Πέμπτη
21/07/2011

Πόσο θα πληρώσω τελωνείο για αντικείμενα από Αμερική και Κίνα

Η ΕΕΤΤ έχει γίνει αποδέκτης σημαντικού αριθμού καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή πρόσθετων χρεώσεων κατά τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού (χώρες εκτός ΕΕ). Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να ελέγχουν τις σχετικές χρεώσεις και τα τέλη που τους επιβάλλονται, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ενημέρωση Σεπτέμβριος 2017: Τέλη εκτελωνισμού αντικειμένων από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης

1) Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22 ευρώ, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45 ευρώ.

2) Τα τέλη διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

Τέλη προς το Δημόσιο (δασμοί, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ)
Τα τέλη αυτά καταβάλλονται ανεξαρτήτως του παρόχου που έχει αναλάβει τη διακίνηση της αποστολής. Τα αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 350 ευρώ υπόκεινται σε κατ’ αποκοπήν δασμό 3,5%, εκτός κι αν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον εκτελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους. Ως εμπορεύματα μη εμπορικού χαρακτήρα θεωρούνται εκείνα που περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη, χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία, λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους, (μικρή) προορίζονται, χωρίς καμία αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. Για αξίες από 22 ευρώ μέχρι 150 ευρώ επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150 ευρώ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί.

Τέλη εκτελωνισμού από ΕΛ.ΤΑ.
Τα τέλη που προβλέπονται στον τιμοκατάλογο των ΕΛ.ΤΑ. είναι:
• “Τέλος εκτελωνισμού”: 8 ευρώ για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου ή δέματα.
• “Τέλος διαχείρισης δασμών”: 4 ευρώ, πλέον των τελών εκτελωνισμού, για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, η οποία δεν είναι “ατελής” αλλά προβλέπει την είσπραξη από τον παραλήπτη τους και την απόδοσή τους στις Τελωνειακές Αρχές δασμών ή φόρων από τα ΕΛΤΑ.
• “Τέλος αναθεώρησης δασμών”: 10 ευρώ πλέον των τελών εκτελωνισμού και των τελών διαχείρισης δασμών μόνο στην περίπτωση που ο παραλήπτης επιθυμεί την αναθεώρηση των δασμών που περιλαμβάνονται στην τελωνειακή διασάφηση για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν.

Τέλη εκτελωνισμού από εταιρεία ταχυμεταφορών
• Εργατικά και έξοδα αποθήκευσης.
• Αμοιβή εκτελωνιστή, που συνήθως ξεκινά από τα 50 – 60€ και αυξάνει ανάλογα με την αξία του τιμολογίου.
Εναλλακτικά ο παραλήπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει δικό του εκτελωνιστή ή να κάνει τον εκτελωνισμό ο ίδιος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πληρώνει αμοιβή εκτελωνιστή στην εταιρεία ταχυμεταφορών, αλλά απαιτείται η “Έκδοση Διατακτικής” με κόστος από 0 ευρώ μέχρι 35 ευρώ, συν το κόστος του τρίτου εκτελωνιστή (αν υπάρξει).

3) Τα ταχυδρομικά αντικείμενα εξωτερικού είτε διακινούνται από τα ΕΛ.ΤΑ. είτε από εταιρείες ταχυμεταφορών, οφείλουν να επιδίδονται στη διεύθυνση του παραλήπτη.

4) Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές οφείλουν να ενημερώνονται από τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών για τα ισχύοντα τέλη.

Customs

Κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή από τα ΕΛΤΑ “τέλους παρουσίασης στο τελωνείο” στα “τελωνειακώς ελεύθερα” ταχυδρομικά αντικείμενα, η ΕΕΤΤ διερεύνησε τη νομιμότητα του εν λόγω τέλους κατά τον εκτελωνισμό των εισερχόμενων ταχυδρομικών αντικειμένων από χώρες εκτός ΕΕ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Σύμβασης και του εθνικού κανονιστικού πλαισίου. Ως αποτέλεσμα, έκρινε ότι τα ΕΛΤΑ δεν θα έπρεπε να επιβάλουν το συγκεκριμένο τέλος στους χρήστες. Σύμφωνα με το Ν. 3185/03, η ΕΕΤΤ κατέθεσε σχετική εισήγηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης όπως εντός 2 μηνών προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν, κατά τρόπον ώστε να καθίσταται σαφής η νομική βάση επιβολής τους και να μην προκαλείται σύγχυση στον τελικό χρήστη.

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

538 Σχόλια

 1. Ο/Η KostasHD2 λέει:

  TIP: να φερνετε τα πραγματα με το ταχυδρομειο της εκαστοτες χωρας.. υπαρχει περιπτωση να μην περασει τελωνειο γιατι υπαρχει και πολυς ογκος αλλα και δεν νοιαζει καποιον αν θα περασει η οχι ενω στην courrier τους νοιαζει και το κυνηγανε

 2. Ο/Η Loukas λέει:

  Συμφωνώ με τν kostashd2,απο προσωπική εμπειρία,ειδικά απο Αμερική με τα ταχυδρομια τους έχω φέρει πολλές φορές διάφορα αντικείμενα μεγάλης αξίας χωρίς έξτρα χρέωση,αλλα δν πέτυχε σε όλα.πχ σε αξία προϊόντος 200$ πλήρωσα αλλα 100$ φόρο.

 3. Ο/Η JVOU λέει:

  Παιδες εχω αγορασει παρα πολλες φορες κ κυριως απο αμερικη.το κολπο ειναι να πεις στον πωλητη να στο στειλει ως ”gift” η το οριο τιμολογιου να φαινεται απο εξω 40$.η μεγαλυτερη χρεωση που ειχα ηταν ….3€.

 4. Ο/Η Nick λέει:

  Πολυ καλο αρθρο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Ο/Η Βασιλης Λ. λέει:

  Θελω να ρωτησω το εξης…και αν ισχυει αυτο που θα πω παρακατω ειναι μια πολυ καλη ευκαιρια να το μαθουν πολλοι αναγνωστες του Techblog (αν οχι ολοι 🙂 ) ..Λοιπον οικογενειακος φιλος εκανε στο παρελθον (κοντινο σχετικα) παραγγελειες απο Αμερικη και εκανε το εξης ‘κολπο’..ειχε ενα γνωστο που του τα αγοραζε εκεινος και του τα εστελνε σαν δωρο..ετσι δεν πληρωνε κανενα εκτελωνισμο…παιδια αυτο μου εχει πει..δεν ξερω κατα ποσο ισχυει και σε ολα τα προϊοντα γι αυτο και το θετω εδω το περιστατικο ετσι οποιος ειναι γνωστης να μας ‘δωσει τα φωτα του’ για να γλιτωνουμε αρκετα λεφτα…Αν εχω την ευκαιρια θα ξαναρωτησω τον φιλο μου για να μου δωσει περισσοτερες πληροφοριες και να σας ενημερωσω απο την μερια μου

 6. Ο/Η Nikkos K λέει:

  http://www.lifo.gr/team/readersdigest/25587

  Διαβάστε και το παραπάνω άρθρο, όπου συμπολίτης μας κατηγορήθηκε για….λαθρεμπορία όπλων, επειδή αγόρασε από το US EBay ένα αναμνηστικό σπαθί του…Άρχοντα των Δακτυλιδιών!

 7. Ο/Η nikolas7gr λέει:

  Προσοχή με τις courier… Είναι καθαροί κλέφτες! Και επειδή είναι κλέφτες αναγκάστηκε φίλος να φτιάξει απόδειξη paypal για να περάσει το laptop των 1200 δολαρίων σαν netbook των 200. Ακόμα και με αυτή την απόδειξη τα έξοδα του τελωνειακού τους ήταν 140€. δηλαδή όσο η αξία του υποτιθέμενου netbook. Απλό ταχυδρομείο είναι η καλύτερη λύση.

 8. Ο/Η naxiand λέει:

  μπραβο βλαχακης….πρεπει να το κάνουμε εκτυπωση όλοι και να τους το τριβουμε στην μουρη όταν ζητανε τα παραλογα ποσα……..

 9. Ο/Η Ben λέει:

  Ερώτηση: Εάν αγοράζουμε από το αγγλικό amazon (.co.uk), τί ισχύει?

 10. Ο/Η nikolas7gr λέει:

  Δεν έχει τελωνείο… Ψώνισε άφοβα…

 11. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Από χώρες της ευρωπαικής ένωσης ψωνίστε άφοβα παίδες.

 12. Ο/Η Δημητρης λέει:

  Παιδια με τρομαξατε λιγο.Την προηγουμρνη εβδομαδα εκανα για πρωτη φορα στη ζωη μου αγορα προιοντων απο ebay.(κανω αγορες απο εξωτρικο χρονια αλλα πρωτη φορα μεσω ebay) .Παρηγγείλα 3 προιοντα,2 απο Γαλλια και 1 από Γερμανια συνολικης αξιας 800 ευρω.Από ότι ξέρω δεν πληρώνω φόρους για χωρες εντός Ε.Ε έτσι δεν είναι;

 13. Ο/Η geoper2 λέει:

  @@ @#!$$#%@#$ Πήρα κάμερα και μου την έστειλε φίλος απο την Αμερική ήταν σε πακέτο με άλλα πράγματα και είχε σταλεί ως GIFT και τους είπα αφού είναι gift… και μου είπαν οτι τα ανοίγουν όλα. Μάλλον υποπτεύομαι οτι το άνοιξαν επειδή το είχε βάλει και ασφάλεια σε περίπτωση που χαθεί… άχρηστοι το κέρατό μου και μου βάλανε 80 ευρώ φόρο…ήμουν έτοιμος να ανατινάξω τα ελτά χαχα τεσπά πάλι φτηνότερη βγήκε … Δεν ξέρω ποιο ακριβώς είναι το “κόλπο” που δουλεύει

 14. Ο/Η Βαγγέλης λέει:

  Το κολπο ειναι να φυγεις και να μη τους ξαναδεις μπροστα σου ακου φορο στο φορο $*:;*&$$*::&&$@&*:,οσοι γλυτωνουν λογο “δωρου” ειναι γιατι βαριούνται να τα αξιολογουν οταν εχει κινηση και ειναι δεδομενο οτι οι τελονιακοι και τα courier βαζουν και διακινουν τα μισα ναρκωτικα που υπαρχουν στην Ελλαδα.

 15. Ο/Η Vasilis_G λέει:

  όμορφο το άρθρο Κώστα και σχετικά συνοπτικό εγώ όμως για παράδειγμα εξακολουθώ και έχω απορίες,μήπως θα ήταν καλύτερο να προσθέσεις απο ένα αριθμητικό παράδειγμα για κάθε περίπτωση να καταλάβουμε στο περίπου τί και πώς?

 16. Ο/Η venisk λέει:

  Μα αξίζει το ρίσκο! Και 100 ευρώ να ήταν οι φόροι πάλι ο recodrive x2 μου δεν θα έκανε από Αμερική όσο τον έδινε το πλαίσιο….480 από Αμερική με μεταφορικά και στο Ελλαδιστάν 710…είμαστε ότι να ναι….στην τύχη όλα…το gift είναι χαζό σαν ιδέα το μόνο που ζητάς είναι χαμηλή τιμή στο πακέτο αν σου κάτσει σου έκατσε..

 17. Ο/Η gijohn λέει:

  Αν πείτε στον πωλητή να σας στείλει το αντικείμενο σαν “gift” η σαν σουβενίρ, χωρίς να αναγράφει στην εξωτερική μεριά της συσκευασίας τιμή πώλησης, παρά μόνο το όνομά σας και τη διεύθυνση, από Αμερική δεν θα πληρώσετε τίποτα και από Κίνα θα πληρώσετε 3,5 ευρώ.

 18. Ο/Η Theodore λέει:

  Κατι σιγουρο απο ανθρωπο,που εχει αγορασει δεκαδες ειδη απο την ΑΜΕΡΙΚΗ.
  Μην αγοραζετε ποτέ πραγματα,που στελνονται με τις εταιριες UPS και FEDEX.Ποτέ.
  Μονο απο την κρατικη Αμερικανικη εταιρια τα Αμερικανικα ΕΛΤΑ δηλαδη,που ειναι η USPS.
  Προσοχη USPS.Εχει και S στη μεση.
  Ποτέ δεν πληρωσα φραγκο με αυτην,ενω δυο φορες,που εφερα με τις αλλες,μου ηπιαν το αιμα.
  Και πηγα και στο Ελ.Βενιζελος.
  Aπο την Κινα και την Ιαπωνια,το ιδιο,ποτέ με τις παραπανω,η δε Ιαπωνεζικη εταιρια,ειναι φοβερη.Μου στειλανε ρολοι απο την Ιαπωνια,και ηλθε σε δυομισυ μερες.

 19. Ο/Η Nakos λέει:

  Τι να λεμε για Ελληνικο τελωνειο?Η χαρα του πασοκτζη.Εστειλα απο Ινδονησια μια πλακετα με ρελε απο ενα μηχανημα χαλασμενο για δειγμα του οποιου η αξια ειναι 75 ευρω με ΦΠΑ.Και ο καραγκιοζης απο το τελωνειο ζητησε 150 ευρω.Του ειπα να το κρατησει και θα του στειλω και ενα βαζακι βαζελινη για να το βαλει στο …… του!

 20. Ο/Η Theodore λέει:

  Με ποια εταιρια ηλθε;Με UPS ή με FEDeX.Ετσι δεν ειναι;

 21. Ο/Η Nakos λέει:

  Αν ρωτας εμενα με απλο ταχυδρομειο.

 22. Ο/Η venisk λέει:

  Theodore, με οποιαδήποτε μεταφορική μπορεί να σου κάτσει στραβή..εσένα απλά δεν σου έχει κάτσει ακόμα…

 23. Ο/Η George Pal λέει:

  Παιδιά να είστε προσεχτικοί τελευταία διότι έχω την αίσθηση οτι τα τελωνεία αυστήρεψαν.

  Ενδεικτικά να πώ οτι πάντα φέρνω πράγματα με USPS αν είναι από αμερική ή ΕΛΤΑ αν το εμπόρευμα προέρχεται από άλλη χώρα . Κάτι κολώνιες που παράγγειλα αρχές Ιουνίου δεν ήρθαν καν μάλλον κλάπηκαν στα ΕΛΤΑ η κολήσανε στο τελωνείο και τα βούτηξε κάνας τελώνης.

  Βέβαια τα χρήματα τα πήρα πίσω από το paypal αλλά το θέμα ειναι πλέον οτι έχω ανασφάλεια να ξαναπάρω.

  Επίσης παίρνω τακτικά ρούχα από ένα site το οποίο έστελνε με usps , όμως δίχως ενημέρωση στείλανε τη τελευταία παραγγελία με DHL και όπως καταλαβαίνετε από κει και μετά άρχισε ένας αγώνας δίχως τέλος .

  Θα δώσω και αριθμητικά δεδομένα για να έχετε κατανού τη διαδικασία τελωνείων .

  1) φτάνει δέμα στο τελωνείο αεροδρομίου , courier τα σταματάνε επίτηδες για να σου πάρουν και άλλα λεφτά . ( αξία δέματος με τα μεταφορικά από αμερική 103 ευρώ)
  2) DHL ενημερώνει οτι αν θέλω το δέμα σπίτι πρέπει να πληρώσω 103 ευρώ ελάχιστη αμοιβή εκτελωνιστή συνεργάτη τους και όσους δασμούς βγάλει το τελωνείο .
  3) Λέω να επιστραφούν , μου λένε οτι θα επιστραφούν αν ο ιδιοκτήτης τα δεχθεί και θα μου πάρουν και τα έξοδα επιστροφής . δλδ από τα 103 ευρώ που είχα δώσει ζήτημα είναι αν θα παιρνα 50 μετά από κάνα μήνα. ( αν ο αποστολέας επίσης δε τα δεχθεί θα εγκαταλείπονταν στην αποθήκη)
  4) Αν δεν πήγαινα να τα πάρω εντός δύο ημερών από το τηλεφώνημα θα με επιβάρυναν με φύλαχτρα αποθήκης 7 ευρώ τη μέρα.

  5) Τελικά πήγα να κάνω τον εκτελωνισμό μόνος μου θεωρώντας οτι έχω τη μικρότερη οικονομική ζημιά έτσι .

  6) Πάω στο αεροδρόμιο στη μεριά που είναι τα cargo, η dhl απαιτεί 33 ευρώ ( πρακτορικά δικαιώματα = ελάχιστο νταβατζιλίκι ) για να μου δώσει τα έντυπα με τα οποία θα πάω στο τελωνείο. τι να κάνω τα δίνω.

  7) Πάω μέσα σε μια αίθουσα που διάφοροι τελώνες και φαρισαίοι σφραγίζανε μουτζουρώνανε διάφορα χαρτιά . Εγώ ευτυχώς έπεσα σε ένα καλό ο οποίος δε με ταλαιπώρησε και μου έβγαλε δασμούς 33 ευρώ .

  8) Μετά πήρα λεωφορείο πήγα στο κτίριο που στεγάζει το τελωνείο αεροδρομίου , απο όπου ξεκίνησα από το γραφείο του διευθυντή να μουτζουρώνει και να γράφει τα χαρτιά μου και στη συνέχεια άλλα 8-9 γκισε όπου απλά βάραγαν τα χαρτιά όποτε δε τεμπέλιαζαν .

  9) Στο βήμα 8 πλήρωσα τα 33 ευρώ δασμούς και παίρνω λεωφορείο πίσω για αποθήκη DHL εκεί ζητάνε και άλλα 13 ευρώ εργατικά . τι να κάνω πληρώνω ως κορόιδο.

  10) Τελικά με μια εγκυκλοπαίδεια χαρτιά παραλαμβάνω το δέμα και αρχίζω να παίρνω το δρόμο της επιστροφής .

  Αξία ρούχων 105 $
  μεταφορικά 45$

  Δασμοί 33 ευρώ
  Πρακτορικά
  δικαιώματα DHL 33 ευρώ
  εργατικά DHL 13 ευρώ

  + χαμένος χρόνος για να κάνω μόνος μου τη διαδικασία
  + κόστος βενζίνης για μετάβαση και επιστροφή από αεροδρόμιο

  Συμπέρασμα : Παρότι αγόραζα πολύ συχνά από το net θα το σκεφτώ πολύ για να ξανακάνω αγορά μετά από αυτό το χουνέρι που έπαθα.

 24. Ο/Η Theodore λέει:

  Δεν ειπαμε;Ποτέ απο UPS -FedEx.Απλως επρεπε να το τονισεις στον πωλητή,οτι δεν αγοραζεις,αν δεν σου τα στειλουν με USPS,και αν το κανουν,θα τους τα γυρισεις πισω,με δικη τους χρεωση.
  (Κι εσυ Χριστιανε μου,δεν τους ελεγες,να βαλουν μια τιμη κατω απο τα $100.00,που υποτιθεται οτι ειναι καποιο ψυχολογικο οριο;)
  ΥΓ.Αυτα που λες,τα εχω παθει κι εγω καποτε,οταν ειχα φερει κατι ζυγαριες απο την Αμερικη,και δεν ηξερα τιποτα απ αυτα ο βλαξ,ετσι δεχτηκα να τα στειλουν με FedEx.Συμπερασμα;Μα μου ηπιαν το αιμα με το μπουρι της σομπας.

 25. Ο/Η George_Pal λέει:

  Αυτά που γράφεις από πάνω τα ξέρω πολύ καλά , το θέμα είναι οτι το site που παραγγελνα ρούχα

  ήταν απευθείας η αντιπροσοπεία αυτής της μάρκας ρούχων . Και οταν έχεις να κάνεις με εταιρείες και υπαλλήλους δε σου κάνουν κόλπα τύπου δήλωσε το δώρο και αξία κάτω από 50$ .

  Βέβαια είχα καλομάθει γιατι είχα κάνει 15 παραγγελίες οι οποίες έρχονταν καθηστερημένα πάντα με τα ΕΛΤΑ αλλά ποτέ δε πλήρωσα φόρους, δασμούς , εκτελωνιστές και λοιπούς φαρισαίους.

  Το θέμα είναι οτι το site χωρίς να ενημερώσει οτι άλλαξε τρόπο αποστολής τα έστειλε με DHL .
  Πήρα 2 τηλέφωνα αμερική και διαμαρτυρήθηκα ζητώντας να ξαναβάλουν usps , έστειλα και email.

  Δεν τους νοιάζει αποτι κατάλαβα , προφανώς για κάποιο λόγω θέλουν να χάσουν όλους τους international πελάτες τους , διότι η DHL προφανώς επίτηδες ακολουθεί αυτή τη πρακτική .

  Άμα δεις παραπάνω τα ποσά που περιγράφω , το μεγαλύτερο ποσό η DHL το πήρε και όχι ο έμπορος ούτε το τελωνείο .

 26. Ο/Η Theodore λέει:

  Σε καταλαβαινω απολυτα,μιας και τα περασα κι εγω.
  Το παθημα τωρα,να σου γινει μαθημα.Θα πηγαινεις αλλου.Ας ειναι καλα η Αμερικη,εχει 100 διαφορετικες πηγες.

 27. Ο/Η jimv26 λέει:

  Να ρωτησω ρε παιδια..Εχω παραγγειλει κατι απο Αμερικη με usps..Η κατασταση του δεματος ειναι customs clearance απο τις 23/7..Ποτε θα μου ερθει?Μπορω να το παρω μονος μου απο το αεροδρομιο?Αν ναι,πως?Ευχαριστω..

 28. Ο/Η Theodore λέει:

  Ποιο αεροδρομιο φιλε μου;Απο το Ταχυδρομειο της γειτονιας σου θα το παρεις.
  Και αμα ειναι κατω απο $100,δεν θα πληρωσεις τιποτα.

 29. Ο/Η Κωνσταντίνος λέει:

  Δηλαδή πληρώνουμε και με usps??

 30. Ο/Η Theodore λέει:

  Κοιτα,αν το ποσον που ΓΡΑΦΕΙ στα χαρτια ο πωλητης,ειναι πανω απο βια $120,τοτε θα πληρωσεις,αλλα σαφως λιγοτερα απο ο,τι με τις αλλες εταιριες UPS και FedEx.

 31. Ο/Η whitebeard λέει:

  ξερει κανεις να μου πει ποσα θα πληρωσω για ενα δεμα αξιας 70 ευρω στο τελωνειο ?πληρωσα ηδη 33ευρω στην fedex για να παρω τα πρακτορειακα δικαιωματα και ξερω πως θα δωσω αλλα 15 για τα εξοδα αεροδρομιου.νομιζω πως αφου δεν ξεπερνα τα 150 ευρω επιβαλλεται μονο ο Φ.Π.Α .

 32. Ο/Η Theodore λέει:

  Μα γιατι δεχοσαστε να αγοραζετε δεματα με τηε Fedex και τη UPS;Δεν τα ειπαμε.ΜΑΚΡΥΑ απ αυτες.Τερμα.
  Μονον με την USPS,αλλοιως καλυτερα μην αγοραζετε τιποτα.Σιγα μην τους δωσω 60% νταβατζιλικι.Μια φορα πληρωσα,κι αυτο ηταν με Fedex,αλλα τοτε δεν τοξερα.Και εχω αγοραει πολλες ΔΕΚΑΔΕΣ ειδη απο την Αμερικη.
  Αν με ξαναδουνε,να μου γραψουνε.

 33. Ο/Η whitebeard λέει:

  εγω τωρα εμαθα οτι οτι ερχεται εκτος Ε.Ε με courrier περναει τελωνειο τοσο καιρο με ebay δεν ειχα κανενα προβλημα.γνωριζεις τι ποσο θα μου ζητησουν?λογικα θα ‘ναι μονο ο Φ.Π.Α εφοσον δεν ξεπερνα τα 150 ευρω.

 34. Ο/Η Theodore λέει:

  Δεν ξερω φιλε μου.Τωρα,ετσι κι αλλοιως την πατησες,και θα πληρωσεις την αμελεια σου να κοιτας την εταιρια με την οποια σου τα στελνουν.(Οπως την πατησα κι εγω μια φορα που εφερα απο Ηονγκ Κονγκ).

 35. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Παιδιά η κατάσταση είναι πραγματικά μία κοροϊδία.. Απλά ενημερώτικά γιατί ενδιαφέρομαι για μία αγορά από Σιγκαπούρη. Η ταχυδρομική AUSPOST γνωρίζει κανείς αν υπόκειται σε εξτρά χρεώσεις και λοιπά; Η συνολική τιμή της αγοράς, θα είναι 195 -200 ευρώ. Ευχαριστώ.

 36. Ο/Η Theodore λέει:

  Εξαρταται τι αγοραζεις.Αν ειναι κατι χτυπητό,οπως τιποτα Canon,Nikon,θα βαρεσουν σιγουρα,οι Τελωνες,ανεξαρτητα απο το αν χρεωνει η μεταφορικη εταιρια.
  Αν ειναι κατι ουδετερο,μπορει και να τη βγαλεις καθαρη,αν αυτος,δεχτει να βαλει λιγοτερα στα χαρτια του Τελωνειου.
  Καποιοι αλλοι,απο ο,τι ξερω,βγαζουν και τα κουτια της συκευασιας,για να περασει σαν μεταχειρισμενο.

 37. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Μάλιστα. Ευχαριστώ παιδιά. Πρόκειται για ένα κινητό Sony Ericsson αλλά όσο σκέφτομαι το ρίσκο του τελωνείου και την έλλειψη κάλυψης εγγύησης για συσκευή από το εξωτερικό, πιστεύω ότι τελικά τα 60 ευρώ διαφορά δεν αξίζουν για αγορά από έξω.

 38. Ο/Η Theodore λέει:

  Για την εγγυηση,η πολιτικη των διαφορων εταιριων,διαφερει.
  Ετσι,καποιες εχουν διεθνη εγγυηση,ενω αλλες, οχι.
  Η SE,δεν ξερω σε ποια κατηγορια ανηκει.

 39. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Ενημερωτικά επειδή μίλησα μαζί τους στο τηλέφωνο, όπου μπορώ να πω ότι ήταν τελείως διπλωματικοόι στις απαντήσεις τους. Παρέχουν εγγύηση η οποία καλύπτει μόνο συσκευές από ευρωπαϊκή ένωση και όπως λέγανε “Μόνο εφόσον η συσκευή είναι χωρίς αλλαγή εσωτερικά ή εξωτερικά..” χαχχαχαχα. Το είπαν τόσες φορές, και τους ρωτάω τι εννοείτε, να μην έχει σημάδια ή κάποιο χτύπημα; – Όχι, να μην είναι διαφορετική σε απολύτως τίποτα από τις συσκευές που πουλούνται στην Ελλάδα, τόσο εσωτερικά όσο εξωτερικά…. Οπότε επιφυλακτικά….

 40. Ο/Η Semeli λέει:

  Πολυ κατατοπιστικο το αρθρο :))
  Να κάνω κι εγώ μια ερωτησούλα ..Εχω παραγγειλει κατι απο Αμερικη με usps..Η κατασταση του δεματος ειναι customs clearance απο τις 30/8..Ποτε θα μου ερθει?Πρέπει να παρω καποιο τηλέφωνο για να το αναζητήσω; Δυστυχώς δεν μπορώ να το παρω μονη μου απο το αεροδρομιο γιατι μένω επαρχία… Να περιμένω απλά; Αξία 100$ χωρις τα μεταφορικα… Ευχαριστω..

 41. Ο/Η Theodore λέει:

  Δεν ξερω ποτε θαρθει,αλλα εκεινο που ξερω ειναι οτι θα τα σκασεις χοντρα μ αυτους που εμπλεξες.
  Ειπαμε,μονον με την USPS απο την Αμερικη.Τα υπολοιπα,κανουν κακο στην…τσεπη.

 42. Ο/Η Semeli λέει:

  Σ’ευχαριστώ για την απάντηση Theodore ….μα…με usps το εστειλαν! Αυτα δεν κάνουν τοσο κακο στην τσεπη , ε ? Καλημερα !

 43. Ο/Η Theodore λέει:

  Αν σου πω οτι δεν το προσεξα;
  Αnyway,mea culpa.
  YΓ.Μπορει και να μην πληρωσεις τιποτα με τα $100.00.Μπορει.Θεμα τυχης δηλαδη.

 44. Ο/Η Akis λέει:

  Καλησπερα ηθελα να ρωτησω εκανα μια παραγγελια απο ebay για κατι αρβυλες απο αμερικη και μου χρεωνε τις αρβυλες 48,99$ και USPS Priority Mail International 51.00$ διλαδη συνολο 99.99$ και λεω ΟΚ και μου ηρθε σημερα χαρτη απο το ταχυδρομιο οτι ηρθε το πακετο και πρεπει να δωσω αλλα 300ευρο
  πανε καλα
  τι πρεπει να κανω πρεπει να πληρωσω υποχρεωτικα
  αμα δεν παω να το παραλαβω τι επιπτωσεισ εχω

 45. Ο/Η Theodore λέει:

  AΜΑΝΝ!Πως σου την κατσανε φιλε μου;Να πας να βαλεις τις φωνες.Να τους δειξεις τα χαρτια σου,και να τους πεις,απο που κι ως που,βαζουν 300% φορο.

 46. Ο/Η Νατασα λέει:

  παιδια…εγω αγορασα προσφατα κατι πράγματα απο Κινα απο ioffer…μου τα στελνουν με china post ειτε ems…υπαρχει περιπτωση να πληρωσω και εγω καποιους φόρους?

 47. Ο/Η Theodore λέει:

  Aναλογα,με την τυχη σου,και με το τι τιμη εχει βαλει στα χαρτια.

 48. Ο/Η Padelos λέει:

  Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα ακριβώς είναι τα “όρια” που υπάρχουν.

  Λέει δλδ στην αρχή: 1) Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22 ευρώ, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45 ευρώ.

  Πώς καθορίζεται αν τα εμπορεύματα είναι εμπορικού ή μη εμπορικού χαρακτήρα;

  Επίσης σε μερικά σχόλια διάβασα ότι αν το δέμα είναι κάτω από 100$, δεν πληρώνεις τελωνείο (USPS πάντα). Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με ότι γράφει το άρθρο..

  Εγώ πάντως είχα αγοράσει στέκα μπιλιάρδου από Αμερική αξίας 170 ευρώ (USPS) και πλήρωσα κανονικά φόρους. Βέβαια δεν του είχα πει να βάλει gift και ίσως γι αυτό την πάτησα.

  Το θέμα μου είναι αν τώρα που θέλω να αγοράσω πάλι κάποια προϊόντα μπιλιάρδου συνολικής αξίας 60 ευρώ, αν θα πληρώσω φόρους…

 49. Ο/Η Theodore λέει:

  Εγω δεν ξερω οια ειναι η νομοθεσια,αλλα εκεινο που ξερω ειναι οτι,ποτέ,μα ποτέ,δεν πληρωσα τιποτα,σε προιοντα κατω απο 100 $,με USPS.
  Μια φορά,ακομα και με 120$,παλι δεν πληρωσα.
  Τωρα,μια φορα νομιζω,ηταν 160,170;θα σε γελασω,αλλα εκει πληρωσα,μαλλον λογικα.Νομιζω γυρω στο 35%.
  Μια φορα που ειχα φερει κατι φακους ΝΙΚΟΝ απο Hong Kong,εκει βαλανε ο,τι θελανε για αξια,αλλη απο αυτη που ειχε βαλει ο πωλητης,και πληρωσα κανονικα.
  Εκει ομως που ειναι αισχος,ειναι οταν φερνεις με τα διεθνη κουριερ,UPS,FedEx κλπ,που εκει σου πινουνε το αιμα.Εφερα κατι ζυγαριες ΤΑΝΙΤΑ απο την Αμερικη,και με σφαξανε.

 50. Ο/Η Νατασα λέει:

  παιδια..εγω που αγορασα παπουτσια και κατι μπλουζες απο Κινα…θα με σφαξουν?ολα ειναι κατω των 100$ και ερχονται με china air post mail κτ τετοιο!
  Μπορει καποιος να μου πει εαν ξερει?

 51. Ο/Η katerina kalpa λέει:

  οι τελωνειακοι πρατουν αναλογως τα κεφια τους! εγω σπουδαζα αμερικη και οταν εφερα τα προσωπικα μου αντικειμενα με το πλοιο και φτασανε στην πολη μου, πηγα με γνωστο μου τελωνειακο να τα εκτελωνησω και ενω ηταν ολα προσωπικα αντικειμενα οπως βιβλια, ρουχα, παππουτσια ενας υπολογιστης και η τηλεοραση μου η οποια δεν δουλευει στην Ελλαδα (αλλα δεν το ηξερα εξ’αρχης!), μου ειπανε οτι πρεπει να πληρωσω για τον υπολογιστη 10.000 δραχμες η 12.000 δραχμες! ο υπολογιστης ειναι προσωπικο ειδος (σε τετοιου ειδους περιπτωσεις) και δεν φορολογειται η δασμολογειται! καποιοι λεγανε 10 χιλιαρικα και καποιοι 12 χιλιαρικα, δεν ξερανε ουτε οι ιδιοι ποιο ποσό ειναι το “σωστο”!!! Ακομα μου ζητησαν να τους δειξω το πτυχιο μου!!!!!!!!!!! Αν ειναι δυνατον! δηλαδη τα ατομα που δεν παιρνουν πτυχιο για οποιοδηποτε λογο, πρεπει να φορολογηθουνε και αυτοι??? Ειναι κοπροσκυλα του κερατα! Δεν θα γινουνε ανθρωποι ποτε!!!
  Στο θεμα μας τωρα με τις παραγγελειες! Απο τοτε λοιπον (10 χρονια μεχρι σημερα) εχω παραγγειλει διαφορα πραματα απο Αγγλια, Γερμανια και Αμερικη. Οταν μου εστειλε φιλη μου απο Αμερικη πακετο που ηταν στην κυριολεξια gift αξιας 60$ με χρεωσε η courrier 40 ευρω! δεν ειχα κουραγιο να μαλωσω και πληρωσα το ποσο. Απο τοτε ομως δεν ξαναπηρα τιποτα που να στελνει με courrier ο seller! προκειμενου να μην δωσω ξανα δεκαρα τσακιστη σε κουριερ δεν θα ψωνισω απο το συγκεκριμενο πωλητη, θα κοιταξω και αλλου! Καποιες φορες λεω στον πωλητη εκτος απο το να αναγραψει πανω στο κουτι gift, να γραψει χαμηλοτερη τιμη η ακομα να το δηλωσει σαν parts! Αυτα απο εμενα, καλη τυχη και καλες αγορες και αφορολογητες πανω απ’ολα!!!! 🙂

 52. Ο/Η katerina kalpa λέει:

  http://www.lifo.gr/team/readersdigest/25587

  μια τελωνειακη ιστορια για γελια και για κλαματα!!!! Α ρε Ελλαδαρα!!!!!

