Η δυνατότητα ανανέωσης του TikTok είναι για όταν έχετε βαρεθεί τη σελίδα σας For You

TikTok, Η δυνατότητα ανανέωσης του TikTok είναι για όταν έχετε βαρεθεί τη σελίδα σας For You

Το TikTok προσθέτει έναν τρόπο για τους χρήστες να «ανανεώνουν» το περιεχόμενο της σελίδας For You όταν θέλουν να αλλάξουν τη ροή τους. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δοκιμάζει το χαρακτηριστικό. Τώρα, το κουμπί Ανανέωση έχει ρυθμιστεί να κυκλοφορήσει σε χρήστες παγκοσμίως τις επόμενες εβδομάδες.

Όταν οι χρήστες ενεργοποιούν τη δυνατότητα επαναφοράς, ο αλγόριθμος προτάσεων θα επανέλθει σαν να είχαν εγγραφεί στο TikTok. Καθώς ο χρήστης παρακολουθεί και αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο, ο αλγόριθμος θα αρχίσει να προβάλλει προτάσεις που βασίζονται στις ενέργειες του χρήστη αφού πατήσει την Ανανέωση.

Το αυστηρά φυλασσόμενο σύστημα προτάσεων της εφαρμογής λαμβάνει σήματα χρήστη όπως χρόνο παρακολούθησης, σχόλια και επιθυμεί να προτείνει σχετικό περιεχόμενο. Το TikTok λέει ότι οι χρήστες μπορεί να θέλουν να επαναφέρουν τη ροή τους εάν χάσουν το ενδιαφέρον τους για τους τύπους βίντεο που εμφανίζει η εφαρμογή ή αν αισθάνονται ότι παίρνουν πάρα πολύ το ίδιο πράγμα. Οι χρήστες του TikTok συζητούν επίσης τακτικά την προσπάθεια «εκπαίδευσης» του αλγόριθμου για να επηρεάσουν το είδος των βίντεο που εμφανίζονται — η ρύθμιση ανανέωσης θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας ή να δώσει στους χρήστες έναν πιο άμεσο τρόπο να αλλάξουν αυτό που βλέπουν.

Το κουμπί επαναφοράς επιχειρεί επίσης να αντιμετωπίσει ένα άλλο πρόβλημα με τη σελίδα For You του TikTok: μερικές φορές είναι λίγο πολύ καλό στο να προτείνει σχετικό περιεχόμενο, υπερφορτώνοντας τους χρήστες με πάρα πολύ το ίδιο πράγμα. Αυτές οι «τρύπες από κουνέλι» είναι ως επί το πλείστον ενοχλητικές, αλλά, ανάλογα με το θέμα, μπορεί να είναι και επικίνδυνες. Μια έρευνα του 2021 από την The Wall Street Journal , για παράδειγμα, έδειξε πώς οι έφηβοι χρήστες πλημμύρισαν από βίντεο απώλειας βάρους και διατροφικών διαταραχών στο TikTok. Λίγο πριν από τη δημοσίευση της ιστορίας του Journal , η TikTok είπε ότι εργαζόταν σε τρόπους για να αποτρέψει την εμφάνιση υπερβολικά επαναλαμβανόμενων μοτίβων περιεχομένου.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος που έχει περάσει κατά καιρούς από διάφορους κλάδους μέχρι να καταλήξει στην τεχνολογία, που τον "κέρδισε". Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming. Θέματα που περιλαμβάνουν αθλητισμό και τεχνολογία εμφανίζονται πάντα στο "ρεπερτόριο" του.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Social Media TikTok

CEO του TikTok: Αρνήθηκε επανειλημμένα ότι η εφαρμογή μοιράζεται δεδομένα

Ο CEO του TikTok Shou Zi Chew δέχτηκε μπαράζ ερωτήσεων από την ειδική επιτροπή του Κογκρέσου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, η οποία διήρκησε πάνω από 5 ώρες.

Internet apps Social Media WhatsApp

Το WhatsApp θα σας επιτρέψει σύντομα να συνομιλήσετε με το WhatsApp

To WhatsApp κυκλοφόρησε τον δικό της επίσημο λογαριασμό WhatsApp, με το οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την πλατφόρμα και συμβουλές χρήσης.

Internet Elon Musk Social Media Twitter

Twitter: Τέλος τα δωρεάν verified accounts από 1η Απριλίου

Τέλος αναμένεται να μπει στα δωρεάν verified accounts από λογαριασμούς χρηστών την επόμενη εβδομάδα, καθώς αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ένα μοντέλο όπου μόνο οι συνδρομητές επί πληρωμή θα έχουν το blue tick.

Business Social Media TikTok USA

TikTok: Ο Shou Zi Chew “απολογείται” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.