Πόσο θα πληρώσω τελωνείο για αντικείμενα από Αμερική και Κίνα

Η ΕΕΤΤ έχει γίνει αποδέκτης σημαντικού αριθμού καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή πρόσθετων χρεώσεων κατά τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού (χώρες εκτός ΕΕ). Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να ελέγχουν τις σχετικές χρεώσεις και τα τέλη που τους επιβάλλονται, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ενημέρωση Σεπτέμβριος 2017: Τέλη εκτελωνισμού αντικειμένων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

1) Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22 ευρώ, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45 ευρώ.

2) Τα τέλη διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

Τέλη προς το Δημόσιο (δασμοί, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ)
Τα τέλη αυτά καταβάλλονται ανεξαρτήτως του παρόχου που έχει αναλάβει τη διακίνηση της αποστολής. Τα αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 350 ευρώ υπόκεινται σε κατ’ αποκοπήν δασμό 3,5%, εκτός κι αν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον εκτελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους. Ως εμπορεύματα μη εμπορικού χαρακτήρα θεωρούνται εκείνα που περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη, χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία, λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους, (μικρή) προορίζονται, χωρίς καμία αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. Για αξίες από 22 ευρώ μέχρι 150 ευρώ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150 ευρώ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί.

Τέλη εκτελωνισμού από ΕΛ.ΤΑ.
Τα τέλη που προβλέπονται στον τιμοκατάλογο των ΕΛ.ΤΑ. είναι:
• “Τέλος εκτελωνισμού”: 8 ευρώ για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου ή δέματα.
• “Τέλος διαχείρισης δασμών”: 4 ευρώ, πλέον των τελών εκτελωνισμού, για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, η οποία δεν είναι “ατελής” αλλά προβλέπει την είσπραξη από τον παραλήπτη τους και την απόδοσή τους στις Τελωνειακές Αρχές δασμών ή φόρων από τα ΕΛΤΑ.
• “Τέλος αναθεώρησης δασμών”: 10 ευρώ πλέον των τελών εκτελωνισμού και των τελών διαχείρισης δασμών μόνο στην περίπτωση που ο παραλήπτης επιθυμεί την αναθεώρηση των δασμών που περιλαμβάνονται στην τελωνειακή διασάφηση για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν.

Τέλη εκτελωνισμού από εταιρεία ταχυμεταφορών
• Εργατικά και έξοδα αποθήκευσης.
• Αμοιβή εκτελωνιστή, που συνήθως ξεκινά από τα 50 – 60€ και αυξάνει ανάλογα με την αξία του τιμολογίου.
Εναλλακτικά ο παραλήπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει δικό του εκτελωνιστή ή να κάνει τον εκτελωνισμό ο ίδιος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πληρώνει αμοιβή εκτελωνιστή στην εταιρεία ταχυμεταφορών, αλλά απαιτείται η “Έκδοση Διατακτικής” με κόστος από 0 ευρώ μέχρι 35 ευρώ, συν το κόστος του τρίτου εκτελωνιστή (αν υπάρξει).

3) Τα ταχυδρομικά αντικείμενα εξωτερικού είτε διακινούνται από τα ΕΛ.ΤΑ. είτε από εταιρείες ταχυμεταφορών, οφείλουν να επιδίδονται στη διεύθυνση του παραλήπτη.

4) Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές οφείλουν να ενημερώνονται από τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών για τα ισχύοντα τέλη.

, Πόσο θα πληρώσω τελωνείο για αντικείμενα από Αμερική και Κίνα

Κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή από τα ΕΛΤΑ “τέλους παρουσίασης στο τελωνείο” στα “τελωνειακώς ελεύθερα” ταχυδρομικά αντικείμενα, η ΕΕΤΤ διερεύνησε τη νομιμότητα του εν λόγω τέλους κατά τον εκτελωνισμό των εισερχόμενων ταχυδρομικών αντικειμένων από χώρες εκτός ΕΕ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Σύμβασης και του εθνικού κανονιστικού πλαισίου. Ως αποτέλεσμα, έκρινε ότι τα ΕΛΤΑ δεν θα έπρεπε να επιβάλουν το συγκεκριμένο τέλος στους χρήστες. Σύμφωνα με το Ν. 3185/03, η ΕΕΤΤ κατέθεσε σχετική εισήγηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης όπως εντός 2 μηνών προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν, κατά τρόπον ώστε να καθίσταται σαφής η νομική βάση επιβολής τους και να μην προκαλείται σύγχυση στον τελικό χρήστη.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

551 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KostasHD2

TIP: να φερνετε τα πραγματα με το ταχυδρομειο της εκαστοτες χωρας.. υπαρχει περιπτωση να μην περασει τελωνειο γιατι υπαρχει και πολυς ογκος αλλα και δεν νοιαζει καποιον αν θα περασει η οχι ενω στην courrier τους νοιαζει και το κυνηγανε

Loukas

Συμφωνώ με τν kostashd2,απο προσωπική εμπειρία,ειδικά απο Αμερική με τα ταχυδρομια τους έχω φέρει πολλές φορές διάφορα αντικείμενα μεγάλης αξίας χωρίς έξτρα χρέωση,αλλα δν πέτυχε σε όλα.πχ σε αξία προϊόντος 200$ πλήρωσα αλλα 100$ φόρο.

JVOU

Παιδες εχω αγορασει παρα πολλες φορες κ κυριως απο αμερικη.το κολπο ειναι να πεις στον πωλητη να στο στειλει ως ”gift” η το οριο τιμολογιου να φαινεται απο εξω 40$.η μεγαλυτερη χρεωση που ειχα ηταν ….3€.

Nick

Πολυ καλο αρθρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Βασιλης Λ.

Θελω να ρωτησω το εξης…και αν ισχυει αυτο που θα πω παρακατω ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να το μαθουν πολλοι αναγνωστες του Techblog (αν οχι ολοι 🙂 ) ..Λοιπον οικογενειακος φιλος εκανε στο παρελθον (κοντινο σχετικα) παραγγελειες απο Αμερικη και εκανε το εξης ‘κολπο’..ειχε ενα γνωστο που του τα αγοραζε εκεινος και του τα εστελνε σαν δωρο..ετσι δεν πληρωνε κανενα εκτελωνισμο…παιδια αυτο μου εχει πει..δεν ξερω κατα ποσο ισχυει και σε ολα τα προϊοντα γι αυτο και το θετω εδω το περιστατικο ετσι οποιος ειναι γνωστης να μας ‘δωσει τα φωτα του’ για να γλιτωνουμε αρκετα λεφτα…Αν εχω την ευκαιρια θα ξαναρωτησω τον φιλο μου για να μου δωσει περισσοτερες πληροφοριες και να σας ενημερωσω απο την μερια μου

Nikkos K

https://www.lifo.gr/team/readersdigest/25587

Διαβάστε και το παραπάνω άρθρο, όπου συμπολίτης μας κατηγορήθηκε για….λαθρεμπορία όπλων, επειδή αγόρασε από το US EBay ένα αναμνηστικό σπαθί του…Άρχοντα των Δακτυλιδιών!

nikolas7gr

Προσοχή με τις courier… Είναι καθαροί κλέφτες! Και επειδή είναι κλέφτες αναγκάστηκε φίλος να φτιάξει απόδειξη paypal για να περάσει το laptop των 1200 δολαρίων σαν netbook των 200. Ακόμα και με αυτή την απόδειξη τα έξοδα του τελωνειακού τους ήταν 140€. δηλαδή όσο η αξία του υποτιθέμενου netbook. Απλό ταχυδρομείο είναι η καλύτερη λύση.

naxiand

μπραβο βλαχακης….πρεπει να το κάνουμε εκτυπωση όλοι και να τους το τριβουμε στην μουρη όταν ζητανε τα παραλογα ποσα……..

Ben

Ερώτηση: Εάν αγοράζουμε από το αγγλικό amazon (.co.uk), τί ισχύει?

nikolas7gr

Δεν έχει τελωνείο… Ψώνισε άφοβα…

Γιώργος

Από χώρες της ευρωπαικής ένωσης ψωνίστε άφοβα παίδες.

Δημητρης

Παιδια με τρομαξατε λιγο.Την προηγουμρνη εβδομαδα εκανα για πρωτη φορα στη ζωη μου αγορα προιοντων απο ebay.(κανω αγορες απο εξωτρικο χρονια αλλα πρωτη φορα μεσω ebay) .Παρηγγείλα 3 προιοντα,2 απο Γαλλια και 1 από Γερμανια συνολικης αξιας 800 ευρω.Από ότι ξέρω δεν πληρώνω φόρους για χωρες εντός Ε.Ε έτσι δεν είναι;

geoper2

@@ @#!$$#%@#$ Πήρα κάμερα και μου την έστειλε φίλος απο την Αμερική ήταν σε πακέτο με άλλα πράγματα και είχε σταλεί ως GIFT και τους είπα αφού είναι gift… και μου είπαν οτι τα ανοίγουν όλα. Μάλλον υποπτεύομαι οτι το άνοιξαν επειδή το είχε βάλει και ασφάλεια σε περίπτωση που χαθεί… άχρηστοι το κέρατό μου και μου βάλανε 80 ευρώ φόρο…ήμουν έτοιμος να ανατινάξω τα ελτά χαχα τεσπά πάλι φτηνότερη βγήκε … Δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι το “κόλπο” που δουλεύει

Βαγγέλης

Το κολπο ειναι να φυγεις και να μη τους ξαναδεις μπροστα σου ακου φορο στο φορο $*:;*&$$*::&&$@&*:,οσοι γλυτωνουν λογο “δωρου” ειναι γιατι βαριούνται να τα αξιολογουν οταν εχει κινηση και ειναι δεδομενο οτι οι τελονιακοι και τα courier βαζουν και διακινουν τα μισα ναρκωτικα που υπαρχουν στην Ελλαδα.

Vasilis_G

όμορφο το άρθρο Κώστα και σχετικά συνοπτικό εγώ όμως για παράδειγμα εξακολουθώ και έχω απορίες,μήπως θα ήταν καλύτερο να προσθέσεις απο ένα αριθμητικό παράδειγμα για κάθε περίπτωση να καταλάβουμε στο περίπου τί και πώς?

venisk

Μα αξίζει το ρίσκο! Και 100 ευρώ να ήταν οι φόροι πάλι ο recodrive x2 μου δεν θα έκανε από Αμερική όσο τον έδινε το πλαίσιο….480 από Αμερική με μεταφορικά και στο Ελλαδιστάν 710…είμαστε ότι να ναι….στην τύχη όλα…το gift είναι χαζό σαν ιδέα το μόνο που ζητάς είναι χαμηλή τιμή στο πακέτο αν σου κάτσει σου έκατσε..

gijohn

Αν πείτε στον πωλητή να σας στείλει το αντικείμενο σαν “gift” η σαν σουβενίρ, χωρίς να αναγράφει στην εξωτερική μεριά της συσκευασίας τιμή πώλησης, παρά μόνο το όνομά σας και τη διεύθυνση, από Αμερική δεν θα πληρώσετε τίποτα και από Κίνα θα πληρώσετε 3,5 ευρώ.