 53. Ο/Η konv λέει:

  Παιδιά για να παραγγείλω ποδήλατο από Κίνα με ποιον τρόπο να ζητήσω να το στείλουν και πόσο θα πληρώσω τελωνείο;
  Ευχαριστώ.

 54. Ο/Η philly λέει:

  καλησπερα! η ιστορια μου εχει ως εξης ΄, πηρα 9 φορεματα κ ενα μπουφαν απο outlet της αμερικης, και τα πληρωσα 255$ και επιπλεον 85$ τα μεταφορικα! και μου εστειλαν χαρτι να πληρωσω 12 ευρω για τις υπηρεσιες τους και 617 ευρω φορους. πανε καλα??? τα χουν 10 μερες εκει και τα λιβανιζουν και μετα ζητανε κ 630 ευρω? απο ποτε πληρωνουμε τοσα πολλα? μετα εψαξα βρηκα αυτο το site http://www.gsis.gr/teloneia/synallages_icis/tel_index/idxE.htm και καταλαβα οτι τα χρεωσαν ολα ενα προς ενα κανονικατα και με το παραπανω! θα τα επιστρεψω αν δεν βγαλω ακρη και θα χρεωθω τα μεταφορικα 120 ευρο συνολο!

 55. Ο/Η katerina k λέει:

  θα σου προτεινα να επικοινωνησεις με το ΙΝΚΑ η το ΚΕΠΚΑ η εστω καποιον τελωνειακο (γνωστο σου κατα προτιμηση) πριν πληρωσεις οτιδηποτε, αλλα και παλι, 617 ευρω????? σε ποια πολη βρισκεσαι αν επιτρεπεται?

 56. Ο/Η maria λέει:

  παιδια, εδω κ 2 μηνες εκανα μια αγορα απο κινα (η πρωτη μου) αξιας 190 ευρω .. το δηλωσε σαν δωρο. το εστειλε με ems κ ακομα να το παραλαβω!! εχω φρικαρει . εδω κ 10 μερες το δεμα βρισκεται στο τελωνειο κ αφου τους ζαλισα στα τηλ. μου ειπαν οτι πρεπει να εκτελωνιστει αλλα δεν μου ειπαν ποσα θα πληρωσω ..εγω τους ειπα οτι κανει 70 e. καποιος που ξερει απο αγορες ,μπορει να μου πει τι πρεπει να κανω ?

 57. Ο/Η Μαρία Α. λέει:

  Παιδιά καλημέρα! Εγώ έχω κάνει τρεις αγορές από χώρες εκτός ΕΕ. Από Αμερική με εταιρία USPS αξίας 130,00 και από Κίνα με εταιρία EMS άλλες δύο 270,00 Ευρώ η καθεμία περίπου και ποτέ δεν μου ζητήθηκε να πληρώσω εκτελωνισμό. Περιμένω όμως ένα δέμα τώρα από Αμερική με εταιρεία Fedex αξίας 225,00 δολλάρια Αμερικής και δεν γνώριζα την ταλαιπωρία που περιγράφετε παραπάνω που ίσως υποστώ ώστε να ζητήσω άλλη εταιρεία. Ψώνισα όμως από γνωστή εταιρία ένα ρολόι και νομίζω ότι δεν πρέπει να είχα δυνατότητα επιλογής…
  Μπορεί κάποιος να μου πει (αν γνωρίζει) αν πρόκειται να πληρώσω τελωνείο και αν ναι πόσο;
  Και αν υποθέσουμε ότι έχω κάποιον στο τελωνείο γνωστό τι μπορώ να γλιτώσω; Κάπου είχα διαβάσει ότι αν το ποσό που αναφέρει στο δέμα είναι ΄κάτω από 300 ευρώ δεν πληρώνει τελωνείο…ισχύει; Ευχαριστώ

 58. Ο/Η Theodore λέει:

  Ωχχχχ.Θα σου πιουνε το αιμα.Σε βλεπω να ξεπερνας το 150άρι.Καλο κουραγιο.

 59. Ο/Η TASOS λέει:

  παιδια καλησπερα….ξερει κανεις να μου πει ποσο θα πληρωσω εκτελωνισμο για καπνο-πιπας απο αμερικη? εκανα παραγγελια και τα στειλανε μεσω USPS και καθως πηρα τηλεφωνω στο τελωνειο μου ειπαν οτι θα πληρωσεις ακριβα(δεν ηξεραν ποσο , χρειαζοταν ωρα για να βγαλουν το ποσο)…..με τα κιλα το πληρωνεις?
  σας ευχαριστω

 60. Ο/Η Marios λέει:

  Καλημέρα σας θα θελα να ρωτήσω αν θα πληρώσω επιπλέων χρήματα για ένα αντικείμενο που θέλω να πάρω με αξία περίπου 20€ από κίνα. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος?? Γιατί ψηλό φοβάμαι με τις online αγορές εκτός ΕΕ με αυτά που έχω ακούσει.

 61. Ο/Η TASOS λέει:

  καλημερα σας….τελικα παιδια , οντος οι ανθρωποι δεν παιζονται…..εκανα μια παραγγελια με ειδη καπνου-πιπας απο αμερικη , (ευτυχως απο ενα καταστημα που ειναι γνωστο σε ολο τον κοσμο) και οταν εφτασε εδω(μετα απο 1 μηνα ακριβως) 12 μερες κανει απο αμερικη για να ερθει και 18 μερες!!!!!! στην ελλαδα που το περιμενεις για να εκτελωνιστει…….ηρθε η ωρα να παω να το παρω απο το ταχυδρομιο….μολις πηγα εκει μου λεει η κοπελα(που κοντεψε να παθει σοκ)τι πηρες και το πληρωνεις χρυσαφι? λεω γιατι? και μου λεει οτι εχεις να πληρωσεις αλλα 473 ευρω!!!!!!!!!(η παραγγελια μου ηταν 295 δολαρια(230 ευρω) της αμερικης) κοντεψα να τρελαθω…..μου ειπανε πηγενε μιλα με τους τελωνιακους , αλλα δεν το εκανα γιατι θα τους εσφαζα ολους εκει…..και φυσικα τα γυρισα πησω ως απαραδεχτο γεγονος και ευτυχως ο εξ αμερικης πωλιτης θα μου επιστρεψει τα χρηματα……..τι να πω παιδια…..εδω ψαχνουν για κοροιδα μου φενετε…….
  γι αυτο προσοχη σε οσους περνουν πραγματα εκτος ευρωπαικης ενωσης…..πληρωνουν ολοι και σε χρεωνουν πολλα…..ευχαριστω

 62. Ο/Η Theodore λέει:

  με 20€,δεν πληρωνεις τιποτα.Εκτος και αν ειναι κατι περιεργο,και δεν πιστεψουν οι τελωνες και οι φαρισαιοι οτι κανει τοσο.

  Τασο την πατησες λογω καπνου,στον οποιο εχουν φορτωσει ενα σωρο φορους και δασμους.

 63. Ο/Η Marios λέει:

  Είναι ένα αντάπτορας wifi…είναι λίγο παράξενος με τα συνηθισμένα τις Ελλάδας αλλά λογικά θα το γνωρίζουν αυτό σωστά??? Επίσης με τα μεταφορικά θα είναι όσα λέει στο eBay ι παραπάνω? Γιατί λέει δωρεάν. Το όριο για το οποίο δεν πληρώνω είναι 45 € ? ευχαριστώ προαιρετικά!!! 😉

 64. Ο/Η TASOS λέει:

  Φιλε theodore μπορει να μην πληρωνεις στα 20 ευρω , αλλα δεν θα εκανα παραγγελια τοσο μικρη….οι καπνοι αυτοι δεν υπαρχουν πουθενα και ειναι μονο αμερικη και ειπα να τα παρω…φυσικα αν ηξερα οτι πληρωνα και εδω δεν θα την εκανα……και οχι τιποτα αλλο…..τους περνεις και τηλεφωνο εκει στο τελωνειο(τους βρισκεις με το ζορι) και δεν σου λενε ποσο θα σε χρεωσουν…..το βλεπεις ξαφνικα στο ταχυδρομειο…….και υποτιθετε τα χρειαζεσαι για προσωπικη χρηση……για φαντασουν να τα επερνε καποιος καταστηματαρχης για πωληση….θα τον ξηλωναν τελειος…….

 65. Ο/Η Theodore λέει:

  Ειχες παρει το σωστο τηλεφωνο;Εγω, παιρνω το Τελωνειο Αεροδρομιου,και με εχουν εξυπηρετησει στο παρελθον,αρκετες φορες.

 66. Ο/Η Theodore λέει:

  Κοιτα,απο Αμερικη,δεν εχω πληρωσει ποτέ με USPS,ακομη και για $99.00,χωρις τα μεταφορικα.Σε περιπτωσεις πανω απο 100,που εχω πληρωσει σε κατι ποσά $140.00 πχ,πηγε αν θυμαμαι καλα 35%.Φαινεται οτι ο υπερφορολογημενος καπνος το εκανε αυτο.

 67. Ο/Η Marios λέει:

  κάτι ακόμα για Χονγκ Κονγκ ισχύει το ίδιο και γενικά για όλες τις χώρες εκτός Ε.Ε.?

 68. Ο/Η Theodore λέει:

  φυσικα,τι αλλο;

 69. Ο/Η C-ΙΝ2 λέει:

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο και ιδιαίτερα κατατοπιστική συζητηση!
  Βασικά έγω παράγγειλα εσώρουχα απο Αμερική αξίας $51 μέσα τα μεταφορικά με USPS First Class Mail International από οτι διαβάζω εδώ δεν θα πληρώσω τπτ σωστά? Γτ θα γράφει κανονικά απ’ εξω το τιμολόγιο στ δική μ περίπτωση- οχι gift.!!!? Επίσης λέει θα ερθουν σε 60 εργασιμες τωρα αυτο ειναι λογικό?? Επίσης περιμένω ειδοποίηση απο ΕΛΤΑ ή θα μ έρθει στη πόρτα μ γτ δεν εχω tracking number?

  Ευχαριστώ πολύ

 70. Ο/Η TASOS λέει:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ….ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΟ LINK Η ΤΑ LINK ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΜΕΡΙΚΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑΚΙΑ……..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 71. Ο/Η LEON λέει:

  ΧΑΧΑΧΑ……Τάσο το σχόλιο σου…όλα τα λεφτά….5 το πρωί και γελάω μόνος μου…χαχαχαχ…θα ξυπνήσει και η γυναίκα…..τες πα …το δικό μου θέμα.Θέλω να πάρω ένα μαχαίρι από Αμερική.Η αγορά θα γίνει από θείο που μένει εκεί (μέσο amazon.com) και μετά θα μου το στείλει αυτός ταχυδρομικός.Ξέρετε αν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα λόγο του ότι είναι μαχαίρι?Από ότι καταλαβαίνω διαβάζοντας εδώ,αν το χαρακτηρίσει σαν gift λογικά δεν θα χρειαστεί να πληρώσω κάτι έτσι δεν είναι?Υπάρχει κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω ώστε να είμαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κάποια χρέωση (φόροι, τελωνεία κτλ) ή κάποιο άλλο πρόβλημα?Ευχαριστώ….
  ΥΓ Πολύ καλό το άρθρο και όλη η συζήτηση.

 72. Ο/Η TASOS λέει:

  Leon? γελας ε?…..βρε για σφαξιμο ειναι οι αγιογδυτες(διαβασε τα πιο πανω σχολια και θα καταλαβεις)….τι λες τωρα…..στο θεμα σου….οπως και να το στειλουν(και ως gift) τωρα τα ανοιγουν ολα…..θα το κοστολογισουν και αναλογος κρινουν…..το οτι ειναι μαχαιρι μπορει και να υπαρχει προβλημα(δεν ξερω σιγουρα)…..αλλα σιγουρα κατι θα πληρωσεις , δεν θα σε αφησουν ετσι τα παλικαρακια εκει στα τελωνεια…..οσον αφορα τα λεγομενα gift….εγω που ρωτησα τον πωλητη απο την αμερικη μου ειπε οτι δεν τα στελνουν τα πραγματα ως gift για να μην εχουν προβλημα εταιρικο και κατι τετοια χαζα……

 73. Ο/Η Theodore λέει:

  Πες του θειου σου,να βγαλει τη συσκευασια του μαχαιριου απο το Αμαζον,και να βαλει δικη του για καλυτερα.Αν ομως η αξια ειναι χαμηλη,και με το USPS,παλι δεν θα πληρωσεις.
  Αμα θελεις μαχαιρια,μιας και εγω εχω μεγαλο ψωνιο μ’αυτα,και εχω αγορασει πααρα πολλα και καλα,μπορω να σε στειλω σε μαγαζια σε Αμερικη και Ιαπωνια,που εχω παρει καλα μαχαιρια,και δεν εχω πληρωσει τιποτα,εκτος απο τα μεταφορικα.
  Ακομα και απο την Κινα αγοραζω,και μαλιστα περιμενω ενα μικρουλι κεραμικο,με 6€!!!

 74. Ο/Η LEON λέει:

  Τάσο μου γι αυτό γελάω….Εχοντας διαβάσει όλα τα παραπάνω,φτάνω στο τελευταίο σχόλιο που ήταν το δικό σου,και πραγματικά αυτή ακριβώς ήταν και η σκέψη μου.Και πιστεύω και του καθενός.¨Οπως το λες…ΑΓΙΟΓΔΥΤΕΣ και όντος θα έπρεπε να έχουμε κανένα link και να τους λέγαμε δυο λογάκια.Και μιας και λέμε για link,Theodore,δεν στέλνεις κανένα να ρίξω κανα βλέφαρο ,μπας και βρούμε τίποτα?Την ίδια ψόρα έχουμε και καταλαβαίνεις….Θέλω ενα μαχαίρι GERBER(LMF 2 SUVIVOR) το οποίο το βρήκα και εδώ στην Ελλαδάρα μας περι τα 165 euro ενώ στο Amazon στην Αμερική πωλείτε από 65-70 μέχρι 100-110 $.Περίπου δηλαδή στα 70-80 euro.Μισή τιμή….Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση ανταπόκριση…..
  ΥΓ ..Αλήθεια ρε συ Θεόδωρε,πόσα είναι περίπου τα μεταφορικά από Αμερική για εδώ?Αξίζει τον κόπο?

 75. Ο/Η Theodore λέει:

  http://www.chefknivestogo.com/
  http://www.watanabeblade.com/english/
  O πρωτος,ειναι ενας Αμερικανος,με καλες τιμες.Την τελευταια φορα που αγορασα απ αυτον,πληρωσα $30 για ενα μικρο μαχαιρι.Τελωνειο,οχι.(ηταν φτηνο το μαχαιρι).
  Ο δευτερος,ειναι ενας Γιαπωνεζος,που πουλαει απ’ευθειας χωρις εμπορους,και φτιαχνει καλα μαχαιρια,σε καλες τιμες.Εχω παρει δυο.Τελωνειο,οχι.(ηταν ενταξει αυτος).
  Και κατι τελευταιο.Εγω,αγοραζω μονο μαχαιρια κουζινας,και οχι στρατιωτικου τυπου,ή σουγιαδες.
  Για ο,τι αλλο,εδω ειμαι.

 76. Ο/Η LEON λέει:

  Thanx Theodore.Οντος το μαχαίρι που θέλω δεν είναι κουζίνας και έχοντας διαβάσει και αυτό :
  http://www.lifo.gr/team/readersdigest/25587 το σκέφτομαι πάρα πολύ να το πάρω.Θα βρούμε κανα μπελά στα καλά καθούμενα…..Καλύτερα ίσως να το πληρώσω κάτι παραπάνω και να το πάρω από εδώ και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο παρά να γίνει καμμία στραβή σαν τον τύπο παραπάνω και να τρέχουμε και να μην φτάνουμε…..Ευχαριστώ παντος….

 77. Ο/Η TASOS λέει:

  Leon? σε βλεπω καγκελακι με το μαχαιρι αγκαλια(μαλλον το μαχαιρι θα στο κατασχεσουν)…..χαχαχαα…….ειδα και αυτο που επαθε ο τυπος στο link που εβαλες….οτι και να πεις θα ειναι λιγο , στην Ελλας του 2000+…….δεν παιζονται οι ανθρωποι……και εγω ετσι λεω οπως εσυ , καλυτερα αγοραστο απο εδω , παρα απο εξω….απο αλλη χωρα ευρωπαικης ενωσης ειδες αν υπαρχει? θα το δηλωσεις και εισαι μια χαρα…πιστευω!!!!

 78. Ο/Η LEON λέει:

  Το βρήκα στη Γαλλία και στην Γερμανία αλλά με πολύ μικρή διαφορά από εδώ,οπότε δεν αξίζει.Είδες τι έπαθε ο άνθρωπος…???Οπότε μάλλον θα το πάρω από εδώ και θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Ούτε να τρέχω να βγάζω άδειες ,ούτε τίποτα….

 79. Ο/Η Θεμιστοκλής λέει:

  Παιδιά, λίγη βοήθεια, φίλος θέλει να μου στείλει ηλ. συσκευή αξίας 500 ευρώ (iPad) ,μέσω USPS φυσικά!
  Το θέμα είναι, τι τιμή αξίας να βάλει? Θα το δηλώσει και σαν Gift, αλλά αν το δηλώσει αξία < $100 δεν είναι ρίσκο? Σαν αποζημίωση δηλαδή (αν χαθεί) θα πάρω τα π@π@ρια μου ε!?
  Αν το δηλώσει κοντά στην πραγματική του αξία (500ευρώ), στο τελωνείο των ΕΛΤΑ θα με σκίσουνε?

 80. Ο/Η Theodore λέει:

  Φιλε,ειναι ρισκο,οχι μονο για το ενδεχομενο να χαθει,αλλα και για το ενδεχομενο να το ανοιξουν,και να σου ζητησουν να πληρωσεις,το… χρεος της Ελλαδος,επειδη ειναι κατι πολυ γνωστο,πιστευω ακομη και για τα ούφο του Τελωνειου.
  Μπορει να βγαλει τη συσκευασια,και να φαινεται οτι το στελνει μεταχειρισμενο,σαν δωρο,αλλα και παλι,it is up to you.

 81. Ο/Η Nikolas λέει:

  Παιδιά εγώ τον περασμένο Ιούνιο αγόρασα από Αμερική με USPS (1 σκηνή 1 sleeping bag και 1 υπόστρωμα φουσκωτό) μικρός όγκος σχετικά αξίας 509$ με τα μεταφορικά και πλήρωσα 150 ευρώ φόρο, είχαν τα πράγματα στο τελωνείο 25 μέρες και τους έστειλα με fax το τιμολόγιο.Υπολογίζουν το φόρο όπως θέλουν και τον προσθέτουν στην αξία του τιμολογίου και μετά βάζουν το ΦΠΑ. ΦΠΑ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!!! Τώρα αγόρασα κάτι ρούχα ορειβατικά αξίας 325$ πάλι με USPS τους είπα να βάλουν χαμηλότερη αξία στο τιμολόγιο δeν ξέρω τι έχουν κάνει και τα πράγματα είναι στο τελωνείο απο 19/3/12
  Απο τα ΕΛΤΑ μου έδωσαν ένα τηλέφωνο στο τελωνείο σε ένα συγκεκριμένο υπάλληλο που έχει τα δέματα απο Αμερική παίρνω τηλ 3 μέρες και δεν απαντάει είμαι απο Κρήτη ούτε ξέρω πότε θα πάρω τα πράγματα ούτε πόσο θα πληρώσω.

 82. Ο/Η ELISAVET λέει:

  Καλησπέρα ! ενδιαφέρομαι να κάνω μια αγορά μέσω internet από Αμερική (ρούχαααα!!!) κ υπολογίζω να κοστίσουν γύρω στα 300ευρώ (θα γλυτώσω και τα μεταφορικά) .. αν τους πω ότι θέλω να γράφει “gift” απέξω και χαμηλότερο τιμολόγιο λέτε να δεχτούν? πρόκειται για μεγάλη εταιρία εκεί… μήπως με συμφέρει να τα στείλω σε κάποιον γνωστό μου εκεί κ να τα στείλει εκείνος ως “gift” με USPS ??

 83. Ο/Η Dimitris λέει:

  Ρολοι απο Amazon.com ( και ο πωλητης ηταν η Amazon, που ειναι πολυ ασφαλες)

  Item(s) Subtotal: GBP 73.10
  Shipping & Handling: GBP 7.52
  —–
  Total Before Tax: GBP 96.74
  Sales Tax: GBP 0.00
  Import Fees Deposit GBP 16.12
  —–
  Total for This Shipment: GBP 96.74

  Δηλαδη περιπου 120 ευρω για το ρολοι.
  Ελλαδα κανει 200 ευρω σε online μαγαζι.
  Το ρολοι μου ηρθε σε 2!!! εργασιμες μερες (ηταν expedited UPS, και οταν το παρηγγειλα ελεγε 10-12 εργασιμες μερες )
  Επικοινωσα για την εγγυηση και ισχυει παντου.
  Να πω οτι μενω Αγγλια, αλλα το ιδιο θα ισχυει και Ελλαδα λογω Ευρωπαικης Ενωσης

 84. Ο/Η Spyros λέει:

  Ευτυχως που το ειδα αυτο το θεμα γιατι ελεγα να παραγγειλω απο ebay.com κανενα tablet ή κινητακι και απο οτι διαβασα θα την τρωγαμε κατα 80%

 85. Ο/Η Manos λέει:

  παιδια εγω θελω να αγορασω κατι εργατες για την γουρουνα
  στο συνολο μαζι με τα μεταφορικα κανουν 450 $
  τι πρεπει να κανω για να αποφυγω το τελωνειο
  ευχαριστω

 86. Ο/Η thomas λέει:

  Παιδια ο θειος μου εχει αγοραση το iphone 4s απο αμερικη και με πηρε τηλεφωνο προχθες και μου ειπε οτι αν το στειλη πρεπει να το ασφαλιση σε περιπτωση που χαθη…κιαν το ασφαλιση οτι πρεπει να πληρωσουμε στο τελωνιο…μου ειπε να το στειλη σαν απλο δεμα οτι ταχα εχει μεσα σοκολατες αλλα αμα χαθη μετα;Ξερετε καποιο τροπο να το περασω;

 87. Ο/Η Theodore λέει:

  Eγω,θα τοφερνα σαν απλο δεμα απο το θειο,χωρις ασφαλεια,με το ρισκο να χαθει.Προσωπικα,σε δεκαδες δεματα που εχω φερει απο την Αμερικα,ποτέ δε χαθηκε δεμα.Ποτέ.Αμα παρεις το ρισκο εσυ,ωστε να μη μπλεξεις το θειο,καντηνε και ο θεος βοηθος.Αλλα προσεξε,εγω θα το εκανα αυτο,οχι εσυ.Αυτα γινονται υπο ιδιαν ευθυνην.

 88. Ο/Η thomas λέει:

  Δεν ξερω φοβαμε πολυ ετσι κιαλιος θα ερθει 1 ιουλιου…Αλλα δεν θελω να περιμενω μεχρι τοτε…Δεν υπαρχει καποια λυση να αποφυγω το τελωνιο γιατι θελει γυρω στα 140 ευρω για να το παρψ

 89. Ο/Η Marios λέει:

  πεδία θέλω να αγοράσω αυτό το αντικείμενο
  http://viewitem.eim.ebay.gr/WiFiSKY-2000mW-2W-High-Power-USB-Wireless–Wifi-G-Adaptor-10dBi-Antenna-8187L/310376999783/item?transId=264532622021
  από e-bay πια μέθοδο αποστολής να διαλέξω και θα μου κοστίσει τίποτα παραπανο ????

 90. Ο/Η Eleni λέει:

  Να αναφέρω και εγώ την εμπειρία μου και ελπίζω να το δουν και άλλοι και να μην την πάθουν όπως εγώ! Παρήγγειλα καλλυντικά από μια Αμερικάνικη εταιρία( πρώτη φορά που αγοράζω μέσω ίντερνετ), και είχε πολλές μεθόδους μεταφοράς, εγώ ως ανυποψήσιαστο άτομο επείδη είδα ότι η FeDeX ήταν πιο ακριβή, υπέθεσα πως θα ήταν και καλύτερη και πίστευα πως θα μου το έφερνε και κούριερ (χαχχαχαχαχα)…… Μέσα σε 2 μέρες τα καλλυντικά μου ήρθαν όμως κλασικά κόλλησαν στο τελωνείο. Ευτυχώς την προηγούμενη μέρα διάβασα πολλά φορουμ για τα τελωνεία (λίγο αργά βέβαια, καθώς τα προϊόντα ήταν ήδη στον δρόμο… Τελοσπάντων για να μην τα πολυλογώ πήρα τηέφωνο την εταιρία μια μέρα πριν έρθουν τα πράγματα και ρώτησα για το τι ποσό θα πλήρωνα για το τελωνείο και μου είπανε ότι χρειάζομαι έγκριση από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων). Πήγα εκεί και μου είπανε ότι δεν μπορείται να αγοράζετε πάνω από 3 τεμάχια καλλυντικών…. Γι’αυτό ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΤΕΜΑΧΙΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. επίσης διάφορα συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα, σαμπουάν, κρέμες και τέτοια… Όλα αυτά θέλουν έγκριση από τον ΕΟΦ…. Ντάξει δεν είναι κ πολύ χρονοβόρα διαδικασία αλλά καλό είναι να τα γνωρίζετε πριν κάνετε την παραγγελία σας για να έχετε έτοιμα τα έγγραφα γιατί για να πάρετε την έγκριση πρέπει να περάσουν 5 εργάσιμες μέρες, οπότε αν είναι στο τελωνείο θα σας γδύσουν κυριολεκτικά γιατί θα σας πάρουν έξοδα για την αποθήκευση. Γι’αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ!

 91. Ο/Η Theodore λέει:

  Ειπαμε,οχι UPS,οχι FedEx.Moνον USPS.

 92. Ο/Η Marios λέει:

  EMS η είναι το ίδιο με τα άλλα??

 93. Ο/Η Nikos λέει:

  Παιδιά αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει…. αν πάρω κάτι αξιας 20-30-40 euro από Hong Kong περνάνε από τελωνείο?
  Βασικά ποια είναι η μεγαλύτερη δυνατή αξια σε euro που δεν περνάει από τελωνείο

  ?Ευχαριστώ!

 94. Ο/Η Theodore λέει:

  1.Απο την πειρα μου,οχι.
  2.Πρακτικα,κατω απο 100$ ,δεν νομιζω οτι πληρωνεις τιποτα.

 95. Ο/Η Nikos λέει:

  Ωραία σε ευχαριστώ πολύ φιλε μου Theodore ! Είμαι 19 και τώρα άρχισα να αγοράζω από ebay και γενικά απτό internet , που έβγαλα κάρτα. Πραγματικά άμα ψάξεις βρίσκεις τα πάντα έχω ενθουσιαστεί!!! Πάλι καλά που βρήκα αυτό το άρθρο γιατί γίνετε χαμός απότι βλέπω εκτος ΕΕ . Έμαθα παρα πολλά από τα comment εδώ πέρα, Ευχαριστώ πάλι!

 96. Ο/Η Manos λέει:

  εγω εφερα 2 μηχανικους εργατες απο αμερικη με usps δεν πληρωσα τπτ στο τελωνιο
  το δεμα ηταν μεγαλο και βαρυ αλλα χρεισημοποιησα το shipito.com και αλλαξα την αξια
  των προιοντων και εβαλα πολυ χαμηλοτερη και ετσι το δεμα ηρθε χωρις κανενα προβλημα

 97. Ο/Η Sakis λέει:

  Παίδες διαβάζοντας τα παραπάνω, ρωτάω το εξής γιατί άρχισα να φοβάμαι.Έχω παραγγείλει ένα προιόν μέσω dealer από Αμερική( όχι internet και ό,τι άλλο παρεμφερή υπάγεται σ΄αυτό).Το κόστος του είναι 2000 ευρώ.Τι προτείνετε για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως με το τελωνείο και με ξεζουμίσουν.

 98. Ο/Η Αντονιο λέει:

  Ο/Η Sakis λέει:
  Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 στις 13:20

  Παίδες διαβάζοντας τα παραπάνω, ρωτάω το εξής γιατί άρχισα να φοβάμαι.Έχω παραγγείλει ένα προιόν μέσω dealer από Αμερική( όχι internet και ό,τι άλλο παρεμφερή υπάγεται σ΄αυτό).Το κόστος του είναι 2000 ευρώ.Τι προτείνετε για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως με το τελωνείο και με ξεζουμίσουν.”

  Αν σου το στείλει με οτιδήποτε εκτος από USPS και υπαρχει χαρτί που γράφει το ποσό αυτό, και προλαβαίνεις να ακυρώσεις την παραγγελία, σου συνιστώ να το κάνεις, αν το αγαθό κοστίζει εδώ λιγότερο απο 3500.
  Αν το έχει στείλει ήδη και δεν φαίνεται η αξία του στο δέμα, όταν σου ζητήσουν τιμολόγιο, κάτι που θα κάνουν σίγουρα αν το αγαθό ”δείχνει” την αξία του, επεξεργάσου αυτό που έλαβες με μέηλ στον υπολογιστή και βάλε την πιό χαμηλή λογική αξία που μπορείς. Ένας φίλος αγόρασε από ebay αμερικής μια κιθάρα μεταχειρισμένη 2500 δολάρια και μετά την επεξεργασία έβαλε 320.. του βγήκε φόρος μαζί με έξοδα τελωνειακού κλπ 180 ευρώ..
  Αν σου το έστειλε με USPS και φαίνεται η αξία: ποσό + μεταφορικά, σύνολο Χ 23% φπα + 3% περίπου ο φόρος + καμιά 10 ευρώ έξοδα ΕΛΤΑ.
  Αν σου το έστειλε με USPS και δεν φαίνεται η αξία έχεις πολύ μεγάλες πιθανότητες να μην πληρώσεις τίποτε, αν το αγαθό δεν…. γυαλίζει σε εμφάνιση δέματος, ή.. περίεργη αναλογία όγκου-βάρους..

 99. Ο/Η Sakis λέει:

  Αντονιο η παραγγελία έχει γίνει ήδη και δεν μπορεί να ακυρωθεί λόγω προκαταβολής,λόγω το ότι το συγκεκριμένο προιόν το χρειάζομαι αλλά και λόγω το ότι μόνο η Αμερική το κατασκευάζει.Απ’ότι μου είπανε θα το στείλουν Ελλάδα στις 9 Ιουλίου.Τους ζήτησα να μην βάλουνε κανένα τιμολόγιο και αρνήθηκαν.Για την αναλογία που είπες είναι περίεργη, δλδ θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον να κοιτάξουν τι είναι( 1.80 ύψος,7 κιλά, μέσα σε χάρτινο κιβώτιο).Οπότε το μόνο που βλέπω είναι ότι δεν γλιτώνω τα επιπλέον του τελωνείου ακόμα και αν τα στείλουνε με USPS.

 100. Ο/Η Αντονιο λέει:

  Sakis Αν το στείλουν με USPS θα πληρώσεις μόνο τα νόμιμα όπως σου είπα παραπάνω, δηλαδή 23% το φπα, από 3,5 έως 5% ο φόρος εισαγωγής, και ελάχιστα έξοδα ΕΛΤΑ. γύρω στα €500 δηλαδή. Αν έρθει με όποιο άλλο τρόπο, δεν σου φτάνει το χιλιάρικο.. Ζήτα να βάλουν μικρότερο τιμολόγιο και αποστολή οπωσδήποτε με USPS. Αν αρνηθούν απευθύνσου στο site http://www.shipito.com Εκείνοι μπορούν να ανοίξουν το δέμα, να πετάξουν το τιμολόγιο και όποιο άλλο ίχνος, να αλλάξουν τη συσκευασία με κάποια που δεν θα δείχνει ότι είναι από εταιρία κλπ.. Μπες στο σάιτ και ενημερώσου..

 101. Ο/Η Nikos λέει:

  Υπάρχει κανένα έμπιστο site για forwarding από αγγλία?

 102. Ο/Η dimitris λέει:

  Παιδιά παρήγειλα κατι μνήμες απο το macsales για το mac και επέλεξα την πιο φθηνή λύση που ήταν 4 δολλάρια και το έλεγε σαν international mail service αλλά μόλις ολοκήρώθηκε η παραγγελία μου έβγαλε πως εκτελείται απο την fedex. Αφού το έψαξα είδα πως το international mail service της fedex λέει πως η παράδοση γίνεται απο το τοπικό ταχυδρομείο και πως αυτοί το στέλνουν κατευθείαν στο τοπικό ταχυδρομείο. Κάλεσα και την fedex ελλάδας (αμέσως μου είπαν αν έχω σκεφτει τους δασμούς κλπ) αλλά μου είπαν πως δεν είναι αυτοι υπεύθυνοι για το international mail service. Λέτε να έρθει με ΕΛΤΑ και να γλιτώσω την ταλαιπωρία?

  ΥΓ: Οι μνήμες κάνουν 56 δολλάρια και η συγκεκριμένη μέθοσος αποστολής δεν έχει tracking number.

  http://www.fedex.com/us/international-mail-service/how-it-works/mail.html

 103. Ο/Η Υπερίων λέει:

  Έχω κάνει πάνω από 30 αγορές από το διαδίκτυο, μόνο από το Ebay.
  Οι χώρες που έχω αγοράσει είναι: Αγγλία, Γερμανία, Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ταϊλάνδη (ίσως μία φορά).
  Όλα τα αντικείμενα στοίχιζαν κάτω των 100€ (εκτός από ένα ρολόι που στοίχισε στα 140€, από Αγγλία) και ήταν ρουχισμός, φωτογραφικά, και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα.

  ΠΟΤΕ δεν πλήρωσα κάτι.
  Όλα τα πήρα από το Ταχυδρομείο της περιοχής μου. Κάποια μάλιστα ήρθαν και στην πόρτα μου.

  Αυτό που ξέρω είναι ότι αγορές εντός της Ε.Ε. δεν έχουν δασμούς (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το ποσόν). Και αν δεν κάνω λάθος το ίδιο ισχύει και για αγορές από Κίνα (& Χονγκ Κονγκ). Ίσως μέσω διακρατικών συμφωνιών.

