ΕΕΤΤ, Έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2009

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ κ.κ. Λεωνίδα Κανέλλο και Μιχάλη Σακκά στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο η Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της ΕΕΤΤ για το έτος 2009. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο Πρόεδρος ενημερώθηκε διεξοδικά από τους εκπροσώπους της Ανεξάρτητης Αρχής για το εποπτικό και ρυθμιστικό έργο της ΕΕΤΤ στους τομείς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Η Έκθεση Πεπραγμένων περιέχει αναλυτικά τις δράσεις της ΕΕΤΤ κατά το έτος 2009, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
– Ρυθμιστικές παρεμβάσεις για την προώθηση του ανταγωνισμού και την περαιτέρω ενίσχυση της σταθερής και κινητής ευρυζωνικότητας.
– Προτάσεις για την επιτάχυνση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση μέσω της απλοποίησης διαδικασιών αδειοδότησης κεραιοσυστημάτων και την επωφελή αξιοποίηση του Ψηφιακού Μερίσματος.
– Ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου ορισμού και ανάλυσης των Αγορών 4 και 5 που άπτονται της παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών σύμφωνα με τη σχετική Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
– Πλήθος δράσεων για την ενημέρωση και προστασία του καταναλωτή, όπως η εκστρατεία για την ευρυζωνικότητα, η δημιουργία εργαλείου (GIS) μέτρησης των χαρακτηριστικών των ευρυζωνικών συνδέσεων, η δημοσίευση συστάσεων για την προστασία του από αθέμιτες πρακτικές και η τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης.
– Έκδοση κανονισμού για τον υπολογισμό των τελών διέλευσης δικτύων με στόχο τη δημιουργία ενιαίων κανόνων ανά την επικράτεια για προώθηση των επενδύσεων σε κρίσιμες δικτυακές υποδομές.
επικαιροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων μέσω της αναθεώρησης του Κανονισμού Όρων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων όσο και του Εθνικού Μητρώου Ραδιοσυχνοτήτων με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εκπομπών των νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών.
– Υποβολή προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχεδίου νόμου με αντικείμενο την οργάνωση του τομέα παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών για την επιτάχυνση της διαδικασίας απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς,
έκδοση νέων Κανονισμών Γενικών και Ειδικών Αδειών, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ταχυδρομικής αγοράς,
λειτουργία του νέου Κοστολογικού Συστήματος των ΕΛΤΑ ΑΕ.
– Διεθνείς και διμερείς συνεργασίες με άλλες Ρυθμιστικές Αρχές.
– Εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ένωση Ευρωπαίων Ρυθμιστών ως μέλος του BEREC, καθώς και σε διεθνή fora και οργανισμούς.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Black Friday 2022

Black Friday 2022: Τι προσέχω στα courrier όταν παραλαμβάνω αγορές μέσω Internet

Λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες courrier που παρατηρείται τη Black Friday 2022, δείτε αυτό το βίντεο για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραλαβής των παραγγελιών σας.

Internet EETT featured

Δικαιώματα καταναλωτή για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η ΕΕΤΤ εξέδωσε, σε συνέχεια σχετικής δημόσιας διαβούλευσης, τον νέο Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών στους καταναλωτές.