Theodore

Κατι σιγουρο απο ανθρωπο,που εχει αγορασει δεκαδες ειδη απο την ΑΜΕΡΙΚΗ.
Μην αγοραζετε ποτέ πραγματα,που στελνονται με τις εταιριες UPS και FEDEX.Ποτέ.
Μονο απο την κρατικη Αμερικανικη εταιρια τα Αμερικανικα ΕΛΤΑ δηλαδη,που ειναι η USPS.
Προσοχη USPS.Εχει και S στη μεση.
Ποτέ δεν πληρωσα φραγκο με αυτην,ενω δυο φορες,που εφερα με τις αλλες,μου ηπιαν το αιμα.
Και πηγα και στο Ελ.Βενιζελος.
Aπο την Κινα και την Ιαπωνια,το ιδιο,ποτέ με τις παραπανω,η δε Ιαπωνεζικη εταιρια,ειναι φοβερη.Μου στειλανε ρολοι απο την Ιαπωνια,και ηλθε σε δυομισυ μερες.

Μακης

Καλημερα Θοδωρη.Για την Global Shipping Program,τι γνωμη εχεις.Θελω να κανω μια σγορα απο Αμερικη απο ebay,λεει οτι τα πληρωνεις ολα στο τσεκ αουτ και δε πληρωνεις κατι εξτρα οταν ερθει το προιον σε σενα,γνωριζεις κατι?

Akis

Kalispera se oli tin parea. an kai 9 xronia prin ginontousan ta comments thelw na rotisw.

Paraggelnei kaneis apo USPS tis Amerikis pleon?
Paizei na glitosoume teloneio otan to antikeimeno anagrafete ws 300-400$ ?

Den einai na mplekseis me trexamata kai apodeikseis to kerato tous.
kalutera na ta plironame online na to eferne spiti

Nakos

Τι να λεμε για Ελληνικο τελωνειο?Η χαρα του πασοκτζη.Εστειλα απο Ινδονησια μια πλακετα με ρελε απο ενα μηχανημα χαλασμενο για δειγμα του οποιου η αξια ειναι 75 ευρω με ΦΠΑ.Και ο καραγκιοζης απο το τελωνειο ζητησε 150 ευρω.Του ειπα να το κρατησει και θα του στειλω και ενα βαζακι βαζελινη για να το βαλει στο …… του!

Theodore

Με ποια εταιρια ηλθε;Με UPS ή με FEDeX.Ετσι δεν ειναι;

Nakos

Αν ρωτας εμενα με απλο ταχυδρομειο.

venisk

Theodore, με οποιαδήποτε μεταφορική μπορεί να σου κάτσει στραβή..εσένα απλά δεν σου έχει κάτσει ακόμα…

George Pal

Παιδιά να είστε προσεχτικοί τελευταία διότι έχω την αίσθηση οτι τα τελωνεία αυστήρεψαν. Ενδεικτικά να πώ οτι πάντα φέρνω πράγματα με USPS αν είναι από αμερική ή ΕΛΤΑ αν το εμπόρευμα προέρχεται από άλλη χώρα . Κάτι κολώνιες που παράγγειλα αρχές Ιουνίου δεν ήρθαν καν μάλλον κλάπηκαν στα ΕΛΤΑ η κολήσανε στο τελωνείο και τα βούτηξε κάνας τελώνης. Βέβαια τα χρήματα τα πήρα πίσω από το paypal αλλά το θέμα ειναι πλέον οτι έχω ανασφάλεια να ξαναπάρω. Επίσης παίρνω τακτικά ρούχα από ένα site το οποίο έστελνε με usps , όμως δίχως ενημέρωση στείλανε τη τελευταία παραγγελία με DHL και όπως καταλαβαίνετε από κει και μετά άρχισε ένας αγώνας δίχως τέλος . Θα δώσω και αριθμητικά δεδομένα για να έχετε κατανού τη διαδικασία τελωνείων . 1) φτάνει δέμα στο τελωνείο αεροδρομίου , courier τα σταματάνε επίτηδες για να σου πάρουν και άλλα λεφτά . ( αξία δέματος με τα μεταφορικά από αμερική 103 ευρώ) 2) DHL ενημερώνει οτι αν θέλω το δέμα σπίτι πρέπει να πληρώσω 103 ευρώ ελάχιστη αμοιβή εκτελωνιστή συνεργάτη τους και όσους δασμούς βγάλει το τελωνείο . 3) Λέω να επιστραφούν , μου λένε οτι θα επιστραφούν αν ο ιδιοκτήτης τα δεχθεί και θα μου πάρουν και… Συνέχεια »

Theodore

Δεν ειπαμε;Ποτέ απο UPS -FedEx.Απλως επρεπε να το τονισεις στον πωλητή,οτι δεν αγοραζεις,αν δεν σου τα στειλουν με USPS,και αν το κανουν,θα τους τα γυρισεις πισω,με δικη τους χρεωση.
(Κι εσυ Χριστιανε μου,δεν τους ελεγες,να βαλουν μια τιμη κατω απο τα $100.00,που υποτιθεται οτι ειναι καποιο ψυχολογικο οριο;)
ΥΓ.Αυτα που λες,τα εχω παθει κι εγω καποτε,οταν ειχα φερει κατι ζυγαριες απο την Αμερικη,και δεν ηξερα τιποτα απ αυτα ο βλαξ,ετσι δεχτηκα να τα στειλουν με FedEx.Συμπερασμα;Μα μου ηπιαν το αιμα με το μπουρι της σομπας.

Μαρία

Δεν έχει σημασία το ποσό. Όλες οι ιδιωτικές κούριερ σταματάνε τα δέματα ασχέτου ποσού μόνο και μόνο για να “κλέψουν” όσα περισσότερα μπορούν από τους πελάτες. Έχει τύχει με ποσό πολύ κάτω των 22 ευρώ, που δε φορολογείται, να μου ζητάνε 120 ευρώ επιπλέον του ποσού που είχα ήδη πληρώσει, με αποτέλεσμα να έχω την ίδια ταλαιπωρία με τον παραπάνω κύριο. Δηλαδή για 16 ευρώ, παραγγελία, εγώ έπρεπε να πληρώσω 180 ευρώ επειδή στην Ελλάδα τα κούριερ είναι κλέφτες. Ακόμα και αν είναι κάτω του φορολογηταίου ποσού το πακέτο, άπαξ και σταματήσει στο τελωνείο, είσαι υποχρεωμένος να το εκτελωνήσεις…
Το συμπέρασμα. ΠΟΤΕ ιδιωτικές κούριερ για μεταφορές εκτός ΕΕ.

Last edited 2 years πριν by Μαρία
George_Pal

Αυτά που γράφεις από πάνω τα ξέρω πολύ καλά , το θέμα είναι οτι το site που παραγγελνα ρούχα

ήταν απευθείας η αντιπροσοπεία αυτής της μάρκας ρούχων . Και οταν έχεις να κάνεις με εταιρείες και υπαλλήλους δε σου κάνουν κόλπα τύπου δήλωσε το δώρο και αξία κάτω από 50$ .

Βέβαια είχα καλομάθει γιατι είχα κάνει 15 παραγγελίες οι οποίες έρχονταν καθηστερημένα πάντα με τα ΕΛΤΑ αλλά ποτέ δε πλήρωσα φόρους, δασμούς , εκτελωνιστές και λοιπούς φαρισαίους.

Το θέμα είναι οτι το site χωρίς να ενημερώσει οτι άλλαξε τρόπο αποστολής τα έστειλε με DHL .
Πήρα 2 τηλέφωνα αμερική και διαμαρτυρήθηκα ζητώντας να ξαναβάλουν usps , έστειλα και email.

Δεν τους νοιάζει αποτι κατάλαβα , προφανώς για κάποιο λόγω θέλουν να χάσουν όλους τους international πελάτες τους , διότι η DHL προφανώς επίτηδες ακολουθεί αυτή τη πρακτική .

Άμα δεις παραπάνω τα ποσά που περιγράφω , το μεγαλύτερο ποσό η DHL το πήρε και όχι ο έμπορος ούτε το τελωνείο .

Theodore

Σε καταλαβαινω απολυτα,μιας και τα περασα κι εγω.
Το παθημα τωρα,να σου γινει μαθημα.Θα πηγαινεις αλλου.Ας ειναι καλα η Αμερικη,εχει 100 διαφορετικες πηγες.

jimv26

Να ρωτησω ρε παιδια..Εχω παραγγειλει κατι απο Αμερικη με usps..Η κατασταση του δεματος ειναι customs clearance απο τις 23/7..Ποτε θα μου ερθει?Μπορω να το παρω μονος μου απο το αεροδρομιο?Αν ναι,πως?Ευχαριστω..

Theodore

Ποιο αεροδρομιο φιλε μου;Απο το Ταχυδρομειο της γειτονιας σου θα το παρεις.
Και αμα ειναι κατω απο $100,δεν θα πληρωσεις τιποτα.

Κωνσταντίνος

Δηλαδή πληρώνουμε και με usps??

Theodore

Κοιτα,αν το ποσον που ΓΡΑΦΕΙ στα χαρτια ο πωλητης,ειναι πανω απο βια $120,τοτε θα πληρωσεις,αλλα σαφως λιγοτερα απο ο,τι με τις αλλες εταιριες UPS και FedEx.

whitebeard

ξερει κανεις να μου πει ποσα θα πληρωσω για ενα δεμα αξιας 70 ευρω στο τελωνειο ?πληρωσα ηδη 33ευρω στην fedex για να παρω τα πρακτορειακα δικαιωματα και ξερω πως θα δωσω αλλα 15 για τα εξοδα αεροδρομιου.νομιζω πως αφου δεν ξεπερνα τα 150 ευρω επιβαλλεται μονο ο Φ.Π.Α .

Theodore

Μα γιατι δεχοσαστε να αγοραζετε δεματα με τηε Fedex και τη UPS;Δεν τα ειπαμε.ΜΑΚΡΥΑ απ αυτες.Τερμα.
Μονον με την USPS,αλλοιως καλυτερα μην αγοραζετε τιποτα.Σιγα μην τους δωσω 60% νταβατζιλικι.Μια φορα πληρωσα,κι αυτο ηταν με Fedex,αλλα τοτε δεν τοξερα.Και εχω αγοραει πολλες ΔΕΚΑΔΕΣ ειδη απο την Αμερικη.
Αν με ξαναδουνε,να μου γραψουνε.

whitebeard

εγω τωρα εμαθα οτι οτι ερχεται εκτος Ε.Ε με courrier περναει τελωνειο τοσο καιρο με ebay δεν ειχα κανενα προβλημα.γνωριζεις τι ποσο θα μου ζητησουν?λογικα θα ‘ναι μονο ο Φ.Π.Α εφοσον δεν ξεπερνα τα 150 ευρω.

Theodore

Δεν ξερω φιλε μου.Τωρα,ετσι κι αλλοιως την πατησες,και θα πληρωσεις την αμελεια σου να κοιτας την εταιρια με την οποια σου τα στελνουν.(Οπως την πατησα κι εγω μια φορα που εφερα απο Ηονγκ Κονγκ).