 104. Ο/Η 123 λέει:

  Υπερίων;

  30 αγορές, ωραίος. Με ενδιαφέρει να μου πεις τα ρούχα πως τα έστελνες;
  Έγραφες\δήλωνες τα “ρούχα” στο κουτί και “σαν δώρο” και “τιμή>$100”;

  Και σε ποιά ποσότητα ας πούμε 10 τεμ. μπλούζες έχεις πάρει από Κίνα;

  Ευχαριστώ.. (Έχεις κάποιο mail;)

 105. Ο/Η Αναστασια Καπ. λέει:

  Γεια σας! Εβαλα να πουλησω στο ebay μια κολωνια μου την οποια δε χρησιμοποιω πια.Θα εχω προβλημα στον ελτα μιας κ ειναι ειναι υγρο?τι πρεπει να κανω?λογικα θα φυγει για Αμερικη συντομα.Απαντηστε μου πλιζ εχω ανγχωθει

 106. Ο/Η Κωνσταντινος λέει:

  Θέλω να αγοράσω ενα tablet απο κινα αξιας 72 ευρω… Θα πληρωσω τελωνειο η οχι? Τα μεταφορικα ειναι απλα και δωρεαν !

 107. Ο/Η Theodore λέει:

  Κωστα,κανονικα,οχι.Αλλα εαν νομιζουν οτι τους κοροιδευεις,επειδη τα 70,ειναι μικρη τιμη για tablet,μπορει να ζητησουν,βαζοντας αλλη τιμη.Σ’αυτη την περιπτωση,αν εχεις καποιο φορητο με Ιντερνετ,πηγαινε τους το εκει,να δουν τη διαφημιση απ αυθειας απο το σαιτ,ωστε να πειστουν οτι ειναι αληθεια η τιμη που γραφει.

 108. Ο/Η Μιχαλης λέει:

  Αγορασα ενα ανταλλακτικο απο Αμερικη αξιας 16 ευρω και μου χρεωσανε μεταφορικα 107 ευρω .Το δεματακι εφτασε στο βενιζελο και η Fedex μου ζηταει εκτελωνισμο γιατι λεει οτι το συνολο (προιον+μεταφορικα) ειναι 123 ευρω.Τους ειπα να το πεταξουν στα σκουπιδια και οτι δεν με ενδιαφερει.Αυτοι θελουν να το στειλουν πισω και να μου χρεωσουν.Τα 123 ευρω τα πληρωσα με τη καρτα μου .Πιστευω οτι εχω δικαιωμα να ζητησω να καταστραφει.Φερνω αρκετα χρονια ανταλλακτικα απο Αμερικη αλλα παντα με USPS priority mail . Το ανταλλακτικο αυτο εδω το ειχα αναγκη αμμεσα γι αυτο πληρωσα και 107 ευρω μεταφορικα.Τα λαμογια της FEdex θελουν να εκτελωνισουν τη πανακριβη μεταφορα τους. Εγω το ερωτημα που εχω ειναι οτι η νομοθεσια μιλαει γι α ατελεια 22 ευρω(αξια προιοντος) η με τα μεταφορικα μαζι.

 109. Ο/Η Theodore λέει:

  Και καλα βρε ανθρωπε του Θεου,για 16€ αξια,πληρωσες 107€ μεταφορα;Τι στο καλο ειχε μεσα το δεμα,και ποσο ζυγιζε;Και απο που ερχοταν κι ολας;Δεν μπορουσες να το βρεις απο αλλο προμηθευτη,που να το στελνει με USPS;Εγω προσωπικα,δεν θα το επαιρνα με τοσα λεφτα.Οσον αφορα στα Τελωνεια,οταν πληρωνεις,το ποσον πανω στο οποιο κανουν τον υπολογισμο,ειναι το αθροισμα αξια + μεταφορά.

 110. Ο/Η mariaaaa λέει:

  Γεια χαρα σε ολους.
  Πολυ χρησιμα ολα οσα λετε αλλα ως στουρναρι θα θελα μια βοηθεια.
  Θελω να παραγγειλω διαφορα κοσμηματα ψευτικα αξιας 1000ευρω απο κινα.
  λογω εξαιρετικα χαμηλων τιμων το βαροσ τουσ ειναι περιπου 150 κιλα και ο ογκος τους ειναι αρκετα μεγαλος εως πολυ μεγαλος. Εχει κανεις ιδεα ποσο θα βγει το μαλλι στο τελωνιο;
  Αν τα παραγγειλω σε δοσεις των 100ευρω θα κοστισει λιγοτερο στο συνολο
  Ευχαριστω πολυ

 111. Ο/Η Υπερίων λέει:

  Για τον 123 κάπως καθυστερημένα και όποιον άλλον.
  Ο ρουχισμός που έχω πάρει είναι ποδηλατικός (από Κίνα και μέχρι 2 τεμάχια ανά παραγγελία) και από Αγγλία μία φορά υποδήματα timberland. Όπως έγραψα δεν υπήρξε καμμία επιπλέον επιβάρυνση, οπότε, φαντάζομαι, για ποσότητες που αντιστοιχούν σε αγορές προσωπικού χαρακτήρα, σίγουρα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Να προσθέσω επίσης ότι οι τιμές δεν ξεπερνούσαν τα 100€ και ΔΕΝ απεστάλησαν ως “δώρο”.
  Για την μαρία:
  Εγώ θα έσπαγα την παραγγελία, αλλά είναι προσωπική άποψη και δεν γνωρίζω τίποτα περισσότερο.

 112. Ο/Η AN λέει:

  Παιδιά έχω ένα θέμα……θέλω να παραγγείλω από αμερικάνικη ιστοσελίδα κάτι ρούχα.γράφει κάποιες τιμές για international shipping ανάλογα με την αξία των αγορών όμως έχω μπερδευτεί όσων αφορά το τι θα πληρώσω τελικά……θα πληρώσω αυτά που γράφει στην ιστοσελίδα ως έξοδα αποστολής ανάλογα με το τι παίρνω και μετά ποιος θα μου τα παραδώσει(δε μένω Αθήνα)?Ο εκτελωνισμός γίνεται πάντα?Τι θα πληρώσω για αγορές αξίας 50€ μέχρι να φτάσουν σε μένα?Στην ιστοσελίδα γράφει ότι για τα έξοδα αποστολής για μια τέτια παραγγελία είναι 23€…..Τι θα πληρώσω όμως τελικά……Σας παρακαλώ όποιος ξέρει ας μου πει!!!!!!!

 113. Ο/Η Κωστας λέει:

  Κατ’αρχας πολυ καλη και κατατοπιστικη συζητηση ομως ας περασω στο προκειμενο!
  Θελω να αγορασω απο Αμερικη τυμπανα μαζι με πιατινια και εξοπλισμο τα οποια κανουν γυρω στα 1100 Ευρω.Το online shop δεν τα στελνει απ ευθειας οποτε θα βαλω ενα φιλο μου να μου τα στειλει!Θελω να ρωτησω αν καποιος ξερει ποσο φορο περιπου θα πληρωσω νομοτυπα ολα με τιμολογια κτλ(με usps η αποστολη) και αν μπορει να γινει κατι ωστε να πληρωσω ενα πιο μικρο φορο(να μου τα στειλει ως gift).Επισης θα ειναι πολλες κουτες μαζι(αλλο η μποτα αλλο τα πιατινια αλλο το hardware).Αυτο μπορει να βοηθησει ωστε να σπασει η τιμη και να περασουν ως πιο μικρα αρα και πιο φτηνα αντικειμενα?
  Ευχαριστω και αναμενω!

 114. Ο/Η broken λέει:

  παιδια μια ερωτηση
  λετε πως στελνετε τα δεματα σας σαν δωρο για ν μη πληρωνετε, δλδ το λετε στο ταχυδρομειο οτι παει για δωρο? θελω να στειλω ενα πακετακι στην κινα. τι θα πω? οτι παει για δωρο?

 115. Ο/Η Κυριακος λέει:

  Καλησπερα παιδια!!!!Theodore πραγματικα με εχεις σωσει!!!Να ρωτησω θελω και γω με την σειρα μου,θελω να κανω μια παραγγελια απο Κινα μερια.Τ ο συνολο που θα πληρωσω στον σχιστοματι θα ειναι 620$(2 καθισματα αυτοκινητου).Αυτο το ποσο προεκυψε κατοπιν συννενοησης για να μειωθουν τα μεταφορικα απο 450$ με αεροπλανο σε 200$ με καραβι.Βασικα δεν πρεπει να ειναι καποια courier αλλα απλο ταχυδρομειο ετσι?σκεφτομαι να του πω να τα δηλωσει 100$(αν ειναι και τα 2 σε μια κουτα)αλλα το μεγεθος λιγο με χαλαει.τι προτεινετε να κανω?

  στειλτε μου και σε mail οτι θελεται.

 116. Ο/Η Theodore λέει:

  Κοιτα,απο ο,τι εχω ακουσει,στο Τελωνειο Πειραιως,πετφει προσωπικη εκτιμηση.Δηλαδη λεει ο Τελωνης,”τόσα”,εκτιμωντας την αξια κατα το δοκουν.Βεβαια,αποα τη στιγμη που ειναι Κινας,αγωνστη μαρκα,και απο τη στιγμη που θα βαλει λιγα,πρεπει να μη σε σφαξουν,αλλα κανείς δεν ξερει ακριβως ποσα θα σου ζητησουν.Σου ευχομαι τα λιγοτερα.

 117. Ο/Η Αθηνα λέει:

  Γεια σας και από μένα! Αν και νομίζω οτι έχω πιάσει το νόημα σε γενικές γραμμές από την πολύ διαφωτιστική συζήτηση, να κάνω κι εγω μια ερώτηση..

  Έχω παραγγείλει από Κίνα κάτι μπότες (γυναικεςςςςς…) και η αξία της αγοράς, μαζί με τα έξοδα αποστολής είναι 38 ευρω. Θα πληρώσω κάτι επιπλέον για εκτελωνισμό; Από τα παραπάνω πιστεύω πως όχι, Καλα πιστεύω;;;

  Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω κάτι από εξωτερικό και έπεσα στα βαριά, αγοράζοντας κάτι από χώρα εκτός Ε.Ε. και μην έχοντας καμία ιδέα για εκτελωνισμους κτλ..

  Ευχαριστώ!!

 118. Ο/Η Κυριακος λέει:

  Theodore το κακο ειναι πως η κουτα θα ειναι βαρια,αυτο με κολλαει μονο.και 40$ που δεν ειναι κατι τραγικο να το γραψει ο αλλος δεν υπαρχει προβλημα,αλλα αλλο να δει 40 και αλλο 100.με 100 ισως να μην πολυκαταλαβει την πραγματικη αξια αλλα με 40 και το βαρος θα την ψυλιαστει.η κουτα ειναι περιπου 1m χ 40cm χ 40cm.

 119. Ο/Η Σπανίδης Κοσμάς λέει:

  Thelw na agorasw mia ukulele (xavaneziki mikri kithara gia opoion den gnwrizei) kai vrika enan pwliti apo Sangai me 99,9% aksiologisi. Ta eksoda apostolis einai dwrean kai i sinoliki timi einai 65,17 eurw. Tha pliwrwsw sto telwneio??? opoios mporei as dwsei mia apantisi euxaristw

 120. Ο/Η Theodore λέει:

  Τι να πω,το 100$,ειναι ψυχολογικο οριο,αρκει να το πιστεψει ο Τελωνης,διοτι αν δεν το πιστεψει,μπορει να σου βαλει παραπανω.
  Πες του να βαλει 89$ και ο Θεος βοηθος.

 121. Ε Γ Χ Ε Ι Ρ Ι Δ Ι Ο
  ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ
  ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ,
  ΣΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  http://www.gsis.gr/teloneia/faq_teloneia/faq_07_2011.pdf

 122. Ο/Η liza λέει:

  καλησπερα εδω κ ενα μηνα προσπαθω να κανω μια παραγγελια απο το αμαζον τησ αμερικησ σε κατι φυσικα σκευασμα αγιουβερδασ συγκεκριμενα με τα οποια κανω θεραπεια εκει ειναι πολυ φθηνα και δεν μπορω να κανω την παραγγελια μου βγαινει συνεχεια λαθοσ διευθυνση η προιον καποιοσ μου ειμαι οτι δεν στελνουν βιταμινεσ κ σκευασματα εκτοσ τησ χωρασ τουσ ξερει καποιοσ να μου απαντησει σιγουρα ομωσ ευχαριστω

 123. Ο/Η Theodore λέει:

  Εγω παιρνω βιταμινοειδη απο δω,και στελνει μια χαρα στην Ελλαδα.Δεν περναω τα 100$ για παν ενδεχομενο.http://www.vitaminlife.com/

 124. Ο/Η liza λέει:

  Σε ευχαριστω Theodore ομωσ μπηκα και δεν εχει αυτα που θελω αλλα και ενα που βρηκα το εχει ακριβα κοστιζει οπωσ εδω δεν ξερω αν εσυ ποτε εχεισ ψαξει στο αμαζον αλλα θα δεισ οτι ειναι φθηνο κ εχει τα παντα

 125. Ο/Η Theodore λέει:

  To amazon,δεν στελνει συνηθως εδω.Και επι τη ευκαιρια,ποιο ειναι αυτο που εχει την ιδια τιμη με εδω;Ρωταω γιατι η τιμη που αγοραζω εγω solgar πχ,ειναι η ιδια που αγοραζει το φαρμακειο της γειτονιας μου απο την εδω αντιπροσωπεια.

 126. Ο/Η liza λέει:

  ειναι προιον τησ αγιουβερντα ενα βρηκα απο αυτα που παιρνω.οταν λεσ το αμαζον δεν στελνει συνηθωσ εδω τι ακριβωσ εννοεισ . λογικα η στελνει η δεν στελνει

 127. Ο/Η Theodore λέει:

  Καποιες φορες που προσπαθησα να φερω,δεν εστελναν,αλλες εστελναν.Γι αυτο το λεω.Μην ξεχνας οτι εκει μεσα,υπαρχουν πολλα ,μαγαζακια,υπο την ομπρελα της Αμαζον.

 128. Ο/Η liza λέει:

  καταλαβα θα το προσπαθησω αν μαθω κατι που να βοηθαει θα σου πω ευχαριστω παντωσ

 129. Ο/Η Polis4 λέει:

  Παιδια θελω να αγορασω κινητο τηλεφωνο απο Kινα (CECT-SHOP) αξίας 145 € με κοστος αποστολης China Post Registered Airmail €9.99, συνολο 155 €. Θα πληρώσω τελωνείο και αν ναι πόσο περίπου?

 130. Ο/Η Theodore λέει:

  Δεν μπορει να στο βαλει 99$;

 131. Ο/Η Polis4 λέει:

  Theodore ευχαριστω για το ενδιαφερον σου, 99$ ή 99€? Ειμαι ασχετος με το θέμα…

  κάπου διάβασα οτι καλο ειναι να του γράψει κάποιος:

  “Dear Sir/Madam,

  Please DO NOT INCLUDE any INVOICES or RECEIPTS inside the package and DECLARE
  the value of the package LESS THAN $40 because if you declare it more than $40
  I will have to pay double money in order to get the package from the Greek customs.

  Thank you.”

  θα κάνει δουλειά αυτό?

 132. Ο/Η Theodore λέει:

  Ουδεις γνωριζει.Εγω τους λεω να βαζουν και παραπανω.Το ζητημα ειναι το τι ειδος εχει το δεμα.Αμα ειναι τηλεφωνο,κανεις δεν ξερει πως θα τους κατσει.Πες του να βαλει 60$,για μεγαλυτερη αληθοφανεια.

 133. Ο/Η Polis4 λέει:

  η εταιρεία αποστολής που προανέφερα (China Post Registered Airmail) σημαίνει οτι θα παραλάβω το δέμα απο τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου? Είμαι κάτοικος Μυτιληνης…

 134. Ο/Η lambis24 λέει:

  ρε παιδια, θελω να παραγγειλω μια μεταχειρισμενη συλλεκτικη κιθαρα απο αμαζον με 149$. Δυστηχως δεν την στελνουν ελλαδα και ετσι θα το στειλω με usps μεσο του myus και θα μου ερθει με 150$ τα μεταφορικα. Αν πληρωσω παραπανω στο αμαζον για να το κανουν gift και να το τυλιξουν και σαν gift θα γλυτοσω δασμους, η τελικα απο 150 θα μου ερθει 450?

 135. Ο/Η nikos λέει:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΕΝΑΝ apple macbook pro ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΟΥ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ?

 136. Ο/Η Sakis λέει:

  Έχω αγοράσει κάτι από Αμερική μεγάλης αξίας.Το αντικείμενο αυτό θα το παραλάβουν κάποιοι φίλοι μου οι οποίοι κατοικούν στην Αμερική και έπειτα θα μου το στείλουν αυτοί.Πληρώνω τελωνείο αν μου το στείλουν αυτοί ως συγγενικά πρόσωπα;;;

 137. Ο/Η Theodore λέει:

  Eξαρταται τι ειναι,και τι χωρο-βαρος εχει.Αν του βγαλουν τη συσκευασια,και το στειλουν ως δωρο-μεταχειρισμενο,τοτε και η επιβαρυνση θα ειναι μικρη,αν υπαρξει.Αλλα να μη φαινεται οτι ειναι καινουριο.Να μην εχει τις ζελατινες δηλαδη.

 138. Ο/Η Lia λέει:

  αν παραγγειλω κατι απο την Αμερικη που κοστιζει λιγοτερο απο 50$, ποσο περιπου θα πεσει η τιμη του τελωνειου?

 139. Ο/Η Theodore λέει:

  Για 50$,τιποτα.

 140. Ο/Η Sakis λέει:

  Theodore για να καταλάβεις τι είναι αυτό που σου λέω δες το εδώ:
  http://2.bp.blogspot.com/-0_WIlAN-WDU/T3y1tiNN0FI/AAAAAAAAAE0/LYYoXPaW7D8/s1600/GOPR0320.jpg

  Είναι αυτό το πράγμα στο οποίο είναι μέσα ο πιλότος και φαίνεται σαν σλιπ μπαγκ.Το μέγεθος του το βλέπεις πως είναι αλλά μην σε ξεγελάει διπλώνει όπως διπλώνουμε ένα παντελόνι και το βάζουμε στο ράφι.Οπότε φαντάσου ότι θα είναι σε ένα κιβώτιο 60x60x60.Το βάρος του είναι 8 κιλά.

 141. Ο/Η Theodore λέει:

  Ama ειναι μονο 50$,και ειναι αληθινα 50 και οχι 500,και μποεις να το αποδειξεις με καποιο σαιτ που να το γραφει με την τιμη του,τοτε και να σου βαλουν κατι,θα μπορεσεις να τους αντικρουσεις.Αρκει να μην στο στειλουν με UPS ή FedEx.Μονον με USPS,υπαρχει 99% πιθανοτητα να μην πληρωσεις τιποτα.

 142. Ο/Η Stelios λέει:

  θελω να παραγειλω ενα laptop απο ebay.ie(ιρλανδιας) χωρα που ανηκει στην Ε.Ε, και θα αποσταλει με usps το προιον ειναι μεγαλης αξειας ξεπερναει τα 1000 ευρω. με βαρος περιπου 4,5 kg.τι θα πρεπει να γραψω στον αποστολεα για να μην πληρωσω φορους και τελωνεια?να του ζητησω η οχι να το βγαλει απο τη ζελατινα?τι τιμη να γραψει στην αποδειξη?να γραψει οτι το στελνει σαν gift?

 143. Ο/Η Theodore λέει:

  Καλα,ακομα να μαθεις οτι η ΕΕ,εχει ελευθερη διακινηση προσωπων εμπορευματων και κεφαλαιων απο Χωρα σε Χωρα;

 144. Ο/Η Βασιλης λέει:

  Εγω θελω να παραγγειλω απο αμερικη ενα ρολοι που εδω κοστιζει 379.00 ενω απο αμερικη θα δωσω 200 ευρω , πως θα πω στον πωλητη να το στειλει σαν gift και να γραψει εξω ψευτικη τιμη τιμολογιου κατω απο 40 $ ? (αν αυτο ειναι το σωστο νουμερο για να μην επιβαρυνθει το πακετο)

 145. Ο/Η Κωστας λέει:

  Δηλαδη το να αγορασω iphone να το ξεχασω ε? Θα με υπερχρεωσουν αν το παρω απο Αμερικη.

 146. Ο/Η Alexandros λέει:

  παιδιά καλησπέρα.
  για ενα κινητο αυτο εδω http://www.antelife.com/hero-h2000-mtk6577-4-0-inch-screen-1-0g-dual-core-android-4-0-os-wifi-gps-smart-phone.html?ref=techblog.gr Θα χρειαστει να πληρωσω τελονειο? αν ναι ποσα λεφτα?

 147. Ο/Η Theodore λέει:

  Πες του να βαλει 90$ στα χαρτια,ή και 80.Με αυτα τα λεφτα,δεν πληρωνεις τιποτα.

 148. Ο/Η vitaramakis λέει:

  Παιδιά , εγώ θέλω να φέρω ένα καινούριο αυτοκινητάκι ηλεκτρικό από Κίνα .
  ο πωλητής θα το στείλει με container.Aυτοκίνητο και μεταφορικα περίπου 2000 ευρώ.
  Τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση…???
  Ξέρει κανείς σας κανένα καλό εκτελωνιστη ή τελωνειακο για να μην μου πιούν το αίμα….!!!
  Μην μου κοστίσει το αμαξάκι 2000 μέχρι τον Πειραιά και 5000 μέχρι το σπίτι μου.
  Έχει ασχοληθεί κανείς με εκτελωνισμό αυτοκινήτου ειδικά απο τρίτες χώρες.???…υπάρχει κανένα κόλπο….???στα πλαίσια της νομιμότητας βέβαια…!!

 149. Ο/Η xD λέει:

  Μην αγχώνεστε παιδιά έχω παραγγείλει της παναγιάς τα μάτια τόσα χρόνια και δεν πλήρωσα μία για τελωνείο…
  μερικές γενικές και ειδικές συμβουλές απο εμένα…

  1. παραγγέλνετε ΠΑΝΤΑ με USPS και όχι UPS η FEDEX η οτιδήποτε άλλο
  2. Ποτέ μα πΟΤΕ μην βάζετε τον πωλητή να γράψει GIFT πάνω σε ένα δέμα γιατί ΤΟΤΕ είναι που θα το ξεψαχνίσουν τα τελώνεια και χτυπάει στο μάτι .
  3.Στέλνετε ένα μήνυμα στον πωλητή να γράψει πάνω στο δέμα μικρότερη τιμή απο την πραγματική του.. ΣΠΑΝΙΑ να χαθεί κάτι και αν χαθεί ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ και όχι δικό σας…
  4. Η ασφάλεια ενός δέματος πληρώνεται απο τον ΠΩΛΗΤΗ και όχι απο τον αγοραστή οπότε σε περίπτωση που χαθεί οπουδήποτε πριν το χέρι σας αυτός θα ψάχνεται…
  5. Τις περισσότερες φορές να ζητάτε να αφαιρεθεί η συσκευασία του προιόντος για να έχει μικρότερο όγκο (=λιγότερο ψάξιμο)
  6. ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ μέσω PAYPAL να είστε καλυμένοι για τυχόν refund που θα χρειαστεί να ζητήσετε.
  8.Η τιμή που γράφει πάνω στο δέμα δεν συνδέεται με την τιμή που ορίζει το paypal ως refund και συνεπώς καίει τον πωλητή και όχι εσάς αν χαθεί…
  9. Μην ανησυχείτε αν περάσει τελωνείο και δεν σας συμφέρει οικονομικά ΠΕΙΤΕ τους να το επιστρέψουν πίσω η αρνηθείτε να το παραλάβετε ως λάθος προιόν (άλλο ζητήσατε άλλο ήρθε) χωρίς να χρειαστεί να απαντήσετε σε περίεργες ερωτήσεις
  10. οι πωλητές συνήθως συμφωνούν να γράψουν μικρότερες τιμές στο δέμα γιατί η χασούρα που έχουν 1 στα 100 δεν τους πολυ νοιάζει
  11. Αν έχετε σκοπό να παραγγείλετε κάτι ΑΚΡΙΒΟ (150$ +) να προτιμάτε ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ να έρχεται με USPS PRIORITY EXPRESS και το τονίζω EXPRESS (πληρώνετε βέβαια κάτι παραπάνω αλλά κατα 99% δεν πληρώνετε μία) φτάνει σπίτι ΠΑΝΤΑ με τις ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Ε.Λ.Τ.Α και επειδή είναι εξπρές δεν κάθετε πάνω απο μισή μέρα στο τελωνείο και όσες φορές το έχω κάνει ΠΟΤΕ δεν ΠΛΗΡΩΣΑ ΦΡΑΓΚΟ (έχω πάρει ενισχυτή από αμέρικα αξίας 880$ και σε 3 ημέρες ήταν σπίτι χωρίς να πληρώσω μία στο τελωνείο)
  τελειώνοντας να έχτε υπόψιν σας τα εξής
  ΜΗν παραγγέλνετε ΣΠΑΘΙΑ μεγάλα ΜΑΧΑΙΡΙΑ , ΤΕΙΖΕΡ φυσσίγγια και καραμπίνες απο το ίντερνετ .. ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣτΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ και θα έχετε πρόβλημα
  δεν πά να είναι η συλεκτικότερη έκδοση του φωτόσπαθου του Darth Vader το τμήμα όπλων και εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας θα έχει μια δικογραφία έτοιμη για εσάς όχι γιατί τους κάνατε κάτι αλλά γιατί έτσι είναι υποχρεωμένοι και καλά κάνουν .(έχω φιλαράκι εκεί και τον ρώτησα)
  μερικές εμπειρίες – τα ΡΟΥΧΑ τα ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ και τα ΑΡΩΜΑΤΑ είναι η χαρά των τελωνείων και θα πρέπει να τα αποφέυγετε να τα παραγγέλνετε ..
  προτιμάτε χώρες της Ε.Ε για αυτά και ας πληρώσετε 4-5 ευρώ παραπάνω..
  ελπίζω έστω και λίγο να βοήθησα…

 150. Ο/Η vitaramakis λέει:

  Πάντως εγώ παιδιά , έχω πραγματοποιήσει 100άδες αγορές απο ίντερνετ εδώ και 4 χρόνια που έβγαλα πιστωτική κάρτα.Οι περισσότερες απο EBAY γιατί είναι το πιό ασφαλές και φερέγγυο σαιτ.Απο λαπτοπ ,ρολόγια,ρούχα,εξαρτήματα υπολογιστών, διάφορα ανταλλακτικά για τα αμάξια και την μοτοσυκλέτα μου, εργαλεία διάφορα….μέχρι μίξερ για την σύζυγο το οποίο στην Ελλάδα έκανε 750 ευρώ ενώ απο Γαλλία με τα ταχυδρομικά μαζί 450.Βέβαια στην αρχή από απειρία έκανα και εγώ τα λαθάκια μου αλλά έμαθα και δεν την ξαναπατάω πια.
  Βέβαια πάντοτε συγκρίνω τις τιμές του αντίστοιχου προϊόντος … γιατί μερικές φορές λαμβάνοντας υπ΄όψιν και τα μεταφορικά συμφέρει να αγοράσεις από Ελλάδα….αλλά αυτό συμβαίνει σπάνια.!!
  Αξίζει επίσης για όσους έχουν υπομονή και εμπειρία…να ασχοληθείς με τις δημοπρασίες του ebay.
  Μπορείς να χτυπήσεις προϊόν σε απίστευτη τιμή…..!!!Π.Χ. εγώ ήθελα να αγοράσω ένα σετ επαναφορτιζόμενο dewalt δράπανο και κατσαβιδιέρα το οποίο σετ στην Ελλάδα κόστιζε περίπου 450 ευρω.!!!!!!!!!!Εγώ αφιερώνοντας πολύ χρόνο και περιμένοντας μέχρι τις 04:00 τα ξημερώματα πάνω στον υπολογιστή το χτύπησα με 210$ (170ευρώ) μαζί με τα μεταφορικά…!!
  Τώρα (έχω αναίβει επίπεδο…χαχαχααα) ψάχνομαι να φέρω απο Κίνα αυτοκίνητο ηλεκτρικό , τα έχω βρεί σε όλα με τον Κινέζο έμπορο αλλά δεν βγάζω άκρη με την νομοθεσία εκτελωνισμού στην μπανανία μας…!!
  είδωμεν……..

 151. Ο/Η Theodore λέει:

  Εγω πηρα απο τη Γερμανια, ενα Ellion 3100, mpeg4-player,πολυ ακριβο,που εδω ειχε 270€,με 101€,απο τη Γερμανια.Κι εγω νυχτα το χτυπησα.

 152. Ο/Η nicholas λέει:

  Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από κίνα; Δώσε κανένα λινκ να ενημερωθούμε οι αδαείς!

 153. Ο/Η Ramone λέει:

  ……παιδια….ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ UPS,DHL,FEDEX,κοκ…..που εχει σχεση με ταχυμεταφορες….εχω κανει εκατονταδες αγορες απο ebay και sites εξωτερικου(εκτως Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρες) και την πατησα ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορα απο Αμερικη με 3 ζευγαρια Ed Hardy παπουτσια που ο τυπος μου τα εστειλε με UPS με καθαρη αξια 110 ευρο ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑ ΣΥΝ 150 ΕΥΡΟ (80 ευρο η UPS και αλλα 70 εξοδα αποθηκης,εκτελωνιστη και αλλες μαλακιες….σε σημειο που με ρωτησαν αν ειναι δερματινα,πανινα κ.ο.κ για να χρεωσουν αναλογα)…..ενω ΑΝΤΙΘΕΤΑ με το ταχυδρομιο το μεγαλητερο ποσο που εχω πληρωσει ειναι…..3ευρο…ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΑ…..καλητερα να αργησει μια βδομαδα παραπανω παρα να μου παρουν και τα σωβρακα……p.s. τα παραπανω ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ…..respect!!!!!!!!!!!

 154. Ο/Η vitaramakis λέει:

  http://www.alibaba.com
  http://www.aliexpress.com

  ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

  απο καρφίτσες μεχρι φορτηγα

  το κακό είναο οτι έχουν minimum order στα προιόντα τους…..δηλαδη πρέπει να παραγγείλεις π.χ. 100 ζευγάρια παπούτσια,10 βενζινοπρίονα,5 κρεβάτια , 5 αμάξια……κ.ο.κ.

 155. Ο/Η Theodore λέει:

  Aμα το ψαξεις,θα βρεις και μαγαζια,που πουλανε και μεμονωμενα προιοντα.Σιγουρα πραγματα.

 156. Ο/Η vitaramakis λέει:

  Ναί το ξέρω….υπάρχουν πολλά τέτοια μαγαζιά…αλλά ψιλοφοβάμαι να αγοράσω απο τέτοια επειδή είναι λίγο περίεργα(μαγαζιά φαντάσματα)…!!!Ένας φίλος είχε παραγγείλει ένα λαπτοπ , το πλήρωσε και δεν ήρθε ποτέ….απάντηση στα mail του καμμία ακόμη ψάχνει να τους βρεί….!!!
  Γενικά, ότι σαιτ δεν συνεργάζεται με paypal δεν ασχολούμαι …όσο φτηνό και να είναι…!!!

 157. Ο/Η adonis λέει:

  παιδια, και εγω εχω αγορασει μερικες φορες απο ebay αλλα δεν ειχα καποιο προβλημα. τωρα ηθελα να αγορασω ενα ζευγαρι παπουτσια Nike απο αμερικη, αλλα το σκεφτομαι με ολα αυτα.. τα παπουτσια τα δινει 99,99$ + 54,35$ με USPS Express Mail International ή 46,55$ με USPS Priority Mail International. σκεφτομουν να του πω να βαλει τιμη και καλα 40$ και να γραψει και καλα οτι ειναι μεταχειρισμενα παπουτσια. λετε να ψαρωσουν και να μην εχω κανα θεμα? αλλιως δεν αξιζει να μου βγουν 250ευρο ενα ζευγαρι παπουτσια… ο μονος λογος που τα περνω ειναι γιατι γενικα στην ελλαδα δεν εχουμε μεγαλη γκαμα σε παπουτσια και ποσο μαλλον στο χρωμα που τα θελουμε…. και φιλε vitaramakis, προσεχε με το alibaba. ειναι γνωστο site απατης. οι περισσοτεροι κανουν verified τον εαυτο τους… ενας φιλος πηγε να αγορασει 8 iphone με 1100$ (εννοειτε οτι συμφερει) και παρελαβε 8… ξυλα που ζυγιζαν το ιδιο με το iphone…

 158. Ο/Η Theodore λέει:

  Στην Αγγλια,δεν τα βρισκεις;Οσον αφορα σ αυτα που λες,νομιζψ οτι αν τους πεις να βαλουν 50$,δεν θα πληρωσεις τιποτα.Δε χρειαζεται να γραψουν μεταχειρω,γιατι μπορει να τα ανοιξουν.

 159. Ο/Η Christosrwx λέει:

  Γεια σας παιδιά βλέποντας τα παραπάνω θα θελα και γω να ρωτήσω τα εξής….
  Θέλω να αγοράσω κάποια αντικείμενα απ’ αυτό εδώ το Site..

  (http://www.coldsteel.com/)

  Η συγκεκριμένη εταιρεία δέχεται μόνο visa και λέει πως δεν ευθύνεται για τυχόν παρενόχληση αντικειμένου στο τελωνείο…..

  Λέτε να μπλέξω με τελωνεία και με τις αρχές στο τέλος…
  Κάποια από αυτά υπάρχουν και στο Ε-bay…
  Εάν όπως λέτε από τα παραπάνω έχουν αυτές τις εταιρείες courier δλδ Fedex και UPS ούτε να το σκέφτομαι έτσι?????
  Νομίζω πως και η εταιρεία με UPS τα στέλνει……

  Υπάρχει κάποιο μαγαζί στην Ελλάδα που να μπορεί να προμηθεύσει τέτοια αντικείμενα σε πελάτη????

