CEO του TikTok: Αρνήθηκε επανειλημμένα ότι η εφαρμογή μοιράζεται δεδομένα

CEO του TikTok, CEO του TikTok: Αρνήθηκε επανειλημμένα ότι η εφαρμογή μοιράζεται δεδομένα

Ο CEO του TikTok Shou Zi Chew δέχτηκε μπαράζ ερωτήσεων από την ειδική επιτροπή του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, η οποία διήρκησε πάνω από 5 ώρες.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες ανέκριναν το «αφεντικό» της δημοφιλούς εφαρμογής σχετικά με την πιθανή κινεζική επιρροή στην πλατφόρμα και δήλωσαν ότι τα σύντομα βίντεο βλάπτουν την ψυχική υγεία των παιδιών, αντανακλώντας τις διακομματικές ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις της εφαρμογής στους Αμερικανούς. Ωστόσο οι απαντήσεις του Chew δεν καθησύχασαν τις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τη μητρική εταιρεία του TikTok, την ByteDance, που εδρεύει στην Κίνα.

«Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται σε αμερικανικό έδαφος, από μια αμερικανική εταιρεία και υπό την εποπτεία αμερικανικού προσωπικού», δήλωσε στην επιτροπή.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, τα μέλη του Κογκρέσου φάνηκαν απογοητευμένοι από τις απαντήσεις του CEO, ενώ εξέφρασαν ανησυχίες για τη δύναμη που έχει η εφαρμογή στα παιδιά των ΗΠΑ. Άλλοι κατηγόρησαν το TikTok ότι προωθεί περιεχόμενο που ενθαρρύνει τις διατροφικές διαταραχές, τις παράνομες πωλήσεις ναρκωτικών και τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

Ο Τσου, ο οποίος ξεκίνησε την κατάθεσή του αναφερόμενος στη γενέτειρά του τη Σιγκαπούρη, δήλωσε: «Δεν προωθούμε ούτε αφαιρούμε περιεχόμενο κατόπιν αιτήματος της κινεζικής κυβέρνησης».

«Δεσμευόμαστε σε αυτή την επιτροπή και όλους τους χρήστες μας ότι θα κρατήσουμε το TikTok ελεύθερο από οποιαδήποτε χειραγώγηση από οποιαδήποτε κυβέρνηση». Πρόσθεσε δε, ότι η εφαρμογή ελέγχει αυστηρά το περιεχόμενο που θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Business TikTok

TikTok: Πέτυχε ρεκόρ δαπανών 10 δισ. δολαρίων από χρήστες εντός εφαρμογής το 2023

Το Bloomberg δημοσίευσε μια ανάλυση των δαπανών σε εφαρμογές για το 2023, αποκαλύπτοντας μια αύξηση 11% στα έσοδα.

Software TikTok

Το TikTok βελτιώνει το mobile app του για foldable και tablet

To ΤikTok ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί μια βελτιωμένη εμπειρία εφαρμογής για τις μεγαλύτερες mobile συσκευές, όπως είναι τα foldable και τα tablet.

Internet TikTok

TikTok: Νέα λειτουργία για εύκολη αποθήκευση τραγουδιών σε Apple Music, Spotify και Amazon Music

Το TikTok παρουσίασε τη νέα του λειτουργία «Add to Music App» με υποστήριξη για Apple Music, Spotify και Amazon Music.