cook. Είπε επίσης ότι η Apple ελπίζει να “προμηθευτεί και από την Ευρώπη”

Τα ειδικά σχεδιασμένα τσιπ της Apple, όπως το τσιπ M2 που τροφοδοτεί τα νεότερα MacBook και τους επεξεργαστές της σειράς A του iPhone, παράγονται κυρίως από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Company ή TSMC. Όπως υποδηλώνει το όνομα της εταιρείας, τα περισσότερα από τα εργοστάσιά της βρίσκονται στην Ταϊβάν, αν και αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται μια προηγμένη εγκατάσταση στην Αριζόνα.

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Εγγραφόμενος αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