  {Γενικά πάντως είμαστε πολύ πίσω σ’όλα….Κι όλοι κοιτάζουν να βγάλουν και απο την μύγα ξύγκι}

 160. Ο/Η adonis λέει:

  οχι ουτε αγγλια ουτε γερμανια… θα του πω να το βαλει 40$ αν μπορει ωστε να μην ξεπερναει τα 100$ μαζι με τα μεταφορικα. καλα τι μαλ@κι@ ειναι και αυτη, που κολαει αμα μαζι με τα μεταφορικα περναει τα 100$ για να βαλουν φορο? αυτοι θα τα πληρωσουν? η αξια απο το αντικειμενο μετραει. επεισης διαβασα και καπου αλλου, οτι ενας νομος που βγηκε 1/1/09, λεει οτι δεν πληρωνεις φορο (για χωρες εκτος ΕΕ φυσικα) αν δεν ξεπερναει τα 150ευρο ΠΑΛΙ με τα μεταφορικα μαζι…. τωρα τι να πω, απ’οτι φαινεται, κανεις δεν ξερει, και ουτε προκειτε να μαθει για τον απλο λογο οτι κανουν οτι γουσταρουν. περσυ που αγορασα 2 ρολογια απο αγγλια και τα εστειλα και σαν 2 διαφορετικα δεματα, πληρωσα φορο…. οτι νανε…

 161. Ο/Η Christosrwx λέει:

  Και κάτι ακόμα….
  Αμα τα βρώ απο Αγγλία ή Γερμανία μέσω ebay να τα αγοράσω???

  ‘Η πάλι θα χω πρόβλημα με τελωνεία και τις αρχές???????

 162. Ο/Η Christosrwx λέει:

  Άμα αγοράσεις μέσω ebay απο χώρες της Ε.Ε δεν παίζει να σου ανοίξουν το πακέτο?????

 163. Ο/Η Theodore λέει:

  Εγω,δεν θα αγοραζα μαχαιρια που δεν ειναι κουζινας απο χωρα εκτος ΕΕ.Υπαρχει μια περιεργη νομοθεσια μ’αυτα,που ευκολα σε πανε μεσα για κατοχη οπλων.

 164. Ο/Η Christosrwx λέει:

  Theodore αμα τα παραγγείλω μέσω του Αγγλικού ebay υπάρχει και πάλι πρόβλημα?
  Θα ανοίξουν να δουν τι περιέχει το δέμα?
  Α….Υπόψην είχα πάρει κάτι φιγούρες απο την κίνα και απο τις 4-7-2012 τις παρέλαβα στις 18-9-2012…Και εν τω μεταξύ του στελνα συνέχει μνμ του εμπόρου για να μου τα ξαναστείλει…Και κείνοι τα κράτούσαν στο κολωτελωνείο τους……
  Εκεί στα τελωνεία είναι για μπουνιές…..

 165. Ο/Η Theodore λέει:

  Πως τα εστελνε;Εμενα απο Κινα,ερχονται μια χαρα.Οσον αφορα στο eBay Αγγλιας,δεν ανοιγουν τιποτα,αφου ειναι ΕΕ η Αγγλια.Αρκει να τα εχει.Μπορεις ομως να παρεις τηλ.και σε καποιο Τελωνειο,οπως στο Τελωνειο Αερολιμενος Αθηνανω,και να ρωτησεις τι παιζει με τα μαχαιρια,ωστε να ξερεις ποια επιτρεπονται και ποια οχι.Ρωτα και το ονομα του αμα λαχει του υπαλληλου.

 166. Ο/Η Christosrwx λέει:

  Ναι υπάρχουν και στο Αγγλικό ebay….
  Θα πάρω και θα ρωτήσω αλλά φοβάμαι πως άμα μου πουν μλ@@ θα τσακωθώ μαζί τους…..
  Τσπ…
  Απο την Κίνα μου τά στειλε free αλλά δεν θυμάμαι την Κινεζική εταιρεία….
  Πάντως τελικά μετά απο αγώνα ΗΡΘΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 167. Ο/Η Christosrwx λέει:

  Theodore τα βρήκα τα πράγματα απο Ελληνική εταιρεία που εισάγει τέτοιου είδους εμπορεύματα…
  Ειναι λιγουλάκι ακριβούτσικα σε σχέση με την Αμερική αλλά εντάξει αφού μπορούν να μου τα φέρουν θα τα πάρω απο δώ για να χω και το κεφάλι μου ήσυχο…….!!!!!

 168. Ο/Η tp λέει:

  Θέλω να αγοράσω μια ηλεκτρονική συσκευη από Αμερική απο το ebay.co.uk. Το μαγαζί όμως βρίσκεται στην Αμερική άρα να υποθέσω πως στην απόδειξη στη συσκευασία θα φαίνεται η χώρα προέλευσης σωστά? Άρα δεν θα ισχύει το ότι αν είναι απο το αγγλικό ebay δεν δίνουν σημασία? Επίσης μια δεύτερη ερώτηση για την μέθοδο αποστολής, για την usps express mail ισχύουν τα ίδια με την express priority mail?

 169. Ο/Η Christosrwx λέει:

  Εννοείται φίλε πως στην απόδειξη θα γράφει την χώρα προέλευσης.
  Που δλδ είναι απο την Αμερική.
  Τώρα ως πρός το αλλο δεν γνωρίζω.
  Περίμενε να σου απαντήσει κάποιο απο τα παιδιά…..
  Τελωνείο πάντως θα χει…Δεν το γλυτώνεις εκτός αν είναι μέχρι κανά 90άρι….!!!!

 170. Ο/Η vitaramakis λέει:

  Δέν έχει σημασία αν το Ebay είναι Αγγλικό,ιταλικό,ελληνικό ή Αμερικάνικο αλλά που βρίσκεται το μαγαζί απο το οποίο αγοράζεις…!!
  USPS να είναι και οτι να΄ναι…!!!

 171. Ο/Η Pantelis λέει:

  Σε παραγγελία παπουτσίων με USPS αξίας 162 δολαρίων = 130 ευρώ περίπου πόσο θα επιβαρυνθώ?

 172. Ο/Η Pantelis λέει:

  Πήρα τηλ στο τελωνειο, για παραγγελιες συνολικης αξιας (στην περιπτωση μου παπουτσια + μεταφορικα = 130ευρω) μεχρι 150ευρω εχεις μια extra επιβάρυνση φόρου + 23%. Οπως γραφει το αρθρο…

 173. Ο/Η Νίκος λέει:

  Παιδιά μια ερώτηση σχετικά με τις χρεώσεις τελωνείου… αγόρασα πριν 3 μέρες ένα ζευγάρι παπούτσια απο Αμερική, αξίας 43$ & 49$ τα έξοδα αποστολής, σύνολο 92$!
  Μου τηλεφ. σήμερα απο τελωνείο & μου λένε οτι θα εκτελωνιστεί με κόστος:
  ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15,00 + ΑΜΟΙΒΗ 82,41= σύνολο 122,41ευρω!!
  Δυστυχώς το δέμα ήρθε με FEDEX εν αγνοία μου!
  -Υπάρχει περίπτωση να μην το εισπράξω, χωρίς επιβάρυνση η κάποιο πρόστιμο??
  -Το μήνυμα επίσης έγραφε:
  “*Σε περίπτωση μη αποστολής της αποδοχής τα φορτωτικά έγγραφα θα παραμείνουν στα γραφεία μας για μία περίοδο 5 εργάσιμων ημερών πριν την επιστροφή στον αποστολέα.
  **Μετά την 3η ημέρα από την άφιξη , η παραμονή στην αποθήκη επιβαρύνεται με αποθήκευτρα.
  ***Σε περίπτωση μη αποδοχής της προσφοράς μας η οφειλή στην ORBIT COURIERS SA, για την παραλαβήφορτωτικών εγγράφων, θα είναι 25,00 euro (+ΦΠΑ)ραφεί στον αποστολέα αλλα
  για κάθε μέρα μετά την 3η της άφιξης χρεώνετε παραπάνω”
  Δηλ. αυτά θα τα χρεωθώ ακόμα & αν δεν το λάβω??
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων & συγννώμη για τον όγκο της ερώτησης!!

 174. Ο/Η George λέει:

  Ομολογώ πως διαβάζοντας αυτό το άρθρο με τα σχόλια μου κόπηκαν οι ελπίδες και τα πόδια μαζί παιδιά. Έχω αγοράσει πάρα μα πάρα πολλές φορές πράγματα ΜΟΝΟ μέσω eBay από Αγγλία, Γερμανία, Αμερική, Ολανδία και Κίνα μέχρι τώρα. Δεν έχω επιβαρυνθεί ποτέ μου με έξοδα εκτελωνισμού. Το πιο ακριβό που αγόρασα ήταν απο Αγγλία ένα ρολόι γύρω στα 150€, αλλά φαντάζομαι αυτό γιατί είναι απο μέσα απο την Ευρώπη. Και εφόσον αγόρασα τόσα “ψιλοπράγματα” απο Κίνα ψίθηκα πολύ άγρια αυτές τις μέρες να αγοράσω μια Ιαπωνική Katana(Σπαθί των Samurai), έξτρα ακονισμένο(κόβει τα bamboo σαν βούτυρο) από καλής ποιότητας ατσάλι απο έναν αξιόπιστο Κινέζο πωλητή στο eBay. Μάλιστα βρήκα 3 απο αυτούς και απο τους 2 έφαγα “άκυρο” γιατί μου είπαν οτί τους έτυχαν πολλά περίεργα περιστατικά με Έλληνες αγοραστές με τελωνεία, αστυνομίες κτλ. Ο τρίτος μου είπε μπορεί να μου στείλει μόνο εκτός eBay, στέλνοντας απευθείας λεφτά στο Paypal του για να μην φάει καμία αρνητική αξιολόγηση αν τύχει καμία στραβή. Οπότε για να μην με τρέχουν όσο τυχερός και αν ήμουν αποφάσισα να μην το ρισκάρω και με πάνε μέσα για διακίνηση όπλων.
  Τους είπα αν είναι να γράψουν πάνω στο πακέτο ότι είναι σκούπα, σφουγγαρίστρα ή στέκα μπιλιάρδου μικρής αξίας..αλλά είναι και 2.5 κιλά το σπαθί..λέτε να με καταλάβουν?

 175. Ο/Η Theodore λέει:

  Ρε σεις,δεν ειπαμε ποτέ με fedex ,ups;
  Οσον αφορα στο σπαθι,διαβασε πιο πανω να δεις τι εγινε με καποιον αλλο,που αγορασε κατι τετοιο.
  Για μενα,μην το κανεις,γιατι θα σε τραβανε σαν πιθανο τρομοκρατη.
  Στην Ελλαδα των εκπληξεων ζεις,το ξεχασες;

 176. Ο/Η Christosrwx λέει:

  Επείδη ζούμε σε κράτος που τα πάντα επιτρέπονται και τα πάντα απαγορεύονται θα σου συνιστούσα φίλε να μην το παραγγείλεις απ’έξω….
  Ψάξε σε μαγαζιά στην Αθήνα ή απο Θεσσαλονίκη μεριά μήπως μπορέσουν και στο παραγγείλουν εκείνοι….Για να χεις το κεφάλι σου ήσυχο..
  Μόνος σου το είπες ότι πωλητές έχουν μπλέξει με τις αρχές…Φαντάσου….
  Εγώ κάτι μάχαίρια που ήθελα θα μου τα φέρουν την άλλη βδομάδα απο Θεσσαλονίκη…..
  Άν διαβάσεις λίγο παραπάνω θα δεις οτι και γώ ήθελα να ψωνίσω εξοπλισμό αλλά τελικά το ξέχασα το θέμα να τα φέρω απ’έξω…..
  Καλά θα κάνεις να το ξεχάσεις και σύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 177. Ο/Η George λέει:

  Θα ήθελα πολύ να το ξεχάσω ρε φίλε…απλά στο Ελλαδιστάν δεν υπάρχουν μαγαζία που να πουλάνε τέτοια σπαθιά ποιότητας..και με ποιότητα εννοώ παραδοσιακά σφυριλατιμένα απο ιάπωνα σιδερά που έχουν απίστευτη αντοχή και σκληρότητα…..εδώ πουλάνε μόνο replicas και έτσι και πάω να το δοκιμάσω πάνω σε κανένα ξύλο το πιο πιθανό είναι να μου σπάσει γιατί το μέταλλο τους δεν είναι καλό..άσε που δεν είναι και ακονισμένο εφόσον είναι για διακόσμηση και μόνο….

 178. Ο/Η xD λέει:

  @George

  πάρε τηλέφωνο και ρώτα
  Δ/ση κρατικής ασφάλειας

  πες του να σε συνδέσουν στο τμήμα όπλων ….
  2106977153
  2106977151

 179. Ο/Η George λέει:

  Ευχαριστώ για τις πληροφορίες..θα πάρω ένα τηλ άυριο.!!

 180. Ο/Η Christosrwx λέει:

  Πάρε τηλέφωνο και θα δεις τι θα σου πούν…..
  Εδώ ρε συ τον άλλο τον κατηγόρησαν ότι έκανε εμπόριο όπλων και είχε ψωνίσει μια Replica.
  Ε…Φαντάσου να τα κ’αληθινό τι θα γινόταν…
  Εγώ είχα φάει κόλλημα με το 500S&W….
  Ρώτησα έμαθα το έφερνα με κανα 1500αρι στο κουτί του καινούριο….
  Αλλά τελικά το ξέχασα το θέμα γιατί όπως σου είπα δεν λέει να πας μέσα για εμπορία χωρίς να χεις κάνει κάτι….Απλά και μόνο για την τρέλα σου…
  Υπόψην και δώ το βρήκα αλλά με 4500-5000€
  Αλλά που καιρός για τόσα λεφτά….
  Εγώ σου έυχομαι φίλε καλή επιτυχία και μακάρι να το αποκτήσεις το σπαθάκι……
  Είναι τρέλα τα ρημάδια….Σε καταλαβαίνω απόλυτα…..!!!!!

 181. Ο/Η Christosrwx λέει:

  A…Και κάτι ακόμη.,
  Μην τους έχεις και πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη για το τι θα σου πουν…
  Ψάχνονται πολύ τελευταία….

 182. Ο/Η Theodore λέει:

  Aς ρωτησει το ονομα αυτου που θα απαντησει,για να το εχει.

 183. Ο/Η George λέει:

  Πήρα παιδιά μου είπε καθαρά οτί απαγορεύεται να φέρω τέτοιο εμπόρευμα Ελλάδα πρως το παρών τουλάχιστον έτσι είναι ο νόμος. Όσοι φέρνουν, τα φέρνουν παράνομα και μου είπε καλά έκανα και πήρα γιατί οι περισσότεροι την πατάνε και έχουν τρεξίματα με τον εισαγγελέα και φορτώνονται και τα έξοδα επιστροφής. Με λίγα λόγια δεν πρόκειται να βγεί έξω απο το Αεροδρόμιο και ο μόνος τρόπος για να πάρεις νόμιμα κάτι τέτοιο είναι να είσαι Συλλέκτης και να μπορείς να το αποδείξεις..τώρα για το πώς δεν ρώτησα…

 184. Ο/Η Christosrwx λέει:

  George τι σου πα φίλε….?????? 😉

 185. Ο/Η Theodore λέει:

  Αμα μπεις βεβαια,στο βαθος της λογικης της απαγορευσης,πρεπει να γελασεις,γιατι απαγορευει σε καποιον που του αρεσει κατι,(γιατι την εχει δει Σαμουραι και ετσι,και καλα κανει),και που και να του τη βαρεσει,το πολυ πολυ να σφαξει εναν δυο,και απο την αλλη μερια,εχει γεμισει ο κοσμος Καλασνικωφ,που σκοτωνουν κοσμο καθε μερα αβερτα.Αλλα το να σφαξει κανεις ανθρωπο,αμα ειναι κακοποιος ή βαρεμενος,ειναι δυνατον,ακομα και με ενα ψωμομαχαιρο,που μια χαρα μπορει να αγορασει απο οπου θελει,και σε πολυ καλες τιμες.Αρα και για να μη σας πρηζω,η λογικη του Κρατους στον τομεα αυτο,ειναι για τα μπαζα.Εκεινο που δεν σκεφτηκες,ειναι να ψαξεις,μπας και υπαρχουν στην ΕΕ,τετοια πραγματα σε λογικες τιμες,γιατι ισως εκει,να μην ειναι οι νομοι στην ιδια λογικη.Και βεβαια,δεν υπαρχει Τελωνειο.

 186. Ο/Η Yoman λέει:

  Παιδια, σκεφτομαι να παραγγειλω gaming laptop απο αμερικη το οποιο θα κοστισει καπου 3000 ευρω μαζι με μεταφορικα. Ειναι απο ετερεια οποτε δεν νομιζω να μπορεσω να “χαμηλωσω” την τιμη αλλα δεν εχει μεγαλη σημασια εφοσον ζυγιζει καμια 5 – 7 κιλα και ειναι σε σχετικα μεγαλη συσκευασια. Το στελνουν με USPS Express Mail International και θελω να ξερω το περισσοτερο που θα μπορουσα να πληρωσω για τελωνειο γιατι το ιδιο laptop μπορω να το παρω και απο αγγλια αλλα ειναι περιπου 1000 ευρω ακριβοτερο το οποιο μου φαινεται υπερβολικα πολυ.

 187. Ο/Η vitaramakis λέει:

  Παιδιά μην το ψάχνετε πολύ πολύ,
  Στην μπανανία που ζούμε και με τους συμφεροντολογικά κατασκευασμένους νόμους μην περιμένετε να βρείτε “γωνία στο δεκάρικο”.
  Όλα γίνονται με μία λογική και σκοπό : να είναι όσο το δυνατόν πιο δύσκολο και ασύμφορο να εισάγεις το οτιδήποτε…!!Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να δουλέψουν οι ντόπιοι έμποροι και μεσάζοντες (καρτέλ) σε όλους τους τομείς…άσχετα αν αυτοί αισχροκερδούν εδώ και δεκαετίες…!!
  Δηλαδή δεν μπορώ εγώ να αγοράσω ένα σπαθί σαμουράι απο την Ελλάδα και να σκοτώσω τον πρώτο τυχόντα…???Άνετα..!!τι διαφορά έχει να αγοράσω το λαπτοπ απο Αμερική ή απο Ελλάδα..?..αφού και ο έμπορος απο Αμερική το εισάγει..!!Γιατί να μην πάρω σεντόνια απο το Πακιστάν..?…αφου ούτως ή άλλως απο εκεί τα κουβαλάνε οι εμπόροι άσχετα αν τα πουλάνε τριπλοτίμη …???
  Εγώ έχω εισάγει απο το εξωτερικό απο τζίπ Ι.Χ. μέχρι πινέζες…!!!η διαφορά στην τιμή απο Ελλάδα στην χειρότερη περίπτωση , μισή τιμή(τζιπ)!!στην καλύτερη 7 φορές πιο φθηνά(σκληρός δίσκος φωτοτυπικού).
  Η αισχροκέρδια στην Ελλάδα και η προστασία των Καρτέλ και των μεγαλεμπόρων απο τις κυβερνήσεις είχε ξεφύγει εντελώς….ένας λόγος που φτάσαμε εδώ που φθάσαμε…!!

 188. Ο/Η funtukaki λέει:

  Παιδια καλημερα και απο εμενα 🙂 Πολύ ενδιαφέρον το παραπάνω άρθρο,διαβασα τα σχόλια όλων σας και θα ήθελα να μοιραστώ και την δική μου εμπειρία.Μια εβδομάδα πριν παρήγγειλα με EMS απο Κινα κπ αυτοκόλλητα για τα νύχια των οποίων η αναγραφόμενη τιμή είναι 51$ (39Ευρώ περίπου).Φτάνει το πακέτο στο τελωνείο Θεσ/κης,με πέρνουν τηλέφωνο και μου ζητάνε την απόδειξη paypal την οποια και τους έστειλα αμέσως με email.Την επομένη πέρνω τηλ. να ρωτήσω αν ολα ειναι οκ ή αν θέλουν και κπ άλλο χαρτί και μου λένε “οχι το πακετο σας εχει ηδη εκτελωνιστει,δεν πληρωνετε τιποτα θα ερθει με κουριερ ελτα”.

  Ερχεται το παιδι απο Πορτα-πορτα σημερα με μια αποδειξη 50Ε απο τελωνειο και μου λεει “αν δεν πληρωσετε 50Ε (35Ε δασμους και 15Ε φορους) δεν μπορω να σας παραδώσω το πακετο”.Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξης:

  1)Εαν ειναι κατω απο 45Ευρω το δεμα,δεν ισχυει οτι δεν πληρωνει δασμους και φορους?

  2)Και εστω οτι το δικο μου δεμα ειχε μεσα πολλα αυτοκολλητα (150 συνολο- αλλα στην Ελλαδα με την ιδια τιμη θα επερνα μολις 30-40 σετ,οποτε ειπα να εφοδιαστω για ολη την χρονια) και τους κινησε την περιέργεια οτι δεν είναι για προσωπικη Χρήση.Δεν θα επρεπε να πληρωσω τα νόμιμα 23%ΦΠΑ + 4%Δασμους? Με ποια Ανωτατα Μαθηματικα ακριβως έχει προκυψει οτι έστω το 30% των 39ευρω (τιμη προιοντος+αποστολη) = 50Ευρω για το τελωνειο?

  3)Ας αφησουμε στην ακρη τους εκτελωνιστες που συνεργαζονται με DHL,FEDEX και ιδιωτικες εταιριες,μιας και χρεωνουν κατα βουληση.Οι συγκεκριμενοι που εκτελωνιζουν με ΕΜS,δεν ειναι υπάλληλοι του δημοσίου,και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών?Ενας πολίτης λοιπόν που νιώθει οτι έχει αδικηθεί δεν έχει δικαιωμα να διαμαρτηρηθεί κάπου?Το ποσό των 50Ε δεν ακούγεται και τραγικό αλλά και πάλι γιατι να το πληρώσεις εφόσον δεν το ορίζει ο νόμος?Επειδή το έψαξα λίγο προσπαθώντας να βγάλω καποια άκρη,βρήκα το παρακάτω στο site http://giatonpoliti.blogspot.gr/2010/12/blog-post_3004.html

  Συγνωμη για το μακροσκελες post,αλλα δεν γίνεται ρε παιδια να κοβει και να ράβει ο καθένας οπως του κάνει κέφι σε αυτη την χώρα συνεχώς..θα πρεπει καποια στιγμη να αρχισουν να γινονται και καταγγελίες.Εαν εχεις προβλημα με τα Τελωνεια στην Ελλαδα και θέλεις να καταγγήλεις κατι,απευθύνεσαι στην την Επιτροπή Καταγγελιών & Παραπόνων του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών(τα στοιχεια παρακατω).Γιατι έκτος απο την δικια μου περιπτωση (που ειπαμε τα 50Ε δεν ειναι και πολλα) διαβάζω διάφορα περιστατικά σε forum και blog για τα τελωνεια,και εχω φριξει!Αναρωτιέμαι,έχει προσπαθήσει κανείς απο εσας (ή κπ γνωστος σας) να βρεί ποτέ το δίκιο του όταν νιώθει οτι του το καταπατούν σε σχέση με τους εκτελωνισμους;

  Παραθέτω παρακατω οτι βρηκα μηπως βοηθησει και κπ άλλο:

  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

  Η Επιτροπή Καταγγελιών και Παραπόνων της Οικονομικής Επιθεώρησης, είναι αρμόδια για την εξέταση των καταγγελιών και των παραπόνων των πολιτών:
  α) για υπαλλήλους ή υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών (Δ.Ο.Y., Τελωνεία, Κτηματικές Υπηρεσίες, Γ.Λ.Κ. κλπ.) και
  β) για πολίτες ή επιχειρήσεις σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών.

  Η Επιτροπή καταγγελιών και παραπόνων έχει ως αποστολή την αξιολόγηση και την ανάλυ-ση του περιεχομένου των καταγγελιών, προκειμένου να υποβάλλει τις σχετικές προτάσεις της για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους.

  Που υποβάλλεται η αναφορά
  – Για υποθέσεις που αφορούν τις περιοχές: Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Ηπείρου, Κρήτης, Νησιά Αιγαίου και Νησιά Ιονίου, η αναφορά υποβάλλεται στην Οικονομική Επιθεώρηση Αττικής στην ταχυδρομική διεύθυνση Κολωνού 2 & Πειραιώς, 104 37 Αθήνα (2ος όρο-φος, Γραφείο 22) ή μέσω τηλεομοιοτυπίας στον αριθμό 210 5239701.
  – Για υποθέσεις που αφορούν τις περιοχές: Μακεδονίας και Θράκης, η αναφορά υποβάλλεται στην Οικονομική Επιθεώρηση Κεντρικής Μακεδονίας στην ταχυδρομική διεύθυνση Νικηφόρου Ουρανού 15, 54 627 Θεσσαλονίκη (2ος όροφος, Γραφείο ή μέσω τηλεομοιοτυπίας στον αριθμό 210 535851.
  Στοιχεία επικοινωνίας
  Οικονομική Επιθεώρηση Αττικής
  Τηλ. 210-5239703, 5221944, 5232390, 5244147
  Φαξ: 210-5239701.
  Οικονομική Επιθεώρηση Κεντρικής Μακεδονίας
  Τηλ. 2310-551950, 510394, 554380
  Φαξ: 2310-535851

  Στις περιπτώσεις που οι πολίτες εκτιμούν ότι δεν εξυπηρετήθηκαν από τα κοινοτικά όργανα ή τους κοινοτικούς οργανισμούς, μπορούν να απευθύνονται με αίτησή τους:

  5. Στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή
  Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής αποτελεί θεσμό-όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος εξετάζει αποκλειστικά και μόνο καταγγελίες για περιπτώσεις κακοδιοίκησης από θεσμικά όργανα και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενημερώνει για το αποτέλεσμα της έρευνάς του, τους καταγγέλλοντες.
  Διαδικασία υποβολής καταγγελίας στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή
  Στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή μπορεί να προσφύγει κάθε φυσικό πρόσωπο (πολίτες) ή νομι-κό πρόσωπο (όργανα, επιχειρήσεις, σωματεία) που διαμένει ή έχει έδρα εντός των ορίων της Ευρω-παϊκής Ένωσης και θεωρεί ότι είναι θύμα κακής διοίκησης των κοινοτικών οργάνων ή οργανι-σμών.
  Δεν απαιτείται να θίγεται, ατομικά, ο ίδιος ο καταγγέλλων από την περίπτωση κακοδιοίκησης. Πρέπει, όμως, να έχει προηγηθεί επικοινωνία του ενδιαφερόμενου πολίτη με το εμπλεκόμενο όρ-γανο (πχ μέσω επιστολής).
  Η καταγγελία στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή πρέπει να υποβληθεί εντός διετίας, αφότου ο ενδιαφερόμενος λάβει γνώση των γεγονότων, στα οποία βασίζεται. Η καταγγελία μπορεί να υποβληθεί με απλή επιστολή ή συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο. Η ηλεκτρονική μορφή του εντύ-που καταγγελίας είναι προσβάσιμη στην ιστοσελίδα του Ευρωπαίου
  Διαμεσολαβητή:
  http://www.euto-ombudsman.eu.int/form/el/default.htm. Η προσφυγή γίνεται σε οποιαδήποτε από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού ο ενδιαφερόμενος προσδιορίσει σα-φώς το ονοματεπώνυμό του, το θεσμικό όργανο ή την υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία καταγγέλλει και τους λόγους της καταγγελίας του.
  Προσοχή:
  – Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής δεν μπορεί να επιληφθεί καταγγελιών που αφορούν το εθνικό, τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο διοίκησης των Κρατών-Μελών.
  – Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής δεν επιλαμβάνεται υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιον της δι-καιοσύνης ή επί των οποίων έχει ήδη αποφανθεί δικαστήριο.
  Στοιχεία επικοινωνίας
  Ηλεκτρ. Δ/νση: http://www.euto-ombudsman.eu.int
  Ταχ. Δ/νση: 1, avenue du President- Robert- Schuman, B.P. 403,
  FR-67001 Strasbourg Cedex
  Τηλ.: (33) (0) 388172313
  Φαξ: (33) (0) 388179062
  E-mail:euro-ombudsman@europarl.eu.int

 189. Ο/Η Theodore λέει:

  Το θεμα ειναι,εκανες κατι εσυ ,ή απλως μας ενημερωσες;Αν δεν γινει κατι στον τομεα αυτο,η κατασταση θα συνεχιζεται επ’απειρον.

 190. Ο/Η funtukaki λέει:

  Σκεφτομαι αυριο Δευτερα να προχωρησω με καταγγελια,και ηθελα να ρωτησω αν εχει συμβει σε και σε κπ αλλον αυτο?Ειναι λογικο να σου ζητησουν σε τελωνειο ΕMS να πληρωσεις 50ευρω φορους και δασμους για προιον που κανει συνολο 39ευρω?

  Εχει συμβει ποτε σε καποιον να του ζητησουν για τελωνειακα τιμη που ειναι παραπανω απο το ιδιο το προιον?

 191. Ο/Η George λέει:

  Ρε παιδιά ξέρετε τι αναρωτιέμαι? Μήπως παίζει και ρόλο το που βρίσκεσαι? Για παράδειγμα εγώ που είμαι απο Καστοριά ας πούμε και είμαι μακρία απο Σαλονίκη, Αθήνα ποτε μου δεν εκτελωνίστηκε τίποτα..απο Κίνα συγγεκριμένα έχω παραγγείλει πράγματα μέχρι και 80€. Μήπως επειδή και καλά για μένα είναι δύσκολο να πάω στο Αεροδρόμιο Σαλονίκης ή Αθήνας για να παραλάβω το αντικείμενο και να μήν μπαίνουν στον κόπο να το στείλουν πίσω αυτοί το αφήνουν έτσι να περάσει? Εγώ ας πούμε αν με έπερναν τηλέφωνο για να πληρώσω δασμούς πού θα τους πλήρωνα αν μου ερχόταν με USPS,ΕΛΤΑ?

 192. Ο/Η funtukaki λέει:

  Δεν εχει σχεση νομιζω γιατι και το δικο μου πακετο ειναι για Κομοτηνη,ο εκτελωνισμος γινεται Θεσ/κη και τα πληρωνεις οταν σου το φερουν στην πορτα (με ΕMS τουλαχιστον,για απλο ταχυδρομειο δεν ξερω).

 193. Ο/Η Theodore λέει:

  Παρε πρωτα κανα συνηγορο του Καταναλωτη,καμια ΕΚΠΟΙΖΩ,και μετα κανε αυτο που θα σου πουνε.

 194. Ο/Η Theodore λέει:

  Αν ειναι να πληρωσεις Τελωνειο,και το δεμα εχει ελθει με τα ΕΛΤΑ,θα εχουν εκει,το αχρτι του Τελωνειου,και εκει,στα ΕΛΤΑ δηλαδη,θα πληρωσεις.Το ξερω,γιατι καποτε ειχα φερει ενα φακο ΝΙΚΟΝ Ζoom 80-200,και πληρωσα στα ΕΛΤΑ.Μου εδωσαν και το χαρτι του Τελωνειου.

 195. Ο/Η funtukaki λέει:

  Παραπεμπω και αυτο ισως χρησιμευσει σε κπ στο μελλον:

  Ποιους φορείς ελέγχει ο Συνήγορος του Πολίτη;
  Υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως Υπουργεία, Εφορίες, Τελωνεία, Πολεοδομίες, Αστυνομικά Τμήματα, Φυλακές, Σχολεία, Πρεσβείες της Ελλάδας, κ.λπ.
  Ο.Τ.Α. (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης) δηλ. Δήμοι και Περιφέρειες, καθώς και τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις αυτών
  Ν.Π.Δ.Δ. (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου), όπως Ασφαλιστικά Ταμεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, ΟΑΕΔ, ΟΕΚ, κ.λπ.
  Κρατικά Ν.Π.Ι.Δ. (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου), όπως Ο.ΚΑ.ΝΑ., Ε.ΚΕ.ΠΙΣ., ΕΛ.Ο.Τ., Ι.Γ.Μ.Ε., Ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα, κ.λπ.
  Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΚΟ), όπως Ε.ΥΔ.Α.Π., ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΥΑΘ, κ.λπ.)

 196. Ο/Η Basilis λέει:

  Παιδιά θα ήθελα να ψωνίσω ένα συναρμολογούμενο αμάξι σε κλίμακα 1/18 γύρω στα 2kg.
  Το θέμα είναι πως υπάρχει μόνο στην Αυστραλία.
  Η τιμή του είναι γύρω στα 200€ με τα μεταφορικά μαζί…
  Ξέρετε αν πληρώνω τελωνείο για αυτό το προιόν?
  Μου πε πως θα μου το στείλει με Αuspostairmail.

 197. Ο/Η Maria λέει:

  Καλησπέρα και από εμένα… Μάλλον η δικιά μου παραγγελία ειναι και η πιο πρωτότυπη.. Παρηγγειλλα από το Lightinthebox.com (Κίνα) το νυφικό μου και δύο φορέματα για τα παρανυφάκια, συνολικής αξίας 330€… Αναρωτιέμαι τι με περιμένει, αν και στην παραγγελία εγραφε για απλό ταχυδρομείο.. Ηταν προτιμότερο να σπάσω την παραγγελία, μιας και τα προΐοντα κόστιζαν 159€, 53€ και 53€ το καθένα ξεχωριστά; Ρωτάω γιατί έχω ακόμα την δυνατότητα να την αλλάξω.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις τυχόν απαντήσεις σας.

 198. Ο/Η liza λέει:

  καλησπερα θα ηθελα να παραγγειλω co q ten απο αμερικη. θα ηθελα να ρωτησω για σιγουρο siteπου αν στελνει βιταμινεσ στην ελλαδα και ποιοσ ειναι ο τροποσ για να μην πληρωσω φορο περα του αφμ ευχαριστω

 199. Ο/Η Theodore λέει:

  Εγω,παιρνω για χρονια τωρα,απο δω. http://www.vitaminlife.com/
  Αψογοι,και Τελωνειο δεν πληρωνω,προσεχοντας να μην περναω τα 100$.
  Προχωρα με θαρρος.

 200. Ο/Η vitaramakis λέει:

  Πολύ καλό μαγαζί αυτό…!!και εγώ απο εκεί παίρνω…!!!
  Απλά κάτι σημαντικό είναι να παραγγέλνεις μέχρι 3 κουτιά σε ένα πακέτο..!!παραπάνω θα έχεις μπλεξίματα…!!

