Αυλαία για το 3G δίκτυο της COSMOTE, τι θα γίνει με τις κάρτες SIM

, Αυλαία για το 3G δίκτυο της COSMOTE, τι θα γίνει με τις κάρτες SIM

Αυλαία ρίχνει, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες λειτουργίας, το 3G δίκτυο της COSMOTE. Το COSMOTE 3G θα καταργείται σταδιακά από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι το τέλος του έτους και το φάσμα που θα απελευθερωθεί, θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων COSMOTE 4G και 5G.

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά. Οι υπηρεσίες δεδομένων, μετά την κατάργησή του 3G, θα υποστηρίζονται από το COSMOTE 4G, το μεγαλύτερο 4G δίκτυο στην Ελλάδα με πληθυσμιακή κάλυψη 99%, και από το COSMOTE 5G, του οποίου η κάλυψη αναμένεται να ξεπεράσει το 50% έως το τέλος του 2021.

H πρόσβαση στο Internet μέσω του δικτύου κινητής COSMOTE, θα γίνεται πλέον μόνο από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυο 4G ή 5G με κάρτες τεχνολογίας U-SIM.

Η COSMOTE έχει φροντίσει ώστε όλοι οι συνδρομητές της που χρησιμοποιούν υπηρεσίες δεδομένων μέσω συσκευών 3G με κάρτα SIM παλαιάς τεχνολογίας, να μπορούν να την αντικαταστήσουν άμεσα και δωρεάν σε ένα κατάστημα COSMOTE ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Στα ίδια σημεία, οι συνδρομητές μπορούν επίσης να ελέγξουν εάν η συσκευή τους (smartphone / tablet / USB Stick) υποστηρίζει αποκλειστικά υπηρεσίες 3G κι εφόσον το επιθυμούν να την αντικαταστήσουν με ειδική έκπτωση, επιλέγοντας μέσα από μια ευρεία γκάμα συσκευών 4G και 5G.

Ο έλεγχος της κάρτας SIM ή της συσκευής μπορεί να γίνει και τηλεφωνικά στο 13888 για ιδιώτες και στο 13818 για επιχειρήσεις.

Δελτίο Τύπου

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Είναι γελοίο αυτό το πράμα, υπάρχουν γειτονιές στην Αττική που πιάνουν ακόμα το H (δηλαδή 3G) αυτοί επιτόπου θα πέσουν σε Ε (2G)…. Θα μειωθεί η ταχύτητα του ίντερνετ αντί να αυξάνεται

SUPS 👨‍⚖️

Αρχικα δεν συμβαινει μονο στη κοσμοτε παγκοσμιως τα 3g δικτυα καταργουνται…Επισης ειναι αληθεια οτι σε μερικες περιοχες της Αθηνας πχ Ζωγραφου δεν εχεις ΚΑΘΟΛΟΥ δικτυο για ιντερνετ αλλα ετσι και παει εκει η cosmote ακομα και με αδεια να βαλει κεραια, θα γινει…επανασταση…την ιδια ωρα η ΕΕΑΕ μας λεει αυτα https://www.naftemporiki.gr/story/1700498/se-asfali-oria-i-ilektromagnitiki-aktinobolia-apo-keraies-kiniton

Κώστας

Τουλάχιστον χαζό … Όταν έχει θέμα το 4G (ουκ ολίγες φορές) πάντα με σώζει το 3G…

Ν.

Το φάσμα του 3G θα μεταφερθεί στο 4G, οπότε δεν αλλάζουν πολλά για τον τελικό καταναλωτή.

Αργύρης

Συγχαρητήρια στην cosmote! Δε μένεις στο κέντρο των μεγάλων πόλεων και μετά βίας μπαίνεις στο ίντερνετ με 3g ; Πρόβλημά σου, σου λέει ! Από εδώ και στο εξής θα μπαίνεις με 2g (gprs άντε στο τσακίρ κέφι με edge) και αν σου αρέσει! Αν δε σου αρέσει μπορείς να μετακομίσεις! Και η ΕΕΤΤ συνεχίζει τον ύπνο…. Βεβαιωθείτε κύριοι ότι πρώτα όλα τα σημεία με 3g απέκτησαν 4g και μετά επιτρέψτε τις απενεργοποιήσεις! Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε νορβηγία ή σουηδία στην τεχνολογία και στους μισθούς.

Ant

Μάλλον έχει θέμα η συσκευή σου, δεν εξηγείται αλλιώς. Ειδικά με την Cosmote δεν πέφτεις σχεδόν ποτέ σε 3G δίκτυο, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων (π.χ. σε δύσκολα σημεία εντός κτιρίων, κλπ). Η Cosmote αναφέρει ότι όπου πιάνει τώρα 3G θα πιάνει και το 4G μετά την κατάργηση του πρώτου. Ας περιμένουμε και αν δεν γίνει σωστά η υλοποίηση, τότε γκρινιάζουμε, αλλά όχι εκ των προτέρων.