Δημήτρης

Παιδιά η κατάσταση είναι πραγματικά μία κοροϊδία.. Απλά ενημερώτικά γιατί ενδιαφέρομαι για μία αγορά από Σιγκαπούρη. Η ταχυδρομική AUSPOST γνωρίζει κανείς αν υπόκειται σε εξτρά χρεώσεις και λοιπά; Η συνολική τιμή της αγοράς, θα είναι 195 -200 ευρώ. Ευχαριστώ.

Theodore

Εξαρταται τι αγοραζεις.Αν ειναι κατι χτυπητό,οπως τιποτα Canon,Nikon,θα βαρεσουν σιγουρα,οι Τελωνες,ανεξαρτητα απο το αν χρεωνει η μεταφορικη εταιρια.
Αν ειναι κατι ουδετερο,μπορει και να τη βγαλεις καθαρη,αν αυτος,δεχτει να βαλει λιγοτερα στα χαρτια του Τελωνειου.
Καποιοι αλλοι,απο ο,τι ξερω,βγαζουν και τα κουτια της συκευασιας,για να περασει σαν μεταχειρισμενο.

Δημήτρης

Μάλιστα. Ευχαριστώ παιδιά. Πρόκειται για ένα κινητό Sony Ericsson αλλά όσο σκέφτομαι το ρίσκο του τελωνείου και την έλλειψη κάλυψης εγγύησης για συσκευή από το εξωτερικό, πιστεύω ότι τελικά τα 60 ευρώ διαφορά δεν αξίζουν για αγορά από έξω.

Theodore

Για την εγγυηση,η πολιτικη των διαφορων εταιριων,διαφερει.
Ετσι,καποιες εχουν διεθνη εγγυηση,ενω αλλες, οχι.
Η SE,δεν ξερω σε ποια κατηγορια ανηκει.

Δημήτρης

Ενημερωτικά επειδή μίλησα μαζί τους στο τηλέφωνο, όπου μπορώ να πω ότι ήταν τελείως διπλωματικοόι στις απαντήσεις τους. Παρέχουν εγγύηση η οποία καλύπτει μόνο συσκευές από ευρωπαϊκή ένωση και όπως λέγανε “Μόνο εφόσον η συσκευή είναι χωρίς αλλαγή εσωτερικά ή εξωτερικά..” χαχχαχαχα. Το είπαν τόσες φορές, και τους ρωτάω τι εννοείτε, να μην έχει σημάδια ή κάποιο χτύπημα; – Όχι, να μην είναι διαφορετική σε απολύτως τίποτα από τις συσκευές που πουλούνται στην Ελλάδα, τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά…. Οπότε επιφυλακτικά….

Semeli

Πολυ κατατοπιστικο το αρθρο :))
Να κάνω κι εγώ μια ερωτησούλα ..Εχω παραγγειλει κατι απο Αμερικη με usps..Η κατασταση του δεματος ειναι customs clearance απο τις 30/8..Ποτε θα μου ερθει?Πρέπει να παρω καποιο τηλέφωνο για να το αναζητήσω; Δυστυχώς δεν μπορώ να το παρω μονη μου απο το αεροδρομιο γιατι μένω επαρχία… Να περιμένω απλά; Αξία 100$ χωρις τα μεταφορικα… Ευχαριστω..

Theodore

Δεν ξερω ποτε θαρθει,αλλα εκεινο που ξερω ειναι οτι θα τα σκασεις χοντρα μ αυτους που εμπλεξες.
Ειπαμε,μονον με την USPS απο την Αμερικη.Τα υπολοιπα,κανουν κακο στην…τσεπη.

Semeli

Σ’ευχαριστώ για την απάντηση Theodore ….μα…με usps το εστειλαν! Αυτα δεν κάνουν τοσο κακο στην τσεπη , ε ? Καλημερα !

Theodore

Αν σου πω οτι δεν το προσεξα;
Αnyway,mea culpa.
YΓ.Μπορει και να μην πληρωσεις τιποτα με τα $100.00.Μπορει.Θεμα τυχης δηλαδη.

Akis

Καλησπερα ηθελα να ρωτησω εκανα μια παραγγελια απο ebay για κατι αρβυλες απο αμερικη και μου χρεωνε τις αρβυλες 48,99$ και USPS Priority Mail International 51.00$ διλαδη συνολο 99.99$ και λεω ΟΚ και μου ηρθε σημερα χαρτη απο το ταχυδρομιο οτι ηρθε το πακετο και πρεπει να δωσω αλλα 300ευρο
πανε καλα
τι πρεπει να κανω πρεπει να πληρωσω υποχρεωτικα
αμα δεν παω να το παραλαβω τι επιπτωσεισ εχω

Theodore

AΜΑΝΝ!Πως σου την κατσανε φιλε μου;Να πας να βαλεις τις φωνες.Να τους δειξεις τα χαρτια σου,και να τους πεις,απο που κι ως που,βαζουν 300% φορο.

Νατασα

παιδια…εγω αγορασα προσφατα κατι πράγματα απο Κινα απο ioffer…μου τα στελνουν με china post ειτε ems…υπαρχει περιπτωση να πληρωσω και εγω καποιους φόρους?

Theodore

Aναλογα,με την τυχη σου,και με το τι τιμη εχει βαλει στα χαρτια.

Padelos

Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα ακριβώς είναι τα “όρια” που υπάρχουν.

Λέει δλδ στην αρχή: 1) Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22 ευρώ, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45 ευρώ.

Πώς καθορίζεται αν τα εμπορεύματα είναι εμπορικού ή μη εμπορικού χαρακτήρα;

Επίσης σε μερικά σχόλια διάβασα ότι αν το δέμα είναι κάτω από 100$, δεν πληρώνεις τελωνείο (USPS πάντα). Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με ότι γράφει το άρθρο..

Εγώ πάντως είχα αγοράσει στέκα μπιλιάρδου από Αμερική αξίας 170 ευρώ (USPS) και πλήρωσα κανονικά φόρους. Βέβαια δεν του είχα πει να βάλει gift και ίσως γι αυτό την πάτησα.

Το θέμα μου είναι αν τώρα που θέλω να αγοράσω πάλι κάποια προϊόντα μπιλιάρδου συνολικής αξίας 60 ευρώ, αν θα πληρώσω φόρους…

Theodore

Εγω δεν ξερω οια ειναι η νομοθεσια,αλλα εκεινο που ξερω ειναι οτι,ποτέ,μα ποτέ,δεν πληρωσα τιποτα,σε προιοντα κατω απο 100 $,με USPS.
Μια φορά,ακομα και με 120$,παλι δεν πληρωσα.
Τωρα,μια φορα νομιζω,ηταν 160,170;θα σε γελασω,αλλα εκει πληρωσα,μαλλον λογικα.Νομιζω γυρω στο 35%.
Μια φορα που ειχα φερει κατι φακους ΝΙΚΟΝ απο Hong Kong,εκει βαλανε ο,τι θελανε για αξια,αλλη απο αυτη που ειχε βαλει ο πωλητης,και πληρωσα κανονικα.
Εκει ομως που ειναι αισχος,ειναι οταν φερνεις με τα διεθνη κουριερ,UPS,FedEx κλπ,που εκει σου πινουνε το αιμα.Εφερα κατι ζυγαριες ΤΑΝΙΤΑ απο την Αμερικη,και με σφαξανε.

Νατασα

παιδια..εγω που αγορασα παπουτσια και κατι μπλουζες απο Κινα…θα με σφαξουν?ολα ειναι κατω των 100$ και ερχονται με china air post mail κτ τετοιο!
Μπορει καποιος να μου πει εαν ξερει?

katerina kalpa

οι τελωνειακοι πρατουν αναλογως τα κεφια τους! εγω σπουδαζα αμερικη και οταν εφερα τα προσωπικα μου αντικειμενα με το πλοιο και φτασανε στην πολη μου, πηγα με γνωστο μου τελωνειακο να τα εκτελωνησω και ενω ηταν ολα προσωπικα αντικειμενα οπως βιβλια, ρουχα, παππουτσια ενας υπολογιστης και η τηλεοραση μου η οποια δεν δουλευει στην Ελλαδα (αλλα δεν το ηξερα εξ’αρχης!), μου ειπανε οτι πρεπει να πληρωσω για τον υπολογιστη 10.000 δραχμες η 12.000 δραχμες! ο υπολογιστης ειναι προσωπικο ειδος (σε τετοιου ειδους περιπτωσεις) και δεν φορολογειται η δασμολογειται! καποιοι λεγανε 10 χιλιαρικα και καποιοι 12 χιλιαρικα, δεν ξερανε ουτε οι ιδιοι ποιο ποσό ειναι το “σωστο”!!! Ακομα μου ζητησαν να τους δειξω το πτυχιο μου!!!!!!!!!!! Αν ειναι δυνατον! δηλαδη τα ατομα που δεν παιρνουν πτυχιο για οποιοδηποτε λογο, πρεπει να φορολογηθουνε και αυτοι??? Ειναι κοπροσκυλα του κερατα! Δεν θα γινουνε ανθρωποι ποτε!!! Στο θεμα μας τωρα με τις παραγγελειες! Απο τοτε λοιπον (10 χρονια μεχρι σημερα) εχω παραγγειλει διαφορα πραματα απο Αγγλια, Γερμανια και Αμερικη. Οταν μου εστειλε φιλη μου απο Αμερικη πακετο που ηταν στην κυριολεξια gift αξιας 60$ με χρεωσε η courrier 40 ευρω! δεν ειχα κουραγιο να μαλωσω και πληρωσα το ποσο. Απο τοτε ομως δεν ξαναπηρα… Συνέχεια »

katerina kalpa

https://www.lifo.gr/team/readersdigest/25587

μια τελωνειακη ιστορια για γελια και για κλαματα!!!! Α ρε Ελλαδαρα!!!!!

konv

Παιδιά για να παραγγείλω ποδήλατο από Κίνα με ποιον τρόπο να ζητήσω να το στείλουν και πόσο θα πληρώσω τελωνείο;
Ευχαριστώ.

philly

καλησπερα! η ιστορια μου εχει ως εξης ΄, πηρα 9 φορεματα κ ενα μπουφαν απο outlet της αμερικης, και τα πληρωσα 255$ και επιπλεον 85$ τα μεταφορικα! και μου εστειλαν χαρτι να πληρωσω 12 ευρω για τις υπηρεσιες τους και 617 ευρω φορους. πανε καλα??? τα χουν 10 μερες εκει και τα λιβανιζουν και μετα ζητανε κ 630 ευρω? απο ποτε πληρωνουμε τοσα πολλα? μετα εψαξα βρηκα αυτο το site https://www.gsis.gr/teloneia/synallages_icis/tel_index/idxE.htm και καταλαβα οτι τα χρεωσαν ολα ενα προς ενα κανονικατα και με το παραπανω! θα τα επιστρεψω αν δεν βγαλω ακρη και θα χρεωθω τα μεταφορικα 120 ευρο συνολο!

katerina k

θα σου προτεινα να επικοινωνησεις με το ΙΝΚΑ η το ΚΕΠΚΑ η εστω καποιον τελωνειακο (γνωστο σου κατα προτιμηση) πριν πληρωσεις οτιδηποτε, αλλα και παλι, 617 ευρω????? σε ποια πολη βρισκεσαι αν επιτρεπεται?

maria

παιδια, εδω κ 2 μηνες εκανα μια αγορα απο κινα (η πρωτη μου) αξιας 190 ευρω .. το δηλωσε σαν δωρο. το εστειλε με ems κ ακομα να το παραλαβω!! εχω φρικαρει . εδω κ 10 μερες το δεμα βρισκεται στο τελωνειο κ αφου τους ζαλισα στα τηλ. μου ειπαν οτι πρεπει να εκτελωνιστει αλλα δεν μου ειπαν ποσα θα πληρωσω ..εγω τους ειπα οτι κανει 70 e. καποιος που ξερει απο αγορες ,μπορει να μου πει τι πρεπει να κανω ?