 201. Ο/Η GEORGES λέει:

  Παιδια μια ερωτηση πρωτη μου παραγγελια απο το νετ,Εχω παραγειλη ενα δεκτη δορυφορικο μεσω (speedpost) ems η κινεζα που μιλησα μαζι της ειπα να βαλει η χαμηλη τιμη η gift τελικα εβαλε μεταφορτωσεις εγραφα αποτι μου ειπε,
  Υπαρχει περιπτωση να με βαλουνε φορο η κατι σχετικο με εκτελωνισμο?Και 2) υπαρχει περιπτωση να ανοιξουν το δεματακι και να δουνε οτι ειναι δεκτης και να εχω θεμα?Η ακκριβη τιμη ηταν 185 ευρω
  Εδω η κατασταση του δεματος

  Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, 6:46:41 μμ
  Τόπος Σάρωσης: ΤΜΗΜΑ EMS – ΚΑΤ
  Περιγραφή: Αντικείμενα σε Συσκευασία
  Κατάσταση Επίδοσης:
  Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012, 6:47:32 μμ
  Τόπος Σάρωσης: ΤΜΗΜΑ EMS – ΚΑΤ
  Περιγραφή: Αποστολή Συσκευασίας
  Κατάσταση Επίδοσης:
  Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012, 9:31:57 πμ
  Τόπος Σάρωσης: ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ.
  Περιγραφή: Παραλαβή Συσκευασίας
  Κατάσταση Επίδοσης:
  Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012, 9:45:24 πμ
  Τόπος Σάρωσης: ΥΠ.ΕΚΤ.ΔΕΜ.ΘΕΣ.
  Περιγραφή: Αντικείμενα σε Συσκευασία
  Κατάσταση Επίδοσης:
  ΥΓ:το δεμα εκανε να ερθει απο εξω 4 μερες ακριβως και στην ελλαδα βρισκεται εδω και 6 μερες και ακομα να μου ερθει

  στην ιστοσελιδα της speedpost γραφει αυτα
  30/10/2012 14:17 Failed Delivery Traced & Re-directed/to be re-delivered
  29/10/2012 10:53 Departed from Destination Transit Centre
  24/10/2012 16:42 Held by Customs at Destination
  24/10/2012 16:25 Received at Destination Transit Centre
  20/10/2012 16:42 Handover to Airline
  20/10/2012 16:40 Processing at Air Transit Center
  20/10/2012 13:01 Processing at Sorting Centre
  20/10/2012 11:22 Acknowledged at Transit Centre

 202. Ο/Η GEORGES λέει:

  Ξεχασα να αναφερω ακριβη τιμη 140 ευρω και τα υπολοιπα μεταφορικα για ems δηλαδη συνολο 185 ευρω.Και πχ αν με περασουνε τελωνειο στα 140 ευρω ποσο θα με κοστισει ευχαριστω προκαταβολικα..
  Failed Delivery Traced & Re-directed/to be re-delivered
  Αυτο τη παει να πει να αρχισω να φοβαμε οτι θα γυρισει πισω?

 203. Ο/Η agapi77 λέει:

  Παιδια θα ηθελα κι εγω να ρωτισω κατι.Εκανα παραγγελια απο κινα ρουχα αξιας 85$ που ειναι κατω απο 100ευρω,τα εξοδα αποστολης με το δικο τους ταχειδρομειο ειναι 65$.Τωρα εχω τισ εξεις ερωτησεις.Στο τελωνειο φορολογουμαι επι της καθαρης αξιας του εμπορευματος η συμπεριλαμβανονται και τα μεταφοτικα?Θα πληρωσω εκτος απο τα μεταφοτικα τα δικα τουσ και στο δικο μας ταχειδρομειο?Τι θα πληρωσω εντελει στο τελωνειο?

 204. Ο/Η Theodore λέει:

  Συγκεκριμενες απαντησεις για εντελως συγκκριμενες ερωτησεις,δεν μπορουν να δοθουν.Απλως,παιρνεις τηλεφωνο στα δεματα εξωτερικου στον αερολιμενα Αθηνων,και θα σου πουν μια χαρα τι θα πληρωσεις.

 205. Ο/Η vitaramakis λέει:

  αξια+μεταφορικα ειναι το ποσό που υπόκειται σε φορολογία.
  η Κίνα είναι εκτός ευρωπαικής ένωσης, οπότε οι υπάρχει κανονικός εκτελωνισμός.
  Περίμενε να πληρώσεις περίπου 200 ευρώ μόνο για εκτελονισμό.
  την είχα πατήσει με ένα σετ σεντόνια.τα οποία τα έστειλαν με fedex.
  αξία και μεταφορικά 80 δολλάρια …….εκτελωνισμός 180 ευρώ.
  Εννοείται πως δεν τα παρέλαβα και τους είπα να τα στείλουν πίσω με μερικά μπινελίκια για πρωινό….!!

 206. Ο/Η steve λέει:

  Πολύ ενημερωτικά όλα όσα αναφέρονται.
  Η δική μου εμπειρία από αγορές από Ε.Ε, USA, Κίνα, Χονγκ-Κογκ.
  Από Ε.Ε δεν πλήρωσα ποτέ τίποτα σε δασμούς ανεξάρτητα με ποια εταιρεία έγινε η μεταφορά. Άρα ψωνίζομαι άφοβα από χώρες της Ε.Ε.
  Από Ασία γενικότερα αγοράζω μικρής αξίας πράγματα. Το ακριβότερο που έχω αγοράσει κόστισε 40$ και δεν έχω πληρώσει ποτέ τελωνείο.
  Από U.S.A για 2 ipod αξίας με τα μεταφορικά 115$ το καθένα και σε ξεχωριστές παραγγελίες πλήρωσα 3ευρώ τελωνείο, όπως και στα 4 tweeter για τα ηχεία μου αξίας 75ευρώ πλήρωσα αν θυμάμαι καλά κάτω από 10ευρώ. Όλες οι παραπάνω αγορές ήρθαν με USPS.
  Η τελευταία μου παραγγελία από USA (πυκνωτές αξίας 72euro) μου εστάλη με FedEx και ακόμα βρίζω.
  Με πήραν τηλ από το τελωνείο και μου ζήτησαν πως θα έπρεπε να πληρώσω επιπλέον 125 euro για φόρους, δασμούς, αποθήκη και αμοιβή εκτελωνιστή (60-65euro!!!!!!).
  Φυσικά δεν τα πλήρωσα και τους είπα να κρατήσουν το πακέτο (αφού ο πωλητής δεν τα έπερνε πίσω) και να το κάνουν ό,τι θέλουν.
  Ηθικόν δίδαγμα. Όπως λένε και παραπάνω και άλλοι χρήστες, ψωνίζουμε προϊόντα αξίας κάτω των 100$ ή 100euro από χώρες εκτός Ε.Ε και το ποιο βασικό, επιλέγουμε ΠΑΝΤΑ την USPS. Μακρια από FedEx γιατί είναι απατεώνες. Άκου 65 euro αμοιβή εκτελωνιστή για πράγματα αξίας 72euro. Ακόμη δε μπορώ να το χωνέψω!!

 207. Ο/Η kotsoss λέει:

  To Yanwen/Ems πόσο ασφαλές ειναι? Αν αγοράσω ένα κινητό και μου πουν ότι πρέπει να πληρώσω φόρους μπορώ να το στείλω πίσω και να πληρώσω μόνο τα έξοδα επιστροφής?

 208. Ο/Η Stathis λέει:

  Παιδιά καλησπέρα. παρήγγειλα μόλις από Νέα Υόρκη ένα t-shirt 17 δολλάρια και αλλά 10,30 τα έξοδα αποστολής. Είναι με International USPS και δίπλα λέει w/tracking (αν και αυτό το 2ο δεν το κατάλαβα). Απ’ότι διάβασα λογικά δεν θα πληρώσω εκτελωνισμό (αφού είναι μακριά από το όριο των 100 δολλαρίων). Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι πόσο διάστημα χρειάζεται για να έρθει στη Θεσσαλονίκη στο ΕΛΤΑ της γειτονιάς μου (στο on-line shop λέει ότι υπολογίζεται σε 1 με 3 βδομάδες) και αν υπάρχει περίπτωση να χαθεί το δέμα.

 209. Ο/Η MARIA λέει:

  Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα να ρωτήσω και εγω κάτι.
  Πρόκειται να παραγγείλω απο Κίνα ένα ηλεκτρονικό ανταλλακτικό και ο πωλητής μου πρότεινε την EMS exress για να γλυτώσω λέει τους φόρους.
  Το ανταλλακτικο αυτό κοστίζει 22,00$ + μεταφορικα 28,00$ σύνολο δηλ.50,00$.
  Γνωρίζετε αν όντως με την EMS δεν θα πληρώσω extra φορους κτλ.
  και επειδή έχω επιχείρηση αν κόψω τιμολόγιο γνωρίζετε αν θα χρειαστεί να πληρώσω παραπάνω, ή με συμφέραι να δηλώσω απλά ιδιώτης?
  Με την ΕΛΤΑ μου είπαν οτι πάνω απο 45,00€ πληρώνω εκτελωνισμό.
  Αξίζει να το παραγγείλω?

 210. Ο/Η Antony λέει:

  Καλησπέρα…
  Για παραγγελία από Κίνα (Σκληρούς δίσκους περίπου 100 τεμάχια) και για παραγγελία από Αμερική ( 20 iphone 5) υπάρχει κάποιο tip για να μην μου κρατήσουν έξτρα χρήματα στο τελωνείο?

  Το να δηλωθούν ως gift δε μου φαίνεται καλή ιδέα. Να μπει κάποια χαμηλή τιμή απέξω είναι οκ?

  Για το δέμα της Αμερικής γνωρίζω ότι καλό θα είναι να σταλεί με USPS σωστά? Για το άλλο δέμα έχω άγνοια

 211. Ο/Η Maria λέει:

  Να ρωτήσω τον xD αν έχει και κάποιες συμβουλές για αγορές απο Κίνα .

 212. Ο/Η Chrys λέει:

  Γειά σας,

  Σκέφτομαι να παραγγείλω δύο πίνακες από το lightinthebox.com και θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κανείς σας αν θα πληρώσω δασμούς και πόσο περίπου. Και οι δυο πίνακες στοιχίζουν γύρω στα 260 ευρώ σύνολο και η αποστολή γίνεται με EMS.

 213. Ο/Η palpatine λέει:

  να κανω και εγω μια ερωτηση. δεμα απο αμερικη αξιας 450 ευρω, ποσο θα παει το μαλλι στο τελωνειο; ξερει κανεις να απαντησει;
  ο αδελφος μου εχει φερει 2,3 δεματα απο κινα αξιας 280 ευρω και δεν εχει πληρωσει τελη εκτελωνισμου.

  στην δικη μου περιπτωση θα πληρωσω τελη εκτελωνισμου και αν ναι ποσο;

  αν μπορειτε να με ενημερωσετε.

 214. Ο/Η Tasos λέει:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ……ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ Η ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΑ…..ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑ(ΟΧΙ ΠΟΥΡΑ) BLACKSTONE KAI CAPTAIN BLACK ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ , ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΗ…….Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 100 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ. ……..ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΠΝΑ ΠΙΠΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΑ , ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 250 ΕΥΡΩ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ(ΕΛΤΑ) ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑ 470 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΑ ΟΛΑ ΠΙΣΩ……ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ? (ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΑΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ Η ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ)….ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑΣΟΣ

 215. Ο/Η Theodore λέει:

  Παρε καλυτερα τηλ.στα δεματα εξωτερικου στο Αεροδρομιο Βενιζελος.Εκει θα σου πουν στα σιγουρα.

 216. Ο/Η kosmas λέει:

  Παιδια να ρωτήσω για όποοιν ξέρει. Αν πάρω αυτό το tablet http://www.ainol-novo.com/ainol-novo10-hero-dual-core-tablet-pc-10-1-inch-dual-camera-hdmi-bluetooth-gps.html θα πληρώσω τελωνείο και αν ναι που μπορώ να μάθω πόσο;

 217. Ο/Η mixalis λέει:

  ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΙΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΧΟΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΜΣ ????? ΦΕΤ-ΕΧ ???? ΥΣΠΣ ???? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ???? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΗΘΑΝΟΤΗΤΕΣ???? ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ???? ΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟ?????????????????

  ΠΟΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ?????????????????????????

  ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΗΣΗΧΙΑ ΟΛΩΝ!!!!!!!!!

  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΡΟΠΑΙΚΕΣ ΧΟΡΕΣ ΔΕΝ ΙΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΩΝΙΑΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΕΧΤΩΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕΛΟΣ………………………….

 218. Ο/Η Aννα λέει:

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ? ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ TO iPHONE 5 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΝ! ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ???

 219. Ο/Η Theodore λέει:

  Εξαρταται ποσο θα το αγορασουν εκει,και αν εσυ τα πληρωσεις τα λεφτα.
  Για μενα,αν στο στειλουν με την original συσκευασια,θα πληρωσεις πολλα.Και αν ελθει με κουριερ UPS ή FedEx,δεν θα σε συμφερει με τιποτα.Με USPS,και βλεπουμε.
  Αν το αποσυσκευασει,και στο στειλει χωρις κουτι,χωρις μπαταρια ξερω γω,και χωρις φορτιστη,για να μειωθει το βαρος,και χωρις πισω καπακι,τοτε,αν το βαλει και σαν δωρο,ισως να περασει σαν κατι αλλο.
  It is up to you now.

 220. Ο/Η Αννα λέει:

  Ναι εγω θα στειλω τα λεφτα απο δω περα, και κοστιζει περιπου 80 ευρω!
  Με USPS οπως μου ειπατε ποσο μπορει να μου κοστισει?

 221. Ο/Η Theodore λέει:

  Αν εισαι τυχερος,τιποτα.
  Εγω,ποτε δεν εχω ληρωσει Τελωνειο για τοσα λιγα λεφτα.

 222. Ο/Η Aννα λέει:

  Eυχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!!

 223. Ο/Η katerina λέει:

  176 ευρω παραγγελια απο κινα με την φιντεχ………………….και θελει τωρα λεει τελωνειο και εκτελονισμο 156………………………………………………………………………….πεφτω απο τον πεμπτο

 224. Ο/Η Theodore. λέει:

  Καλα χριστιανη μου,απο τη στιγμη που μπαινεις στο σαιτ,δεν εχεις διαβασει αυτο που,τοσο εγω,οσο και πολλοι αλλοι γραψαμε οτι ΜΑΚΡΥΑ απο FedEx και UPS;
  Τι να σου κανω,την πατησες.

 225. Ο/Η Christosrwx λέει:

  Όπως λέει ο Τheodore kαι θα συμφωνήσω και γώ μακριά απο Fedex,UPS και δεν συμμαζεύεται…Είναι κλεφταράδες και σου πίνουν το αίμα….
  Η καλύτερη μέθοδος είναι να το δηλώνεις σαν δώρο και να επιλέγεις το ταχυδρομείο της κάθε χώρας π.χ για την Αμερική USPS……
  Επίσης πρέπει να χει γίνει από πριν συνεννόηση με τον πωλητή να μην βάλει τιμολόγιο μέσα στο κουτί…..(Aφού είναι δώρο.)

  Τώρα εάν είστε τόσο άτυχοι και σας το ανοίξει τι να πώ.,….????????
  Τις προάλλες φίλος παρήγγειλε ένα δέμα που ζύγιζε 10kg…Από Αμερική….
  Δεν πλήρωσε απολύτως τίποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ΠΑΝΤΑ ΜΕ USPS!!!!!!!!!!!!ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ελπίζω να βοήθησα…..
  Είς το επανιδείν….. 😉

 226. Ο/Η steve λέει:

  katerina, καλό θα ήταν να διάβαζες αυτά που αναφέρονται παραπάνω και από εμένα αλλά και από άλλα παιδιά. Από χώρες εκτός Ε.Ε επιλέγουμε ΠΑΝΤΑ τα κρατικά ταχυδρομεία. Την πάτησα κι εγώ με την FedEx (μου ζητούσαν 125€ για πράγματα αξίας 72€) και τα πράγματά μου είναι ακόμη στο τελωνείο. Τους τα χάρισα.. Ειδικά αυτοί της FedEx είνα αδίστακτοι. ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. Είναι απατεώνες. Ειδικά από U.S.A επιλέγουμε ΜΟΝΟ USPS.

 227. Ο/Η ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ λέει:

  θελω να παραγγειλω κατι μποτεσ στηθουσ απο αμερικη και η τιμη τουσ ειναι σε euro 280 περιπου. ξερει κανεισ τι θα πληρωσω? παιζει ρολο το βαροσ? παρακαλω αν καποιοσ γνωριζει ασ μου απαντησει. και για τισ εταιριεσ κουριερ και για ολα.

 228. Ο/Η μακης λέει:

  Παιδιά ,
  μην το πάρετε στραβά αυτό που θα πώ……αλλά καλό θα ήταν πριν γράψετε την ερώτηση σας να κάνετε τον κόπο να διαβάσετε όλα τα προηγούμενα μηνύματα….και θα σας λυθούν όλες οι απορίες..!!
  Είναι κουραστικό να απαντάμε και να ξανά απαντάμε συνεχώς στα ίδια ερωτήματα…!!

  φιλικά πάντα….

 229. Ο/Η lazaros λέει:

  ρε μαγκες καλησπερα ειμαι ετοιμος να παραγγιλω ενα controller απο amazon Αμερικα και κοστιζει 180$ +30$ μεταφωρικα και μετα λεει Εισαγωγή Τέλη κατάθεσης 40 ευρο αυτο ειναι εκτελονισμος η θα μου παρουν και αλλα?

 230. Ο/Η Aggeliki λέει:

  Παιδιά τον τρόπο αποστολής πως τον επιλέγεις? (usps κλπ.)
  Οι μόνες επιλογές που είδα διαθέσιμες στις αγορές μου είναι standard και express shipping.

 231. Ο/Η Aggeliki λέει:

  Παιδιά πως επιλέγουμε τρόπο αποστολής? (usps κλπ)
  Εμένα στις αγορές μου υπάρχουν διαθέσιμα μόνο standard + express shipping.
  Το συνενοείσαι με φόρμα επικοινωνίας με το αρμόδιο site?

 232. Ο/Η kotsoss λέει:

  Ε ρώτα το standard τι μεταφορική είναι. Συνήθως είναι ταχυδρομίο.

 233. Ο/Η Nadia λέει:

  Καλημέρα παιδιά,

  ίσως εχει απαντηθει το ερωτημα μου αλλα τα εχω λιγο μπερδεψει!

  Σκοπευω να αγορασω κατι θήκες για κινητα απο Κινα, το κοστος δεν θα ειναι μεγαλο.
  Θα μου στείλουν δειγματα. Η δευτερη (μελλοντικη) παραγγελια θα ειναι γυρω στα 400ευρω..

  Ο κινεζος μου δινει το ελευθερο να διαλέξω μεταξυ Fed ex, DHL kai UPS.
  Η FEDX δεν παιζει με τιποτα, μισητη εταιρεία.. οι αλλες δυο τι λενε?
  Θα ηθελα να αποφυγω το τελωνειο… ποια να επιλέξω?

  Ευχαριστώ πολύ!

 234. Ο/Η kotsoss λέει:

  Καμία απο τις τρεις, μόνο ταχυδρομία.

 235. Ο/Η KELY λέει:

  Καλησπερα,κατι που δεν βλεπω να εχει πει κανενας κ νομιζω οτι ειναι αρκετα ενδιαφερον.Θελω να κανω μια παραγγελια απο κινα 500e (450 συν 50 μεταφορικα),μεσω ebay.Ο κινεζος λεει οτι ειναι χωρις φορους -TAX FREE-,για Ελλαδα κ καποιες αλλες ευρωπαικες χωρες,γιατι λεει αρχικα φερνουν τα αντικειμενα στις αποθηκες τους στην ΕΕ,κ απο την αποθηκη τους αποστολη στην καθε χωρα,φαινεται σαν εσωτερικη μετακινηση κ δεν εχει χωρους.Ισχυει κατι τετοιο,το εχει ακουσει κανεις?

 236. Ο/Η kyriakos λέει:

  καλησπερα !!! θα ηθελα να πω και εγω την γνωμη μου οσο αφορα παραγγελια απο usa!!! στο παρελθον αγορα εξοπλισμου paintball απο αμερικη και αξιας 500 δολαριων και αποστολη ως δωρο απο τον πωλητη και χωρις αποδειξη μεσα και μεσω usps πληρωσα 90 ευρω τελωνειο !! ( γρηγορα θα αναφερω την συζητηση μου με την υπαλληλο ( κυριε μεσω paypal den πληρωσατε παρακαλω βγαλτε φωτοτυπια την σελιδα απο το παυπαλ και στειλτε την , οπως και εκανα και στην συνεχεια μου ηρθε το χαρτακι να πληρωσω 90 ευρω!!!!! γενιακ ηθελα να αναφερω οτι τιποτα δεν ειναι στανταρ εχω παραγγειλει πολλες φορες απο αμερικη και παντα μου το εστελνε ο πωλητης αλλες φορες με αποδειξη μεσα και αλλες οχι , μερικες φορες δεν πληρωσα τιποτα , μερικες πληρωσα!! απο κινα που εχω επισης κανει παραγγελιες ποτε δεν πληρωσα τελωνειο!!! συζητηση με υψηλοβαθμο στελεχος των ελτα μου ανεφερε οτι κανουν οτι θελουν ανλογα την ορεξη που εχουν!!! μπορει αν το κοστολογισουν με το ματι και να σου πουν τοσα !!

  τελευταια αυτο που κανω ειναι να τα στελνω σε φιλο που μενει αμερικη και αν μου τα στελνει αυτος με απλο ταχυδρομειο (usps) !!!

  η ερωτηση μου τωρα ειναι:
  πως μπορω να απαντησω στο υπαλληλο του τελωνειου στην παρακατω περιπτωση…
  παρηγγειλα κατι επαγγελματικα μαχαιρια αξιας 600 ευρω , εβαλα διευθυνση αποστολης του φιλου που μενει αμερικη και ολα πηγαν καλα και ο φιλος τα εστειλε με usps!! καποια απο τα εμπορευατα τα εστειλε γερμανια σε ενα αλλο φιλο και τα υπολοιπα σε μενα στην ελλαδα!! εγω σημερα μπηκα και ειδα οτι απο τις 8 φεβρουαριου ειναι στο τελωνειο , το ιδιο επαθε και ο φιλος στην γερμανια μονο που εκει πηγε τελικα παρολο που ηταν απο ιδιωτη αποστολεα του απεδειξαν ανοιγοντας το πακετο οτι ηταν καινουριο προιον και τελικα πληρωσε 50 ευρω τελωνειο!! φευγοντας ειπε του υπαλληλου βαλτα στον κ… σου και ο γερμανος τον ρωτουσε τι ειπε και του λεει ο φιλος τιποτα τιποτα ευχαριστω στα γερμανικα – αλλα βαλτα και παλι στο κ…. σου στα ελληνικα!!!
  εγω προκειται να επικοινωνησω με το τελωνειο την δευτερα να δω τι τρεχει και γιατι εχει κολησει το δεμα εκει!!! δεν παιζει ρολο οτι μου τα εστειλε ιδιωτης , ας εμ βοηθησει καποιος γενιακ πανω σε νομοθεσια πως μπορω να του απαντησω!!!!!!! ευχαριστω και σορρυ που σας ζαλησα!!!!

 237. Ο/Η Theodore. λέει:

  Τα μαχαιρια,που ειναι η ειδικοτητα μου,μιας και εχω αγορασει ουκ ολιγα γιαπωνεζικα μαχαιρια,των 250$ το ενα,ποσα λεφτα γραφανε στο παραστατικο;600$,ή λιγοτερα;
  Αμα γραφανε 600,τοτε καλα κανανε και τα σταματησαν.Μηπως ομως ηταν και πολυ μεγαλα,και νομιζαν τα σαινια οτι ειναι σαμουραι;
  To zητημα ειναι οτι δεν υπαρχει δυνατοτητα π.μ. στο σαιτ εδω,αλλοιως θα σου εβαζα σαιτ σε Αμερικη και Ιαπωνια,να αγορασεις μαχαιρια, καλα και με τους ορους εισαγωγης που θελεις.

 238. Ο/Η κυριακος λέει:

  Τα μαχαιρια ειναι 3 της shun ro μεγαλυτερο ειναι 20 cm και 2 μαχαιρια της wusthof επισης των 20 cm. Δεν υπαρχει παραστατικο μεσα τιποτα απλο δεμα αποστολη απο τον φιλο μου με usps.την δευτερα θα παρω το τελωνειο και θα σας πω νεοτερα.

 239. Ο/Η Theodore λέει:

  Τα δεύτερα,ειναι Γερμανικά,οπότε να φωνάξεις οτι αυτά δεν πληρώνουν τελωνείο.

 240. Ο/Η Polis4 λέει:

  παρηγγειλα απο κινα (ebay) προιον το οποιο εσταλει 5/2 και εφτασε α/δ αθηνων 15/2 και με τους καρουμπαλους τους αγγλους (roayalmail χωρις tracknumber) περιμενω δεματα απο αρχες ιανουαριου…

 241. Ο/Η Αποστόλης Ρόδος λέει:

  Φιλαρακι Polis4 τσεκαρέ το το θεματακι που έχεις με την Royal Mail. Ειναι πολυ πιθανό να μη το παραλάβεις ποτέ το δέμα σου.
  Την έχω πατήσει 2 φορές με αυτούς και ευτυχώς και τις 2, οι εταιρίες που είχα παραγγείλει γνώριζαν το ποσο μακάκες ειναι εκεί στη Royal Mail και ξανά έστειλαν την παραγγελία μου (με courier) ζητώντας μου και συγνώμη.
  Τα πράγματα φυσικά δεν τα παρέλαβα ΠΟΤΕ απο τη Royal Mail.
  Οι Αγγλοι εχουν Μακράν το χειρότερο ταχυδρομιο στην Ευρώπη… Μακρυά.

 242. Ο/Η Polis4 λέει:

  Φιλε Αποστολε μου τα ξανα εστειλε παλι με royalmail 31/1…δεν εχει τρακναμπερ το δεμα. ενταξει ειναι αξιας 10λιρων αλλα οφειλαν να ειναι πιο σοβαροι.δεν νομιζω οτι υπαρχει τροπος να δω τι συμβαινει με την συγκεκριμενη αποστολη

 243. Ο/Η Polis4 λέει:

  Παιδιά τι σημαίνουν τα παρακάτω?

  15/2/2013 10:55:09 π.μ. KΔ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Αντικείμενα σε Συσκευασία

  15/2/2013 11:08:19 π.μ. ΚΔ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Αποστολή Συσκευασίας

  18/2/2013 5:22:41 π.μ. ΚΔ ΑΘΗΝΑΣ Παραλαβή Συσκευασίας

  18/2/2013 12:23:33 μ.μ. ΚΔ ΑΘΗΝΑΣ Αντικείμενα σε Συσκευασία

  18/2/2013 3:47:55 μ.μ. ΚΔ ΑΘΗΝΑΣ Αποστολή Συσκευασίας

  19/2/2013 1:33:39 π.μ. ΚΔ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Αντικείμενα σε Συσκευασία

  19/2/2013 1:34:52 π.μ. ΚΔ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Αποστολή Συσκευασίας >>

  Το δέμα πάει και έρχεται?

  Το παρήγγειλα από Κίνα και το περιμένω στη Μυτιλήνη.

  Αν μπορεί κάποιος ας βοηθήσει.

  Ευχαριστώ

 244. Ο/Η Polis4 λέει:

  όλα καλά με την παραγγελία! 21/2 στα χερια μου χωρίς να πληρώσω euro!

 245. Ο/Η Polis4 λέει:

  όσον αφορά την Royal Mail το δέμα το παρέλαβα την 5/3 απο 17/1 που έγινε η παραγγελία!!!! Ό,τι νά’ναι

 246. Ο/Η Sakis435 λέει:

  Θελω να αγορασω ενα κινεζικο SMARTPHONE και να το παραλαβω με ΕΛΤΑ.
  Μερικα κινεζικα σαιτ υποστιρηζουν την αποστολη με airmail,δηλαδη ειναι με ΕΛΤΑ?

 247. Ο/Η Nik λέει:

  ΟΙ καταναλωτές είχαν πρόβλημα που με τα 3 ευρώ που περνούσε κατευθείαν από τελωνείο ή με τα 12 ευρώ για μεγάλα ποσά που ερχόταν σπίτι με EMS/ΕΛΤΑ εκτελωνισμένο. Δεν είχαν πρόβλημα με 50-200 ευρώ κερατιάτικα με τις ιδιωτικές εταιρίες που συνήθως χρεώνουν και επιπλέον για νέα αποστολή απο Ελλάδα σε Ελλάδα να έρθει σπίτι.

  Οι καταναλωτές είχαν πρόβλημα άραγε, ή τα κούριερ που παίρνουν μαύρα ποσοστά για να δώσουν 2 λεπτά δουλειά στον κολλητό εκτελωνιστή και οι εκτελωνιστές που τρώγανε με χρυσά κουτάλια πριν αναλάβουν τα ελτά τον γρήγορο εκτελωνισμό, και πολλές φορές κρατούσαν και τα αζήτητα για παρτη τους, όσα δε συνέφερε να εκτελωνίσουμε με 100 ευρώ δηλαδή;

 248. Ο/Η Panos λέει:

  Αγόρασα το Oppo Find 5 από την official σελίδα του (www.oppostyle.com) . Το πακέτο δεν είχε μεταφορικά και ήρθε με DHL. Με παίρνουν από το τελωνείο και μου λένε για εκτελωνισμό. Φυσικά η σελίδα μου έστειλε σε ηλεκτρονική μορφή απόδειξη αγοράς που ήταν στα 499 USD. Έτσι με παίρνουν και μου λένε να πληρώσω έξτρα 240 EUR.

  Οι άνθρωποι έχουν χαζέψει. Μιλάω με την εταιρία και μου λένε ότι δέχονται επιστροφές, και μου δίνουν όλα τα λεφτά μου πίσω. Επίσης τους λέω για το πρόβλημα μου με το τελωνείο και μου είπαν πρώτον ότι η αξία του αντικειμένου είναι 150 USD και επιπλέον είναι το πρώτο κινητό που βγάζει η εταιρία σε πώληση στο εξωτερικό. (ακόμα πιο μειωμένος έπρεπε να είναι ο εκτελωνισμός) και δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί μου ζητάνε τόσα πολλά. Επίσης μου είπαν ότι αν τελικά θέλω να το εκτελωνίσω όπως είναι προσφέρονται να μου πληρώσουν τον μισό εκτελωνισμό. (πιστεύω ότι κερδίζει σαν εταιρία με τέτοια αντιμετώπιση καθώς όλο αυτό είναι θέμα DHL)

  Οπότε έχουμε και λέμε. Η DHL πήρε σαν αξία του αντικειμένου την τιμολογιακή του αξία, δηλαδή η αξία που πουλιέται στην αγορά και όχι την αξία του αντικειμένου που δίνει η εταιρία για εκτελωνισμό. (150 USD στην προκειμένη περίπτωση)

  Θα ζητήσω αναθεώρηση, έχω επίσημο e-mail της εταιρίας που το αποδεικνύει αυτό και επίσης μπορούν αν επικοινωνήσουν με την ίδια την εταιρία για να το μάθουν.

  Και μέχρι 150 ευρώ η αξία αν δεν κάνω λάθος πληρώνω μόνο το ΦΠΑ.

 249. Ο/Η kotsoss λέει:

  Εγώ ξέρω ότι σημασία έχει πόσο αγόρασες το προιόν.
  Δεν γίνεται να το επιστρέψεις και να στο στείλουν με απλό ταχυδρομίο?
  Mε DHL είναι 100% τελωνείο.
  Μπορείς ενναλακτικά να το πάρεις από άλλο site λίγο ακριβότερα και να μην πληρώσεις τελωνείο.

 250. Ο/Η Thodoris λέει:

  Καλησπέρα σε όλους

  Αγόρασα από Κίνα μέσω ebay ένα 2in1 SMD Soldering Rework Station Hot Air &Iron 852D+ 5Tips S12 [852d+ 230vac] Item # 251191089017
  αξία $75.99 USD ήτοι EUR 59.15
  μεταφορικά $24.99 USD ήτοι EUR 19.45 with Economy Int’l Shipping
  εντω μεταξύ π κινέζος πωλητής χωρίς να με ενημερώσει εξ αρχής ότι αντικείμενα πάνω από δύο κιλά το δικό μου περίπου 6 κιλά, το αποστέλει με Courier καi μάλιστα με την Fedex και καλά να έρθει όσο ποιό γρήγορα και πράγματι το παρήγγειλα 26-3-13 και ήρθε στο τελωνείο 1/4/13 ενώ εγώ το περίμενα με το ταχυδρομείο.

  1-4-13 με πήραν από την fedex-orbitcouriers sa από το εμπορευματικό σταθμό του αερολιμένα ΕΒ ότι ήρθε ένα πακέτο που χρειάζετε εκτελωνισμό, οι οποίοι μου ζήτησαν αποδεικτικό του paypal από την αγορά και μια εξουσιοδότηση για να κάνουν αυτοί τον εκτελωνισμό και να συνεχίσει η παράδοση

  Και μου στείλαν αυτήν την προσφορά μετά από δική μου ενόχληση προς αυτούς αφού ουσιαστικά με είχαν ξεχάσει μετά από μια μέρα εντελώς για να με ενημερώσουν για το κόστος
  ακόμα και για το εμαιλ που θα μου στέλναν την προσφορά. 2/4/13 2η μέρα
  μετά την τρίτη μέρα έχει φύλακτρα

  Προσφορα

  ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 24,00
  Δ.Ε.Τ.Ε. 2,00
  Δ.Ε.Χ.Ε. 0,00
  Ε.Ε.Π.Α. 0,00
  ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00
  ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 15,00
  ΑΜΟΙΒΗ 82,41 -<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  ΜΕΤΑΦΟΡΑ 0,00

  ΣΥΝΟΛΟ 123,41

  Σας ενημερώνω ότι το συνολικό κόστος του εκτελωνισμού ανέρχεται στο ποσό των

  ευρώ
  συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α , εξόδων τελωνείου, με παράδοση την διεύθυνσή σας.
  Το ποσό θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν απ΄τούς πιο κάτω λογαριασμούς τραπεζών.

  α) ALPHA BANK ΙΒΑΝ: GR2401401160116002320006570 BIC: CRBAGRAAXXX
  β) EUROBANK IBAN: GR9202600100000480200305694 BIC: EFGBGRAA
  c) PIRAEUS BANK IBAN: GR2901720520005052018982402 BIC: PIRBGRAA
  ΠΡΟΣΟΧΗ !!! – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ORBIT COURIERS SA
  Η αναγραφή του ονόματος του καταθέτη στη θέση (αιτιολογίας) είναι απαραίτητη .

  Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στo τηλέφωνo
  210 35 43 043, ώρες λειτουργίας 08:00 ως 16:30.
  Η αποστολή αντιγράφου του καταθετηρίου στο ΦΑΞ : 210 35 38 434 είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.

  *Σε περίπτωση μη αποστολής της αποδοχής τα φορτωτικά έγγραφα θα παραμείνουν στα γραφεία μας για μια
  περιοδο 5 (πεντε ) εργασιμων ημερων πριν την επιστροφη στον αποστολεα.
  **Μετα την 3η ημερα από την αφιξη , η παραμονη στην αποθηκη επιβαρυνεται με αποθηκευτρα.

  Αποδέχομαι την προσφορά σας
  ====================================================================
  Ερωτήσεις:

  Αμοιβή εκτελωνιστή 82,141 ευρώ ? δεν είναι too mutch? Για αντικείμενο αξίας 59.15 ευρώ?

  Ασε το κουφό παράγραφός προσφοράς μου το είπαν και τηλ/κά και μάλιστα μόνο 25 ευρώ.

  ***Σε περίπτωση μη αποδοχής της προσφοράς μας η οφειλή στην ORBIT COURIERS SA, για την παραλαβή φορτωτικών εγγράφων, θα είναι 25,00 euro (+ΦΠΑ)

  (επίσης ότι θα γλύτωνα μόνο 45 ευρώ και θα έτρωγα στην διαδικασία μιάμιση ώρα αυτό μόνο αναφορικάαπ το τηλ/νο , και από υπάλληλο του τελωνείου τηλ/κα ότι είναι κάπως δύσκολο σαν φορολογική δήλωση. Είναι όντως έτσι ? ξέρει κανείς τι συμπληρώνεις ?

  Και ρωτάω αν ξέρει κανείς είναι νόμιμο αυτό γιατί πρέπει να τους πληρώσω τα έγγραφα της
  φορτωτικής ? δεν τους έχω πληρώσει μεταφορικά? τα έγγραφα δεν έχω δικαίωμα να τα απαιτήσω για να πάω εγώ να το εκτελωνίσω

  Τελικά αποφάσισα να πάω ο ίδιος αύριο το πρωί και ο θεός βοηθός.

  Τι άλλο να κάνω? έχετε καμιά ιδέα ? κάνω καλά ?
  τουλαχιστον θα κάνω και την βόλτα μου………….

  Αποτέλεσμα ότι γραφουν έχουν απόλυτο δίκιο.

 251. Ο/Η Theodore. λέει:

  Ama πας εσυ,θα γλυτωσεις κατι λιγα.Τοχω παθει κι εγω και το ξερω.
  Προς γνωσιν και συμμορφωσιν.Μακρυα απο τους Κουριερ αυτους.UPS και FedEx.

 252. Ο/Η Thodoris λέει:

  Οκ τη βλακεία την έκανε ο κινεζος που δεν με ενημέρωσε για την πολιτική τους πάνω από 2κιλά
  οτι τα στελνει με fedex τι να κάνω την πατησα ώς πρωτάρης τώρα ξέρω για να μην το ξαναπάθω.

  Σε παρακαλώ theodore πες μου για τα παρακάτω

  1) Αυτό με την παραλαβή φορτωτικών εγγράφων, 25,00 euro (+ΦΠΑ) τι είναι ?
  αν δεν τους τα πληρώσω δεν μπορώ να κάνω τον εκτελωνισμό ο ίδιος με μπλοκάρουν?
  πρέπει defacto να τα πληρώσω?

  2) Επίσης τι έγγραφα εκτός από paypal αποδειξη και ταυτοτητα θα μου ζητήσουν ?
  3) Τι έγγραφα θα πρέπει να συμπληρώσω εκεί είναι δύσκολα? θα μου βγάλουν το λάδι?

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  περιμένω απάντησή σου επειδή το έχεις περάσει αυτόν τον γολγοθά των ληστών της fedex

 253. Ο/Η Theodore. λέει:

  Κοιτα,εχω να παω απο το 2007 εκει,και ετσι δεν θυμαμαι ακριβως τι εγινε.Ομως,εφαγα καποιες ωρες,μιας και αλλαξα αρκετα γκισέ ωστε να παρω το δεμα.
  Εκεινο που θυμαμαι ειναι οτι πηγαινοντας εκει,γλυτωσα καποια λεφτα,που ζητουσε η κουριερ,για να το εκτελωνισει η ιδια.

 254. Ο/Η αννα λέει:

  Παιδια χιλια συγνωμη αν σας βαζω σε κοπο,
  δεν μπορω να διαβασω ολα τα προηγουμενα, αλλα θα ηθελλα να ρωτησω αν αυτα τα

  *Σε περίπτωση μη αποστολής της αποδοχής τα φορτωτικά έγγραφα θα παραμείνουν στα γραφεία μας για μία
  περίοδο 5 (πέντε ) εργάσιμων ημερών πριν την επιστροφή στον αποστολέα.
  **Μετά την 3η ημέρα από την άφιξη , η παραμονή στην αποθήκη επιβαρύνεται με αποθήκευτρα.
  ***Σε περίπτωση μη αποδοχής της προσφοράς μας η οφειλή στην ORBIT COURIERS SA, για την παραλαβή
  φορτωτικών εγγράφων, θα είναι 25,00 euro (+ΦΠΑ)

  θα πρεπει να τα πληρωσω η απλα το γραφουν ετσι για εκφοβισμο και τα λοιπα?? αποφασισα να μην παραλαβω το πακετο και να το στειλουν πισω στην κινα ασχετα με το αν θα λαβω αποζημιωση….
  ευχαριστω για την απαντηση εκ των προτερων

 255. Ο/Η Thodoris λέει:

  Διαβασε μετά το post 51,52,53

  Δυστυχώς θα πρέπει να τα πληρώσεις στους ληστές της fedex
  είναι με το ΦΠΑ 30,75 ευρώ. Ειδάλως δεν σου δίνουν τα χαρτιά της φορτωτικής για να μπορείς
  να πληρώσεις τα έξοδα του αροδρομίου που είναι 16 ευρώ με το ΦΠΑ, τελευταίο στάδιο πριν την τελική παραλαβή. Σε ερώτηση γιατί μου απάντησαν ότι είναι νόμος του κράτους εδώ και ένα χρόνο Μ@κ@ιες.
  Εκτελωνισμό τελωνίου 27 ευρώ το αντικέιμενο ηλεκτρονικό 4 κιλά περίπου.

  Αλλά θα κάνω παράπονα στην Fedex του εξωτερικού γι’ αυτό
  με εμαίλ και μπινελικια και το παραστατικό από αυτούς και θα τους ζητήσω ότι έξοδα εχω κάνει για να το παραλάβω επειδή δεν μου το έφεραν στην πόρτα μου που ήταν υποχρεωμένοι άσχετα επειδή πήγα εγώ να το παραλάβω, τα μεταφορικά ήδη τα είχα πληρώσει στον κινέζο
  που έκανε την βλακεία να το στείλει με την Fedex.

  Το έκανα εγώ προχθές και τον εκτελωνισμό αλλά δεν πλήρωσα το νταβατζιλίκι μέχρι τα
  82,41 ευρώ γλύτωσα περίπου 50 ευρώ, αλλά επειδή είμαι από Λουτρακι έκανα και 214 χλμ
  και έφαγα και 30 ευρώ για βενζίνα και διόδια μόνο για την αττική οδό, δεν πειράζει
  γιατί ήθελα να κάνω την διαδρομή δεν είχα ξαναπάει και το ευχαριστήθηκα. Μπορούσα να πάω και με τον προαστειακό και να πληρώσω πολύ λιγότερα, τουλάχιστον δεν τους τα έδωσα και παρέλαβα μόνος μου σίγουρα και αυθημερών το ατικείμενο που αναφέρω γιατί δεν τους εμπιστεύτηκα, είχαν ξεχάσει βγάλουν την προσφορά και να νου στείλουν με εμαιλ 2 μέρες
  μετά από το πρώτο τηλ/μα που είχα εφόσον τους ενόχλησα ο ίδιος,ντε και καλά ότι είχαν πολύ δουλεια και δεν προλάβαιναν. Μετά την τρίτη μέρα επιβαρύνεσε με αποθήκευτρα 10 ευρώ.

  Τώρα είναι δική σου απόφαση αν θές να το παραλάβεις αν αξίζει γιατί το δικό μου ήταν πολύ καλό εργαλείο και τέλειο για να επισκευάζεις κυκλώματα και να αλλάζεις τα micro chip σε κινητά και μητρικές laptop,ελπίζω να το κάνω και απόσβαση και εδώ τουλάχιστον στην ελλάδα δεν το είχαν.

  Ειδάλλως αν από Ebay μίλα με κινέζο ότι είναι τα τριπλά λευτά που σου ζητάνε, ότι δεν θα το παραλάβεις να σου κάνουν refund τουλάχιστον τα λεφτά του αντικειμένου να το αναζητήσουν
  πίσω λόγω λάθους παραγγελίας και αν θέλουν και θέλεις να το πάρεις να στο στείλουν μέσω
  τοπικού τους ταχυδρομίου και οχι άλλες courier εταιρείες. Μην πληρώσεις και για να τους το στείλεις.

  Για Χώρες που είναι εκτός Ευρωπαικής ένωσης έχεις τέτοια προβλήματα.

  Αν είσαι κοντά Αθήνα οπλίσου με υπομονή πάρε καφέ, την ταυτότητα σου, το trucking number, το αφμ σου για την διαδικασία την έκανα περίπου στην ώρα.

  Απάντησε και θα σου δώσω μια άποψη για να μην χαθείς.

  Ελπίζω η απάντησή μου να σε βοήθησε.

 256. Ο/Η Thodoris λέει:

  Επίσης σε συνέχεια ξεχασα και την απόδειξη από το paypal που ζητάνε υποχρεωτικά
  για να σε φορολογίσουν
  ΔΑΣΜΟΙ / ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 24,00
  Δ.Ε.Τ.Ε. 2,00
  Που θα την βρείς στο email που έχεις κάνει register στο paypal ώς reciept
  που αναφέρει αξία και μεταφορικά και σε φορολογεί για το σύνολο που πλήρωσες
  εκτύπωσέ την και πάρτην και αυτή μαζί σου αν αποφασίσεις να πάς.

  Πάνω από 40 ευρώ τα αντικείμενα υπόκεινται στην φορολογία.

 257. Ο/Η anna λέει:

  Eυχαριστώ πολυ και μονο που μπηλες στον κοπο να απαντησεισ!!δεν εθεσα σωστα το ερωτημα μου αλλα πως τα εφερε ετσι η τυχη βρηκα εναν ξαδερφο μου τυχαια και μου ειπε οτι τα εστειλε πισω και δεν πληρωσε τιποτα, επικοινωνησα με την εταιρεια κ αρχικα μου ειπαν οτι δεν μπορουν να κανουν κατι και οτι εγω πρεπει να πληρωσω τα λεφτα του εκτελωνισμου. Μολις εκανα αναφορα σε refund προσφερθηκαν να πληρωσουν την ΄’ταριφα’ οπως το ανεφεραν…!! εγω εκανα παραγγελια 27,5ε και δεν αξιζει να δωσω 119.41 ε για να τα παραλαβω…θα δω πως θα λυθει το θεμα…
  ευχαριστω και παλι…και μπραβο γιατι κανετε πολυ καλη δουλεια!!

 258. Ο/Η κυριακος λέει:

  Παιδια οτι αγοραζουμε απο Κινα ως γνωστον εχει φορους,εκτος και αν τα παραλαμβανουμε με EMS.Το θεμα ειναι εγω που θελω να παραγγειλω ενα ζευγαρι καθισματα αυτοκινητου και κανουν περιπου 300$,ο Κινεζος μου εχει επιλογη και να τα στειλειι και με καραβι.Αποτι υπολογισα βγαινουν 200€ τα καθισματα και 200€ μεταφορικα καραβιου,400€.Θα φορολογηθω και για τα 2 ή μονο για το καθαρο ποσο?

 259. Ο/Η Theodore. λέει:

  Αν ειναι να πληρωσεις φορο,το ποσον πανω στο οποιο γινεται ο υπολογισμος,ειναι το συνολικο ποσον,δηλαδη αξια συν μεταφορικα.

 260. Ο/Η ΝΙΚΟΣ λέει:

  Καλησπερα παιδια. Παρηγγειλα ενα τηλ απο Κινα αξιας 120ευρω με ΕΜS. Η πορεια του ειναι η εξης ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 06-04-2013 14:01 IPS
  ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 06-04-2013 13:38 IPS
  ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS 02-04-2013 01:42 IPS
  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 01-04-2013 19:07 IPS

  Ειναι φυσιολογικο να ειναι κολλημενο εδω και 3 μερες στο τελωνειο? Με ΕΜS να φοβαμαι τιποτα φορους? Ευχαριστω για τον χρονο σας.

 261. Ο/Η stamatis λέει:

  Παίδες καλημέρα ένας φίλος μου μου στέλνει το iPhone 5 από Αμερική με την fed ex δεν είχα διαβάσει ότι παίζονται όλα αυτά γιατί είναι η πρώτη μου φορά που θα παραλάβω κάτι από Αμερική το θέμα είναι θα με τσεκουρωσουν ή οα υλτην βγαλλω λάσπη;;;;;;;;;

 262. Ο/Η Theodore. λέει:

  Απο την εμπειρια μου,ουτε ψυλλος στον κορφο σου.Θα το πληρωσεις ακριβα.

 263. Ο/Η Κώστας λέει:

  Παιδιά εγώ παρέγγειλα αυτά εδω τα παππουτσια απο Αμερική http://goo.gl/kpnV6 .
  95€ μαζί με μεταφορικά η αλλιώς $124.98. Ρώτησα το site και μου είπαν οτι έρχεται με USPS.
  Θα πληρώσω τελωνείο? Εαν ναι πόσα περίπου??

 264. Ο/Η Thanos λέει:

  Παιδιά καλησπέρα.Μόλις σήμερα έκανα μια δοκιμαστική παραγγελία ρούχων απο site του εξωτερικού και συγκεκριμένα το Armani.com .Μέσα στο site στην ενότητα των φόρων γράφουνε ότι ΠΡΙΝ προβείς στη πληρωμή των προιόντων θα σας αναφέρουμε το ποσό των local duties and taxes(local εννοει την Ελλάδα για εμένα).Έκανα λοιπον την παραγγελία αξίας 105ευρώ +28 ευρώ τα μεταφορικά με UPS.ΔΕΝ μου έγραψε τίποτα πουθενά για έξτρα κόστος εκτελωνισμού.Αρχίζω να ψάχνω λοιπόν στο ιντερνετ και πέφτω πάνω σ αυτό το θέμα οπου και τρομοκρατήθηκα με αυτά που διάβασα σχετικά με τις εταιρείες ταχυματαφορών απο Αμερική.Καπάκι λοιπόν πέρνω τηλέφωνο στο Customer Care της εταιρειάς και τους ρωτάω αν θα πρέπει να πληρώσω έξτρα κόστος για IMPORT.Ανέφερα ακριβώς τη λέξη IMPORT για να μην παρεξηγηθούμε και μου λέει πως το VAT περιλαμβάνεται κανονικά στο κόστος των ρούχων.ΑΥΤΟ λοιπόν σημαίνει ότι ΔΕΝ θα πληρώσω τελωνείο,ή θα έχουμε τραβαλα στο τελωνείο?

 265. Ο/Η Theodore. λέει:

  Κωστα,μπορει και να μη δωσεις τιποτα.

 266. Ο/Η Theodore. λέει:

  Thano,μαλλον θα τη φας τη σφαλιαρα απο τη UPS.Δεν διαβασες εδω τι γινεται;Γιατι ορμησες;

 267. Ο/Η Thanos λέει:

  UPDATE
  Απ οτι φαίνεται η παραγγελία ξεκίνησε απο την Ιταλία ΠΑΡΟΛΟ που το site ειναι Armani.com .Έπειτα θυμήθηκα οτι η Αρμανι είναι ιταλική so it actually makes sense…Μάλλον την γλύτωσα…

 268. Ο/Η θοδωρος λέει:

  Πολλες ερωτησεις και απαντησεις…αλλα ο καθενας με διαφορετικο προβλημα.. οποτε δεν βλεπω να ταιριαζουν οι μεν με τις δε.. Ομως αν μου επιτρεπετε να κανω κι εγω μια ερωτηση..Αν και παραγγελνω απο Κινα μικρης αξιας πραγματα..μου ερχονται ολα οκ και χωρις φορους..Τωρα ομως που θελω να παραγγειλω ενα ποδηλατο 600 ευρω..δεν ξερω τι θα αντιμετωπισω..Ο κινεζος λεει οτι θα γραψει δωρο…Αυτοι που θα το τσεκαρουν εδω στο τελωνειο..ειναι τοσο μαλακες που δεν θα ψυλλιαστουνε τιποτα..?Και ας πουμε πως με πιανουνε…Για τετοια αξια (600 ευρω ) μηπως ξερει κανεις τι εχω να πληρωσω…Λεω μηπως….Υποψιν οτι λεει free shipping….Ακουγονται ολα τελεια εν ολιγοις ……..Ευχαριστω πολυ…που θα απαντησετε.

 269. Ο/Η Κώστας λέει:

  Τελικά παιδιά τα παππούτισ μου ήρθαν μεσα σε 7 ημέρες με USPS απο αμερική, ΦΟΒΕΡΟ ΑΠΛΑ! Και δεν πλήρωσα ουτε τελωνείο ουτε τίποτα :’)

 270. Ο/Η Παν λέει:

  Σήμερα 30/4/2013 με πηραν τηλ απο UPS για εναν εκτελωνισμο παπουτσιων αξιας 39 $, 70$ με τα εξοδα αποστολής, και μου ζητανε 20 ευρώ στην φθηνοτερη εκδοχή που μου παρουσιασαν. Δυστυχώς το οριο δεν ειναι 100$ αλλα οπως λεει και το αρθρο, Για αντικειμενα αξιας απο 22 ευρω μεχρι 150 πληρωνεις τον ΦΠΑ (23%), πανω των 150 συν δασμους. Το κοστος ανεβαινει με αμοιβες των εταιριων για τον .. κοπο τους..

 271. Ο/Η SAKIS λέει:

  Καλημέρα σε όλους! Εγώ απλά θέλω να παραγγείλω καπνό 250γρ αξίας περίπου 30 euro από το εξωτερικό. Αν παραγγείλω από Ε.Ε δεν έχω κανένα επιπλέον κόστος-φόρο? Αν παραγγείλω από Αμερική πόσα θα πληρώσω επιπλέον περίπου? Σε περίπτωση που έχει κάποιος τέτοιου είδους εμπειρία τον παρακαλώ πολύ να με διαφωτίσει. Ευχαριστώ!

 272. Ο/Η giannis λέει:

  παιδια εγω εχω ενα δεμα απο κινα με ems 15 κιλα ποδηλατο αλλα ειναι δωρο με κορδελα χωρις τιμη και εχει δηλωθει ως δωρο τι πληρωνω??

 273. Ο/Η kostaschar λέει:

  Καλημέρα

  Θέλω να παραγγείλω ένα μηχάνημα γύρω στα 8 κιλά από κίνα Και έχουμε 35$ κόστος προιόντος και 50$ μεταφορικά.Το στέλνει όπως γράφει με FedEx.
  Θα περάσω από τελωνείο? Αν ναι γιατί κόστος μιλάμε?

 274. Ο/Η Αννα λέει:

  Γεια σας….ηθελα να ρωτησω…αμα παραγγειλω με USPS απο το ebay ενα καπελο που θελω αξιας περιπου 12 ευρω..και ερθει απο Κινα..θα πληρωσω τελωνειο??? αν ναι..περιπου ποσο??

 275. Ο/Η Polis4 λέει:

  Παιδια εχω παραλάβει ποϊόντα παντα απο ασία με chinapost, hong Kong post κλπ όπως κινητό τηλεφωνο 70euro και androind tv 75 euro χωρις να πληρωσω ουτε ενα ερώ (χτύπα ξύλο). αποστολες μονο με κρατικα ταχυδρομία και ποτε με courier

 276. Ο/Η Polis4 λέει:

  Αννα δεν θα πληρωσεις κάτι. μην αγχωνεσαι με τετοια ποσα

 277. Ο/Η Πατάπιος λέει:

  Γεια σας! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση σχετικα με μια παραγγελια απο e-bay (Αμερικης). Θα ηθελα να παραγγειλω το νεο nexus 7 tablet (2013). Το συνολικο ποσο οπως λεει στο site ειναι 259,39 ευρω και αποστελεται με την USPS. Θα υπαρξει καποια επιπλεον χρεωση (π.χ τελωνειο, φοροι). Ευχαριστω εκ των προτερων.

 278. Ο/Η Fei λέει:

  Λοιπον παιδια διαβασα προσεκτικα ολα τα παραπανω και ακρη δε βγαζω. Ειμαι απο τα Χανιά και θελω να παραγγειλω απο Αμερικη γυρω στα 300-400 $ υλικα για χειροποιητα κοσμηματα. Με USPS αυτοι δεν στελνουν σε προορισμους εκτος Αμερικης. Κανοντας λοιπον checkout , για να δω ποσο ειναι τα μεταφορικα μου εχουν αυτες τις 3 επιλογες …

  Please select the desired shipping method below:
  DHL International Courier [3-5 business days] ($25.00)
  International – First-Class ($25.19)
  International – Priority Mail ($33.19)

  Ειπαμε να αποφυγουμε τη DHL. Τα αλλα δυο τι ειναι ?
  Εγω τους εστειλα mail πριν το ψαξω εδω ,τους ενημερωσα για το ποσον , τους ειπα οτι αν ειναι να πληρωσω φορους τα παιρνω και απο εδω κλπ, υποθετοντας οτι θα εχουν ξαναστειλει Ελλαδα και 8α με ενημερωσουν.
  Η ουσια ειναι οτι αυτη η παραγγελια συμφερει μαζεμενη. Ουσιαστικα δεν υπαρχει τεραστια διαφορα στις τιμες οσο στην ποικιλια. Αν ειναι δηλ να τη σπασω σε 4 Χ 100 $ ανεβαινω στην Αθηνα και κανω και τη βολτα μου.
  Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

 279. Ο/Η Christos λέει:

  Ξέρει κανείς να με βοηθήσει σε κάτι?? Θέλω να αγοράσω κάτι απο Αμερική από ebay. Το συγκεκριμένο αντικείμενο στέλνετε μέσω ενός Global Shipping Program και πληρώνω τους φόρους του τελωνείου από την αρχή από τη στιγμή που θα κάνω την παραγγελία. Υπάρχει περίπτωση στην Ελλάδα να μου ζητήσουν να πληρώσω κ άλλα???
  Και μετά μου αποστέλεται μέσω ταχυδρομείου?? Ξέρει κανείς τίποτα για αυτό το global Shipping Program.

 280. Ο/Η βασίλης λέει:

  Είναι δυνατόν να μην γίνει εκτελωνισμος και να ζητηθεί επιστροφή στον αποστολέα, φυσικά αναλαμβάνοντας τα έξοδα αποστολής;

 281. Ο/Η Polis4 λέει:

  παιδια ενας συναδελφος παρηγγειλε 2 κινητα τηλ απο κινα(ALIEXPRESS)). Δεν ήξερε (δεν ρωταγε?) και του τα εστειλαν με DHL και τα τσάκωσαν στο τελωνειό. τελικα τα εστειλε πισω και του επεστρεψαν τα χρήματα (παραξενο η επιστροφη χρηματων απο aliexpress, εχω διαβασει τα χειροτερα γιάυτους).

 282. Ο/Η manolis λέει:

  Να κάνω και εγώ μια ερώτηση ( παρόλο που διάβασα πάρα πολλά χρήσιμα, ) Θέλω να πάρω ένα λάπτοπ από Αμερική αξίας 350 ευρώ .
  Άν αποσταλεί μέσω USPS και συμφωνήσω με τον πωλητή να μου γράψει απόδειξη κάτω των 100 ευρώ θα πληρώσω τελωνείο ??? (αρκεί αυτή η πρακτική ή όχι; Χρειάζεται να κάνω και τίποτα άλλο; )
  Ξέρει κανένα παιδί να απαντήσει σχετικά;…. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

 283. Ο/Η μακης λέει:

  Φίλε Μανώλη,
  1)εννοείται ότι το λάπτοπ θα ταχυδρομηθεί με usps και μόνο.Μακριά απο DHL,UPS και λοιπές ιδιωτικές εταιρείες.
  2)Ελπίζω το λάπτοπ να μην είναι καινούριο, γιατι σε περίπτωση που στο τελωνείο ανοίξουν το δέμα και το δούν καινούριο με συσκευασία κτλ θα πέσει ο “Πέλεκυς” και ας έχει σταλεί με USPS.Συν τις άλλοις θα βρεί μπελά και ο αποστολέας για ψευδή στοιχεία περιεχομένου.
  3)Πάντα σημαντικό ρόλο παίζει και η τύχη , δηλαδή , ποιός τελωνειακός και πόσο σχολαστικός είναι εκείνη την ώρα που θα φτάσει στο αεροδρόμιο το δέμα.
  Π.χ. εάν παραγγείλεις λάπτοπ τελευταίο μοντέλο το οποίο έχει επεξεργαστη Ι5 ,μνήμη 8GB, μεταχειρισμένο χωρίς συσκευασίες κτλ,με αναγραφόμενη τιμή 90$ κτλ κτλ…και σου κάτσει να το ανοίξουν στο Βενιζέλος , την έκατσες….!!!Με λίγα λόγια ,δεν είναι στουρνάρια αυτοί στο τελωνείο…!!!ξέρουν την αξία κάθε προιόντος που θα δούν…..!!!!απλά ποντάρουμε στην αδιαφορία τους να κάνουν σωστά την δουλειά τους…!!!

 284. Ο/Η μακης λέει:

  Αν θέλεις να έχεις το κεφαλάκι σου εντελώς ήσυχο ….ψώνιζε απο Ευρώπη…και με οποιαδήποτε ταχυδρομική εταιρεία.
  Απο Αμερική ,Κίνα κτλ κτλ είναι πάντα ρίσκο…!!!

 285. Ο/Η manolis λέει:

  Φίλε μάκη σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση, εκτενή και πλήρως κατατοπιστική απάντηση σου
  θα κρατήσω την συμβουλή σου και μάλλον δεν θα πάρω το ρίσκο (γιατί επρόκειτο για καινούργιο υπολογιστή) .
  τώρα δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνω, να ψάξω κάποιον να μου το αποστείλει ανοιγμένο από την συσκευασία είτε να δώ κανέναν άλλο από Ευρώπη ( που σίγουρα είναι και πιο σίγουρη περίπτωση)
  Υ.Γ.και πάλι σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο και με βοήθησες!!!

 286. Ο/Η Γιωργος λέει:

  Λοιπόν παιδιά επειδή δεν κατάλαβα και πολλά απο τα παραπάνω, να σας ρωτήσω. Θέλω να παραγγείλω μια φωτογραφική μηχανή αξίας 540 ευρώ. Η βάση του μαγαζιού είναι στην Αυστραλία αλλά το προιόν στέλνεται απο Χονγκ Κονγκ. (ΣΤO EBAY) Έχω μιλήσει με τον πωλητή και μου έχει πει οτι μπορεί να το δηλώσει ως δέμα χαμηλής αξίας και να γράψει και καλά ότι είναι επισκευασμένο προιόν. Πόσο περίπου θα πληρώσω τελωνειακά?

 287. Ο/Η Λευτερης λέει:

  Γεια σου Μανώλη,
  Χρησιμότατες οι πληροφορίες που δίνεις…Αν μου στείλει ένας φίλος από Αμερική 2 nexus 4 συνολικής αξίας περίπου 400 ευρω…έχοντας αφαιρέσει τις συσκευασίες και τοποθετημένες σε φάκελο με προστατευτικό ζελοφάν….με USPS και σαν δώρο….θεωρείς οτι μπορεί να πληρώσω τελωνείο??
  ή μήπως είναι προτιμότερο να μου στείλει 2 διαφορετικές συσκευασίες?
  Σε ευχαριστω προκαταβολικά!!!

 288. Ο/Η manolis λέει:

  Φίλε Λευτέρη
  Θεωρώ ότι έχεις πολλές πιθανότητες να έρθει χωρίς να πληρώσεις ,αλλά καλύτερα ένα ένα όχι και τα δύο μαζί (είναι η προσωπική μου άποψή.. δεν είναι απόλυτο) Σε κάθε περίπτωση πιστέυω ότι παίρνεις ένα μικρό ρίσκο,
  Καλή επιτυχία αν κανείς την αγορά… Ενημέρωσε μας τι έγινε τελικά…
  Και πάλι καλή επιτυχία

 289. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Καλησπέρα σ όλους. Διαβάζω εδω μέσα για θέματα όλων και γνωρίζω ότι ιδιωτικές courier (FEDex, DHL κτλ) θα σκάσει σιγουρα στο τελωνείο. Για ηλεκτρονικά (tablet, smartphone, tv box και παπουτσια) υπάρχει περίπτωση να υπαρξει προβλημα με

  EMS?

  Γιατι κανεις δεν την αναφέρει και όλοι αναφερετε τις ιδιωτικές.

  Την εχει χρησιμοποιησει κανεις και ποιες ειναι οι εμπειριες του;

  Οι ιδιωτικες courier είναι σχεδον βεβαιο οτι χρεωνουν δασμους και φόρους

 290. Ο/Η Theodore. λέει:

  Εγω,ειχα φερει ενα ζουμ Νικον απο τη Σιγκαπυρη,και παρ ολον του οtι ειχε βαλει διαφορα ο πωλητης,μικροτερη τιμη,δωρο,πληρωσα επι αλλης τιμης που βαλανε αυτοι.
  Νικον βλεπεις και βαρεσανε οι καμπανες.

 291. Ο/Η Γιώργος λέει:

  @Theodore
  Με τι τρόπο την έφερες;
  Επειδη δεν γνωρίζω, πως ανακαλύψαν το περιεχόμενο του δέματος; Να τα ανοιγουν ένα ένα μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Εγραφε πάνω στο δέμα Νικον;

 292. Ο/Η Theodore. λέει:

  Απο το eBay τον ειχα αγορασει κανονικα,και νομιζω με EMS ειχε ελθει.Ειδαν ομως ΝΙΚΟΝ οι δικοι σου και …βάρεσαν.

 293. Ο/Η Μπαμπης Κ λέει:

  Καλησπερα…καθησα υπομονετικα και διαβασα απο την αρχη οτι εχει γραφτει παραπανω…..απο εμπειρια δικη μου και απο τηλεφωνικες συνομιλιες με υπαλληλους εκτελωνισμου τον ελτα,της dhl …και απο πατατα που εφαγα απο dhl και απο πολλες παραγγελιες απο ebay-aliexpress-alibaba…
  λοιπον….

  Γ Ι Α Α Γ Ο Ρ Ε Σ Α Π Ο Κ Ι Ν Α
  ΚΑΤΑΡΧΗΝ πρεπει να διαχωρισουμε 2 πραγματα στην διαφορα εκτελωνισμου ελτα-κουριερ
  π.χ παραγγελνουμε 5 προιοντα με τιμολογιο απο alibaba αξιας 330 ευρω μαζι με μεταφορικα και εχουμε να επιλεξουμε την εισαγωγη τους με κουριερ(π.χ dhl) και με ταχυδρομειο(china post air mail) σε αυτην την περιπτωση επιθυμουμε εκτελωνισμο με σκοπο να εχουμε τιμολογια για να μπορουμε νομιμα να τα πουλησουμε στο καταστημα μας…..εδω λοιπον ακουστε

  1)Με DHL Courier θα πληρωσετε αμοιβη εκτελωνιστη για αξια παραγγελιας μαζι με μεταφορικα απο 20 ευρω εως 999 ευρω =82.44 ευρω + φπα=102 ευρω απο εκει και περα θα πληρωσετε αναλογα με την ορεξη τους την αξια υπολογιστε περιπου 33% το ποσο της συνολικης αξιας προιοντων + μεταφορικα δλδ 330ευρω + δασμοι και φορος (108.9 ευρω) + 2 ευρω ..αρα συνολο 330 ευρω + 102 ευρω + 109 ετρω + 2 ευρω = 543 ευρω

  2)Με China post air mail (απλο ταχυδρομειο) θα πληρωσετε σχεδον τα παντα παραπανω -εκτος την αμοιβη εκτελωνιστη (102 ευρω ) αρα 543 ευρω που βγαλαμε με DHL – 102 ευρω(αμοιβη εκτελωνιστη) = 441 ευρω

  *το παραπανω ειναι απο συνομιλια με υπαλληλο επισημα των ελτα

  για παραγγελιες σε μικροποσα που δεν επιυθυμουμε τιμολογιο η καποιο παραστατικο επιλεγουμε ebay-aliexpres με ποσα λιγο ισως ανεχτα πανω απο 50 ευρω…σε αυτην την περιπτωση περνανε εκτελωνισμο 1 στα 20 προιοντα αρα εχετε πιθανοτητες κοντα στο 5 % να περασει μια παραγγελια σς 51 ευρω απο ebay-alliexpress τελωνειο….

  Υ.Γ:παντως παντα να εχετε υποψην οταν αγοραζετε κατι εκτος Ε.Ε ,οτι αν η αξια του προιοντος που θα φτασει στα χερια σας ακομη και αν εκτελωνιστη τελικα ειναι ετη φωτος χαμηλοτερη απο την ευρωπαικη αγορα(πχ ηνωμενο βασιλειο-γερμανια) γιατι στην υπολοιπη ευρωπη συν της ελλαδος οι κλεψια των εμπορων με θυμιζει γρια που σερφαρει στο ιντερνετ..οτε αγοραστε και εκτελωνιστε….προτιμω να εκτελωνιστη μια παραγγελια με 5 καμερες με τιμολογιο και να με βγει 560 ευρω δια 5 τεμαχια = 112 ευρω η καμερα και αν την παρω απο Ε.Ε να μην πληρωσω δασμους αλλα να πληρωσω τον θεο και να με βγει 160 ευρω η καμερα….οι αγορες απο ιντερνετ εκτος και εντος Ε.Ε απαιτει συνεχεις καυημερινη παρατηρηση και σωστες κινησεις σαν το σκακι….ελπιζω να σας βοηθησα

 294. Ο/Η giannis λέει:

  γιεα σας παιδια.θελω να παρω πουρα απο κοστα ρικα.αξιας 100 ευρω μια σιλογη τον 25 πυρον.τι πληρωνο στο τελωνειω η στο ταχυδρομειο.βασικα δεν ξερω τιποτα 1η φορα θελω να παρω.ευχαρηστω πολυ.

