ΕΕΤΤ, Έκθεση πεπραγμένων για το έτος 2009

Την Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΕΕΤΤ κ.κ. Λεωνίδα Κανέλλο και Μιχάλη Σακκά στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο η Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της ΕΕΤΤ για το έτος 2009. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή, ο Πρόεδρος ενημερώθηκε διεξοδικά από τους εκπροσώπους της Ανεξάρτητης Αρχής για το εποπτικό και ρυθμιστικό έργο της ΕΕΤΤ στους τομείς των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Η Έκθεση Πεπραγμένων περιέχει αναλυτικά τις δράσεις της ΕΕΤΤ κατά το έτος 2009, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται:
– Ρυθμιστικές παρεμβάσεις για την προώθηση του ανταγωνισμού και την περαιτέρω ενίσχυση της σταθερής και κινητής ευρυζωνικότητας.
– Προτάσεις για την επιτάχυνση της μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση μέσω της απλοποίησης διαδικασιών αδειοδότησης κεραιοσυστημάτων και την επωφελή αξιοποίηση του Ψηφιακού Μερίσματος.
– Ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου ορισμού και ανάλυσης των Αγορών 4 και 5 που άπτονται της παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών σύμφωνα με τη σχετική Σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
– Πλήθος δράσεων για την ενημέρωση και προστασία του καταναλωτή, όπως η εκστρατεία για την ευρυζωνικότητα, η δημιουργία εργαλείου (GIS) μέτρησης των χαρακτηριστικών των ευρυζωνικών συνδέσεων, η δημοσίευση συστάσεων για την προστασία του από αθέμιτες πρακτικές και η τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας για την παροχή Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης.
– Έκδοση κανονισμού για τον υπολογισμό των τελών διέλευσης δικτύων με στόχο τη δημιουργία ενιαίων κανόνων ανά την επικράτεια για προώθηση των επενδύσεων σε κρίσιμες δικτυακές υποδομές.
επικαιροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων μέσω της αναθεώρησης του Κανονισμού Όρων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων όσο και του Εθνικού Μητρώου Ραδιοσυχνοτήτων με τα τεχνικά χαρακτηριστικά των εκπομπών των νομίμως λειτουργούντων τηλεοπτικών σταθμών.
– Υποβολή προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχεδίου νόμου με αντικείμενο την οργάνωση του τομέα παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών για την επιτάχυνση της διαδικασίας απελευθέρωσης της ταχυδρομικής αγοράς,
έκδοση νέων Κανονισμών Γενικών και Ειδικών Αδειών, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ταχυδρομικής αγοράς,
λειτουργία του νέου Κοστολογικού Συστήματος των ΕΛΤΑ ΑΕ.
– Διεθνείς και διμερείς συνεργασίες με άλλες Ρυθμιστικές Αρχές.
– Εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ένωση Ευρωπαίων Ρυθμιστών ως μέλος του BEREC, καθώς και σε διεθνή fora και οργανισμούς.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Nova Eon: Νέα τηλεόραση με πλατφόρμα που βασίζεται στο Android TV

Η Nova Eon (προφέρεται Έον) φέρνει στην ελληνική αγορά την νέα πρόταση παρακολούθησης τηλεόρασης και περιεχομένουν On demand με κωδικοποιητή που βασίζεται στο Android TV.

Internet LinkedIn Microsoft

H Microsoft κλείνει το LinkedIn στην Κίνα

Η είδηση έρχεται λίγο αφότου το LinkedIn ήρθε αντιμέτωπο με ερωτήσεις αναφορικά με τη διαγραφή των προφίλ ορισμένων δημοσιογράφων.

Internet Bitcoin

Εξαιρετικά ανοδική η πορεία του Bitcoin που πηγαίνει για ρεκόρ

Το Bitcoin κινείται τις τελευταίες ώρες πολύ ανοδικά, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει και σε ιστορικό υψηλό.

Internet Black Friday featured

Black Friday 2021: Στον αέρα η φετινή Μαύρη Παρασκευή

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η εκπτωτική περίοδος Black Friday 2021, η αποκαλούμενη και ως Μαύρη Παρασκευή που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26/11.