Μαρία Α.

Παιδιά καλημέρα! Εγώ έχω κάνει τρεις αγορές από χώρες εκτός ΕΕ. Από Αμερική με εταιρία USPS αξίας 130,00 και από Κίνα με εταιρία EMS άλλες δύο 270,00 Ευρώ η καθεμία περίπου και ποτέ δεν μου ζητήθηκε να πληρώσω εκτελωνισμό. Περιμένω όμως ένα δέμα τώρα από Αμερική με εταιρεία Fedex αξίας 225,00 δολλάρια Αμερικής και δεν γνώριζα την ταλαιπωρία που περιγράφετε παραπάνω που ίσως υποστώ ώστε να ζητήσω άλλη εταιρεία. Ψώνισα όμως από γνωστή εταιρία ένα ρολόι και νομίζω ότι δεν πρέπει να είχα δυνατότητα επιλογής…
Μπορεί κάποιος να μου πει (αν γνωρίζει) αν πρόκειται να πληρώσω τελωνείο και αν ναι πόσο;
Και αν υποθέσουμε ότι έχω κάποιον στο τελωνείο γνωστό τι μπορώ να γλιτώσω; Κάπου είχα διαβάσει ότι αν το ποσό που αναφέρει στο δέμα είναι ΄κάτω από 300 ευρώ δεν πληρώνει τελωνείο…ισχύει; Ευχαριστώ

Theodore

Ωχχχχ.Θα σου πιουνε το αιμα.Σε βλεπω να ξεπερνας το 150άρι.Καλο κουραγιο.

TASOS

παιδια καλησπερα….ξερει κανεις να μου πει ποσο θα πληρωσω εκτελωνισμο για καπνο-πιπας απο αμερικη? εκανα παραγγελια και τα στειλανε μεσω USPS και καθως πηρα τηλεφωνω στο τελωνειο μου ειπαν οτι θα πληρωσεις ακριβα(δεν ηξεραν ποσο , χρειαζοταν ωρα για να βγαλουν το ποσο)…..με τα κιλα το πληρωνεις?
σας ευχαριστω

Marios

Καλημέρα σας θα θελα να ρωτήσω αν θα πληρώσω επιπλέων χρήματα για ένα αντικείμενο που θέλω να πάρω με αξία περίπου 20€ από κίνα. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?? Γιατί ψηλό φοβάμαι με τις online αγορές εκτός ΕΕ με αυτά που έχω ακούσει.

TASOS

καλημερα σας….τελικα παιδια , οντος οι ανθρωποι δεν παιζονται…..εκανα μια παραγγελια με ειδη καπνου-πιπας απο αμερικη , (ευτυχως απο ενα καταστημα που ειναι γνωστο σε ολο τον κοσμο) και οταν εφτασε εδω(μετα απο 1 μηνα ακριβως) 12 μερες κανει απο αμερικη για να ερθει και 18 μερες!!!!!! στην ελλαδα που το περιμενεις για να εκτελωνιστει…….ηρθε η ωρα να παω να το παρω απο το ταχυδρομιο….μολις πηγα εκει μου λεει η κοπελα(που κοντεψε να παθει σοκ)τι πηρες και το πληρωνεις χρυσαφι? λεω γιατι? και μου λεει οτι εχεις να πληρωσεις αλλα 473 ευρω!!!!!!!!!(η παραγγελια μου ηταν 295 δολαρια(230 ευρω) της αμερικης) κοντεψα να τρελαθω…..μου ειπανε πηγενε μιλα με τους τελωνιακους , αλλα δεν το εκανα γιατι θα τους εσφαζα ολους εκει…..και φυσικα τα γυρισα πησω ως απαραδεχτο γεγονος και ευτυχως ο εξ αμερικης πωλιτης θα μου επιστρεψει τα χρηματα……..τι να πω παιδια…..εδω ψαχνουν για κοροιδα μου φενετε…….
γι αυτο προσοχη σε οσους περνουν πραγματα εκτος ευρωπαικης ενωσης…..πληρωνουν ολοι και σε χρεωνουν πολλα…..ευχαριστω

Theodore

με 20€,δεν πληρωνεις τιποτα.Εκτος και αν ειναι κατι περιεργο,και δεν πιστεψουν οι τελωνες και οι φαρισαιοι οτι κανει τοσο.

Τασο την πατησες λογω καπνου,στον οποιο εχουν φορτωσει ενα σωρο φορους και δασμους.

Marios

Είναι ένα αντάπτορας wifi…είναι λίγο παράξενος με τα συνηθισμένα τις Ελλάδας αλλά λογικά θα το γνωρίζουν αυτό σωστά??? Επίσης με τα μεταφορικά θα είναι όσα λέει στο eBay ι παραπάνω? Γιατί λέει δωρεάν. Το όριο για το οποίο δεν πληρώνω είναι 45 € ? ευχαριστώ προαιρετικά!!! 😉

TASOS

Φιλε theodore μπορει να μην πληρωνεις στα 20 ευρω , αλλα δεν θα εκανα παραγγελια τοσο μικρη….οι καπνοι αυτοι δεν υπαρχουν πουθενα και ειναι μονο αμερικη και ειπα να τα παρω…φυσικα αν ηξερα οτι πληρωνα και εδω δεν θα την εκανα……και οχι τιποτα αλλο…..τους περνεις και τηλεφωνο εκει στο τελωνειο(τους βρισκεις με το ζορι) και δεν σου λενε ποσο θα σε χρεωσουν…..το βλεπεις ξαφνικα στο ταχυδρομειο…….και υποτιθετε τα χρειαζεσαι για προσωπικη χρηση……για φαντασουν να τα επερνε καποιος καταστηματαρχης για πωληση….θα τον ξηλωναν τελειος…….

Theodore

Ειχες παρει το σωστο τηλεφωνο;Εγω, παιρνω το Τελωνειο Αεροδρομιου,και με εχουν εξυπηρετησει στο παρελθον,αρκετες φορες.

Theodore

Κοιτα,απο Αμερικη,δεν εχω πληρωσει ποτέ με USPS,ακομη και για $99.00,χωρις τα μεταφορικα.Σε περιπτωσεις πανω απο 100,που εχω πληρωσει σε κατι ποσά $140.00 πχ,πηγε αν θυμαμαι καλα 35%.Φαινεται οτι ο υπερφορολογημενος καπνος το εκανε αυτο.

Marios

κάτι ακόμα για Χονγκ Κονγκ ισχύει το ίδιο και γενικά για όλες τις χώρες εκτός Ε.Ε.?

Theodore

φυσικα,τι αλλο;

C-ΙΝ2

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο και ιδιαίτερα κατατοπιστική συζητηση!
Βασικά έγω παράγγειλα εσώρουχα απο Αμερική αξίας $51 μέσα τα μεταφορικά με USPS First Class Mail International από οτι διαβάζω εδώ δεν θα πληρώσω τπτ σωστά? Γτ θα γράφει κανονικά απ’ εξω το τιμολόγιο στ δική μ περίπτωση- οχι gift.!!!? Επίσης λέει θα ερθουν σε 60 εργασιμες τωρα αυτο ειναι λογικό?? Επίσης περιμένω ειδοποίηση απο ΕΛΤΑ ή θα μ έρθει στη πόρτα μ γτ δεν εχω tracking number?

Ευχαριστώ πολύ

TASOS

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ….ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ LINK Η ΤΑ LINK ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑΚΙΑ……..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

LEON

ΧΑΧΑΧΑ……Τάσο το σχόλιο σου…όλα τα λεφτά….5 το πρωί και γελάω μόνος μου…χαχαχαχ…θα ξυπνήσει και η γυναίκα…..τες πα …το δικό μου θέμα.Θέλω να πάρω ένα μαχαίρι από Αμερική.Η αγορά θα γίνει από θείο που μένει εκεί (μέσο amazon.com) και μετά θα μου το στείλει αυτός ταχυδρομικός.Ξέρετε αν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα λόγο του ότι είναι μαχαίρι?Από ότι καταλαβαίνω διαβάζοντας εδώ,αν το χαρακτηρίσει σαν gift λογικά δεν θα χρειαστεί να πληρώσω κάτι έτσι δεν είναι?Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω ώστε να είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κάποια χρέωση (φόροι, τελωνεία κτλ) ή κάποιο άλλο πρόβλημα?Ευχαριστώ….
ΥΓ Πολύ καλό το άρθρο και όλη η συζήτηση.

TASOS

Leon? γελας ε?…..βρε για σφαξιμο ειναι οι αγιογδυτες(διαβασε τα πιο πανω σχολια και θα καταλαβεις)….τι λες τωρα…..στο θεμα σου….οπως και να το στειλουν(και ως gift) τωρα τα ανοιγουν ολα…..θα το κοστολογισουν και αναλογος κρινουν…..το οτι ειναι μαχαιρι μπορει και να υπαρχει προβλημα(δεν ξερω σιγουρα)…..αλλα σιγουρα κατι θα πληρωσεις , δεν θα σε αφησουν ετσι τα παλικαρακια εκει στα τελωνεια…..οσον αφορα τα λεγομενα gift….εγω που ρωτησα τον πωλητη απο την αμερικη μου ειπε οτι δεν τα στελνουν τα πραγματα ως gift για να μην εχουν προβλημα εταιρικο και κατι τετοια χαζα……

Theodore

Πες του θειου σου,να βγαλει τη συσκευασια του μαχαιριου απο το Αμαζον,και να βαλει δικη του για καλυτερα.Αν ομως η αξια ειναι χαμηλη,και με το USPS,παλι δεν θα πληρωσεις.
Αμα θελεις μαχαιρια,μιας και εγω εχω μεγαλο ψωνιο μ’αυτα,και εχω αγορασει πααρα πολλα και καλα,μπορω να σε στειλω σε μαγαζια σε Αμερικη και Ιαπωνια,που εχω παρει καλα μαχαιρια,και δεν εχω πληρωσει τιποτα,εκτος απο τα μεταφορικα.
Ακομα και απο την Κινα αγοραζω,και μαλιστα περιμενω ενα μικρουλι κεραμικο,με 6€!!!

