Doublicat: Deepfake app που βάζει το πρόσωπο σου σε οποιοδήποτε GIF

Doublicat, Doublicat: Deepfake app που βάζει το πρόσωπο σου σε οποιοδήποτε GIF

Οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το deepfake τεχνολογίες σε συνδυασμό με AI είναι αρκετές. Κάποιες εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν αυτές οι τεχνολογίες με στόχο την υποκλοπή στοιχείων, όπως είχε κατηγορηθεί ότι πράττει το FaceApp παλαιότερα. Ενώ άλλες έχουν σκοπό να διασκεδάσουν τους χρήστες και τους φίλους τους, σαν το νέο app Doublicat.

Πώς λειτουργεί το app

Πριν περάσουμε στο αστείο κομμάτι της υπόθεσης αξίζει να σταθούμε στον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής. Η βασική λειτουργία του Doublicat είναι να βοηθά τον χρήστη να τοποθετεί το πρόσωπο του πάνω σε οποιοδήποτε GIF.

Στο παρασκήνιο, το Doublicat χρησιμοποιεί το RefaceAI, ένα γενετικό αντιδιαμερισματικό δίκτυο, ώστε να αντικαθιστά το πρόσωπο που υπάρχει στο GIF με αυτό που επιλέγει ο χρήστης. Το ίδιο AI έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν σε μία παρόμοια εφαρμογή με το όνομα Reflect, την οποία έχει αναπτύξει η ίδια εταιρεία, NeoCortext.

Προς το παρόν, το Doublicat απαιτεί τη λήψη selfie και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει φωτογραφίες από τη συλλογή του κινητού. Ωστόσο, για όσους ανησυχούν σχετικά με τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, η εταιρεία αναφέρει ότι δεν υπάρχει λόγος.

Σύμφωνα με την NeoCortext, η εφαρμογή διαγράφει άμεσα τις φωτογραφίες μετά την επεξεργασία τους, ενώ διατηρεί μόνο τις διανυσματικές αναπαραστάσεις των χαρακτηριστικών του εκάστοτε προσώπου. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν μοιράζεται με τρίτους τα δεδομένα που συλλέγει και αποθηκεύει.

Η χρήση του app και το μέλλον

Ο τρόπος χρήσης του Doublicat είναι πολύ απλός. Μόλις κατεβάσει κάποιος την εφαρμογή, τραβάει μία selfie, επιλέγει το GIF της αρεσκείας του και αντικαθιστά το πρόσωπο της κινούμενης εικόνας με το δικό του.

Η NeoCortext σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στο μέλλον μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί το RefaceAI και θα αντικαθιστά πρόσωπα σε βίντεο, με αυτό του χρήστη. Ωστόσο, ίσως συναντήσει κολλήματα κατά την κυκλοφορία της εφαρμογής. Διότι αρκετές εταιρείες και χώρες έχουν απαγορεύσει τη χρήση deepfake τεχνολογιών σε βίντεο, για διάφορους λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται το TikTok και το Snapchat να χρησιμοποιήσουν το RefaceAI για να προσφέρουν στους χρήστες τους αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Το Instagram, υποστηρίζει παρόμοιες τεχνολογίες οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν το πρόσωπο τους σε κινούμενο περιεχόμενο. Ωστόσο, οι επιλογές που προσφέρει είναι περιορισμένες.

Αφού φτάσατε ως εδώ, ήρθε η ώρα να σας αφήσουμε να απολαύσετε μερικά δείγματα των ικανοτήτων του RefaceAI.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear AI Apple ChatGPT

Apple AR/VR headset: Ίσως ενσωματώνει κάτι σαν ChatGPT

H Apple φέρεται να ψάχνει να προσλάβει έναν μηχανικό με εμπειρία στο Machine Learning και την Conversational και Generative AI.

Internet AI Microsoft Windows 11

Microsoft: Aνακοίνωσε τον βοηθό Copilot ΑΙ στα Windows 11

Στο συνέδριο BUILD 2023, η Microsoft παρουσίασε το Windows Copilot, έναν προσωπικό βοηθό ΑΙ ενσωματωμένο στα Windows 11.

Business AI Bill Gates Microsoft

Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει” το Google Search και το Amazon όπως τα ξέρουμε

Ο Gates πιστεύει ότι η κορυφαία εταιρεία στην ΑΙ θα δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα εκτελεί εργασίες για τους ανθρώπους.

Business AI Apple featured

Apple: Προσλαμβάνει άτομα για τα δικά της προϊόντα με τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει ανοίξει συνολικά 176 νέες θέσεις που σχετίζονται με το machine learning και την τεχνητή νοημοσύνη.