Η δυνατότητα ανανέωσης του TikTok είναι για όταν έχετε βαρεθεί τη σελίδα σας For You

Το TikTok προσθέτει έναν τρόπο για τους χρήστες να «ανανεώνουν» το περιεχόμενο της σελίδας For You όταν θέλουν να αλλάξουν τη ροή τους. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δοκιμάζει το χαρακτηριστικό. Τώρα, το κουμπί Ανανέωση έχει ρυθμιστεί να κυκλοφορήσει σε χρήστες παγκοσμίως τις επόμενες εβδομάδες.

Όταν οι χρήστες ενεργοποιούν τη δυνατότητα επαναφοράς, ο αλγόριθμος προτάσεων θα επανέλθει σαν να είχαν εγγραφεί στο TikTok. Καθώς ο χρήστης παρακολουθεί και αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο, ο αλγόριθμος θα αρχίσει να προβάλλει προτάσεις που βασίζονται στις ενέργειες του χρήστη αφού πατήσει την Ανανέωση.

Το αυστηρά φυλασσόμενο σύστημα προτάσεων της εφαρμογής λαμβάνει σήματα χρήστη όπως χρόνο παρακολούθησης, σχόλια και επιθυμεί να προτείνει σχετικό περιεχόμενο. Το TikTok λέει ότι οι χρήστες μπορεί να θέλουν να επαναφέρουν τη ροή τους εάν χάσουν το ενδιαφέρον τους για τους τύπους βίντεο που εμφανίζει η εφαρμογή ή αν αισθάνονται ότι παίρνουν πάρα πολύ το ίδιο πράγμα. Οι χρήστες του TikTok συζητούν επίσης τακτικά την προσπάθεια «εκπαίδευσης» του αλγόριθμου για να επηρεάσουν το είδος των βίντεο που εμφανίζονται — η ρύθμιση ανανέωσης θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας ή να δώσει στους χρήστες έναν πιο άμεσο τρόπο να αλλάξουν αυτό που βλέπουν.

Το κουμπί επαναφοράς επιχειρεί επίσης να αντιμετωπίσει ένα άλλο πρόβλημα με τη σελίδα For You του TikTok: μερικές φορές είναι λίγο πολύ καλό στο να προτείνει σχετικό περιεχόμενο, υπερφορτώνοντας τους χρήστες με πάρα πολύ το ίδιο πράγμα. Αυτές οι «τρύπες από κουνέλι» είναι ως επί το πλείστον ενοχλητικές, αλλά, ανάλογα με το θέμα, μπορεί να είναι και επικίνδυνες. Μια έρευνα του 2021 από την The Wall Street Journal , για παράδειγμα, έδειξε πώς οι έφηβοι χρήστες πλημμύρισαν από βίντεο απώλειας βάρους και διατροφικών διαταραχών στο TikTok. Λίγο πριν από τη δημοσίευση της ιστορίας του Journal , η TikTok είπε ότι εργαζόταν σε τρόπους για να αποτρέψει την εμφάνιση υπερβολικά επαναλαμβανόμενων μοτίβων περιεχομένου.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet TikTok

TikTok: Πώς να μπλοκάρεις έναν χρήστη – Οδηγός για να ποστάρετε ανενόχλητοι

Το TikTok είναι μία από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πλέον δημοφιλείς πλατφόρμες δημιουργίας και δημοσίευσης περιεχομένου.

Business TikTok

TikTok: Πέτυχε ρεκόρ δαπανών 10 δισ. δολαρίων από χρήστες εντός εφαρμογής το 2023

Το Bloomberg δημοσίευσε μια ανάλυση των δαπανών σε εφαρμογές για το 2023, αποκαλύπτοντας μια αύξηση 11% στα έσοδα.

Software TikTok

Το TikTok βελτιώνει το mobile app του για foldable και tablet

To ΤikTok ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί μια βελτιωμένη εμπειρία εφαρμογής για τις μεγαλύτερες mobile συσκευές, όπως είναι τα foldable και τα tablet.

Internet TikTok

TikTok: Νέα λειτουργία για εύκολη αποθήκευση τραγουδιών σε Apple Music, Spotify και Amazon Music

Το TikTok παρουσίασε τη νέα του λειτουργία «Add to Music App» με υποστήριξη για Apple Music, Spotify και Amazon Music.