Bill Gates: “Το GPT είναι η πιο σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία μετά το 1980”

Bill Gates GPT, Bill Gates: “Το GPT είναι η πιο σημαντική πρόοδος στην τεχνολογία μετά το 1980”

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates δήλωσε ότι το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT που ανέπτυξε η OpenAI αποτελεί την πιο επαναστατική πρόοδο στην τεχνολογία από το 1980 και μετά.

Ο Bill Gates βλέπει στα μοντέλα GPT της OpenAI αντίστοιχα στοιχεία καινοτομίας αφού μπορούν να δημιουργήσουν κείμενο που μοιάζει με αυτό που θα έγραφε ένας άνθρωπος και να δημιουργήσουν σχεδόν έτοιμο κώδικα υπολογιστή.

Σε ανάρτησή του ο Gates αναφέρει ότι «προκάλεσε» πέρυσι την ομάδα της OpenAI να αναπτύξει ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορούσε να περάσει τις εξετάσεις Προχωρημένης Βιολογίας. Σύμφωνα και με την OpenAI, το GPT-4, η τελευταία έκδοση της τεχνητής νοημοσύνης που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε τη μέγιστη βαθμολογία.

«Η όλη εμπειρία ήταν εκπληκτική», αναφέρει ο Gates. «Ήξερα ότι μόλις είχα δει την πιο σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία από τη διεπαφή χρήστη μέσω γραφικών».

«Η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι τόσο θεμελιώδης όσο και η δημιουργία του μικροτσίπ, του προσωπικού υπολογιστή, του Διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου. Θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι εργάζονται, μαθαίνουν, ταξιδεύουν, λαμβάνουν υγειονομική περίθαλψη και επικοινωνούν μεταξύ τους. Ολόκληρες βιομηχανίες θα αναπροσανατολιστούν γύρω από αυτό. Οι επιχειρήσεις θα ξεχωρίζουν πλέον από το πόσο καλά το χρησιμοποιούν», συνέχισε.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

άσε μας ρε αντιχριστε με τα παραθυράκια σου κ τις μπλε οθόνες. Είδες το καινούριο μας ηχείο? Τα κουμπιά μας στο νέο κονσεπτ ρεντερ του 15? Το κονσεπτ φήμη ρεντερ πρεντικτ για το κουπε μαχ προ ουλτρα αμάξι μας (Ζυγό θα είναι για τους ενδιαφερόμενους ,βάσει ζωδίου του αναλυτή της τελευταίας φήμης) ? Για τη AR VR, MR, PR , DDR MASKA ΜΑΣ? ΑΙ & GTP 4-5-6 k τριχες. Δεν φτάνατε κ εσείς, ξεκίνησαν κ οι ρομποτάκηδες με κατι bart lancaster AI , δεν κατάλαβα καλά τι κανουν. ΜΟΝΟ ΣΙΡΙ ΡΕΕΕΕΕΕ 1! ΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕΟΕ

Δημητρης

Ρομποτακηδες ενωθείτε να καταστρέψουμε τον μηλο-ηγετη!!! Συσπείρωση όλοι απόψε στις 22.00 στο Σύνταγμα! Φέρτε μήλα να τα ρίξουμε στο συντριβάνι και να κάνουμε μια ευχή (καταστροφή της Apple άμεσα!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.

Business AI

To Figure 01 της OpenAI είναι πολύ πιο προηγμένο από το Optimus της Tesla

O Elon Musk έχει έναν επιπλέον λόγο να μισεί την OpenΑΙ, αφού το δικό της ρομπότ φαίνεται πολύ καλύτερο από το δικό του.

Software ChatGPT featured

Sora: Το νέο εργαλείο text-to-video της OpenAI θα είναι διαθέσιμο αργότερα φέτος

Στα μέσα Φεβρουαρίου, η OpenAI αποκάλυψε το Sora, το μοντέλο παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης της που δημιουργεί βίντεο από μηνύματα κειμένου.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.