Internet

Hackers επιτέθηκαν στο βρετανικό κοινοβούλιο

Δεν είναι μόνο η σελίδα του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που έπεσε θύμα Τούρκων hackers (με αποτέλεσμα να ανοίξει διαδικτυακός πόλεμος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων), αλλά και το βρετανικό Κοινοβούλιο δέχτηκε “διαρκή και καλοσχεδιασμένη” επίθεση σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι βουλευτές να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς e-mail τους, όντας εκτός Κοινοβουλίου.

Το Σάββατο οι αρχές εντόπισαν ασυνήθιστη δραστηριότητα στα συστήματα υπολογιστών και αντιλήφθηκαν ότι η πρόσβαση εκτός της περιμέτρου του Westminster, ήταν αδύνατη.

Μέσω e-mail προς τους βουλευτές, οι κοινοβουλευτικές αρχές δηλώνουν ότι «επιβεβαίωσαν ότι οι hackers διεξήγαγαν μια σταθερή και αποφασιστική επίθεση σε όλους τους κοινοβουλευτικούς λογαριασμούς σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης».

Μέσα στην εβδομάδα, πληροφορίες λογαριασμών για “δεκάδες χιλιάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους” ανακαλύφθηκαν online σε ρωσικά hacking sites, σύμφωνα με έρευνα των Times. Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχίσουν να «προχωρούν σε περαιτέρω μέτρα για την εξασφάλιση του δικτύου υπολογιστών, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας».

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 25 Ιουνίου 2017 11:06

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.