 295. Ο/Η γιαννης λέει:

  γεια σας.θελω να κανω αγορα απο κοστα ρικα πουρα 100 ευρο αξια.τι γινετε σαυτην την περηπτωση τι πληρωνο εκτελωνισμο αφου δικαιουμε μεχρι 25 πουρα αγορα.τι γινετε.ειναι 50 50 να το δει ο τελωνειακος?σας ευχαρηστω.

 296. Ο/Η Γιώργος λέει:

  @ Μπάμπη

  Αρχικά πολύ κατατοπιστικό το ποστ σου. Τι ισχύει όμως με το EMS (courier των ταχυδρομείων) ?

  Δεν συμφωνω οτι συμφέρει να ψωνιζεις χονδρική από τρίτες χώρες τής Ε.Ε. διότι πολύ δύσκολα θα σου στείλει σοβαρός προμηθευτής με ταχυδρομείο. Οπότε καταλήγεις να πληρώνεις τις ληστρικές αμοιβές των τελωνειακών αν θες κατι να το παρεις γρηγορα. Επίσης δεν μπορείς να στήσεις μαγαζί απο το ebay ή το aliexpress διοτι δεν σου παρεχουν τη σταθεροτητα και την ποιοτητα ενος e shop.

  Αυτό που συμπερένω σύμφωνα με τα λεγόμενα σου εάν το e shop δηλώσει χαμηλότερη τιμή από την πραγματική, το προϊον δηλωθεί ως δώρο, δεν έχει μεγάλο όγκο το δέμα καθώς και να φαίνεται ότι ο αποστολέας είναι φυσικό πρόσωπο υπάρχουν μικρές οι πιθανότητες τελωνείου. Και μόνη προυπόθεση να σταλεί με Ταχυδρομείο.

  Γνωρίζει κανείς τι παίζει με το Deutsche Post? Εχω μάθει ότι τα προϊόντα φεύγουν απο Κίνα με τα αεροπλάνα της DHL, κατεβαινουν Φρανκφούρτη και μετα αποστέλλονται σ’ όλη την Ευρώπη μεσω Γερμανικών Ταχυδρομείων. Ρωτάω γιατι έχει ξεσπάσει απαγόρευση προιόντων που φέρουν μπαταρίες (ταμπλετ, κινητα, κτλπ) στο China Post και στο HK Post και τα προιόντα μπλοκάρονται στα εκεί τελωνεία. Συγνώμη που κούρασα.

 297. Ο/Η Μπαμπης λέει:

  Για το Deutsche Post δεν γνωριζω κατι συγκεκριμενο πολυ γενικα ακουγοντε απο εδω και απο εκει….οσο για την εξαγωγη συσκευων με μπαταριες υπαρχει ενα θεματακι….μια αποφαση της Κινας κανονικα εδωσε προθεσμια μεχρι το 2015 να εχει σταματησει η εξαγωγη καποιων πρωτον υυλων βασικων για την κατασκευη ταμπλετ μπαταριας και γενικα πολυ διαδεδομενων ηλεκτρικων συσκευων….αυτο τωρα προφανως ειναι σε ματαβατικη ισχυ και κανεις δεν γνωριζει με σιγουρια αν τελικα δοθει καποια παραταση η και ακυρωση της εν λογω αποφασης

  πιο συγκεκριμενα
  “Η απόφαση του Πεκίνου ερμηνεύεται ως προσπάθεια αφ’ ενός να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων επιχειρήσεων και αφ’ ετέρου να προσελκύσει τους ξένους ομίλους να επενδύσουν και να παράγουν στην Κίνα. Υπό αυτή την οπτική, η Κίνα «παίζει» ένα γερό χαρτί που έχει στη διάθεσή της και όπως τονίζουν οι αναλυτές, η αποθήκευση ποσοτήτων από αυτά τα μέταλλα, όπως κάνει η Ιαπωνία, δεν αποτελεί λύση για το πρόβλημα.”

  τωρα κατι πιο συγκεκριμενο για προβληματα σε τελωνεια ακομη δεν υπαρχουν….απλα επιλεκτηκα γινοντε καθυστερησεις σε καποια προιοντα που πιανουν χωρο…τα μικρα δεματακια φτανουν σε 10 μολις μερες απο κινα πια με απλο ταχυδρομειο και ας εχει και μεσα μπαταριες…..

  αυτα

 298. Ο/Η Χριστινα λέει:

  η εταιρια που εχω σκοπο να ψωνισω απο Κινα εχει την επιλογη να μου στειλει την παραγγελια με Flat Rate Shipping η οποια εχει μηδενικο κοστος αποστολης. η παραγγελια ειναι στα 100 ευρω. οποτε τι θα πληρωσω για εκτελωνισμο? ουφ..τι μπερδεματα ειναι αυτα…

 299. Ο/Η Christos λέει:

  Καλημερα εχω ενα δεμα με CP tracking 2.100grams με κοστος 16 ευρω εχει μπει τελωνειο βαση νομου πρεπει να πληρωσω κατι ?

  tracking report
  ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ 5-11-2013 06:29 IPS
  ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ 5-11-2013 05:57 IPS
  ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ) 05-11-2013 08:27 Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΔΕΜΑΤΑ)

 300. Ο/Η Periklis λέει:

  Έχω κατάστημα κινητης τηλεφωνίας. Θέλω να φερω απο κινα και χονγκ κονγκ, στο ebay, λιγα αξεσουαρ για να δω αν θα υπαρχει ζητηση. Κατι καλωδια usb με κόστος 0.70€ και 1.10€ . Απο το καθε ειδος θέλω να φέρω 10 κομματια. Ξερετε αν θα έχω επιπλέον χρέωση καθώς προορίζονται για εμπορικη διακίνηση και πόσο θα είναι αυτο; Η αποστολή θα είναι με απλή μεταφορική.

 301. Ο/Η custom broker λέει:

  Καλησπέρα σας

  Βάση της αξίας που πρόκειται να εισάγετε δεν προβλέπεται τελωνειακή διαδικασία για τα εμπορεύματα σας τα οποια έχουν συνολική αξία 18 ευρώ.
  Σε Περίπτωση που η αξία τους ξεπεράσει τα 22 ευρώ εφόσον δεν συμπεριλαμβάνβεται ο ναύλος στην παραπάνω αξία θα πληρώσετε μόνο τον φ.π.α. 23%
  Όταν η αξία τους ξεπεράσει τα 150 ευρώ θα πληρώσετε και εισαγωγικό δασμό.

 302. Ο/Η Αγιούς Αντώνιος λέει:

  Σκέφτομαι να αγοράσω μία μεγάλη τέντα απο την Κίνα (18μέτρα χ36μέτρα), το κόστος είναι 9.600.-δολάρια.
  Μήπως γνωρίζετε τι δασμούς θα πληρώσω και αν όχι ποιά υπηρεσία μπορεί να με πληροφορίσει. Η μεταφορά θα γίνει με πλοίο.
  Ευχαριστώ

 303. Ο/Η Theodore. λέει:

  Τελωνειο Λιμενος Πειραιως.

 304. Ο/Η custom broker λέει:

  καλησπέρα σας

  Για την σωστη δασμοφορολόγηση της τέντα που πρόκειται να εισάγετε θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εξης:
  α) Από τη ύλη είναι η τέντα
  β) Ποια είναι η χρήση της
  γ) Αν στα ¨9.600 δολλάρια εμπεριέχεται και ναύλος για την μεταφορά εδώ ο οποίος διαμορφώνει την δασμοφορολογητέα αξία.
  δ) στην περίπτωση που κάνετε για πρώτη φορά εισαγωγή απο χώρα εκτός ε.ε θα πρέπει να προβείτε σε επιμέρους ενέργειες.

 305. Ο/Η George λέει:

  Καλησπέρα! Αγόρασα ενα τροφοδοτικό iMac απο Αμερική, με κοστος 99.95δολαρια και κοστος αποστολης 72,17δολαρια (αποστολή με UPS). Συνολικά ~130ευρώ. Τι κόστος εκτελωνισμού να περιμένω;

 306. Ο/Η custom broker λέει:

  Καλησπέρα σας

  Η αξία σας σε ευρώ είναϊ: 172,17:1,3752=125,16 ευρώ
  1)για δασμούς και φ.π.α θα πληρώσετε περίπου 36 ευρω
  2) για πρακτορειακά Ups 17 ευρώ νομίζω
  3) Για δέτε τελωνείου 2 ευρω
  4) για αποθηκευτικά εάν δεν μείνει πολλές ημέρες μέσα 15 ευρω περίπου
  Σύνολο 70 ευρώ
  Επίσης να υπολογίσετε και τα διόδια και την βενζίνη για το ελευθεριος βενιζέλος:-)
  Aπλά να θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας το αποδεικτικό paypal η τον τρόπο πληρωμής.

  Βέβαια μπορείτε να πάρετε εκτελωνιστή να σας κάνει αυτήν την δουλειά γλιτώνοντας σας απο την διαδικασία αλλά το μόνο που θα γλιτώσετε απο θέμα χρημάτων θα είναι τα έξοδα μετακίνησης και θα επιβαρυνθείτε με ένα ποσό των επιπλέον 50-70 ευρώ.

 307. Ο/Η Periklis λέει:

  Σχετικά με τα αξεσουάρ (USB καλώδια), ευχαριστώ custom brockerγια την απάντηση. Να ρωτήσω κάτι ακόμη, μέχρι τώρα ότι έχω φέρει απο ebay (για προσωπική χρήση) μου έρχεται κατευθείαν στο σπίτι με ΕΛΤΑ ή με ειδοποίηση και το παραλαμβάνω απο τα γραφεία των ΕΛΤΑ. Για τα αξεσουάρ που θέλω να φέρω για το κατάστημά μου, και αφού η αξία τους δεν θα είναι πάνω απο 22ευρώ, τί θα πρέπει να κάνω για να έχω κάτι σαν τιμολόγιο ώστε να το περάσω στο κατάστημα και να μπορώ να το πουλήσω απο το κατάστημά μου; Ζητάω απο τον πωλητή να γράψει κάτι έξω απο το φάκελο, γιατί θέλω να έχω τα τιμολόγια. Επίσης αν πάλι η αξία του ξεπεράσει τα 22ευρο πληρώνω ΦΠΑ, τι θα πρέπει να κάνω ωστε απο το τελωνείο να μου εκδώσουν τιμολόγιο;

 308. Ο/Η Theodore. λέει:

  Καλα,δεν ειπαμε οτι με UPS δεν αγοραζουμε τιποτα;Μα εντελως τιποτα,γιατι οι ανθρωποι ειναι πιασεκωλοι;
  Χαθηκε ενα μαγαζι να στελνει με USPS;Με αυτα τα ποσά,δεν θα πληρωνες τιποτα.ΤΙΠΟΤΑ.

 309. Ο/Η custom broker λέει:

  Periklis

  Σου έχω απαντήσει μεσω e-mail στο site
  Γενικότερα εφόσον πρόκειται για εταιρία πρέπει να βρείς εκτελωνιστή ώστε να είσαι εντάξει λογιστικά.
  Η επιλογή πάντα δική σου.

 310. Ο/Η custom broker λέει:

  Theodore

  Θα έλεγα ότι έχεις δίκιο αλλά πρέπει να διευκρηνήσεις ότι στα courier (tnt,ups,dhl,fedex) πληρώνεις το χρόνο παράδοσης ο οποίος αγγίζει και τις 5 ημέρες σε αντίθεση με τα ελτα ο οποίος μπορεί να φτάσει και τις 30 ήμερες στην καλύτερη περίπτωση.!!!

 311. Ο/Η Periklis λέει:

  Σε ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω εκτενέστερα για να δώ ακριβώς τι παίζει και τι με συμφέρει πάντα όμως μέσω της σωστής οδού για να μην έχω προβλήματα,

 312. Ο/Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΕΝΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΟ(GARMIN ECHO 2OO-TO ΟΠΟΙΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 160 ΕΥΡΩ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ.ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΔΕΜΑ?ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΣΩ Ε-ΒΑΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

 313. Ο/Η Theodore. λέει:

  Με ποιο τροπο στελνει;Με κουριερ,δηλαδη DHL, UPS,ή με τα Ταχυδρομεια,δηλαδη USPS;
  Αν στελνει με USPS,τοτε θα πληρωσεις λιγοτερα,ή και καθολου καμια φορα.Αλλοιως,διαβασε παραπανω στον αλλο φιλο να δεις τι πληρωσε.

 314. Ο/Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΔΝ ΞΕΡΩ ΤΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ.ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

 315. Ο/Η custom broker λέει:

  ΠΡΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

  Εφόσον δεν μπορείτε να παρεβρεθείτε για τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων και ο τρόπος αποστολής είναι με couries(dhl,ups,fedex,tnt) θα χρειαστείτε οπωσδήποτε εκτελωνιστή.
  Εάν έρθει με ελτα δεν θα χρειαστείτε εκτελωνιστή.
  Η κύρια δασμοφορολική σας επιβάρυνση είναι 50 ευρω +- 5 ευρω αναλογως τον τρόπο αποστολής
  Τα υπόλοιπα έξοδα ποικίλουν.

 316. Ο/Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

  ΤΟ ΔΕΜΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 160 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ(ΚΑΤΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕ USPS.ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ?ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΣΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ 200 ΕΥΡΩ

 317. Ο/Η custom broker λέει:

  Χριστίνα

  Εφόσον η αξία cif είναι 160 ευρώ και αναγράφει στο τιμολόγιο τον ορο cif θα πληρώσεις σίγουρα τα 46 ευρω που ειναι δασμοι και φόροι και επιπλέον τα έξοδα του ταχυδρομειου τα οποία αναγράφονται παραπάνω αφου τα δέματα με usps έρχονται με ελτά (κανα 20ευρω νομιζω) τα οποία θα πλήρώσεις με αντικαταβολή οταν παραλάβεις το δέμα απο τα ελτά της περιοχής σου.
  Θα γλιτώσεις την αμοιβή του εκτελωνιστή που ειναι 50-70 ευρώ.
  Να σιγουρευτείς όμως οτι τα εμπορεύματα σου θα συνοδεύονται απο τιμολόγιο γτι αν δεν υπάρχει τιμολόγιο δεν θα γίνει εκτελωνισμός μέχρι να προσκομιστεί τιμολόγιο.

 318. Ο/Η Μπαμπης Κ λέει:

  Χριστινα καλησπερα,αν και δεν ειναι τιποτα σιγουρο με το θεμα εισαγωγης απο τριτες χωρες οπως στην περιπτωση σου απο αμερικη,παρολα αυτα 160 ευρω μαλλον θα περασει εκ τελωνισμο με πιθανοτητα πανω απο 70% εκτος αν εισε τυχερη πολυ και το δεμα ειναι πολυ μικρο και γραφει δωρο και και και πολλα…αν παρουμε ομως την λογικη τοτε θα περασει αρα θα δωσεις κοντα στα 17 στα ελτα για αμοιβη συν κανα 40αρι ευρω για δασμους…αρα υπολογιζε συνολο κοντα στα 220 ευρω….στην περιπτωση σου νομιζω οντως δεν αξιζει καν το ανχος και η αναμονη που ετσι και αλλιως απο αμερικη ξεπερναει τις 15 μερες το λιγοτερο..τα συμπερασματα δικα σου…ελπιζω να την γυτωσεις και να μην εκ τελωνιστη αλλα δυσκολο κατ’εμε…καλη επιτυχια η καλυτερα καλη τυχη

 319. Ο/Η Μιχάλης λέει:

  Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω κατι, θελω αν παραγγειλω κατι ρουχα απο Αμερικη ειναι περιπου 171.00$ δηλαδη κατω απο 150.00 ευρο. Τωρα τι διαφορα εχει το USPS Priority Mail International απο το σκετο USPS δεν σκεφτομαι να τα παραγγιλω με κουριερ… γλυτωνω το τελωνειο, τι φορους θα πληρωσω??

 320. Ο/Η custom broker λέει:

  θα κάνει πιο γρήγορα το USPS Priority Mail International και η εφόσον η αξία μαζί με τα έξοδα μεταφοράς ειναι ειναι κατω απο 150 ευρω θα πληρώσετε μονο τον φ.π.α και 20 ευρω έξοδα ελτα. Αν τα ξεπεράσει θα πλήρώσετε και εισαγωγικό δασμό 12% και θα έχετε δλδ συνολική επιβάρυνση με τον φ.π.α 38,55% της αξίας του τιμολογίου+αξία ναύλου.

 321. Ο/Η Μιχάλης λέει:

  ευχαριστω πολυ για την απαντηση. Αν ηταν κατω απο 100ευρω θα γλυτωνα τους φορους ή οχι?? υπαρχει καποιος τροπος να μην πληρωσουμε εξτρα φορους απο Αμερικη??? γιατι βλεπω οτι καποιοι δεν εχουν πληρωσει φορους κατω απο 100ευρω παραγγελιες.Παντα με USPS.

 322. Ο/Η custom broker λέει:

  οχι παλι θα πληρωνες τον φ.π.α αν ηταν κατω απο 22 ευρω δν θα πληρωνες, θα γλιτωσεις το τελωνειο μονο αν ο προμηθευτης βαλει τιμολογιο κατω απο 22 ευρω και αυτο εξαρταται απο τον υπαλληλο – τα εμπορευματα – και τα κιλα.
  πχ. ενα δεμα 10 κιλα εχει ναυλο μονο 80 ευρω περιπου και να εχεισ μεσα και 2-3 φουτερ και μπουφαν και τζιν ε δεν γινεται να κανει 20 ευρω ολο αυτο.
  θα πληρωσεις με λιγα λογια..η παρε απο ευρωπη να μν πληρωσεισ τιποτα.

 323. Ο/Η sinister3vil λέει:

  Καλησπέρα,

  Ήθελα να διευκρινήσω πως ακριβώς λειτουργεί η διαδικασία.
  Συγγενής από Αμερική θα ήθελε να μου στείλει κάποια ηλεκτρονική συσκευή, σαν δώρο, για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το κόστος της είναι ~280€ (380$) και θα σταλεί με USPS με ενδεχομένως κάποιο extra κόστος για εγγύηση και tracking. Η συσκευή θα σταλεί στην αρχική της συσκευασία με διαστάσεις ~30x25cm με κάποιο περιτύλιγμα ή κουτί δώρου.
  Όταν παραληφθεί το δέμα από τα ΕΛΤΑ τι ακριβώς ενέργειες γίνονται; Ανοίγεται η συσκευασία; Πως γνωρίζουν το κόστος; Χρειάζεται να προσκομιστεί τιμολόγιο/απόδειξη από εμένα (μέσω του συγγενή) ώστε να πληρωθούν δασμοί και να το παραλάβω; Παίζει ρόλο και το κόστος αποστολή μέσω της USPS;

 324. Ο/Η γιωργος λέει:

  Καλησπέρα σας!
  Εκανα μια παραγγελία για εμπορική χρηση, ανταλλακτικα κινητης τηλεφωνιας και θηκες, απο κίνα, αξιας 394 δολλαρίων( συμπεριλαμβανομένων τα μεταφορικά ) .Η αποστολή εγινε με dhl,τα μεταφορικά εχουν πληρωθει μεσω paypal.εκπροσωπος της dhl, ζητησε 101 ευρω τελη εκτελωνιστη και αποθηκευτρα ,και εκκρεμει , η δασμολογηση . Εκτος του ΦΠΑ 23% , πληρωνω τιποτα άλλο ?
  ευχαριστώ

 325. Ο/Η cusrom broker λέει:

  Γιώργος Καλησπέρα

  Δεν υπάρχουν τέλη εκτελωνιστή υπάρχει η αμοιβή του και τα έξοδα και τα πρακτορειακά και τα αποθηκευτικά.
  Ναι πληρώνεις και εισαγωγίκο δασμό εκτος απο τον φ.π.α αναλόγως την ύλη απο την οποία ειναι φτιαγμένες η θήκες σου.
  Μπορείς να πάρεις κάποιον άλλο εκτελωνιστή εκτός πρακτορείου να γλιτώσεις κάποια χρήματα διότι τα πρακτορεία (dhl,ups, kτλ) δεν είναι εκτελωνιστές και μισθώνουν εκτελωνιστές για να κάνουν την δουλειά και πληρλώνονται και οι εκτελωνιστές και τα πρακτορεία.

  Για περαιτέρω πληροφορίες στην διάθεση σου.

 326. Ο/Η Stat λέει:

  Γεια σας , έχω παραγγείλει ένα κινητό τηλ. από ένα μαγαζί της Κίνας.. Συνολικής Αξίας 145 ευρώ και θα μου σταλεί με ΕΛΤΑ μήπως γνωρίιζετε τι παραπάνω θα πληρώσω?

 327. Ο/Η Κατερίνα λέει:

  Χαιρετε! Θα ηθελα κι εγω να ρωτησω κατι. Αν παραγγειλω ενα ζευγαρι παπουτσια απο Taipei, κοστος 137 δολλαρια συν 9 δολ μεταφορικα, τι εξτρα εξοδα να περιμενω? (Αποστολη με AusPost).
  Ευχαριστω.

 328. Ο/Η Dimitris λέει:

  Παιδιά μια ερώτηση, με τα μεταχειρισμένα τι παίζει?
  σκέφτομαι να πάρω ένα μεταχειρισμένο κινητό από ebay
  θα πληρώσω τίποτα?

 329. Ο/Η Kostas λέει:

  Γεια σας. Θέλω και εγώ να κάνω μια ερώτηση και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση. Βρήκα στο eBay απο Αμερική ένα iPhone 5 με 499$, και 31$ μεταφορικά. Δεν έγραφε τίποτα άλλο για τελωνείο. Ηρθε το κινητό και μου εστηλαν απόδειξη από το τελωνείο να πληρώσω άλλα 114€! Είναι νόμιμο αυτό; Και αν ναι μπορώ να το αποφύγω;

 330. Ο/Η Mixalis λέει:

  Καλησπέρα σας,

  Πρόκειται να αγοράσω ένα αλουμινένιο κουτί για PC από κατάστημα της Αμερικής. Το κόστος του είναι 310$ δλδ περίπου 228Ε. Για τα μεταφορικά του μου έχει γίνει προσφορά μέσω USPS με μέγιστο κόστος 104$ (express mail).Μπορεί να με ενημερώσει κάποιος για τα επιπλέον κόστη επιγραμματικά από τη στιγμή που θα φτάσει στην Ελλάδα ? Μπορώ να κάνω κάτι για να περιορίσω τα επιπλέον έξοδα από τη στιγμή που θα φτάσει στη χώρα μας ?

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  Μιχάλης

 331. Ο/Η Artocube λέει:

  Μου κάνουν δώρο απο Αμερική ένα παλιό (μεταχειρισμένο) ereader της Amazon. Ο συγγενής μου θα μου γράψει “gift” στο κουτί εφόσον μου το χαρίζει αλλά για λόγους ασφάλειας θα αναγράψει και την αξία του αντικειμένου στην USPS. Φαντάζομαι για ένα μεταχειρισμένο θα είναι κοντά στα 100 ευρώ. Το ότι θα είναι δώρο και ΟΧΙ αγορά μου, παίζει ρόλο στην είσοδό του στην Ελλάδα? Ή θα χρεωθώ για κάτι που δεν αγόρασα ο ίδιος?? Μήπως συμφέρει να το φέρουν οι ίδιοι όταν έρθουν? Ευχαριστώ!!!!

 332. Ο/Η Theodore. λέει:

  Να μη βαλει το κουτι μαζι,αλλα να το τυλιξει με κανα στρατσοχαρτο και λιγο αφρολεξ,γραφοντας δωρο μικρης αξιας.

 333. Ο/Η kostuono λέει:

  Καλησπέρα.Είμαι ετοιμος να παραγγειλω 2 σετ παντελονι μπλουζα για μοτοσυκλετα,μοτοκρος απο Αμερική αξίας περίπου 100 με 150 ευρω.Θα εχω προβλημα με τελωνειο;Απο οτι ειδα το site στελνει μονο με fedex.Ευχαριστω.

 334. Ο/Η Antonis λέει:

  Καλησπερα.Εχω παραγειλει απο Κινα κινητο και εδω και 8 μερες βρισκεται στην ΥΕΔ Θεσσαλονικης. Το κινητο εχει αξια μικροτερη των 150 ευρο .(εχω και αποδειξη του PAYPAL) τι γινετια σε αυτην την περιπτωση? οφειλω να πληρωσω κατι επιπλεν απο το 23 %φπα?
  Σας ευαριστω

 335. Ο/Η ΜΙχαλης λέει:

  kostuono προφανως και θα εχεισ να πληρωσεις ειναι και fedex….. κανα 60 τουλαχιστον

 336. Ο/Η Μιχάλης λέει:

  Αντωνη η αποδειξη δεν χρησιμευει.. δεν εχει καμια σημασια γυρω στα 40ευρω το κοβω Φ.Π.Α και Ελτα θα πληρωσεις

 337. Ο/Η Μιχάλης λέει:

  για σιγουρα αντωνη πρεπει να ξερουμε ακριβως το ποσο … στα 100ευρω ο γενικος φοροσ ειναι 42ευρω και οσο ανεβαινει η τιμη και ο φορος επισης

 338. Ο/Η Αντωνης λέει:

  Μιχαλη καλησπερα,ακριβως ο ποσο ειναι 149,72 ευρω.Αν οι χρεωσεις ειναι μεγαλυτερες ,οπως διαβαζω σε αλλους ιστοτοπους επικαλουμε καποιο νομο η κποια διαδικασια?Ευχαριστω και παλι!!!

 339. Ο/Η kostuono λέει:

  Αν την σπασω την παραγγελια;Δλδ φερω μια μια την μπλουζα κ τα παντελονια;maximum καμια 50ευρω η καθε παραγγελια θα εχω θεμα;

 340. Ο/Η stevelo λέει:

  kostuono μην διανοηθείς και κάνεις την παραγγελία. Προσωπικά έχω πολύ άσχημη εμπειρία με παραγγελία από USA αξίας €75 που μου εστάλει με Fedex. Μου ζήτησαν €125 συνολικά για έξοδα εκτελωνισμού, αποθήκης κλπ. Φυσικά δεν το δέχτηκα και έμεινε το δέμα εκεί. Δεν το παρέλαβα χάνοντας τα λεφτά μου (€75). Γενικά για εγορές εκτός Ε.Ε ο κανόνας είναι ΜΑΚΡΙΑ απο εταιρείες Courier. Είναι κλέφτες. Μονο με τα κρατικά ταχυδρομεία. Από Αμερική ΜΟΝΟ με USPS (όχι UPS είναι courier). Για αγορά ipod αξίας $112 από αμερική με USPS πλήρωσα αν θυμάμαι καλά $4, και για αγορά $70 δεν πλήρωσα τίποτα πάλι με USPS. Συνοψίζοντας, ψωνίζουμε και ζητάμε να αποσταλούν ΜΟΝΟ με USPS. Eλπίζω να βοήθησα.

 341. Ο/Η kostuono λέει:

  Καλημέρα.Μιλησα μαζι τους κ στελνουν κ με USPS Priority International or USPS Express Air Mail. Να την σπασω την παραγγελλια σε 3 50αρες κ να τους πω με USPS;Ποσο θα πληρωσω στην καθε μια τελωνειο;Ευχαριστω

 342. Ο/Η stevelo λέει:

  Σπάστην σε 3 των €50. Με USPS και με αξία €50 το πιθανότερο είναι να μην πληρώσεςι τίποτα. Εγώ σε τέτοια ποσά ποτέ δεν έχω πληρώσει τελεωνείο. Θα σου πρότεινα αυτό να κάνεις. Απλά με τη USPS Priority international θα περιμένεις αρκετά. Έκανα αγορά την 21/11/13 αξίας €56 με Standard Int’l Shipping (USPS) και ακόμα δεν το έχω παραλάβει. Θα χρειαστούν 8-22 εργάσιμες. Αν το βιάζεσαι θα πληρώσεις παραπάνω με USPS Express Air Mail και θα το πάρεις νωρίτερα. Πάντως το θέμα τελωνείο δεν θα είναι πρόβλημα. Στη χειρότερη αν είσαι άτυχος να πληρώσεις μερικά (λίγα πάντως) ευρώ. Αυτά και καλή τύχη στις αγορές σου.

 343. Ο/Η Mixalis λέει:

  “…Πρόκειται να αγοράσω ένα αλουμινένιο κουτί για PC από κατάστημα της Αμερικής. Το κόστος του είναι 310$ δλδ περίπου 228Ε. Για τα μεταφορικά του μου έχει γίνει προσφορά μέσω USPS με μέγιστο κόστος 104$ (express mail).Μπορεί να με ενημερώσει κάποιος για τα επιπλέον κόστη επιγραμματικά από τη στιγμή που θα φτάσει στην Ελλάδα ? Μπορώ να κάνω κάτι για να περιορίσω τα επιπλέον έξοδα από τη στιγμή που θα φτάσει στη χώρα μας ?…”

  Παιδιά καμία γνώμη ?

 344. Ο/Η custom broker λέει:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

  ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΑΞΙΑ ΑΠΟ 22 ΕΩΣ 150 ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ Φ.Π.Α ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΕΥΡΩ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΑΣΜΟΥΣ. ΑΝ ΤΟ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ Χ3 ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ Κ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΝ ΙΔΙΟ Φ.Π.Α
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΠΙΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΠΑΝΙΑ.
  Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ..

 345. Ο/Η nikos sav λέει:

  καλησπερα μια ερωτηση θελω να παρω ενα iphone απο αμερικη στην τιμη των 485 ευρω με δωρεαν μεταφορικα και η μεταφορικη ειναι η USPS μπορει καποιος να μου πει τι γινεται με τελωνειο ευχαριστω

 346. Ο/Η Panos Kanellopoulos λέει:

  Καλησπερα σας

  Καταρχας, σας συγχαιρω για το blog σας.Εχω την εξης κατασταση στα χερια μου και χρειαζομαι καποιες πληροφοριες, σας παρακαλω παρα πολυ.Παρεγγειλα ενα δεμα απο αμερικη με συμπληρωματα διατροφης(τα προιοντα ειναι δυνατον να τα βρεις και μεσα στην Ε.Ε. δεν ειναι παρανομα η κατι τετοιο) αξιας 70ευρω και κοστος μεταφορας 30ευρω απο την DHL GLOBAL MAIL.Το site δηλωνει οτι κανει μοινμως διεθνεις αποστολες και οτι εφοσον εχεις κανει σωστη επιλογη χωρας στις ρυθμισεις σου,στις τιμες περιλαμβανεται και ο απαιτουμενος ΦΠΑ.
  Αφου βρισκομαστε ηδη στον ενα μηνα και βαλε σε αναμονη, κατι που με εχει εκνευρισει παρα πολυ,(Η DHL σε καποια φαση μου εδειχνε στο online tracking οτι το εστελνε οδικως απο γερμανια),μολις πριν λιγες ωρες το tracking με ενημερωσε οτι χτες πρωι το δεμα περασε απο το τελωνειο.Δε γνωριζω αν κρατηθηκε εκει η οχι.Δε γνωριζω ουτε σε ποιο τελωνειο.Η DHL μου ειχε ξεκαθαρισει παντως οτι το δεμα το εχει αναλαβει να το φερει ως την Ελλαδα μετα θα το ανεθετε στα ΕΛΤΑ για να μου παραδωθει σπιτι.
  Οπως καταλαβαινετε μου εχουν δημιουργηθει καποιες αποριες. Οπως σε ποιο τελωνειο περασε το δεμα,αν πληρωσω τελικα ο ΦΠΑ θα ειναι επι των 70ευρω η των 100 ευρω;Εκκρεμει καποιος αλλος δασμος που δεν γνωριζω;Απο που θα με ενημερωσουv αν οντως εκκρεμμει κατι;Και οτι εκκρεμει θα μπορει να πληρωθει στα ΕΛΤΑ η θα πρεπει να παω στο τελωνειο να βγαλω ακρη εκει;Υπαρχει καποιος τηλεφωνικος αριθμος να μου τα διευκρινησει αυτα τα ζητηματα?Οποια πληροφορια θα εκτιμηθει δεοντως.

  Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

 347. Ο/Η Χρήστος λέει:

  Καλησπέρα παιδιά.Πρόσφατα είπα να παραγγείλω ένα ανταλλακτικό για το κινητό μου.Η αξία του είναι 72 ευρώ το ανταλλακτικό και άλλα 20 ευρώ η DHL (εταιρεία μεταφορικής).Αν ζητήσω από τον πωλητή να βάλει αξία κάτω των 45 ευρώ θα τρέχω στα τελωνεία να το παραλάβω;;;ή θα μου έρθει κανονικά στο σπίτι μου ;;;; Ευχαριστώ προκαταβολικά.Κάτι τελευταίο,το παρήγγειλα να έρθει Θεσσαλονίκη οπότε θα πρέπει να πάω στο τελωνείο της Θεσσαλονίκης έτσι δεν είναι;

 348. Ο/Η Vassilis λέει:

  Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα μουσικό όργανο από αμερική. Η αξία του αντικειμένου είναι 430 ευρώ και τα έξοδα αποστολής είναι 68 ευρώ. Η μεταφορική είναι η UPS. Πόσο θα πληρώσω σρο τελωνείο και επίσης από που θα παραλάβω το δέμα?

 349. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ42 λέει:

  Καλησπέρα!
  Θέλω να αγοράσω από το ebay.com και πιο συγκεκριμένα από USA μια “βιτρίνα” ηλεκτρικής κιθάρας.
  Η τιμή της ανέρχεται στα 98ευρώ και τα έξοδα αποστολής μέσω USPS Priority Mail International στα 71ευρω. Συνολικά το κόστος θα βγει περίπου στα 170ευρώ.
  Είναι ξύλινη με βάρος περίπου 7,5kgr και με διατάσεις 110cm(Y)X45cm(Π)Χ20cm(B).

  Ξέρετε τι τελωνείο ή γενικά άλλα έξοδα μπορεί να προκύψουν κατά την παραλαβή της???

  Εδώ στην Ελλάδα αντίστοιχη κατασκευή κοστίζει 370ευρώ και θέλω να δώ αν τελικά αξίζει να την φέρω από το εξωτερικό. Δυστυχώς από χώρα εντός ΕΕ δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο!