LEON

Τάσο μου γι αυτό γελάω….Εχοντας διαβάσει όλα τα παραπάνω,φτάνω στο τελευταίο σχόλιο που ήταν το δικό σου,και πραγματικά αυτή ακριβώς ήταν και η σκέψη μου.Και πιστεύω και του καθενός.¨Οπως το λες…ΑΓΙΟΓΔΥΤΕΣ και όντος θα έπρεπε να έχουμε κανένα link και να τους λέγαμε δυο λογάκια.Και μιας και λέμε για link,Theodore,δεν στέλνεις κανένα να ρίξω κανα βλέφαρο ,μπας και βρούμε τίποτα?Την ίδια ψόρα έχουμε και καταλαβαίνεις….Θέλω ενα μαχαίρι GERBER(LMF 2 SUVIVOR) το οποίο το βρήκα και εδώ στην Ελλαδάρα μας περι τα 165 euro ενώ στο Amazon στην Αμερική πωλείτε από 65-70 μέχρι 100-110 $.Περίπου δηλαδή στα 70-80 euro.Μισή τιμή….Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση…..
ΥΓ ..Αλήθεια ρε συ Θεόδωρε,πόσα είναι περίπου τα μεταφορικά από Αμερική για εδώ?Αξίζει τον κόπο?

Theodore

https://www.chefknivestogo.com/
https://www.watanabeblade.com/english/
O πρωτος,ειναι ενας Αμερικανος,με καλες τιμες.Την τελευταια φορα που αγορασα απ αυτον,πληρωσα $30 για ενα μικρο μαχαιρι.Τελωνειο,οχι.(ηταν φτηνο το μαχαιρι).
Ο δευτερος,ειναι ενας Γιαπωνεζος,που πουλαει απ’ευθειας χωρις εμπορους,και φτιαχνει καλα μαχαιρια,σε καλες τιμες.Εχω παρει δυο.Τελωνειο,οχι.(ηταν ενταξει αυτος).
Και κατι τελευταιο.Εγω,αγοραζω μονο μαχαιρια κουζινας,και οχι στρατιωτικου τυπου,ή σουγιαδες.
Για ο,τι αλλο,εδω ειμαι.

LEON

Thanx Theodore.Οντος το μαχαίρι που θέλω δεν είναι κουζίνας και έχοντας διαβάσει και αυτό :
https://www.lifo.gr/team/readersdigest/25587 το σκέφτομαι πάρα πολύ να το πάρω.Θα βρούμε κανα μπελά στα καλά καθούμενα…..Καλύτερα ίσως να το πληρώσω κάτι παραπάνω και να το πάρω από εδώ και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παρά να γίνει καμμία στραβή σαν τον τύπο παραπάνω και να τρέχουμε και να μην φτάνουμε…..Ευχαριστώ παντος….

TASOS

Leon? σε βλεπω καγκελακι με το μαχαιρι αγκαλια(μαλλον το μαχαιρι θα στο κατασχεσουν)…..χαχαχαα…….ειδα και αυτο που επαθε ο τυπος στο link που εβαλες….οτι και να πεις θα ειναι λιγο , στην Ελλας του 2000+…….δεν παιζονται οι ανθρωποι……και εγω ετσι λεω οπως εσυ , καλυτερα αγοραστο απο εδω , παρα απο εξω….απο αλλη χωρα ευρωπαικης ενωσης ειδες αν υπαρχει? θα το δηλωσεις και εισαι μια χαρα…πιστευω!!!!

LEON

Το βρήκα στη Γαλλία και στην Γερμανία αλλά με πολύ μικρή διαφορά από εδώ,οπότε δεν αξίζει.Είδες τι έπαθε ο άνθρωπος…???Οπότε μάλλον θα το πάρω από εδώ και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Ούτε να τρέχω να βγάζω άδειες ,ούτε τίποτα….

Θεμιστοκλής

Παιδιά, λίγη βοήθεια, φίλος θέλει να μου στείλει ηλ. συσκευή αξίας 500 ευρώ (iPad) ,μέσω USPS φυσικά!
Το θέμα είναι, τι τιμή αξίας να βάλει? Θα το δηλώσει και σαν Gift, αλλά αν το δηλώσει αξία < $100 δεν είναι ρίσκο? Σαν αποζημίωση δηλαδή (αν χαθεί) θα πάρω τα π@π@ρια μου ε!?
Αν το δηλώσει κοντά στην πραγματική του αξία (500ευρώ), στο τελωνείο των ΕΛΤΑ θα με σκίσουνε?

Theodore

Φιλε,ειναι ρισκο,οχι μονο για το ενδεχομενο να χαθει,αλλα και για το ενδεχομενο να το ανοιξουν,και να σου ζητησουν να πληρωσεις,το… χρεος της Ελλαδος,επειδη ειναι κατι πολυ γνωστο,πιστευω ακομη και για τα ούφο του Τελωνειου.
Μπορει να βγαλει τη συσκευασια,και να φαινεται οτι το στελνει μεταχειρισμενο,σαν δωρο,αλλα και παλι,it is up to you.

Nikolas

Παιδιά εγώ τον περασμένο Ιούνιο αγόρασα από Αμερική με USPS (1 σκηνή 1 sleeping bag και 1 υπόστρωμα φουσκωτό) μικρός όγκος σχετικά αξίας 509$ με τα μεταφορικά και πλήρωσα 150 ευρώ φόρο, είχαν τα πράγματα στο τελωνείο 25 μέρες και τους έστειλα με fax το τιμολόγιο.Υπολογίζουν το φόρο όπως θέλουν και τον προσθέτουν στην αξία του τιμολογίου και μετά βάζουν το ΦΠΑ. ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!! Τώρα αγόρασα κάτι ρούχα ορειβατικά αξίας 325$ πάλι με USPS τους είπα να βάλουν χαμηλότερη αξία στο τιμολόγιο δeν ξέρω τι έχουν κάνει και τα πράγματα είναι στο τελωνείο απο 19/3/12
Απο τα ΕΛΤΑ μου έδωσαν ένα τηλέφωνο στο τελωνείο σε ένα συγκεκριμένο υπάλληλο που έχει τα δέματα απο Αμερική παίρνω τηλ 3 μέρες και δεν απαντάει είμαι απο Κρήτη ούτε ξέρω πότε θα πάρω τα πράγματα ούτε πόσο θα πληρώσω.

ELISAVET

Καλησπέρα ! ενδιαφέρομαι να κάνω μια αγορά μέσω internet από Αμερική (ρούχαααα!!!) κ υπολογίζω να κοστίσουν γύρω στα 300ευρώ (θα γλυτώσω και τα μεταφορικά) .. αν τους πω ότι θέλω να γράφει “gift” απέξω και χαμηλότερο τιμολόγιο λέτε να δεχτούν? πρόκειται για μεγάλη εταιρία εκεί… μήπως με συμφέρει να τα στείλω σε κάποιον γνωστό μου εκεί κ να τα στείλει εκείνος ως “gift” με USPS ??

Dimitris

Ρολοι απο Amazon.com ( και ο πωλητης ηταν η Amazon, που ειναι πολυ ασφαλες)

Item(s) Subtotal: GBP 73.10
Shipping & Handling: GBP 7.52
—–
Total Before Tax: GBP 96.74
Sales Tax: GBP 0.00
Import Fees Deposit GBP 16.12
—–
Total for This Shipment: GBP 96.74

Δηλαδη περιπου 120 ευρω για το ρολοι.
Ελλαδα κανει 200 ευρω σε online μαγαζι.
Το ρολοι μου ηρθε σε 2!!! εργασιμες μερες (ηταν expedited UPS, και οταν το παρηγγειλα ελεγε 10-12 εργασιμες μερες )
Επικοινωσα για την εγγυηση και ισχυει παντου.
Να πω οτι μενω Αγγλια, αλλα το ιδιο θα ισχυει και Ελλαδα λογω Ευρωπαικης Ενωσης

Spyros

Ευτυχως που το ειδα αυτο το θεμα γιατι ελεγα να παραγγειλω απο ebay.com κανενα tablet ή κινητακι και απο οτι διαβασα θα την τρωγαμε κατα 80%

Manos

παιδια εγω θελω να αγορασω κατι εργατες για την γουρουνα
στο συνολο μαζι με τα μεταφορικα κανουν 450 $
τι πρεπει να κανω για να αποφυγω το τελωνειο
ευχαριστω

thomas

Παιδια ο θειος μου εχει αγοραση το iphone 4s απο αμερικη και με πηρε τηλεφωνο προχθες και μου ειπε οτι αν το στειλη πρεπει να το ασφαλιση σε περιπτωση που χαθη…κιαν το ασφαλιση οτι πρεπει να πληρωσουμε στο τελωνιο…μου ειπε να το στειλη σαν απλο δεμα οτι ταχα εχει μεσα σοκολατες αλλα αμα χαθη μετα;Ξερετε καποιο τροπο να το περασω;

Theodore

Eγω,θα τοφερνα σαν απλο δεμα απο το θειο,χωρις ασφαλεια,με το ρισκο να χαθει.Προσωπικα,σε δεκαδες δεματα που εχω φερει απο την Αμερικα,ποτέ δε χαθηκε δεμα.Ποτέ.Αμα παρεις το ρισκο εσυ,ωστε να μη μπλεξεις το θειο,καντηνε και ο θεος βοηθος.Αλλα προσεξε,εγω θα το εκανα αυτο,οχι εσυ.Αυτα γινονται υπο ιδιαν ευθυνην.

thomas

Δεν ξερω φοβαμε πολυ ετσι κιαλιος θα ερθει 1 ιουλιου…Αλλα δεν θελω να περιμενω μεχρι τοτε…Δεν υπαρχει καποια λυση να αποφυγω το τελωνιο γιατι θελει γυρω στα 140 ευρω για να το παρψ

Marios

πεδία θέλω να αγοράσω αυτό το αντικείμενο
https://viewitem.eim.ebay.gr/WiFiSKY-2000mW-2W-High-Power-USB-Wireless–Wifi-G-Adaptor-10dBi-Antenna-8187L/310376999783/item?transId=264532622021
από e-bay πια μέθοδο αποστολής να διαλέξω και θα μου κοστίσει τίποτα παραπανο ????

Eleni

Να αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου και ελπίζω να το δουν και άλλοι και να μην την πάθουν όπως εγώ! Παρήγγειλα καλλυντικά από μια Αμερικάνικη εταιρία( πρώτη φορά που αγοράζω μέσω ίντερνετ), και είχε πολλές μεθόδους μεταφοράς, εγώ ως ανυποψήσιαστο άτομο επείδη είδα ότι η FeDeX ήταν πιο ακριβή, υπέθεσα πως θα ήταν και καλύτερη και πίστευα πως θα μου το έφερνε και κούριερ (χαχχαχαχαχα)…… Μέσα σε 2 μέρες τα καλλυντικά μου ήρθαν όμως κλασικά κόλλησαν στο τελωνείο. Ευτυχώς την προηγούμενη μέρα διάβασα πολλά φορουμ για τα τελωνεία (λίγο αργά βέβαια, καθώς τα προϊόντα ήταν ήδη στον δρόμο… Τελοσπάντων για να μην τα πολυλογώ πήρα τηέφωνο την εταιρία μια μέρα πριν έρθουν τα πράγματα και ρώτησα για το τι ποσό θα πλήρωνα για το τελωνείο και μου είπανε ότι χρειάζομαι έγκριση από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων). Πήγα εκεί και μου είπανε ότι δεν μπορείται να αγοράζετε πάνω από 3 τεμάχια καλλυντικών…. Γι’αυτό ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΤΕΜΑΧΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. επίσης διάφορα συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα, σαμπουάν, κρέμες και τέτοια… Όλα αυτά θέλουν έγκριση από τον ΕΟΦ…. Ντάξει δεν είναι κ πολύ χρονοβόρα διαδικασία αλλά καλό είναι να τα γνωρίζετε πριν κάνετε την παραγγελία… Συνέχεια »

Theodore

Ειπαμε,οχι UPS,οχι FedEx.Moνον USPS.

