Oρθογραφικό λάθος απέτρεψε hackers να κλέψουν σχεδόν 1 δισ. δολάρια

Ένα λάθος στην ορθογραφία, ήταν αρκετό για να αποτρέψει μια ομάδα hackers από το να κλέψουν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Για την ακρίβεια προσπάθησαν να κλέψουν το ποσό των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά η ορθογραφία τους πρόδωσε.

Η ομάδα των hackers κατάφερε τελικά να πάρει μόνο 81 εκατ. δολ. χακάροντας τους servers της Τράπεζας του Μπαγκλαντές και στη συνέχεια “βομβάρδισαν” με αιτήματα μεταφοράς χρημάτων την Federal Reserve Bank της Ν. Υόρκης. Η μεταφορά γινόταν σε εταιρείες σε Φιλιππίνες και Σρι Λάνκα.

Μετά τις τέσσερις πρώτες μεταφορές, οι hackers μάλλον βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και να χαρούν καθώς πληκτρολόγησαν λάθος τη λέξη “foundation”. Αυτό έκανε τις αρχές να αντιληφθούν τι συμβαίνει και να σταματήσουν τις μεταφορές. Οι hackers είχαν κάνει σχεδόν 156 αιτήματα μεταφοράς χρημάτων και αν δεν είχαν κάνει το ορθογραφικό λάθος να γίνουν αντιληπτοί, το πιο πιθανό ήταν να έχουν κλέψει 800 εκατ. δολάρια

Η Τράπεζα του Μπαγκλαντές κατάφερε να πάρει πίσω κάποια από τα χρήματα που έκλεψαν και ερευνάται η τύχη των υπολοίπων. Όσο για τους hackers δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο όπως η χώρα προέλευσής τους.

Η άγνωστη ομάδα πήρε περίπου τα 80 εκατ. δολ. και αυτή θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες κλοπές τραπεζών στην ιστορία.

hackers spelling mistake, Oρθογραφικό λάθος απέτρεψε hackers να κλέψουν σχεδόν 1 δισ. δολάρια

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Το εξυπνο πουλι απ την ορθογραφια πιανεται…

Mary

Είδατε τι παθαίνεις άμα είσαι ανορθόγραφος; Να προσέχετε μερικοί 😂😂😂😂

Δημοσθένης

Αυτό που μιλάνε για hacking και βάζουν φωτογραφία απο κώδικα html με ξεπερνάει.

Panos7GR

Και μου το έλεγε τότε η καθηγήτρια Αγγλικών μου όταν μου διόρθωνε τις εκθέσεις μου: “Πρόσεχε Παναγιώτη τα ορθογραφικά σου μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά”… Δεν περίμενα όμως τόσο ακριβά!

Κωστας

Μάλλον μεσώ κάποιου εικονικού υπολογιστή το έκαναν αυτό και vpn, κρίμα πάντως να μην πάρουν και το 1 δις ευρώ από το σπίτι τους πίνοντας καφέ, θα ήταν όντος η ληστεία της χιλιετίας.
Εφ όσον τα λεφτά είναι ψηφιακά τότε μπορούν να πάρουν όσα θελουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.