Δωρεάν WiFi και στο Θησείο

, Δωρεάν WiFi και στο ΘησείοΣτο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Θησείου, λειτουργεί από 1/9/2007 δημόσιο ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο Internet (WiFi public hotspot). Το “Δημόσιο Δίκτυο Ασύρματης Πρόσβασης στην περιοχή της Αθήνας” όπως είναι το πλήρες όνομά του, ή εν συντομία athenswifi, είναι ένα ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο σύνδεσης με το Internet, βασισμένο στο πρότυπο 802.11b/g (WiFi).

Αναπτύχθηκε με στόχο την προώθηση της ιδέας της ευρυζωνικότητας και των σχετικών ασύρματων τεχνολογιών. Η πρόσβαση στο Internet είναι ελεύθερη σε όλους τους πολίτες, αρκεί να διαθέτουν τα κατάλληλα τερματικά, όπως ένα laptop ή έναν υπολογιστή χειρός (PDA) τα οποία να υποστηρίζουν τεχνολογίες WiFi.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasosvel

εχω την εντυπωση οτι εκτος απο το θησιο και το συνταγμα εχουν ενεργοποιησει wi-fi και στην πλατεια Κοτζια !!

Κώστας Βλαχάκης

Ναι, πιάνει ολόκληρη την πλατεία έως και την Αιόλου. Από όσο γνωρίζω το δίκτυο στο Σύνταγμα έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει έως και το τέλος του 2007. Για τα άλλα δυο μέρη που είναι και πιο πρόσφατα δεν έχω ακούσει κάτι. Προς το παρόν είναι και αυτά free.

tasosvel

το προγραμμα ισχυει για 18 μηνες απο την εναρξη λειτουργιας του καθε hot spot !! ελπιζω να ανανεωσουν το προγραμμα για το συνταγμα γιατι ειναι πολυ εξυπηρετικο και απ οτι βλεπω καθημερινα μαζευει αρκετο κοσμο !!

Κώστας Βλαχάκης

Και εγώ βρίσκω πολύ εξυπηρετικό το WiFi στο Σύνταγμα. Συνηθίζω να κάθομαι στο “Ελληνικόν” με το laptop κάποιες φορές που έχω κενό ανάμεσα στα ραντεβού. Επίσης βλέπω και τουρίστες με τα laptop να κάθονται στο γρασίδι και χαίρομαι που θα γυρίσουν στην πατρίδα τους και θα λένε ότι βρήκανε free hot-spot στην Ελλάδα. Επιτέλους πρέπει ακόμα περισσότερες κεντρικές περιοχές να αποκτήσουν δωρεάν ασύρματο δίκτυο.

tasosvel

εχεις απολυτο δικιο !! 🙂 στην ιδια καφετερια παω κι εγω συνηθως με το qtek 9000 μου !! Τον τελευταιο καιρο εχω εντοπισει αρκετα wi-fi και πολλα δωρεαν σε διαφορες καφετεριες.

Κώστας Βλαχάκης

Αν έχεις μεράκι και διάθεση μπορείς εύκολα να εντοπίσεις free hot-spot με PDA. Μπορείς να μας τα φανερώσεις Τάσο;;;; 🙂

tasosvel

Λοιπον ενα αλλο που πηγαινω συχνα ειναι στο Starcity στην Συγγρου. Κι αυτο ειναι δερεαν. Εχω πετυχει και ενα αλλο σε μια καφετερια στο μικρολιμανο αλλα δεν θυμαμαι το ονομα της !! Κλασσικα πλεον υπαρχουν hot spot σε αρκετα flocafe και σε starbucks ( αλλα οχι δωρεαν)

tasosvel

Τα flocafe που διαθετουν wi-fi ειναι τα εξης: Ν. Κηφισιά, Παράδεισος Αμαρουσίου, Αγ. Παρασκευή, Λ. Συγγρού, Πειραιάς, Μαρίνα Ζέα, Παραλία Θες/νίκης, Βόλος, Αλεξανδρούπολη.
Το wi-fi στα flo ειναι μια συνεργασια των flocafe και της Altec telecoms και η προσβαση ειναι εντελως δωρεαν !!

Κώστας Βλαχάκης

Πολύτιμες οι πληροφορίες σου Τάσο. Αλήθεια με πόσο να “κατεβάζουν”? 🙂 🙂 🙂

tasosvel

απο φλο εχω πολυ καιρο να μπω νετ με wi-fi !! δεν ξερω τι ταχυτητα εχουν !!

Κώστας Βλαχάκης

Σήμερα διάβασα αυτό:
17 ξενοδοχεία σε τρεις χώρες θα παρέχουνε τώρα σtους πελάτες τους δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet.

