ChatGPT: Διπλασίασε τους εβδομαδιαίους ενεργούς χρήστες του – Είναι πλέον 200 εκατομμύρια

ChatGPT, ChatGPT: Διπλασίασε τους εβδομαδιαίους ενεργούς χρήστες του – Είναι πλέον 200 εκατομμύρια

Το ChatGPT έχει πλέον 200 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες την εβδομάδα, δηλαδή διπλάσιους από τα 100 εκατομμύρια που είχε τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με την OpenAI.

Πέρα από τη μεγάλη αύξηση στους αριθμούς χρηστών, ο Διευθύνων Σύμβουλος Sam Altman φέρεται να είπε στους υπαλλήλους αυτό το καλοκαίρι ότι τα ετήσια έσοδα της εταιρείας, τα οποία λαμβάνουν έναν αριθμό μηνιαίων εσόδων και τα εκτείνονται σε έναν ολόκληρο χρόνο, είχαν φτάσει τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2023.

Παράλληλα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Apple, η Nvidia και η Microsoft βρίσκονται σε συνομιλίες για να επενδύσουν σε έναν νέο γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων για την OpenAI. Η μόνη λεπτομέρεια που είχε το δημοσίευμα σχετικά με την κλίμακα αυτού του γύρου χρηματοδότησης ήταν ότι θα ωθούσε την αποτίμηση της εταιρείας πάνω από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Microsoft έχει επενδύσει 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης από το 2019, ενώ η Apple αποκάλυψε ότι το ChatGPT θα παίξει κομβικό ρόλο για την ανάπτυξη της Apple Intelligence. Τόσο η Microsoft όσο και η Apple παραχώρησαν τις θέσεις τους στο διοικητικό συμβούλιο του OpenAI αυτό το καλοκαίρι, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε αντιμονοπωλιακές ανησυχίες για τις στενές σχέσεις των επιχειρήσεων.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ChatGPT featured

ChatGPT: Άρχισε ξαφνικά να μιλάει με τη φωνή του χρήστη κατά τη διάρκεια δοκιμής

Την Πέμπτη, η OpenAI κυκλοφόρησε την «κάρτα συστήματος» για το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης GPT-4o του ChatGPT.

Smartphones ChatGPT

ChatGPT Plus: Αποκτά Προηγμένη λειτουργία φωνής για πιο φυσικές συνομιλίες

Η OpenAI ανακοίνωσε ότι αρχίζει να κυκλοφορεί την Advanced Voice Mode για χρήστες ChatGPT Plus για πιο φυσικές συνομιλίες.

Software Apple ChatGPT featured

iOS 18: Η Apple δεν πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT

Εκτός από το Apple Intelligence, η Apple ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που θα επιτρέψει στη Siri να έχει πρόσβαση στο ChatGPT.

Business Apple ChatGPT Elon Musk

iOS 18: Ο Elon Musk απειλεί να απαγορεύσει τις συσκευές Apple επειδή ενσωματώνουν το ChatGPT

Ο Elon Musk απείλησε να απαγορεύσει τις συσκευές Apple από τις εταιρείες του λόγω της ανακοίνωσης της Apple ότι ενσωματώνει το ChatGPT.