Hackers έκλεψαν 81 εκατ. δολάρια από τράπεζα χωρίς firewall

Το ποσό των 81 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να κλέψει ομάδα hackers από την Τράπεζα του Μπαγκλαντές τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Έπειτα από έρευνα που έγινε φάνηκε ότι η τράπεζα δεν είχε firewall και χρησιμοποιούσε μεταχειρισμένα routers των 10 δολαρίων.

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κλοπές που έχουν γίνει σε τράπεζα και τα φθηνά routers έδωσαν την ευκαιρία στους hackers να αποκτήσουν πρόσβαση στους ασφαλείς υπολογιστές που χειρίζονταν SWIFT νομισματικές συναλλαγές.

Σε σχετικό άρθρο που είχαμε γράψει, λέγαμε ότι οι hackers βομβάρδισαν με αιτήματα μεταφοράς χρημάτων την Federal Reserve Bank της Ν. Υόρκης. Η μεταφορά γινόταν σε εταιρείες σε Φιλιππίνες και Σρι Λάνκα. Στόχος τους ήταν να κλέψουν σχεδόν 1 δισ. δολάρια, αλλά ένα τυπογραφικό λάθος στη λέξη «foundation», ήταν αυτό που τους πρόδωσε, έκανε τις αρχές να αντιληφθούν τι συμβαίνει και να σταματήσουν τις μεταφορές.

Οι hackers είχαν κάνει σχεδόν 156 αιτήματα μεταφοράς χρημάτων και αν δεν είχαν κάνει το ορθογραφικό λάθος να γίνουν αντιληπτοί, το πιο πιθανό ήταν να έχουν κλέψει 800 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η αστυνομία έχει καταφέρει να εντοπίσει 20 άτομα, τα οποία έλαβαν χρήματα, αλλά όχι τις ταυτότητες των hackers. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό οφείλεται στον φθηνό εξοπλισμό που είχε η τράπεζα. Aν είχε καλύτερα network switches θα μπορούσε να εντοπιστεί από που είχαν πρόσβαση οι hackers στο δίκτυο.

bank hacked 81m, Hackers έκλεψαν 81 εκατ. δολάρια από τράπεζα χωρίς firewall

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos kostagiannis

Στημενο ητανε σιγουρα

Dimitris

Ρε παιδιά αν δεν κάνω λάθος αυτό έχει γίνει εδώ και ένα μήνα

Kilplix

Ξεπλυμα μαυρου χρηματος 100%

Kostas

Συμπέρασμα χακερ vs ορθογραφία στάνταρ διπλό παγκοσμίως…

Spiros

Μου έλεγε μάθε κομπιούτερ η μάνα μου δεν την άκουγα…. xD

viel

οκ

Nio

Δηλαδή αν αλλάζω τα ρουτερ στις τράπεζες μπορώ να συνεργαστω μαζί τους?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.