Marios

EMS η είναι το ίδιο με τα άλλα??

Nikos

Παιδιά αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει…. αν πάρω κάτι αξιας 20-30-40 euro από Hong Kong περνάνε από τελωνείο?
Βασικά ποια είναι η μεγαλύτερη δυνατή αξια σε euro που δεν περνάει από τελωνείο

?Ευχαριστώ!

Μαρία

Εως 22 ευρώ ( κάτω από 22 ευρώ δηλαδή). Αν είναι 22,1 τότε ρισκάρεις.

Theodore

1.Απο την πειρα μου,οχι.
2.Πρακτικα,κατω απο 100$ ,δεν νομιζω οτι πληρωνεις τιποτα.

Nikos

Ωραία σε ευχαριστώ πολύ φιλε μου Theodore ! Είμαι 19 και τώρα άρχισα να αγοράζω από ebay και γενικά απτό internet , που έβγαλα κάρτα. Πραγματικά άμα ψάξεις βρίσκεις τα πάντα έχω ενθουσιαστεί!!! Πάλι καλά που βρήκα αυτό το άρθρο γιατί γίνετε χαμός απότι βλέπω εκτος ΕΕ . Έμαθα παρα πολλά από τα comment εδώ πέρα, Ευχαριστώ πάλι!

Manos

εγω εφερα 2 μηχανικους εργατες απο αμερικη με usps δεν πληρωσα τπτ στο τελωνιο
το δεμα ηταν μεγαλο και βαρυ αλλα χρεισημοποιησα το shipito.com και αλλαξα την αξια
των προιοντων και εβαλα πολυ χαμηλοτερη και ετσι το δεμα ηρθε χωρις κανενα προβλημα

Sakis

Παίδες διαβάζοντας τα παραπάνω, ρωτάω το εξής γιατί άρχισα να φοβάμαι.Έχω παραγγείλει ένα προιόν μέσω dealer από Αμερική( όχι internet και ό,τι άλλο παρεμφερή υπάγεται σ΄αυτό).Το κόστος του είναι 2000 ευρώ.Τι προτείνετε για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως με το τελωνείο και με ξεζουμίσουν.

Αντονιο

Ο/Η Sakis λέει: Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 στις 13:20 Παίδες διαβάζοντας τα παραπάνω, ρωτάω το εξής γιατί άρχισα να φοβάμαι.Έχω παραγγείλει ένα προιόν μέσω dealer από Αμερική( όχι internet και ό,τι άλλο παρεμφερή υπάγεται σ΄αυτό).Το κόστος του είναι 2000 ευρώ.Τι προτείνετε για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως με το τελωνείο και με ξεζουμίσουν.” Αν σου το στείλει με οτιδήποτε εκτος από USPS και υπαρχει χαρτί που γράφει το ποσό αυτό, και προλαβαίνεις να ακυρώσεις την παραγγελία, σου συνιστώ να το κάνεις, αν το αγαθό κοστίζει εδώ λιγότερο απο 3500. Αν το έχει στείλει ήδη και δεν φαίνεται η αξία του στο δέμα, όταν σου ζητήσουν τιμολόγιο, κάτι που θα κάνουν σίγουρα αν το αγαθό ”δείχνει” την αξία του, επεξεργάσου αυτό που έλαβες με μέηλ στον υπολογιστή και βάλε την πιό χαμηλή λογική αξία που μπορείς. Ένας φίλος αγόρασε από ebay αμερικής μια κιθάρα μεταχειρισμένη 2500 δολάρια και μετά την επεξεργασία έβαλε 320.. του βγήκε φόρος μαζί με έξοδα τελωνειακού κλπ 180 ευρώ.. Αν σου το έστειλε με USPS και φαίνεται η αξία: ποσό + μεταφορικά, σύνολο Χ 23% φπα + 3% περίπου ο φόρος + καμιά 10 ευρώ έξοδα ΕΛΤΑ. Αν σου το έστειλε με USPS και δεν φαίνεται η… Συνέχεια »

Sakis

Αντονιο η παραγγελία έχει γίνει ήδη και δεν μπορεί να ακυρωθεί λόγω προκαταβολής,λόγω το ότι το συγκεκριμένο προιόν το χρειάζομαι αλλά και λόγω το ότι μόνο η Αμερική το κατασκευάζει.Απ’ότι μου είπανε θα το στείλουν Ελλάδα στις 9 Ιουλίου.Τους ζήτησα να μην βάλουνε κανένα τιμολόγιο και αρνήθηκαν.Για την αναλογία που είπες είναι περίεργη, δλδ θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον να κοιτάξουν τι είναι( 1.80 ύψος,7 κιλά, μέσα σε χάρτινο κιβώτιο).Οπότε το μόνο που βλέπω είναι ότι δεν γλιτώνω τα επιπλέον του τελωνείου ακόμα και αν τα στείλουνε με USPS.

Αντονιο

Sakis Αν το στείλουν με USPS θα πληρώσεις μόνο τα νόμιμα όπως σου είπα παραπάνω, δηλαδή 23% το φπα, από 3,5 έως 5% ο φόρος εισαγωγής, και ελάχιστα έξοδα ΕΛΤΑ. γύρω στα €500 δηλαδή. Αν έρθει με όποιο άλλο τρόπο, δεν σου φτάνει το χιλιάρικο.. Ζήτα να βάλουν μικρότερο τιμολόγιο και αποστολή οπωσδήποτε με USPS. Αν αρνηθούν απευθύνσου στο site http://www.shipito.com Εκείνοι μπορούν να ανοίξουν το δέμα, να πετάξουν το τιμολόγιο και όποιο άλλο ίχνος, να αλλάξουν τη συσκευασία με κάποια που δεν θα δείχνει ότι είναι από εταιρία κλπ.. Μπες στο σάιτ και ενημερώσου..

Nikos

Υπάρχει κανένα έμπιστο site για forwarding από αγγλία?

dimitris

Παιδιά παρήγειλα κατι μνήμες απο το macsales για το mac και επέλεξα την πιο φθηνή λύση που ήταν 4 δολλάρια και το έλεγε σαν international mail service αλλά μόλις ολοκήρώθηκε η παραγγελία μου έβγαλε πως εκτελείται απο την fedex. Αφού το έψαξα είδα πως το international mail service της fedex λέει πως η παράδοση γίνεται απο το τοπικό ταχυδρομείο και πως αυτοί το στέλνουν κατευθείαν στο τοπικό ταχυδρομείο. Κάλεσα και την fedex ελλάδας (αμέσως μου είπαν αν έχω σκεφτει τους δασμούς κλπ) αλλά μου είπαν πως δεν είναι αυτοι υπεύθυνοι για το international mail service. Λέτε να έρθει με ΕΛΤΑ και να γλιτώσω την ταλαιπωρία?

ΥΓ: Οι μνήμες κάνουν 56 δολλάρια και η συγκεκριμένη μέθοσος αποστολής δεν έχει tracking number.

https://www.fedex.com/us/international-mail-service/how-it-works/mail.html

Υπερίων

Έχω κάνει πάνω από 30 αγορές από το διαδίκτυο, μόνο από το Ebay.
Οι χώρες που έχω αγοράσει είναι: Αγγλία, Γερμανία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊλάνδη (ίσως μία φορά).
Όλα τα αντικείμενα στοίχιζαν κάτω των 100€ (εκτός από ένα ρολόι που στοίχισε στα 140€, από Αγγλία) και ήταν ρουχισμός, φωτογραφικά, και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα.

ΠΟΤΕ δεν πλήρωσα κάτι.
Όλα τα πήρα από το Ταχυδρομείο της περιοχής μου. Κάποια μάλιστα ήρθαν και στην πόρτα μου.

Αυτό που ξέρω είναι ότι αγορές εντός της Ε.Ε. δεν έχουν δασμούς (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ποσόν). Και αν δεν κάνω λάθος το ίδιο ισχύει και για αγορές από Κίνα (& Χονγκ Κονγκ). Ίσως μέσω διακρατικών συμφωνιών.

123

Υπερίων;

30 αγορές, ωραίος. Με ενδιαφέρει να μου πεις τα ρούχα πως τα έστελνες;
Έγραφες\δήλωνες τα “ρούχα” στο κουτί και “σαν δώρο” και “τιμή>$100”;

Και σε ποιά ποσότητα ας πούμε 10 τεμ. μπλούζες έχεις πάρει από Κίνα;

Ευχαριστώ.. (Έχεις κάποιο mail;)

Αναστασια Καπ.

Γεια σας! Εβαλα να πουλησω στο ebay μια κολωνια μου την οποια δε χρησιμοποιω πια.Θα εχω προβλημα στον ελτα μιας κ ειναι ειναι υγρο?τι πρεπει να κανω?λογικα θα φυγει για Αμερικη συντομα.Απαντηστε μου πλιζ εχω ανγχωθει

Κωνσταντινος

Θέλω να αγοράσω ενα tablet απο κινα αξιας 72 ευρω… Θα πληρωσω τελωνειο η οχι? Τα μεταφορικα ειναι απλα και δωρεαν !

Theodore

Κωστα,κανονικα,οχι.Αλλα εαν νομιζουν οτι τους κοροιδευεις,επειδη τα 70,ειναι μικρη τιμη για tablet,μπορει να ζητησουν,βαζοντας αλλη τιμη.Σ’αυτη την περιπτωση,αν εχεις καποιο φορητο με Ιντερνετ,πηγαινε τους το εκει,να δουν τη διαφημιση απ αυθειας απο το σαιτ,ωστε να πειστουν οτι ειναι αληθεια η τιμη που γραφει.

Μιχαλης

Αγορασα ενα ανταλλακτικο απο Αμερικη αξιας 16 ευρω και μου χρεωσανε μεταφορικα 107 ευρω .Το δεματακι εφτασε στο βενιζελο και η Fedex μου ζηταει εκτελωνισμο γιατι λεει οτι το συνολο (προιον+μεταφορικα) ειναι 123 ευρω.Τους ειπα να το πεταξουν στα σκουπιδια και οτι δεν με ενδιαφερει.Αυτοι θελουν να το στειλουν πισω και να μου χρεωσουν.Τα 123 ευρω τα πληρωσα με τη καρτα μου .Πιστευω οτι εχω δικαιωμα να ζητησω να καταστραφει.Φερνω αρκετα χρονια ανταλλακτικα απο Αμερικη αλλα παντα με USPS priority mail . Το ανταλλακτικο αυτο εδω το ειχα αναγκη αμμεσα γι αυτο πληρωσα και 107 ευρω μεταφορικα.Τα λαμογια της FEdex θελουν να εκτελωνισουν τη πανακριβη μεταφορα τους. Εγω το ερωτημα που εχω ειναι οτι η νομοθεσια μιλαει γι α ατελεια 22 ευρω(αξια προιοντος) η με τα μεταφορικα μαζι.

