O Bill Gates απαγόρευσε στα παιδιά του το κινητό πριν τα 14 τους χρόνια

bill gates children smartphone, O Bill Gates απαγόρευσε στα παιδιά του το κινητό πριν τα 14 τους χρόνια

Σήμερα η εικόνα ενός παιδιού με ένα κινητό στο χέρι, έχει σταματήσει να μας προκαλεί εντύπωση. Από την νηπιακή ηλικία γνωρίζουν πως να τα χρησιμοποιούν, ενώ το πρόβλημα του εθισμού είναι υπαρκτό. Μάλιστα στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη κέντρα απεξάρτησης από το κινητό για παιδιά από 13 ετών.

O Bill Gates, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με την καθαρή αξία της περιουσίας του να υπολογίζεται στα 86.9 δισ. δολάρια και η οποία προέρχεται από υπολογιστές και software, δηλώνει πως απαγόρευσε στα παιδιά του να έχουν κινητό πριν από τα 14 τους χρόνια.

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στη Mirror, ο πρώην CEO της Microsoft, δήλωσε πως δεν ήθελε τα παιδιά του μεγαλώνοντας να έχουν εξάρτηση με συσκευές όπως το smartphone. “Είχαμε καθορίσει συγκεκριμένες ώρες που δεν θα είναι καθόλου μπροστά σε ψηφιακές οθόνες, αυτό τους βοήθησε να πηγαίνουν για ύπνο λογικές ώρες”.

Τα παιδιά του Gates αυτή τη στιγμή είναι από 14 έως 20 ετών και εκτός των άλλων, τους απαγορεύει την χρήση smartphones στο τραπέζι. Ο Gates επισημαίνει πόσο χρήσιμα είναι τα smartphones σε διάφορους τομείς, αλλά και την υπερβολική τους χρήση από την άλλη: “You’re always looking at how [smartphones] can be used in a great way – homework and staying in touch with friends – and also where it has gotten to excess”.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Μπράβο 👏! Πρέπει τα παιδιά να μεγαλώνουν φυσιολογικά.

Saša

Ε τι να τους πει δηλαδη “παρτε παιδια μου galaxy s8 ή iphone 8” ? Αφου τα δικα του θα αποτελουν σε λιγο καιρο παρελθον, ντρεπεται ο ανθρωπος, λογικο.

djfapples

Σιγά τον πλούσιο ο Σώρρας τα αφήνει κ είναι 100 φορές πλουσιότερος.

One

Πολύ καλά έκανε και μπράβο του. Υπάρχουν ιατρικα πορίσματα που κανονικά απαγορεύουν τη χρήση κινητών σε παιδιά κατω των 14 ετών αλλά δυστυχώς κανείς δεν ενημερώνει τον κόσμο.

https://www.isathens.gr/syndikal/6743-imerida-ilektromagnitiki-aktinovolia.html

bezilys

Και πολύ καλά κάνει έτσι πρέπει να κάνουν και οι άλλοι γονείς όχι να δίνουν το κινητό και το ταμλετ στο παιδιά απότα 4-5 χρόνια….

John

Ετσι πρεπει και οχι απο τα 10 smartphone tablets…

Vai

Αυτος οταν εκανε σεμιναρια για την παγκοσμια μειωση πληθυσμου (δεν λεω πως εχει και αδικο) εβαζε και τα παιδια του μεσα?

Kostas

Πρέπει να το κάνει ο Gates για να γίνει είδηση το αυτονόητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Bill Gates Microsoft

Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει” το Google Search και το Amazon όπως τα ξέρουμε

Ο Gates πιστεύει ότι η κορυφαία εταιρεία στην ΑΙ θα δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα εκτελεί εργασίες για τους ανθρώπους.

Internet AI Bill Gates ChatGPT

Bill Gates: “Το GPT είναι η πιο σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία μετά το 1980”

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates δήλωσε ότι το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT που ανέπτυξε η OpenAI αποτελεί την πιο επαναστατική πρόοδο στην τεχνολογία από το 1980 και μετά.

Business AI Bill Gates featured

Ο Bill Gates παραχώρησε συνέντευξη σε ένα chatbot

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates παραχώρησε συνέντευξη σε ένα chatbot, που τον ρώτησε για τις αλλαγές που θα ήθελε να πραγματοποιήσει στον εργασιακό του χώρο, ενώ του ζήτησε και μία συμβουλή για το νεότερο εαυτό του.

Business AI Bill Gates

Bill Gates: “Το ChatGPT θα αλλάξει τον κόσμο που ξέρουμε”

Ο συνιδρυτής της Microsoft Corporation, Bill Gates δήλωσε ότι το chatbot ChatGPT που αναπτύχθηκε από την OpenAI και χρηματοδοτείται από τη Microsoft, θα αλλάξει τον κόσμο μας.