Ασφαλές για την υγεία κρίθηκε το 5G από την Διεθνή Επιτροπή ICNIRP

, Ασφαλές για την υγεία κρίθηκε το 5G από την Διεθνή Επιτροπή ICNIRP

Η αναβάθμιση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε 5G έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται ανά τον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν πολυάριθμες κατηγορίες σχετικά με την υγεία και το πόσο επηρεάζει αυτό τους ανθρώπους. Αρκετοί ήταν αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία του δικτύου 5G, μπορεί να βλάψει τους ίδιους αλλά και τα υπόλοιπα έμβια όντα.

Η Διεθνής Επιτροπή για την Προστασία από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP) έκανε τις απαραίτητες δοκιμές και ανακοίνωσε επίσημα ότι το milimeter-wave του 5G είναι ασφαλές. Η συγκεκριμένη επιτροπή είναι υπεύθυνη για τον καθορισμό του ορίου έκθεσης στην ακτινοβολία και επίσημα πλέον όρισε το ανώτατο όριο έκθεσης στις ακτινοβολίες του 5G. Οι αλλαγές που έγιναν αφορούν ραδιοσυχνότητες μεγαλύτερες των 6GHz.

, Ασφαλές για την υγεία κρίθηκε το 5G από την Διεθνή Επιτροπή ICNIRP

Το πιο σημαντικό είναι ότι δίκτυα 5G που υπάρχουν στην Ευρώπη αλλά και ορισμένες πολιτείες της Αμερικής, έχουν επίπεδα παραγωγής ακτινοβολίας πολύ πιο κάτω από το ανώτατο όριο που όρισε η ICNIRP. Οι δοκιμές έδειξαν ότι τα επίπεδα ακτινοβολίας άγγιξαν μόλις στο 1% του μέγιστου ορίου. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για το δίκτυο 5G σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή ICNIRP.

Κατά την διάρκεια των δοκιμών διαπιστώθηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες 5G, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνταν στα κινητά τηλέφωνα το 1998.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Επιτέλους, ώρα να σωπάσουν όλοι αυτοί που έκραζαν το 5g και δεν ήξεραν τίποτα πάνω σε αυτό θέμα. Αν και με τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι θα συνεχίσουν να κράζουν το 5g παρόλο που κρίθηκε ασφαλές για την υγεία.

guest

“Κρίθηκε ασφαλές για την υγεία” με δοκιμές που κράτησαν πόσο; 5 μέρες; 1 μήνα;
Η ανησυχία αφορά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.
Προσωπικά, ως μη ειδικός, δεν έχω άποψη για το αν είναι ή όχι επικίνδυνο το 5G. Αλλά διαβάζοντας το https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal βλέπω ότι μία πληθώρα επιστημόνων αντιτίθενται όχι απαραίτητα στη χρήση του αλλά στη βιαστική υιοθέτησή του.
Ας αναρωτηθούμε αν είναι όλοι αυτοί αδαείς/τεχνοφοβικοί/συνωμοσιολόγοι ή απλά επιστήμονες που προσπαθούν να αξιολογήσουν τις όποιες επιπτώσεις εργαστηριακά και όχι στο σύνολο του πληθυσμού.

Anonymous

Aνολογα ποιες ερευνες θα διαβασει ο καθενας εαν ειναι χρηματοδοτημένες απο την ICNIRP θα ειναι σιγουρα υπερ του 5g εαν διαβασει ερευνες απο ανεξάρτητους ερευνητές κατα 70% βρισκουν πως ολα αυτα προκαλουν προβλήματα υγειας οχι μονο το 5g αλλα και το 4g

Πανος

Καλησπέρα! Βασικά εχω λίγο ανχοθει γιατί εβαλα πρόσφατα 5g σταθερο ιντερνετ και διάβασα πολλά άρμητικα άρθρα!

Κώστας Βλαχάκης

Καλημερα, αυτό που λέτε δεν είναι το 5G για το οποίο κάποιοι λένε διάφορα. Είναι 5GHz από το WiFi σας δεν έχει σχέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.