Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Google Youtube, Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν για να συνεχίσουν να βλέπουν βίντεο στο YouTube. Μπορεί, όμως, να μην ήταν αυτό το μόνο μέτρο που λήφθηκε, αφού ορισμένοι χρήστες άλλων browser ίσως έχουν επηρεαστεί. Οι χρήστες του Firefox και του Edge πιστεύουν ότι αναγκάζονται να υπομείνουν μια καθυστέρηση όταν ανοίγουν ένα βίντεο στο YouTube.

Στο Reddit, ο χρήστης u/vk6_ έκανε πρόσφατα μια ανάρτηση, η οποία αφαιρέθηκε από τότε, αναφέροντας ότι υπάρχει πλέον μια καθυστέρηση πέντε δευτερολέπτων για τους χρήστες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ένα πρόγραμμα περιήγησης διαφορετικό από το Google Chrome για να επισκεφτούν το YouTube μέσω desktop. Ο χρήστης μάλιστα κατέγραψε την καθυστέρηση live και μοιράστηκε σχετικό βίντεο. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή επηρεάζει μόνο τους χρήστες του προγράμματος περιήγησης Firefox και Edge. Όταν επισκέπτεστε το Chrome, η καθυστέρηση αυτή στα βίντεο δεν υφίσταται.

ΟRedditor u/vk6_ έφτασε στο σημείο να εξετάσει τον κώδικα JavaScript που υπήρχε για να βεβαιωθεί ότι το πρόβλημα δεν είχε να κάνει με τον Firefox. Ο κώδικας που θεωρείτο ότι συνέβαλλε στην καθυστέρηση εντοπίστηκε, αλλά δεν έχει καθοριστεί εάν αυτά τα πέντε επιπλέον δευτερόλεπτα αποτελούν άμεσο αποτέλεσμα της επιλογής του προγράμματος περιήγησης.

Παράλληλα, η Google έκανε μια δήλωση στο Android Authority, λέγοντας ότι το μέτρο αποτελεί μέρος της καταστολής των προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων:

Για να υποστηρίξουμε ένα ποικίλο οικοσύστημα δημιουργών παγκοσμίως και να επιτρέψουμε σε δισεκατομμύρια άτομα να έχουν πρόσβαση στο αγαπημένο τους περιεχόμενο στο YouTube, ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να παροτρύνουμε τους θεατές με ενεργοποιημένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων να επιτρέπουν διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium για μια εμπειρία χωρίς διαφημίσεις. Οι χρήστες που έχουν εγκαταστήσει προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων ενδέχεται να έχουν μη βέλτιστη προβολή, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούν.

Με δεδομένο ότι ο Firefox και ο Edge διαθέτουν και τα δύο ενσωματωμένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων και παρακολούθησης, είναι πιθανό όσοι αντιμετώπισαν αυτή την καθυστέρηση είτε να είχαν ενεργοποιήσει αυτές τις λειτουργίες είτε ότι η Google κατά λάθος τα αναγνώρισε ως ενεργά, αν και δεν ήταν. Είναι πιθανό η Google να έχει ήδη διορθώσει το ζήτημα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.