ASSISIbf: Ρομπότ μαθαίνουν σε διαφορετικά είδη ζώων να επικοινωνούν μεταξύ τους

, ASSISIbf: Ρομπότ μαθαίνουν σε διαφορετικά είδη ζώων να επικοινωνούν μεταξύ τους

Οι μέλισσες είναι ένα από τα πιο σημαντικά έντομα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για την φύση, ωστόσο το έντομο αυτό απειλείται αφού αρκετές φορές σημειώνεται σημαντική μείωση του πληθυσμού μέσα σε μία κυψέλη χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία.

Η ASSISIbf είχε στόχο να βρει τον τρόπο που λειτουργεί μία κυψέλη με σκοπό να επηρεάσει την συμπεριφορά της. Το project αυτό ξεκίνησε το 2013 και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αποτέλεσμα ήρθε μετά από χρόνια έρευνας. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ένα ρομπότ το οποίο μαθαίνει στα ζώα να επικοινωνούν τόσο μεταξύ τους όσο και με διαφορετικά είδη.

Πιο συγκεκριμένα, τα ρομπότ αυτά επέτρεψαν στις μέλισσες από το Γκράτς της Αυστρίας να λάβουν συνολικές αποφάσεις με μία ομάδα ψαριών που βρίσκεται στην Λοζάνη της Ελβετίας. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά όπου μεταφέρθηκαν πληροφορίες από ένα είδος ζώου σε ένα άλλο. Φυσικά, αυτό συνέβη με την χρήση του διαδικτύου και ρομπότ τα οποία ενεργούσαν ως διαμεσολαβητές και μεταφραστές.

, ASSISIbf: Ρομπότ μαθαίνουν σε διαφορετικά είδη ζώων να επικοινωνούν μεταξύ τους

Κύριος στόχος του project ήταν η ανάπτυξη καναλιών επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο διαφορετικά είδη ζώων (τις μέλισσες και τα ψάρια) και η διαχείριση του περιβάλλοντος. Όσον αφορά τα ρομπότ, χρησιμοποιούν αλγορίθμους οι οποίοι μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν με τα ζώα. Η έρευνα αυτή μπορεί να έχει αντίκτυπο στην γεωργία, την διαχείριση των αποθεμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, στην έρευνα συνέβαλλαν έξι Ευρωπαϊκοί θεσμοί από την Αυστρία, τη Κροατία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και την Ελβετία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Business AI featured Robots

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο θέλει άδεια για ρομπότ με “licence to kill”

Το Αστυνομικό Τμήμα του Σαν Φρανσίσκο ζητά από το Συμβούλιο Εποπτών της πόλης να του δώσει άδεια να αναπτύξει ρομπότ που θα μπορούν να σκοτώνουν υπόπτους.

Business Gear Robots

Η FedEx διακόπτει το πρόγραμμα παράδοσης με ρομπότ

Ακολουθώντας τα χνάρια της Amazon, η FedEx προχωρά στον τερματισμό του προγράμματος παράδοσης πακέτων με τεχνολογία ρομπότ.

Gear Robots Science

Robot θα αναλαμβάνει να σου κάνει το εμβόλιο

Καθώς τα κρούσματα ανεβαίνουν και όλοι μιλούν για την ανάγκη της τρίτης δόσης, ένα robot έρχεται να πιάσει δουλειά.