“Η ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο Internet σε ξενοδοχεία αποτελεί μια ολοένα αυξανόμενη τάση σε όλες τις Ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε,” εξήγησε ο Τζιμ Μέρφι, Γενικός Διευθυντής της PREM Group. “Η υπηρεσία της free-hotspot.com μας επιτρέπει να καλύψουμε τις απαιτήσεις των πελατών μας για ΔΩΡΕΑΝ Wi-Fi με έναν συμφέροντα από οικονομικής απόψεως τρόπο.”
Στην PREM Group ανήκουν διαφορετικές ξενοδοχειακές αλυσίδες, μεταξύ των οποίων τα Days Hotel, Ramada, Golden Tulip, και Tulip Inn. Κατόπιν συμφωνίας με τη free-hotspot.com, οι επισκέπτες σε όλα τα ξενοδοχεία της PREM θα μπορούν να έχουν ασύρματη πρόσβαση στο Internet χωρίς καμία χρέωση.

aris

Η Διαδικτυακή πρόσβαση για τα ασύρματα δίκτυα athenswifi (Σύνταγμα, Θησείο, Κοτζιά) είναι 4Mbps.

Κώστας Βλαχάκης

@aris: Μπορείς να μας δώσεις μερικά στατιστικά στοιχεία για την μέχρι τώρα κίνηση των δικτύων; Ίσως για το Σύνταγμα που λειτουργεί και πάνω από ένα χρόνο. Ξέρεις αν ετομάζουν και σε άλλες περιοχές;

tasosvel

Εισαι σιγουρος οτι ειναι 4Mbps ? Λίγα μου φαινονται 🙂

aris

@costas Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεσαι είναι διαθέσιμες σε real-time (περίπου) στο site http://www.athenswifi.gr. Και εγώ από κει τις βλέπω. Αυτή τη στιγμή αναφέρει ότι συνολικά στο δίκτυο είναι 14 άτομα συνδεδεμένα, 11 στο Σύνταγμα και 3 στο Θησείο. Ακόμη δεν είναι UP τα στατιστικά για την πλατεία Κοτζιά. Τα περιμένουμε σε λίγη ώρα. Τα ασύρματα δίκτυα αυτά έχουν χρησιμοποιήσει από την αρχή λειτουργίας τους 9404 διαφορετικά άτομα, ενώ έχουν πραγματοποιήσει 45745 συνδέσεις. Συνολικά έχουν μεταφερθεί 2,63ΤΒ (terabytes) δεδομένων. Όσον αφορά το δίκτυο athenswifi, αυτή τη στιγμή δεν είναι σχεδιασμένο κάτι νεότερο. Αλλά αυτό που μπορώ να μεταφέρω με σιγουριά είναι η βούληση των υπευθύνων για την προώθηση τέτοιου είδους ενεργειών. Και προφανώς όσο περισσότερος κόσμος ζητάει τέτοιου είδους ενέργειες, τόσο περισσότερο θα δραστηριοποιούνται οι αρμόδιοι για να τις προωθούν 🙂 @tasosvel Τα 4Mbps πλέον θεωρούνται λίγα. Αλλά για ένα έργο επιδεικτικό, το οποίο έχει σκοπό να αναδείξει τις ασύρματες δικτυακές τεχνολογίες και την ευκολία με την οποία ο πολύς κόσμος μπορεί να εισέλθει στον κόσμο του Διαδικτύου, θεωρούμε ότι είναι μια ικανοποιητική ταχύτητα. Μην το βλέπεις από την πλευρά ενός power user, που ανά πάσα στιγμή μετατρέπει τα πάντα σε MB/s για να δει πόσο γρήγορα θα “κατέβει” ένα… Συνέχεια »

Κώστας Βλαχάκης

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες Άρη.
Μπορείς να βάλεις σε RSS τα σχόλια https://www.techblog.gr/comments/feed/
αλλά και κάθε νέα καταχώρηση που υπάρχει στο blog https://feeds.feedburner.com/techblogGR

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον rss του Firefox ή αν θες να κατεβάσεις αυτόν που χρησιμοποιώ και εγώ https://www.rssowl.org/download

🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media

Η Φλόριντα απαγορεύει τα social media στα παιδιά κάτω των 14 ετών

Nομοσχέδιο που απαγορεύει σε παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης πέρασε στη Φλόριντα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Internet featured

Κινητά, σταθερά και ίντερνετ: Αυξήσεις έως 20% στις χρεώσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Οι λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας, σταθερής και Internet των πολιτών από τους παρόχους είναι αυξημένοι έως και 20% το τελευταίο διάστημα.