Disney Plus: Στα βήματα του Netflix, πολεμά το password-sharing

disney plus, Disney Plus: Στα βήματα του Netflix, πολεμά το password-sharing

H Disney θα ξεκινήσει τη διαδικασία καταπολέμησης του password-sharing στην υπηρεσία της Disney Plus το ερχόμενο καλοκαίρι, ακολουθώντας τη στρατηγική του Netflix.

Kατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας για το τελευταίο τρίμηνο του 2023, ο οικονομικός διευθυντής της Disney, Hugh Johnston, είπε ότι λογαριασμοί της Disney Plus  που είναι «ύποπτοι για ακατάλληλη κοινή χρήση» θα δουν μια επιλογή εγγραφής για τη δική τους συνδρομή.

Η Disney θα αρχίσει επίσης να επιτρέπει στους κατόχους λογαριασμών να προσθέτουν άτομα εκτός του νοικοκυριού τους έναντι “πρόσθετης χρέωσης”, για την οποία δεν δόθηκαν, όμως, λεπτομέρειες.

«Θέλουμε να προσεγγίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό με το εξαιρετικό περιεχόμενό μας», είπε ο Johnston. «Ανυπομονούμε να διαθέσουμε αυτή τη νέα λειτουργικότητα για να βελτιώσουμε τη συνολική εμπειρία των πελατών και να αυξήσουμε τη βάση των συνδρομητών μας».

Φέτος, τόσο η Disney Plus όσο και η Hulu έχουν ενημερώσει τους όρους παροχής υπηρεσιών τους για να απαγορεύσουν στους χρήστες να μοιράζονται τις συνδρομές τους με άτομα εκτός του νοικοκυριού τους. Οι νέοι όροι άρχισαν να ισχύουν για νέους συνδρομητές στις 25 Ιανουαρίου, αλλά έρχονται για τα υπάρχοντα μέλη στις 14 Μαρτίου. Το Netflix κυκλοφόρησε μια παρόμοια έκδοση κοινής χρήσης επί πληρωμή πέρυσι, χρεώνοντας τους συνδρομητές επιπλέον 7,99 $ το μήνα για να προσθέσουν ένα άτομο που βρίσκεται έξω από το νοικοκυριό τους.

«Η επί πληρωμή κοινή χρήση είναι μια ευκαιρία για εμάς», πρόσθεσε ο Johnston. «Είναι κάτι που προφανώς εκμεταλλεύεται ο ανταγωνιστής μας και αυτό που μας εμποδίζει… Έχουμε κάποιες πολύ συγκεκριμένες ενέργειες που θα κάνουμε τους επόμενους δύο μήνες».

Η Disney Plus σχεδιάζει να φέρει μια ενοποιημένη εφαρμογή με το Hulu τον Μάρτιο, αφού το κυκλοφόρησε σε beta πέρυσι. Η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων αποκάλυψαν επίσης ότι το Disney Plus έχασε 1,3 εκατομμύρια συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά μετά τις περσινές αυξήσεις τιμών, ενώ το Hulu πρόσθεσε 1,2 εκατομμύρια μέλη.

Η συνδρομή του Disney Plus στην Ελλάδα ανέρχεται σε 10,99 ευρώ μηνιαίως ή 109,90 ετησίως.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Μιας καί ασχολείστε με την τεχνολογία… μπορείτε να με ενημερώσετε γτ η εφαρμογή Disney plus δεν είναι συμβατή για το smartphone Xiaomi redmi note 13pro+??

Κώστας Βλαχάκης

Σε εμάς ανοίγει κανονικά. Δοκιμάστε να την εγκαταστήσετε ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Disney featured

Disney Plus: Ο πόλεμος στο password sharing ξεκινά τον Ιούνιο

Εάν έχετε λογαριασμό Disney Plus και μοιράζεστε τη σύνδεσή σας με φίλους και συγγενείς εκτός του σπιτιού σας, ετοιμαστείτε να ξοδέψετε.

Business Disney featured

Disney: Συγχώνευση με την Reliance στην Ινδία – Tεράστιο deal 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Reliance, ο κορυφαίος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας, και η Walt Disney ανακοίνωσαν μια σημαντική συνεργασία στην Ινδία.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.

Internet Disney Netflix

Netflix: Φέρνει τα θρυλικά Lost και Prison Break μαζί με 12 ακόμα δημοφιλείς σειρές της Disney

Η Disney σχεδιάζει να κάνει μεγάλες αλλαγές στον τομέα του streaming το επόμενο χρονικό διάστημα και φαίνονται καλές!