COSMOTE 5G: Αυτές είναι οι πόλεις της Ελλάδας που θα έχουν πρώτες 5G

, COSMOTE 5G: Αυτές είναι οι πόλεις της Ελλάδας που θα έχουν πρώτες 5G

Εχθές Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη βιντεοκλήση μέσω δικτύου 5G στη χώρα μας και συγκεκριμένα μέσω του δικτύου 5G της COSMOTE. Τα νέα προγράμματα 5G θα γίνουν εμπορικά διαθέσιμα στις αρχές του 2021 και οι πρώτες πόλεις που θα είναι διαθέσιμο είναι οι μεγαλύτερες πλυθησμιακά και συγκεκριμένα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις.

Ποιες θα είναι οι πόλεις που θα υποδεχθούν πρώτες το COSMOTE 5G;

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αδειοδοτηθεί και ενεργοποιηθεί Σταθμοί Βάσης 5G σε επιλεγμένα σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων ελληνικών πόλεων όπως οι Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Καβάλα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δράμα, Γιαννιτσά, Νάουσα, Ξάνθη, Σέρρες, Ηγουμενίτσα αλλά καιΜυτιλήνη.

Το δίκτυο COSMOTE 5G

Πρόσβαση στο δίκτυο COSMOTE 5G έχουν όλοι οι συνδρομητές COSMOTE, ιδιώτες κι επιχειρήσεις, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση κι ανεξαρτήτως προγράμματος (συμβόλαιο, καρτοσυμβόλαιο, καρτοκινητή). Μόνη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν 5G smartphone που έχει πιστοποιηθεί στο δίκτυο COSMOTE.

Η τεχνολογία 5G

Η τεχνολογία 5G δεν αποτελεί απλά την επόμενη γενιά ασύρματης επικοινωνίας, αλλά εγκαινιάζει μια εποχή υψηλών ταχυτήτων και απεριόριστων δυνατοτήτων. Πρόκειται για μία από τις ταχύτερες και πιο αξιόπιστες τεχνολογίες έως σήμερα και μελλοντικά θα αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε, αφού σχεδιάστηκε για να ικανοποιεί τις καθημερινά αυξανόμενες τεχνολογικά απαιτήσεις, με χαρακτηριστικά που καμία άλλη τεχνολογία δεν είχε έως σήμερα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gadgetfreak

Είναι αυτό που ανέρχεται σε κάθε κουβέντα με το 5G (περαν του σήματος και μικρού εύρους) ότι με τις πάγιες χρεώσεις των δεδομένων στην Ελλάδα το 5G είναι άχρηστο. Τα δεδομένα θα τρώγονται πολύ πιο γρήγορα άρα τι να το κάνεις? Μόνο λεφτά θελουν. Και το λέω με μεγάλη αγάπη προς την τεχνολογία, μακάρι να ήταν όντως το “next big thing” αλλά με τα συμβόλαια που τρέχουν τώρα δεν αξίζει. Αν και είμαι σίγουρος ότι με την αγορά “νεου πακέτου” θα έχει(ίσως μετά από τα τοσα χρόνια αισχροκερδιας) unlimited data αλλα και πάλι με data cap που μετά από το όριο που θα σου θέσει θα σε τρέχει πάλι με 4G στην Αμερική αυτό έγινε μέχρι που έβαλαν όλοι βέβαια 5G και παράτησαν κάποια παλιά μήκη κύματος…..
Δεν ήθελα να μακρυγορησω αλλά το θέμα το απαιτούσε. (δεν θα θίξω καν ότι σε κάποια σημεία στην Ελλάδα, όχι δεν έχει 4g θα πεθαίνεις κάπου και δεν μπορείς να πάρεις τηλέφωνο…..)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τι εννοείς λέγοντας ότι θα τρώγονται πιο γρήγορα τα δεδομένα; Η ταχύτητα βελτιώνεται, αλλά ο όγκος που θα καταναλώνεται, παραμένει ίδιος. Αν θέλεις, για παράδειγμα, να κατεβάσεις μια ταινία 3GB, με το 5G θα κατέβει πιο γρήγορα σε σχέση το 4G δίκτυο, αλλά ο όγκος που τελικά θα καταναλωθεί θα παραμείνει ο ίδιος: 3GB.
Επίσης, μην γενικεύεις. Το ότι εσένα δεν σε εξυπηρετούν τα πακέτα data που υπάρχουν σήμερα, δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει για όλους, οπότε δεν νόημα να προσπαθείς να βγάλεις άχρηστη μια τεχνολογία όπως το 5G, κρίνοντας αποκλειστικά και μόνο με τα δικά σου κριτήρια.