Theodore

Και καλα βρε ανθρωπε του Θεου,για 16€ αξια,πληρωσες 107€ μεταφορα;Τι στο καλο ειχε μεσα το δεμα,και ποσο ζυγιζε;Και απο που ερχοταν κι ολας;Δεν μπορουσες να το βρεις απο αλλο προμηθευτη,που να το στελνει με USPS;Εγω προσωπικα,δεν θα το επαιρνα με τοσα λεφτα.Οσον αφορα στα Τελωνεια,οταν πληρωνεις,το ποσον πανω στο οποιο κανουν τον υπολογισμο,ειναι το αθροισμα αξια + μεταφορά.

mariaaaa

Γεια χαρα σε ολους.
Πολυ χρησιμα ολα οσα λετε αλλα ως στουρναρι θα θελα μια βοηθεια.
Θελω να παραγγειλω διαφορα κοσμηματα ψευτικα αξιας 1000ευρω απο κινα.
λογω εξαιρετικα χαμηλων τιμων το βαροσ τουσ ειναι περιπου 150 κιλα και ο ογκος τους ειναι αρκετα μεγαλος εως πολυ μεγαλος. Εχει κανεις ιδεα ποσο θα βγει το μαλλι στο τελωνιο;
Αν τα παραγγειλω σε δοσεις των 100ευρω θα κοστισει λιγοτερο στο συνολο
Ευχαριστω πολυ

Υπερίων

Για τον 123 κάπως καθυστερημένα και όποιον άλλον.
Ο ρουχισμός που έχω πάρει είναι ποδηλατικός (από Κίνα και μέχρι 2 τεμάχια ανά παραγγελία) και από Αγγλία μία φορά υποδήματα timberland. Όπως έγραψα δεν υπήρξε καμμία επιπλέον επιβάρυνση, οπότε, φαντάζομαι, για ποσότητες που αντιστοιχούν σε αγορές προσωπικού χαρακτήρα, σίγουρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να προσθέσω επίσης ότι οι τιμές δεν ξεπερνούσαν τα 100€ και ΔΕΝ απεστάλησαν ως “δώρο”.
Για την μαρία:
Εγώ θα έσπαγα την παραγγελία, αλλά είναι προσωπική άποψη και δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο.

AN

Παιδιά έχω ένα θέμα……θέλω να παραγγείλω από αμερικάνικη ιστοσελίδα κάτι ρούχα.γράφει κάποιες τιμές για international shipping ανάλογα με την αξία των αγορών όμως έχω μπερδευτεί όσων αφορά το τι θα πληρώσω τελικά……θα πληρώσω αυτά που γράφει στην ιστοσελίδα ως έξοδα αποστολής ανάλογα με το τι παίρνω και μετά ποιος θα μου τα παραδώσει(δε μένω Αθήνα)?Ο εκτελωνισμός γίνεται πάντα?Τι θα πληρώσω για αγορές αξίας 50€ μέχρι να φτάσουν σε μένα?Στην ιστοσελίδα γράφει ότι για τα έξοδα αποστολής για μια τέτια παραγγελία είναι 23€…..Τι θα πληρώσω όμως τελικά……Σας παρακαλώ όποιος ξέρει ας μου πει!!!!!!!

Κωστας

Κατ’αρχας πολυ καλη και κατατοπιστικη συζητηση ομως ας περασω στο προκειμενο!
Θελω να αγορασω απο Αμερικη τυμπανα μαζι με πιατινια και εξοπλισμο τα οποια κανουν γυρω στα 1100 Ευρω.Το online shop δεν τα στελνει απ ευθειας οποτε θα βαλω ενα φιλο μου να μου τα στειλει!Θελω να ρωτησω αν καποιος ξερει ποσο φορο περιπου θα πληρωσω νομοτυπα ολα με τιμολογια κτλ(με usps η αποστολη) και αν μπορει να γινει κατι ωστε να πληρωσω ενα πιο μικρο φορο(να μου τα στειλει ως gift).Επισης θα ειναι πολλες κουτες μαζι(αλλο η μποτα αλλο τα πιατινια αλλο το hardware).Αυτο μπορει να βοηθησει ωστε να σπασει η τιμη και να περασουν ως πιο μικρα αρα και πιο φτηνα αντικειμενα?
Ευχαριστω και αναμενω!

broken

παιδια μια ερωτηση
λετε πως στελνετε τα δεματα σας σαν δωρο για ν μη πληρωνετε, δλδ το λετε στο ταχυδρομειο οτι παει για δωρο? θελω να στειλω ενα πακετακι στην κινα. τι θα πω? οτι παει για δωρο?

Κυριακος

Καλησπερα παιδια!!!!Theodore πραγματικα με εχεις σωσει!!!Να ρωτησω θελω και γω με την σειρα μου,θελω να κανω μια παραγγελια απο Κινα μερια.Τ ο συνολο που θα πληρωσω στον σχιστοματι θα ειναι 620$(2 καθισματα αυτοκινητου).Αυτο το ποσο προεκυψε κατοπιν συννενοησης για να μειωθουν τα μεταφορικα απο 450$ με αεροπλανο σε 200$ με καραβι.Βασικα δεν πρεπει να ειναι καποια courier αλλα απλο ταχυδρομειο ετσι?σκεφτομαι να του πω να τα δηλωσει 100$(αν ειναι και τα 2 σε μια κουτα)αλλα το μεγεθος λιγο με χαλαει.τι προτεινετε να κανω?

στειλτε μου και σε mail οτι θελεται.

Theodore

Κοιτα,απο ο,τι εχω ακουσει,στο Τελωνειο Πειραιως,πετφει προσωπικη εκτιμηση.Δηλαδη λεει ο Τελωνης,”τόσα”,εκτιμωντας την αξια κατα το δοκουν.Βεβαια,αποα τη στιγμη που ειναι Κινας,αγωνστη μαρκα,και απο τη στιγμη που θα βαλει λιγα,πρεπει να μη σε σφαξουν,αλλα κανείς δεν ξερει ακριβως ποσα θα σου ζητησουν.Σου ευχομαι τα λιγοτερα.

Αθηνα

Γεια σας και από μένα! Αν και νομίζω οτι έχω πιάσει το νόημα σε γενικές γραμμές από την πολύ διαφωτιστική συζήτηση, να κάνω κι εγω μια ερώτηση..

Έχω παραγγείλει από Κίνα κάτι μπότες (γυναικεςςςςς…) και η αξία της αγοράς, μαζί με τα έξοδα αποστολής είναι 38 ευρω. Θα πληρώσω κάτι επιπλέον για εκτελωνισμό; Από τα παραπάνω πιστεύω πως όχι, Καλα πιστεύω;;;

Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω κάτι από εξωτερικό και έπεσα στα βαριά, αγοράζοντας κάτι από χώρα εκτός Ε.Ε. και μην έχοντας καμία ιδέα για εκτελωνισμους κτλ..

Ευχαριστώ!!

Κυριακος

Theodore το κακο ειναι πως η κουτα θα ειναι βαρια,αυτο με κολλαει μονο.και 40$ που δεν ειναι κατι τραγικο να το γραψει ο αλλος δεν υπαρχει προβλημα,αλλα αλλο να δει 40 και αλλο 100.με 100 ισως να μην πολυκαταλαβει την πραγματικη αξια αλλα με 40 και το βαρος θα την ψυλιαστει.η κουτα ειναι περιπου 1m χ 40cm χ 40cm.

Σπανίδης Κοσμάς

Thelw na agorasw mia ukulele (xavaneziki mikri kithara gia opoion den gnwrizei) kai vrika enan pwliti apo Sangai me 99,9% aksiologisi. Ta eksoda apostolis einai dwrean kai i sinoliki timi einai 65,17 eurw. Tha pliwrwsw sto telwneio??? opoios mporei as dwsei mia apantisi euxaristw

Theodore

Τι να πω,το 100$,ειναι ψυχολογικο οριο,αρκει να το πιστεψει ο Τελωνης,διοτι αν δεν το πιστεψει,μπορει να σου βαλει παραπανω.
Πες του να βαλει 89$ και ο Θεος βοηθος.

Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο
ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ,
ΣΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

https://www.gsis.gr/teloneia/faq_teloneia/faq_07_2011.pdf

liza

καλησπερα εδω κ ενα μηνα προσπαθω να κανω μια παραγγελια απο το αμαζον τησ αμερικησ σε κατι φυσικα σκευασμα αγιουβερδασ συγκεκριμενα με τα οποια κανω θεραπεια εκει ειναι πολυ φθηνα και δεν μπορω να κανω την παραγγελια μου βγαινει συνεχεια λαθοσ διευθυνση η προιον καποιοσ μου ειμαι οτι δεν στελνουν βιταμινεσ κ σκευασματα εκτοσ τησ χωρασ τουσ ξερει καποιοσ να μου απαντησει σιγουρα ομωσ ευχαριστω

Theodore

Εγω παιρνω βιταμινοειδη απο δω,και στελνει μια χαρα στην Ελλαδα.Δεν περναω τα 100$ για παν ενδεχομενο.https://www.vitaminlife.com/

liza

Σε ευχαριστω Theodore ομωσ μπηκα και δεν εχει αυτα που θελω αλλα και ενα που βρηκα το εχει ακριβα κοστιζει οπωσ εδω δεν ξερω αν εσυ ποτε εχεισ ψαξει στο αμαζον αλλα θα δεισ οτι ειναι φθηνο κ εχει τα παντα

Theodore

To amazon,δεν στελνει συνηθως εδω.Και επι τη ευκαιρια,ποιο ειναι αυτο που εχει την ιδια τιμη με εδω;Ρωταω γιατι η τιμη που αγοραζω εγω solgar πχ,ειναι η ιδια που αγοραζει το φαρμακειο της γειτονιας μου απο την εδω αντιπροσωπεια.

liza

ειναι προιον τησ αγιουβερντα ενα βρηκα απο αυτα που παιρνω.οταν λεσ το αμαζον δεν στελνει συνηθωσ εδω τι ακριβωσ εννοεισ . λογικα η στελνει η δεν στελνει

Theodore

Καποιες φορες που προσπαθησα να φερω,δεν εστελναν,αλλες εστελναν.Γι αυτο το λεω.Μην ξεχνας οτι εκει μεσα,υπαρχουν πολλα ,μαγαζακια,υπο την ομπρελα της Αμαζον.

liza

καταλαβα θα το προσπαθησω αν μαθω κατι που να βοηθαει θα σου πω ευχαριστω παντωσ

Polis4

Παιδια θελω να αγορασω κινητο τηλεφωνο απο Kινα (CECT-SHOP) αξίας 145 € με κοστος αποστολης China Post Registered Airmail €9.99, συνολο 155 €. Θα πληρώσω τελωνείο και αν ναι πόσο περίπου?

Theodore

Δεν μπορει να στο βαλει 99$;

Polis4

Theodore ευχαριστω για το ενδιαφερον σου, 99$ ή 99€? Ειμαι ασχετος με το θέμα…

κάπου διάβασα οτι καλο ειναι να του γράψει κάποιος:

“Dear Sir/Madam,

Please DO NOT INCLUDE any INVOICES or RECEIPTS inside the package and DECLARE
the value of the package LESS THAN $40 because if you declare it more than $40
I will have to pay double money in order to get the package from the Greek customs.

Thank you.”

θα κάνει δουλειά αυτό?

