ΕΕΤΤ, Έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2009

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ κ.κ. Λεωνίδα Κανέλλο και Μιχάλη Σακκά στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο η Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της ΕΕΤΤ για το έτος 2009. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο Πρόεδρος ενημερώθηκε διεξοδικά από τους εκπροσώπους της Ανεξάρτητης Αρχής για το εποπτικό και ρυθμιστικό έργο της ΕΕΤΤ στους τομείς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Η Έκθεση Πεπραγμένων περιέχει αναλυτικά τις δράσεις της ΕΕΤΤ κατά το έτος 2009, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
– Ρυθμιστικές παρεμβάσεις για την προώθηση του ανταγωνισμού και την περαιτέρω ενίσχυση της σταθερής και κινητής ευρυζωνικότητας.
– Προτάσεις για την επιτάχυνση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση μέσω της απλοποίησης διαδικασιών αδειοδότησης κεραιοσυστημάτων και την επωφελή αξιοποίηση του Ψηφιακού Μερίσματος.
– Ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου ορισμού και ανάλυσης των Αγορών 4 και 5 που άπτονται της παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών σύμφωνα με τη σχετική Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
– Πλήθος δράσεων για την ενημέρωση και προστασία του καταναλωτή, όπως η εκστρατεία για την ευρυζωνικότητα, η δημιουργία εργαλείου (GIS) μέτρησης των χαρακτηριστικών των ευρυζωνικών συνδέσεων, η δημοσίευση συστάσεων για την προστασία του από αθέμιτες πρακτικές και η τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης.
– Έκδοση κανονισμού για τον υπολογισμό των τελών διέλευσης δικτύων με στόχο τη δημιουργία ενιαίων κανόνων ανά την επικράτεια για προώθηση των επενδύσεων σε κρίσιμες δικτυακές υποδομές.
επικαιροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων μέσω της αναθεώρησης του Κανονισμού Όρων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων όσο και του Εθνικού Μητρώου Ραδιοσυχνοτήτων με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εκπομπών των νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών.
– Υποβολή προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχεδίου νόμου με αντικείμενο την οργάνωση του τομέα παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών για την επιτάχυνση της διαδικασίας απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς,
έκδοση νέων Κανονισμών Γενικών και Ειδικών Αδειών, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ταχυδρομικής αγοράς,
λειτουργία του νέου Κοστολογικού Συστήματος των ΕΛΤΑ ΑΕ.
– Διεθνείς και διμερείς συνεργασίες με άλλες Ρυθμιστικές Αρχές.
– Εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ένωση Ευρωπαίων Ρυθμιστών ως μέλος του BEREC, καθώς και σε διεθνή fora και οργανισμούς.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E25 – 04/03/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για NASA, νέο drone DJI FPV, βραβεία “Airwards”, λογισμικό που μετατρέπει φωτογραφίες σε κινούμενες εικόνες, Verizon 5G και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Harley Davidson.

Internet Twitter

To Twitter εγκαινιάζει νέες λειτουργίες e-commerce

Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να δημιουργήσει εμπορικά εργαλεία στην πλατφόρμα του, το Twitter δοκιμάζει νέα χαρακτηριστικά.

Internet Google Google Chrome

Google: Καταργεί τα cookies για χάρη της ιδιωτικότητας των χρηστών

H Google θα σταματήσει την υποστήριξη cookies τρίτων που ανιχνέυουν τις κινήσεις των χρηστών και δεν πρόκειται να τα αντικαταστήσει με κάτι αντίστοιχο.

Internet Bitcoin

Κινέζικο bitcoin mining hub σταματά τη λειτουργία του

Ένα από τα μεγαλύτερα Bitcoin mining camps στην Κίνα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του.