Last edited 3 years πριν by ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Giannhs

Νομίζω ότι δεν έχεις ιδέα ως προς τον συσχετισμό περί ταχύτητας σύνδεσης, της χωρητικότητα ενός δικτύου και πως τα περισσότερα πράγματα που βλέπεις στο διαδίκτυο συμπιέζονται αναλόγως με αυτούς τους παράγοντες.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Για διαφώτισέ μας εσύ που έχεις ιδέα.

SUPS 👨‍⚖️

https://www.opensignal.com/2020/10/21/5g-users-on-average-consume-up-to-27x-more-mobile-data-compared-to-4g-users
ελα το κουβαδακι σου και σε αλλη παραλια….

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Το άρθρο λέει το αυτονόητο, ότι όσο πιο πολύ χρησιμοποιήσεις το smartphone σου τόσο περισσότερα δεδομένα θα καταναλώσεις και αρκετοί, λόγω των μεγαλύτερων ταχυτήτων και της καλύτερης εμπειρίας που προσφέρει το 5G, αυξάνουν τη χρήση. Απόλυτα λογικό. Δεν λέει πουθενά όμως ότι η 5G τεχνολογία αυτή καθ’ εαυτή καταναλώνει περισσότερα δεδομένα από τους χρήστες, όπως επικαλούνται ορισμένοι. Επομένως, όποιος διατηρήσει ακριβώς τις ίδιες συνήθειες, ανεξαρτήτως της προσφερόμενης ταχύτητας του δικτύου, δεν θα δει καμία αλλαγή στην κατανάλωση των δεδομένων του.

Last edited 3 years πριν by ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
SUPS 👨‍⚖️

ρε φιλε ειλικρινα δεν καταλαβαινεις οτι ο κοσμος δεν κραζει το 5G καθε αυτο αλλα τις πολιτικες της κοσμοτε…?Πανακριβα πακετα ακομα και 4g δεδομενα και μας διαφημιζει για το 5G …Επισης απο οτι φαινεται προς το παρον υποστηριζει συγκεκριμενες συσκευες πραγμα που δεν ξερω αν γινεται σε καποια αλλη χωρα..

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Καλά κάνει ο κόσμος και κράζει την Cosmote. Εννοείται πως πρέπει να πέσουν κι άλλο οι τιμές και να αυξηθούν τα data που προσφέρουν τα πακέτα. Αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Αυτό που δεν είναι κατανοητό σε εμένα, είναι ότι ορισμένοι έχουν θέμα και με το 5G ως τεχνολογία…

Last edited 3 years πριν by ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
SUPS 👨‍⚖️

μονος σου το εβγαλες αυτο το συμπερασμα..σορρυ…

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Εσύ δηλαδή έχεις δει το 100% του κόσμου να βλέπει θετικά την ανάπτυξη 5G δικτύων; Πλάκα κάνεις. Ρίξε μια ματιά σε αντίστοιχα θέματα άλλων forums και στο youtube και θα δεις ορισμένους που είναι από καχύποπτοι έως αρνητικοί για το 5G. Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο βέβαια. Είναι σύνηθες σε οτιδήποτε καινούριο να υπάρχει από μερίδα του κόσμου αρνητισμός/καχυποψία.

Last edited 3 years πριν by ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Γιάννης

Μας έκαψες τα εγκεφαλικά κύτταρα ρε φίλε με τη “επιχειρηματολογία” σου. Με αυτή τη λογική, τι το θέλεις και το 4G, ας μείνουμε στο GSM για να μη “κάψουμε” τα δεδομένα… Φιλαράκι, απλά τα πράγματα, όσο θέλεις καταναλώνεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και όσο προχωράει η τεχνολογία, οι τιμές θα μειώνονται και η χωρητικότητα του δικτύου θα αυξάνει. Το 2006 πλήρωνα ~350 ευρώ το μήνα για διπλή ISDN με ταχύτητα 1/10 από αυτή που έχω σήμερα.

Thanos

Cosmote 5G στο κέντρο της Λάρισας με σήμα φουλ .. τρέλα πράματα αυτή η cosmote .😂😂😂

Thanos

iPhone 12 Pro Max ..ξέχασα να το αναφέρω

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αρχή είναι ακόμα. Θα λυθούν αυτά σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.