Theodore

Ουδεις γνωριζει.Εγω τους λεω να βαζουν και παραπανω.Το ζητημα ειναι το τι ειδος εχει το δεμα.Αμα ειναι τηλεφωνο,κανεις δεν ξερει πως θα τους κατσει.Πες του να βαλει 60$,για μεγαλυτερη αληθοφανεια.

Polis4

η εταιρεία αποστολής που προανέφερα (China Post Registered Airmail) σημαίνει οτι θα παραλάβω το δέμα απο τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου? Είμαι κάτοικος Μυτιληνης…

lambis24

ρε παιδια, θελω να παραγγειλω μια μεταχειρισμενη συλλεκτικη κιθαρα απο αμαζον με 149$. Δυστηχως δεν την στελνουν ελλαδα και ετσι θα το στειλω με usps μεσο του myus και θα μου ερθει με 150$ τα μεταφορικα. Αν πληρωσω παραπανω στο αμαζον για να το κανουν gift και να το τυλιξουν και σαν gift θα γλυτοσω δασμους, η τελικα απο 150 θα μου ερθει 450?

nikos

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΕΝΑΝ apple macbook pro ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ?

Sakis

Έχω αγοράσει κάτι από Αμερική μεγάλης αξίας.Το αντικείμενο αυτό θα το παραλάβουν κάποιοι φίλοι μου οι οποίοι κατοικούν στην Αμερική και έπειτα θα μου το στείλουν αυτοί.Πληρώνω τελωνείο αν μου το στείλουν αυτοί ως συγγενικά πρόσωπα;;;

Theodore

Eξαρταται τι ειναι,και τι χωρο-βαρος εχει.Αν του βγαλουν τη συσκευασια,και το στειλουν ως δωρο-μεταχειρισμενο,τοτε και η επιβαρυνση θα ειναι μικρη,αν υπαρξει.Αλλα να μη φαινεται οτι ειναι καινουριο.Να μην εχει τις ζελατινες δηλαδη.

Lia

αν παραγγειλω κατι απο την Αμερικη που κοστιζει λιγοτερο απο 50$, ποσο περιπου θα πεσει η τιμη του τελωνειου?

Theodore

Για 50$,τιποτα.

Sakis

Theodore για να καταλάβεις τι είναι αυτό που σου λέω δες το εδώ:
https://2.bp.blogspot.com/-0_WIlAN-WDU/T3y1tiNN0FI/AAAAAAAAAE0/LYYoXPaW7D8/s1600/GOPR0320.jpg

Είναι αυτό το πράγμα στο οποίο είναι μέσα ο πιλότος και φαίνεται σαν σλιπ μπαγκ.Το μέγεθος του το βλέπεις πως είναι αλλά μην σε ξεγελάει διπλώνει όπως διπλώνουμε ένα παντελόνι και το βάζουμε στο ράφι.Οπότε φαντάσου ότι θα είναι σε ένα κιβώτιο 60x60x60.Το βάρος του είναι 8 κιλά.

Theodore

Ama ειναι μονο 50$,και ειναι αληθινα 50 και οχι 500,και μποεις να το αποδειξεις με καποιο σαιτ που να το γραφει με την τιμη του,τοτε και να σου βαλουν κατι,θα μπορεσεις να τους αντικρουσεις.Αρκει να μην στο στειλουν με UPS ή FedEx.Μονον με USPS,υπαρχει 99% πιθανοτητα να μην πληρωσεις τιποτα.

Stelios

θελω να παραγειλω ενα laptop απο ebay.ie(ιρλανδιας) χωρα που ανηκει στην Ε.Ε, και θα αποσταλει με usps το προιον ειναι μεγαλης αξειας ξεπερναει τα 1000 ευρω. με βαρος περιπου 4,5 kg.τι θα πρεπει να γραψω στον αποστολεα για να μην πληρωσω φορους και τελωνεια?να του ζητησω η οχι να το βγαλει απο τη ζελατινα?τι τιμη να γραψει στην αποδειξη?να γραψει οτι το στελνει σαν gift?

Theodore

Καλα,ακομα να μαθεις οτι η ΕΕ,εχει ελευθερη διακινηση προσωπων εμπορευματων και κεφαλαιων απο Χωρα σε Χωρα;

Βασιλης

Εγω θελω να παραγγειλω απο αμερικη ενα ρολοι που εδω κοστιζει 379.00 ενω απο αμερικη θα δωσω 200 ευρω , πως θα πω στον πωλητη να το στειλει σαν gift και να γραψει εξω ψευτικη τιμη τιμολογιου κατω απο 40 $ ? (αν αυτο ειναι το σωστο νουμερο για να μην επιβαρυνθει το πακετο)

Κωστας

Δηλαδη το να αγορασω iphone να το ξεχασω ε? Θα με υπερχρεωσουν αν το παρω απο Αμερικη.

Alexandros

παιδιά καλησπέρα.
για ενα κινητο αυτο εδω https://www.antelife.com/hero-h2000-mtk6577-4-0-inch-screen-1-0g-dual-core-android-4-0-os-wifi-gps-smart-phone.html?ref=techblog.gr Θα χρειαστει να πληρωσω τελονειο? αν ναι ποσα λεφτα?

Theodore

Πες του να βαλει 90$ στα χαρτια,ή και 80.Με αυτα τα λεφτα,δεν πληρωνεις τιποτα.

vitaramakis

Παιδιά , εγώ θέλω να φέρω ένα καινούριο αυτοκινητάκι ηλεκτρικό από Κίνα .
ο πωλητής θα το στείλει με container.Aυτοκίνητο και μεταφορικα περίπου 2000 ευρώ.
Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση…???
Ξέρει κανείς σας κανένα καλό εκτελωνιστη ή τελωνειακο για να μην μου πιούν το αίμα….!!!
Μην μου κοστίσει το αμαξάκι 2000 μέχρι τον Πειραιά και 5000 μέχρι το σπίτι μου.
Έχει ασχοληθεί κανείς με εκτελωνισμό αυτοκινήτου ειδικά απο τρίτες χώρες.???…υπάρχει κανένα κόλπο….???στα πλαίσια της νομιμότητας βέβαια…!!

xD

Μην αγχώνεστε παιδιά έχω παραγγείλει της παναγιάς τα μάτια τόσα χρόνια και δεν πλήρωσα μία για τελωνείο… μερικές γενικές και ειδικές συμβουλές απο εμένα… 1. παραγγέλνετε ΠΑΝΤΑ με USPS και όχι UPS η FEDEX η οτιδήποτε άλλο 2. Ποτέ μα πΟΤΕ μην βάζετε τον πωλητή να γράψει GIFT πάνω σε ένα δέμα γιατί ΤΟΤΕ είναι που θα το ξεψαχνίσουν τα τελώνεια και χτυπάει στο μάτι . 3.Στέλνετε ένα μήνυμα στον πωλητή να γράψει πάνω στο δέμα μικρότερη τιμή απο την πραγματική του.. ΣΠΑΝΙΑ να χαθεί κάτι και αν χαθεί ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ και όχι δικό σας… 4. Η ασφάλεια ενός δέματος πληρώνεται απο τον ΠΩΛΗΤΗ και όχι απο τον αγοραστή οπότε σε περίπτωση που χαθεί οπουδήποτε πριν το χέρι σας αυτός θα ψάχνεται… 5. Τις περισσότερες φορές να ζητάτε να αφαιρεθεί η συσκευασία του προιόντος για να έχει μικρότερο όγκο (=λιγότερο ψάξιμο) 6. ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ μέσω PAYPAL να είστε καλυμένοι για τυχόν refund που θα χρειαστεί να ζητήσετε. 8.Η τιμή που γράφει πάνω στο δέμα δεν συνδέεται με την τιμή που ορίζει το paypal ως refund και συνεπώς καίει τον πωλητή και όχι εσάς αν χαθεί… 9. Μην ανησυχείτε αν περάσει τελωνείο και δεν σας συμφέρει οικονομικά ΠΕΙΤΕ τους να… Συνέχεια »

vitaramakis

Πάντως εγώ παιδιά , έχω πραγματοποιήσει 100άδες αγορές απο ίντερνετ εδώ και 4 χρόνια που έβγαλα πιστωτική κάρτα.Οι περισσότερες απο EBAY γιατί είναι το πιό ασφαλές και φερέγγυο σαιτ.Απο λαπτοπ ,ρολόγια,ρούχα,εξαρτήματα υπολογιστών, διάφορα ανταλλακτικά για τα αμάξια και την μοτοσυκλέτα μου, εργαλεία διάφορα….μέχρι μίξερ για την σύζυγο το οποίο στην Ελλάδα έκανε 750 ευρώ ενώ απο Γαλλία με τα ταχυδρομικά μαζί 450.Βέβαια στην αρχή από απειρία έκανα και εγώ τα λαθάκια μου αλλά έμαθα και δεν την ξαναπατάω πια.
Βέβαια πάντοτε συγκρίνω τις τιμές του αντίστοιχου προϊόντος … γιατί μερικές φορές λαμβάνοντας υπ΄όψιν και τα μεταφορικά συμφέρει να αγοράσεις από Ελλάδα….αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια.!!
Αξίζει επίσης για όσους έχουν υπομονή και εμπειρία…να ασχοληθείς με τις δημοπρασίες του ebay.
Μπορείς να χτυπήσεις προϊόν σε απίστευτη τιμή…..!!!Π.Χ. εγώ ήθελα να αγοράσω ένα σετ επαναφορτιζόμενο dewalt δράπανο και κατσαβιδιέρα το οποίο σετ στην Ελλάδα κόστιζε περίπου 450 ευρω.!!!!!!!!!!Εγώ αφιερώνοντας πολύ χρόνο και περιμένοντας μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα πάνω στον υπολογιστή το χτύπησα με 210$ (170ευρώ) μαζί με τα μεταφορικά…!!
Τώρα (έχω αναίβει επίπεδο…χαχαχααα) ψάχνομαι να φέρω απο Κίνα αυτοκίνητο ηλεκτρικό , τα έχω βρεί σε όλα με τον Κινέζο έμπορο αλλά δεν βγάζω άκρη με την νομοθεσία εκτελωνισμού στην μπανανία μας…!!
είδωμεν……..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet EETT featured

Τηλεπικοινωνίες Ελλάδα: Στα σκαριά επιπλέον χρεώσεις των καταναλωτών

Η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας) εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσα από το οποίο κατηγορεί την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT).

Gear EETT

Απαγόρευση κυκλοφορίας του αφυγραντήρα Juro-Pro Ruby 30L WiFi και λάμπας WiFi

Απαγόρευση διάθεσης στην ελληνική αγορά των ραδιοεξοπλισμών COOLSEER RGB WIFI GU10 SMART SPOTLIGHT και “Αφυγραντήρας, Καθαριστής αέρα Ιονιστής Juro-Pro Ruby 30L WiFi.

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Elon Musk Internet

Η Starlink δοκιμάζει την υπηρεσία “Global Roaming” για 200 $ το μήνα

Η Starlink δοκιμάζει μια νέα δορυφορική υπηρεσία Διαδικτύου, που θα σας επιτρέψει να “συνδέεστε σχεδόν από οπουδήποτε στην ξηρά στον κόσμο”, σύμφωνα με ένα μήνυμα που έχουν λάβει ορισμένοι χρήστες της εταιρείας.