Last edited 2 years πριν by Ant
Κωστας

Αλοιμονο απο το κοσμάκη που δεν σκαμπαζει απο τεχνολογια και ευρισκεται στο ελεος των Εταιριων.,Η Cosmote μου τηλεφωνει σχεδον καθημερινα για να μου πλασαρει πακέτο internet 50 MBPS,εν εχω συμβολαιο για 25 και στο σπιτι μου φτσνουν 12.5

George

Το 24αρι που έχεις είναι ADSL εντελώς άλλη τεχνολογία και λογικό να πιάνεις λιγότερο από ότι λέει
Αν η περιοχή σου υποστηρίζει 50 VDSL και το βάλεις, τότε 50 θα πιάνεις καθαρά

SUPS 👨‍⚖️

Συμφωνω και εγω, μια ζωη σπιτι με 6-9 ειχα και με νεο καφαο οπτικων ινων αναβαθμισα σε vdsl κ εχω 50 μπαμ….Απιστευτο μου φαινεται εναμιση χρονο τωρα…

Ovelix

Ότι να΄ναι αυτήν η Cosmote, δηλαδή αν δεν έχω 4G ή 5G συσκευή δεν θα έχω ίντερνετ έτσι ??? και σε ια χώρα που στα περισσότερα σημεία σε πλήρη αντίθεση με ότι υποστηρίζει η Cosmote πιάνεις 3G. Μου φαίνεται έφτασε η ώρα να αλλάξω εταιρία…

Ant

Τέλος του 2022 θα το καταργήσουν και οι Vodafone/Wind. Καλύτερα να αλλάξεις συσκευή παρά δίκτυο, γιατί όπου και να πας τα ίδια θα συναντήσεις σε μερικούς μήνες.

Last edited 2 years πριν by Ant
Ιωάννης jb

Σε μία χώρα όπου το 50% του πληθυσμού ζει Αθήνα και το 90% σε μεγάλες πόλεις!
100 χιλιάδες πολίτες με βάση αυτά που μας λένε δεν έχουν δικαίωμα στην επικοινωνία!
Στη πραγματικότητα παίζει να είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα!
Εκεί στη κοσμοτε θα έπρεπε να ντρέπονται!

Ant

Σε πολλές χώρες καταργούν οι εταιρίες σταδιακά τα 3G (κάποιες και τα 2G) δίκτυά τους. Δεν γίνονται να συντηρούν για πάντα ένα δίκτυο που δεν έχει ιδιαίτερο εμπορικό ενδιαφέρον και χρησιμότητα για την πλειοψηφία των συνδρομητών. Επίσης, τέλος του 2022 θα το καταργήσουν και οι Vodafone/Wind.

Last edited 2 years πριν by Ant
Άλεξ

Είναι εντελώς παρανοϊκό αυτό που κάνουν. Στην Κυψέλη δεν έχουν σήμα ούτε για να μιλήσεις το 5G τους μάρανε;

Ant

Άρα, επειδή δεν έχεις σήμα εσύ, πρέπει να μείνει όλη η υπόλοιπη χώρα πίσω και να μην αναπτυχθεί 5G δίκτυο; Άλλαξε εταιρία αν δεν σε καλύπτει η Cosmote.

Last edited 2 years πριν by Ant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet COSMOTE

Pαyzy pro: Νέα εφαρμογή για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ήδη περισσότερες από 400 επιχειρήσεις αξιοποιούν καθημερινά τα οφέλη του payzy pro, τέσσερις μόλις μήνες μετά την εμπορική του διάθεση.

Internet COSMOTE COSMOTE 5G

Αναμνήσεις από ένα Τριήμερο στα Τζουμέρκα: Φωτογραφία και Ψηφιακή Συνδεσιμότητα παντού

Τα Τζουμέρκα, ένας ορεινός όγκος που στέκεται περήφανος στην καρδιά της Ελλάδας, αποτέλεσαν τον ιδανικό προορισμό για το τριήμερο φωτογραφικό workshop που επέλεξα να παρακολουθήσω το προηγούμενο ΠΣΚ.

Business COSMOTE

“YOU. MADE BY YOU”: Ένα πρωτότυπο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης για τους νέους από το WHAT’S UP της COSMOTE

Αφετηρία για ένα ταξίδι ενδυνάμωσης για όλους τους νέους από την COSMOTE. Δήλωση συμμετοχής μέχρι 11/10.

Smartphones 5G Apple iPhone

Kuo: Το μόντεμ 5G της Apple θα κάνει το ντεμπούτο του το 2025

Η Αpple θα αρχίσει να χρησιμοποιήσει το τσιπ μόντεμ 5G που έχει σχεδιάσει η ίδια από το 2025, σύμφωνα με πληροφορίες του αναλυτή Ming-Chi Kuo.