  Επισυνάπτεται και το σχετικό link:
  http://www.ebay.com/itm/Fender-Acoustic-Guitar-Display-Case-Cabinet-Rack-w-LED-/300495847327?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item45f6f2bf9f

  Ευχαριστώ!!!

 350. Ο/Η Μάριος λέει:

  καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά σε όλους…!
  θα ήθελα αν γίνεται μια μικρή βοήθεια σκέφτομαι να αγοράσω από ebay αυτό το κινητό:

  http://www.ebay.com/itm/THL-W8S-Android-4-2-MTK6589T-Quad-Core-32GB-5-0-inch-Screen-3G-WIFI-Smartphone-/231113447638?pt=Cell_Phones&var=&hash=item35cf6f58d6

  θα μπορούσε να με ενημερώσει κάποιος πόσο θα πληρώσω περίπου για τελωνείο και επιπλέον φόρους??
  Ευχαριστώ εκ τον προτέρων…! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά…!

 351. Ο/Η marinos λέει:

  Θελω να φερω εξοπλισμο γυμναστικης απο την Αμερικη αξιας 22 χιλιαδων ευρω. Μπορειτε να μου πειτε ποσα θα πληρωσω εξτραπ για ΦΠΑ και δασμο?

 352. Ο/Η custom broker λέει:

  Kαλημέρα και καλή χρονιά

  marinos

  Εφόσον η αξία cif (κοστος – ναυλος – ασφάλιστρα ) των εμπορευμάτων είναι 22.000 ευρώ η συνολική δασμοφορολογική επιβάρυνση (φ.π.α & δασμοί) θα είναι περίπου στα 6.000 ευρω και θα πρέπει να βρεις εκτελωνιστή για αυτη την δουλειά.

 353. Ο/Η ΒΙΚΥ λέει:

  Γεια σας, θελω να αγορασω απο Αμερικανικο e shop ενα σετ για παιδικο κρεβατακι, που περιλαμβανει ενα παπλωμα διαστασης περιπου 1,20χ1,50 μετρα , ενα σεντονι και ενα αξεσουαρ κρεβατιου συνολικης αξιας : 100 δολαρια. Για τα μεταφορικα μου λενε οτι θα πληρωσω περιπου 40 δολαρια αλλα δεν με ενημερωνουν για τα εξοδα τελωνιου. Ξερετε ποσα περιπου θα πληρωσω για το τελωνειο? Ευχαριστω πολυ!!

 354. Ο/Η ΒΙΚΥ λέει:

  θα ήθελα επίσης να ρωτήσω ότι εάν τα αγοράσω μέσω ebay μου λέει ότι θα ερθει μεσω του global shipping program και θα προ-πληρωσω τα εξοδα εισαγωγης στη χωρα, οπως λενε, τα οποια ειναι περιπου 35€ . Ισχυει κατι τετοιο? Μηπως αυτα ειναι το ΦΠΑ ή ειναι τα συνολικα εξοδα εκτελωνισμου?

 355. Ο/Η Theo λέει:

  Χαιρετώ κι εγώ την παρέα.Παιδιά θέλω βοήθεια.Παρήγγειλα από ebay αμερικής ένα τάμπλετ αξίας 500 ευρώ γτ το βρήκα σε προσφορά.Μου ζήτησαν και 50 ευρώ για έξοδα αποστολής.Σήμερα έφτασε αθήνα και βρίσκεται τελωνείο.Η αποστολή έγινε μέσω fedex.Πήρα τηλέφωνο σήμερα και τους ρώτησα πότε θα το έχω στα χέρια μου, γιατί η παραγγελία έγινε 20 δεκεμβρίου κι ακόμα περιμένω.Μου απάντησαν ότι πρέπει να εκτελωνιστεί για να το στείλουν.Πόσο περίπου θα χρεωθω?Το δέμα είναι 550 γρ.Ξέρει κανείς?

 356. Ο/Η dimitris λέει:

  Καλημέρα και καλή χρονιά. Αγόρασα απο Αμερική ένα εξάρτημα υπολογιστή το οποίο στοιχίζει 1500 δολάρια.
  Μου είπαν οτι θέλει και 88 ευρώ η fedex για να το στείλει.
  Σας παρακαλώ πόσα χρήματα θα είναι ο εκτελωνισμός του γιατί έχω τρομάξει με αυτά που ακούω.
  θα εκτιμούσα μια απάντησή σας

  Φιλικούς χαιρετισμούς
  Δημήτρης

 357. Ο/Η custom broker λέει:

  Δημήτρη καλησπέρα

  για το τελωνειο θα πληρώσεις 270 ευρώ περίπου
  αποθηκευτικά: 16 ευρώ περίπου
  εκτελωνιστικά: 120-150

 358. Ο/Η Theo λέει:

  @custom broker Φίλε μου μήπως θα μπορούσες να απαντήσεις και σε εμένα?Γτ εγώ κι αν έχω τρομάξει!!! Το σχόλιό μου είναι 357.Ευχαριστώ πολύ.

 359. Ο/Η andreas λέει:

  Καλημέρα και καλή χρονιά. Θέλω να πάρω από κίνα (www.aliexpress.com) ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι και το κόστος του μαζί με μεταφορικά είναι περίπου 235 usd – 173 euro. Θα πω να μου σταλεί με EMS (όπου είναι τα ΕΛΤΑ από ότι κατάλαβα και είναι πιο φθηνά).
  Πόσο ακόμα κόστος να υπολογίσω σε φόρους και λοιπά έξοδα?
  custom broker σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 360. Ο/Η Ανέστης - εμπορική εταιρία λέει:

  Καλησπέρα.
  Θέλω να αγοράσω tablets για την εταιρία μου από Κίνα αξίας 500Ευρώ.
  Η αποστολή θα γίνει μέσω EMS Courier.
  Το δέμα που θα μου στείλουν θα πρέπει να έχει επάνω το τιμολόγιο αγοράς (invoice) και το έγγραφο CN22 declaration που θα το συμπληρώσει ο Κινέζος.
  Η περίπτωσή μου αφορά τον εκτελωνισμό δέματος εμπορικού χαρακτήρα.
  Δηλαδή θέλω μετά να μπορώ να δηλώσω τους δασμούς και το ΦΠΑ που πλήρωσα για εκτελωνισμό στην εφορία.
  Η ερώτησή μου είναι πέρα από το τι θα κληθώ να πληρώσω σε ΕΛΤΑ και δασμούς/ΦΠΑ κυρίως τι έγγραφα θα χρειαστεί να προσκομίσω στα ΕΛΤΑ τα οποία θα κάνουν τον εκτελωνισμό.
  Για παράδειγμα χρειάζεται να προσκομίσω αριθμό EORI?
  Ή απλώς το ΑΦΜ της εταιρίας μου στο έγγραφο Τελωνειακής Διασάφησης που θα μου δώσουν να συμπληρώσω στα ΕΛΤΑ;
  Ευχαριστώ πάρα πολύ, ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε!

 361. Ο/Η custom broker λέει:

  καλησπέρα theo

  θα πληρώσεις για φ.π.α: 128 euro
  για αποθηκευτικα: 16 euro
  αμοιβη εκτελωνιστη: 130 euro

 362. Ο/Η custom broker λέει:

  Ανέστη καλησπέρα

  εφόσον είσαι εταιρία πρέπει να έχεις 1)eori & 2) εκτελωνιστή
  όσον αφορά το τελωνείο θα πληρώσεις τον φ.π.α με αντικαταβολή από τα ελτά της περιοχής σου και ναι θα πάρεις αποδεικτικό για ότι πληρώσεις,επιπλέον θα επιβάρυνθεις με κάποια έξοδα ακόμα γύρω στα 20 ευρω τώρα για το αν μπορείς να τα περάσεις σαν έξοδα μάλλον ναι αλλά καλύτερα να ρωτήσεις τον λογιστή σου.
  και το έχουμε πεί και στο παρελθόν οτι τα ελτά δεν ενδύκνεινται για εμπορικές αποστολές αφού το δέμα μπορεί να κολλήσει για διάφορους λόγους και η επικοινωνία με τα ελτά δεν είναι εύκολη αλλά είναι ο πιο οικονομικός τρόπος αφού γλιτώνεις αμοιβη & εξοδα εκτελωνιστή-πρακτορειακά δικαιώματα και την μεταφορά, δηλαδή κάπου 200 ευρώ – η επιλογή πάντα δική σου.

 363. Ο/Η custom broker λέει:

  Ανδρέα καλησπέρα

  Να υπολογίζεις κανα 70 ευρω χοντρα χοντρα.

 364. Ο/Η Ανέστης - εμπορική εταιρία λέει:

  To EORI θα μου το ζητήσουν τα ΕΛΤΑ όταν θα πάω να συμπληρώσω το έγγραφο διασάφησης;
  Επίσης, από τη στιγμή που τον εκτελωνισμό τον κάνουν τα ΕΛΤΑ με EMS, θα χρειαστώ επιπλέον εκτελωνιστή;
  Για εμπορικές αποστολές, θα είχες να μου προτείνεις κάποιο άλλο τρόπο;
  Ευχαριστώ!

 365. Ο/Η Theo λέει:

  @custom broker Φίλε ευχαριστώ πολύ..τώρα με έστειλες!! 😛

 366. Ο/Η πανος λέει:

  Καλησπέρα…έχω παραγγείλει από χονγκ κονγκ 2 κινητά σε μια αποστολή με DHL ποσό είναι 255 δολάρια +40 δολάρια τα έξοδα μεταφοράς.τους ζήτησα να τα εκτελωνίσω εγώ και όχι η DHL.πόσο θα χρειαστεί να πληρώσω??? Ευχαριστώ πολύ!!

 367. Ο/Η Γιαννης λέει:

  Καλησπέρα σας
  Θέλω να παραγγειλω κάποια πράγματα από e-bay που έχουν να κάνουν με μοντελισμό
  (εργαλεία, ανταλλακτικα, αναλώσιμα)
  όλα έχουν κόστος κάτω από 20 ευρώ μαζί με μεταφορικά αλλά έρχονται από hong kong και κίνα
  είναι σίγουρο πως δεν θα περάσουν τελωνείο?
  Όταν λέμε όριο 22 ευρώ μαζί με μεταφορικά εννοουμε τα μεταφορικά που πληρωνουμε εμείς ή αυτά που πληρωνει ο αποστολέας? (επειδή κάποιες παραγγελιες έχουν δωρεάν μεταφορικά)
  Επειδή θα αγοράσω πολλά πράγματα μαζί αλλά διαφορετικές παραγγελιες και από διαφορετικους πωλητές υπάρχει προβλημα να φανούν όλα μαζί στο τελωνείο και να θεωρηθούν μια αγορά? (η κάθε παραγγελία δεν είναι πάνω από 20 ευρώ αλλά όλες μαζί είναι περίπου 300)
  αν αγοράσω από ευρωπη είναι σίγουρο πως δεν περνάει τελωνείο ότι και αν είναι και όσο και να κάνει ?
  αν πάρω κάτι που κάνει λίγο ποιο πάνω από 20 ευρό (40) από κίνα και του πω να γράψει πάνω 20 θα είναι οκ?
  Ευχαριστώ πολυ

 368. Ο/Η natasa λέει:

  για σας θελω να παρω νυφικο απο κινα αξιας 70 ευρω ποσο ειναι το κοστος του τελωνιου?

 369. Ο/Η ΓΕΩΡΓΙΟΣ λέει:

  Καλησπέρα,

  Θέλω να παραγγείλω απο Κινα ένα στερεοφωνικο αυτοκινητου αξίας 194€ + 3€ μεταφορικα με EMS.
  Τί άλλο πρεπει να πληρώσω?

  Σας ευχαριστώ πολύ.

 370. Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ λέει:

  θελω ν’ αγοράσω ενα μουσικο οργανο απο ΗΠΑ.Η αξία του ειναι 241€ ενω η μεταφορα του 129€.Μεσω UPS αποστέλλεται αποκλειστικα.Δεν εχω αλλη επιλογη με αλλη μεταφορικη.Τι δασμους θα πληρωσω για Κατερίνη?

 371. Ο/Η ΜΙΜΙ λέει:

  καλησπέρα σας…
  Μετά από πολύ προσεκτικές αγορές από Ευρώπη έκανα μια αγορά και από Αμερική! 😕
  Η παραγγελία είναι 270€(παπούτσια κ.τ.λ.) και αναφέρει ότι στο ποσό συμπεριλαμβάνονται taxes and fees!Καλά μέχρι εδώ νομίζω…
  Αλλά στο τέλος όμως βλέπω οτι στις χώρες εκτός Αμερικής θα μου στείλει την παραγγελία μου με boarderfree με DHL!!
  Τι σημαίνει το boarderfree με DHL??
  Θα πληρώσω ή θα την γλυτώσω?
  Θα πληρώσω ιδιωτικό υπάλληλο εκτελωνιστή? 🙁
  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας προκαταβολικά

 372. Ο/Η Σάκης λέει:

  Αγόρασα από Κίνα δύο παντελόνια, μία κάμερα για ποδίλατο και κάποια μικροανταλακτικά. Στάλθηκαν με DHL express σε ένα μικρό πακέτο. Μου τηλεφώνησαν σήμερα από την DHL και μου είπαν ότι πρέπει να βάλω εκτελωνιστεί για να τα εκτελωνισει ή αν θέλω να βάλουν αυτοί! Μου είπαν ότι ο εκτελωνηστής για την δουλειά του θα πάρει 100euro, αυτά που αγόρασα μαζί με τα μεταφορικά express από Κίνα κόστισαν πολύ λιγότερα από 100euro! Μου είπαν ότι το τελωνείο τον τελευταίο μήνα ανήγει όλα τα πακέτα ΤΟΥΣ για εκτελωνισμό! Όταν τους είπα ότι δεν ξανά χρησιμοποιήσω την DHL τότε μου είπαν ότι το τελωνείο ανήγει τα πακέτα και από άλλες ταχυδρομικές εταιρίες.
  Δεν έπρεπε το τελωνείο να μου τηλεφωνήσει;
  Έχω αγοράσει πάρα πολλές φορές από Αμερική, Ασία, Αυστραλία, εξάτμηση μοτοσυκλέτας, ζάντες, τεράστεια πακέτα, πότε δεν πλήρωσα, κανένα πρόβλημα, με την DHL όμως έχω.
  Η DHL προφανώς προσπαθεί να μου φάει χρήματα. Ζήτησα να στήλουν πίσω το πακέτο και τους είπα ότι άλλη φορά δεν θα χρησιμοποιήσω την DHL.

 373. Ο/Η custom broker λέει:

  Καλησπέρα σε όλους

  Πανος: θα πληρώσεις 50 ευρω δασμουσ
  33 πρακτορειακα
  16-22 αποθηλευτικα

  Γιάννη: διάβασε την περιγραφή του post

  Νατάσσα: Τα 70 ευρώ είναι λίγα για νυφικό, θα σου διαμορφώσει μια αξια cif το τελωνείο και θα υπολογίσεις 37,76% επί της διαμορφωμένης αξίας.

  Γεώργιος: Περίπου 60 ευρώ στα ελτά της περιοχής σου όταν ειδοποιηθείς.

  Αναστάσιος: εξαρτάται το μουσικό όργανο, να υπολογίζεις για δασμους-φ.π.α 100 πρακτορεικα και αποθηκετικα 40 ευρω.

  MIMI: σημαίνει οτι είναι πληρώμένα όλα ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, να διευκρυνήσεις οτι ο όρος παράδοσης ειναι DDP.

  ΣΑΚΗΣ: μπορείς να πας εσύ να κάνεις τον εκτελωνισμό, δεν σε κοροιδεψε κανεις και κανείς δεν θέλει να σου φαει τα χρήματα το αντίθετο μάλλον.

  Στην διάθεση σας παιδιά!

 374. Ο/Η Γιαννης λέει:

  Καλησπερα εχω διαβασει το post αλλα δεν αναφερει τι ακριβως γινετε για παραγκελιες που κοστιζουν κατω απο 22 ευρω
  και επειδη γενικα δεν τα πολυκαταλαβενω αυτα τα πραγματα
  αυτο που θελω εγω ειναι να κανω τις παραγκελιες μου να πλοιρωσω και να ερθουν τα πραγματα στο σπιτι μου χωρις να εχω ιστοριες με τελωνειο και ετεριες μεταφορας
  θα γινει αυτο με τις αγορες που περιγραφω παραπανω ή οχι?
  και επησης τι αλλο πρεπει να προσεξω οταν αγοραζω απο e-bay?
  ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και για την απαντηση σας

 375. Ο/Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ λέει:

  θελω ν” αγοράσω ενα μουσικο οργανο απο ΗΠΑ συγκεκριμενα ηλεκτρικο μπασο.Η αξία του ειναι 241€ ενω η μεταφορα του 129€.Μεσω UPS αποστέλλεται αποκλειστικα.Δεν εχω αλλη επιλογη με αλλη μεταφορικη.Τι δασμους θα πληρωσω για Κατερίνη?Αγαπητε custom broker υπαρχει περιπτωση να το παραλαβω χωρις να πληρωσω καθολου επιπλεον τελη?Γιατί ως τωρα οσες φορες εχω παραγγειλει απο ebay δεν εχω πληρωσει επιπλεον?Αναφερομαι σε αντικειμενα μικρου ογκου ακομη και κιθαρα παρηγγειλα απο Αγγλια αλλα δεν πληρωσα επιπλεον για τελωνεια κλπ.Πως εξηγειται?Επειδη μου εγραψες εξαρταται το οργανο γραψε μου τωρα ποσο ακριβως θα πληρωσω επιπλεον τωρα που εμαθες πως το οργανο ειναι ηλεκτρικο μπασο.

 376. Ο/Η ioansany λέει:

  Παιδια καλησπερα!
  Κλασικα και εγω θελω να ρωτησω για την δικη μου περιπτωση!
  Δεν εχω ξανα κανει on line παραγγελια παρα μονο απο το e-shop και ετσι δεν γνωριζω τιποτα οσων αφορα τις παραγγελιες απο το εξωτερικο!
  Σκεφτομαι λοιπον να παραγγειλω κατι ρουχα και παπουτσια απο το site aliexprss για προσωπικη χρηση, το ποσο της παραγγελιας μου δεν ξεπερναει τα 100 ευρω! Δωρεαν αποστολη μου γραφει απο την China Post Air Mail αλλα με ολα αυτα που διαβαζω παραπανω τρομαξα λιγο! Μπορει καποιος να μου πει αν θα εχω καποια εξτρα χρεωση??? Απ’οτι καταλαβα μαλλον πληρωνω επιπλεον μονο το ΦΠΑ? Η κανω λαθος???

  Ευχαριστω προκαταβολικα!

 377. Ο/Η Vivian λέει:

  Hello guys και καλή χρονιά!
  Έχω παραγγείλει από Αμερική ένα sweatshirt αξίας 40€ περίπου και θα έρθει με usps.έχω πληρώσει έξοδα αποστολής.θα πληρώσω και τελωνείο ή κάτι;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 378. Ο/Η Aris λέει:

  γεια σας,
  θελω να παραγγείλω απο US (NJ) 100 γραμμένα cd’s με αξια 450$ και 60$ postage/handling μέσω DHL. Γνωρίζει κάποιος ποια θα είναι η επιβάρυνση λόγω:
  – δασμού τρίτης χώρας
  – ΦΠΑ
  – αμοιβή εκτελωνιστή (DHL ή άλλος)
  – κόστος αποθήκευσης/εργατικά, κλπ.
  Α.

 379. Ο/Η Aris λέει:

  καλησπέρα σας,
  παρακαλώ τον custom broker αν μπορεί να υπολογίσει την επιβάρυνση για μια εισαγωγή απο US 100 cd’s είτε μέσω DHL (σταλτικά 60$) ή μέσω USPS (global expe quar σταλτικά > 60$ ?) . Το δέμα έχει αξία 450$ και ζυγίζει περίπου 9kgr.
  απότι έψαξα υπάρχουν οι εξης επιβαρύνσεις :
  1. 3,5% φόρο εκτελ (cd γραμμένο) οκ
  2. αποθήκευση + εργατικά ?
  3. αμοιβή εκτελωνιστή ?
  4. ΦΠΑ 23/% οκ
  Στην περίπτωση του USPS τι γλυτώνεις και τι χάνεις ?
  Ευχαριστώ πολύ
  Α.

 380. Ο/Η Christina λέει:

  Καλησπέρα κ καλή χρονιά. Θέλω να παραγγείλω από Αμερική ένα curling iron ,για τα μαλλιά τελοσπάντων, κοστίζει 109$ -79 ευρώ κ μπορεί να έρθει κ με USPS. Τι δασμούς κλπ θα πληρώσω . επίσης αν το στείλουν σε φίλο μου στην Αμερική κ μου το στείλει εκείνος ως δώρο πχ η κάτι τέτοιο κ πάλι πληρώνω? ευχαριστώ πολυ

 381. Ο/Η νικοσ λέει:

  Να σας ρωτήσω αγόρασα κατι απο το e-bay απο Κίνα αξίας 58 ε θα πληρώσω τελωνιο και αν ναι πόσο;

 382. Ο/Η gabriela λέει:

  Καλησπερα σας! Δεν γνωριζα δυστυχως ολα αυτα για το τελωνειο. Εχω παραγγειλει απο κινα με flat rate shipping που κανει 7-25 μερες να φτασει ενα παλτο κ μια ζακετα. Συνολικα με τα εξοδα αποστολης ειναι 48 ευρω. Τι φορους θα πληρωσω στο τελωνειο? Το flat rate shipping νομιζω ειναι απλο ταχυδρομιο

 383. Ο/Η κωστας λέει:

  εχω ενα καταστημα με προιοντα λαικης τεχνης και τουριστικα, κατι σαν μπιζουτερι. εχω βρει αρκετα καλα προιοντα απο εταιριες στην κινα και κορεα. η ερωτησησεις μου ειναι η εξης (τα προιοντα θα ειναι για πωληση και οχι πρωσοπικη χρηση) :
  1. μεχρι 150 μαζι με τα μεταφορικα τη πληρωνω για να ειμαι οκ με τελωνιο και εφορια?
  2. το τιμολογιο που θα μου στειλουν μαζι με την αποδειξη των ελτα πηγαινουν στο λογιστη και ειναι ολα οκ?
  3. απο τα παραπανω σχολια που διαβασα πιστευετε οτι ο καλητερος τροπος παραλαβης ειναι μεσω ΕΛΤΑ ?
  4. το ιδιο ισχυει και για προιοντα αγορασμενα απο το ebay? η ιδια νομοθεσια καλυπτει και αυτα τα προϊοντα ή πανε σε αλλη κατηγορια αυτα?
  5. σε περιπτωση που μου απαντησετε ολα τα παραπανω και υπαρχουν μικρες απορειες και λεπτομεριες πιστευετε αν απευθυνθω σε τελωνιο της περιοχης μου οτι θα μπορουν να μου λυσουν αρκετες απορειες?

 384. Ο/Η ΣΠΥΡΟΣ42 λέει:

  Καλησπέρα!
  Θέλω να αγοράσω από το ebay.com και πιο συγκεκριμένα από USA μια «βιτρίνα» ηλεκτρικής κιθάρας.
  Η τιμή της ανέρχεται στα 98ευρώ και τα έξοδα αποστολής μέσω USPS Priority Mail International στα 71ευρω. Συνολικά το κόστος θα βγει περίπου στα 170ευρώ.
  Είναι ξύλινη με βάρος περίπου 7,5kgr και με διατάσεις 110cm(Y)X45cm(Π)Χ20cm(B).

  Ξέρετε τι τελωνείο ή γενικά άλλα έξοδα μπορεί να προκύψουν κατά την παραλαβή της???

  Εδώ στην Ελλάδα αντίστοιχη κατασκευή κοστίζει 370ευρώ και θέλω να δώ αν τελικά αξίζει να την φέρω από το εξωτερικό. Δυστυχώς από χώρα εντός ΕΕ δεν έχω βρει κάτι αντίστοιχο!

  Επισυνάπτεται και το σχετικό link:
  http://www.ebay.com/itm/Fender-Acoustic-Guitar-Display-Case-Cabinet-Rack-w-LED-/300495847327?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item45f6f2bf9f

  Ευχαριστώ!!!

 385. Ο/Η denis λέει:

  γεια σας θα ηθελα να ρωτησω παραγγειλα δυο κινητα απο κινα το ενα 117 ευρω και το αλλο 97…ποσα ευρω θα πληρωσω τελωνειο ?

 386. Ο/Η karolos λέει:

  Καλησπέρα βλέπω οτι υπαρχει καλη ανταποκριση!
  Θελω να παραγγείλω ενα Laptop απο eBAY με usps. στην αγγελία αναγραφει οτι δεν έχει εξοδα τελωνείου.
  Ποσο αξιοπιστο ειναι αυτο?

  thnx

 387. Ο/Η tsofli λέει:

  Καλησπέρα. Παραγγελία από Κίνα, με συνολικά έξοδα (προϊόντων κ έξοδα αποστολής) 183,94 ευρώ, πόσο περίπου θα κοστίσει; Παρακαλώ βοηθήστε γιατί δεν ξέρουμε τι μας γίνεται κ κάποιοι το εκμεταλλεύονται! Ευχαριστώ πολύ.

 388. Ο/Η Γιωργος λέει:

  Καλησπέρα.Θέλω να κα΄νω μια αγορά απο Αμερική περίπου 60 ευρώ με δωρεάν έξοδα αποστολής.Τι παίζει όταν έρθει ελλάδα;θα περάσω τελωνείο κτλ;η αποστολη ειναι με USPS.

 389. Ο/Η Τάκης λέει:

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το blog,
  θέλω να αγοράσω από Κίνα ανακατασκευασμένα ανταλλακτικά για πλακέτα μηχανήματος συνολικής αξίας 15 USD συν τα μεταφορικά περίπου 25 USD με EMS. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί εκτελωνισμός;
  Ευχαριστώ εκ’ των προτέρων.

 390. Ο/Η ΑΝΔΡΕΑΣ λέει:

  Καλησπέρα… θα ηθελα να αγορασω καποιες φορμες σιλικονης απο Αμερική για μαγειρικη χρηση… το κοστος ειναι στα 227 ευρω μεταφιρικα δεν εχω επιλογή μου βαζει το Standard shipping speed το οποιο ειναι στα 47 συνολο μου βγαζει 274,68 θελω να ξερω αν θα ερθει στα ελτα στη πολη μου(ΠΑΤΡΑ) η θα κατσει στο τελωνείο και αν ναι τι πληρωνω… Ευχαριστω!

 391. Ο/Η γιωργος λέει:

  Γεια σας
  θελω να αγορασω το Moto G απο το site της Motorola (αφου βαρεθηκα την αναμονη για Ελλαδα).
  Η τιμη του ειναι 199$, περιπου 145 ευρω. Τι επιπλεον θα πληρωσω?

 392. Ο/Η κωνσταντινος λέει:

  καλησπερα..σκεφτομαι να αγορασω ενα κινητο απο το ebay που το κοστος του ανερχεται περιπου στα 250ευρω..ποσο περιπου θα πρεπει να πληρωσω τελωνειο??

 393. Ο/Η Μιχάλης Φ. λέει:

  Γεια σας και από εμένα! Διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια και αυτό που κατάλαβα είναι ότι εάν θέλει κάποιος να παραγγείλει εκτός Ε.Ε. για παράδειγμα ένα κινητό τηλέφωνο άνω των 150 ευρώ, θα πληρώσει Φ.Π.Α. 23%, εκτελωνιστικά (εφόσον την δουλειά την κάνει εκτελωνιστής), αποθηκευτικά και τέλη! Το ερώτημα μου είναι σε σχέση με τα τέλη: το κάθε προϊόν επιβαρύνεται με διαφορετικό ποσοστό τελών και αν ναι, ποιο είναι το ποσοστό τελών των κινητών τηλεφώνων;

 394. Ο/Η Keri λέει:

  Καλησπέρα θέλω να παραγγειλω μια τσάντα από Αμερική που το κόστος της είναι 699$ Μπορούν να μου τη στείλουν και με usps ξέρετε τι θα πληρώσω για να την πάρω απο τα ΕΛΤΑ; Ευχαριστώ

 395. Ο/Η Maraki λέει:

  Καλησπέρα! Παρήγγειλα από Αμερική από site με είδη ρουχισμού, ένα ζευγάρι παπούτσια με κόστος $127.37 και $15.64 ήταν τα μεταφορικά, σύνολο $143.01.(Δεν ξ’ερω αν παίζει ρόλο αλλά η αρχική τους τιμή ήταν $181.95 και είχα έκπτωση -$54.59) Το πακέτο ξεκίνησε απο Αμερική με DHL, έφτασε Γερμανία και από εκεί άλλαξε trucking number και ήρθε οδικώς με ΕΛΤΑ μεχρι Θεσσαλονίκη..μετά μπήκε τελωνείο.πέρασε απο ΕΛΤΑ Πειραιά και τέλος έφτασε Πάτρα.Πάω να το παραλάβω και μου ζητάνε 67€ για εκτελωνιστικά και δασμούς!!!!!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ πείτε μου αν όντως ισχλυουν αυτές οι χρεώσεις γιατί νομλιζω το αντίθετο!! Συν του ότι νομίζω πωσ έπρεπε να με καλέσουν ΠΡΩΤΑ για να με ρωτήσουν ΑΝ θέλω να παω η ίδια να το εκτελωνήσω και έπειτα να το στείλουν….!!!!

 396. Ο/Η ελισσαβετ λέει:

  Καλησπερα,
  Θελω να αγορασω απο το αλιεξπρες ενα δερματινο καναπε αξιας μαζι με τα μεταφορικα 1600 δολαριων το στελνει με ΕΜS …..τι εξτρα κοστη να υπολογισω; αν γραφει απο εξω οτι ειναι δωρο η οτι ειναι μεταχειρισμενο γλιτωνω κατι;

  Ευχαριστω προκαταβολικα

 397. Ο/Η Σωκράτης λέει:

  Καλησπέρα θέλω να αγοράσω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα απο Κίνα.
  Μπορεί να μου πεί κάποιος πόσο θα πληρώσω για να δώ αν συμφέρει?
  Παρακάτω είναι το τιμολόγιο του Κινέζου
  To: Sokrates Bakopoylos
  30-24310-71249
  Model Volume(liters) Tube Unit Price(usd) Quantity(pc) Total Price(usd) Remark
  TJ-G2-18 150 58*1800 148 1 148,00
  Wooden Case 1 50,00
  Shipping Cost 70,00
  Total acount 268,00
  1.Above prices are in CIF Athens
  2. Quality standard: Discuss for both sides
  3.Check and accept: Decided by both sides.
  4,Terms of payment: 100% of the payment should be paid by T/T as deposit in advance for the sample order
  5.Period of validity: 15days for the first order.
  Remarks: This Price list must be confirmed

 398. Ο/Η xristina λέει:

  Καλησπερα ενδιαφερομαι να αγοράσω 1 νυφικό 1 ζώνη και 3 φορεματα για παρανυφακια από Αμερική. Το κοστος τους ειναι περιπου στα 900 ευρω χωρις τα εξοδα αποστολής. Μηπως θα μπορούσατε να με ενημερωσετε ποσα περιπου να περιμενω για να πληρώσω στο τελωνιο? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 399. Ο/Η Γιαννης λέει:

  Καλησπερα,
  αγορασα μια τσαντα απο ενα site στην αμαρικη, η οποια μαζι με τα εξοδα μεταφορας κοστιζει 90 ευρω. Μου ζητανε απο τη fedex να τους δωσω για να την παρω απο το τελωνειο 130 ευρω. Ειναι νομιμο αυτο?

 400. Ο/Η Ιωαννα λέει:

  gabriele
  Επειδη θελω να κανω μια παραγγελια σαν τη δικη σου κ λογικα απο το ιδιο σαιτ, σου ζητηθηκε να πληρωσεις κατι εξτρα απο τελωνειο ή ταχυδρομειο?

  Ευχαριστω

 401. Ο/Η gabriela λέει:

  τελικα μου εστειλαν την παραγγελια σε 2 πακετα χωρις να το εχω πει εγω οποτε ειναι μοιρασμενα τα χρηματα κ δεν χρειαστηκε τελωνειο.

 402. Ο/Η eirini λέει:

  καλησπερα!!παρρηγγειλα απο ενα site (miniinthebox) θηκες για κινητο.συνολικο κοστος 50ε.ερχεται με ταχεια αποστολη καθως δεν ηξερα κ πατησα ταχεια.το θεμα ειναι οτι δεν συμπληρωσα με τι να μου ερθει!!!η παραγγελια μου λεει σαν μεθοδο αποστολης super saver!
  μηπως γνωριζεις με τι θα ερθουν κ ποσο θα ειναι η επιβαρυνση??

 403. Ο/Η Ιωάννα λέει:

  gabriela
  Σε ευχαριστω πολυ γιθα την αμεση απαντηση! Εγώ για να ειμαι σιγουρη εκανα παραγγελια με flat rate shipping κατω απο 22 ευρω μαζι με εξοδα αποστολης. Ελπίζω να μην εχω προβλημα!

 404. Ο/Η gabriela λέει:

  δε θα εχεις προβλημα. απο 22 ευρω κ κατω δεν πρεπει να ελεγχονται. ελπιζω να μην πηρες ρουχα απο κινα….ο,τι μου ηρθε ειναι χαλι μαυρο. καμια σχεση με τις φωτογραφιες 🙁 ηταν φθηνα αλλα με τα μεταφορικα πληρωσα κοντα 50 ευρω….. ποιοτητα χαλια…σχεδον δε μπορω να τα ακουμπησω.

 405. Ο/Η Ιωαννα λέει:

  gabriela ρούχα πήρα από Κίνα, συγκεκριμένα από sammydress. Γενικά έχω διαβάσει καλα σχόλια, λες να Ειναι χάλια; Εσύ από ποιο πήρες;

 406. Ο/Η gabriela λέει:

  πηρα απο το rosewholesale. περιμενω κ αλλο πακετο θα δω αν θα ειναι καλυτερο…. αλλα το πρωτο ηταν πολυ κακη ποιοτητα! δε θελω να σε ανησυχησω ομως γιατι μπορει να εχεις παραγγειλει κατι πιο ακριβο η να ειναι γενικα καλυτερο καταστημα.

 407. Ο/Η Περικλής λέει:

  Εχω μια ερώτηση γιατί δέν βγάζω άκρη. Θέλω να φέρω ανταλλακτικά απο Κίνα που βρήκα στο alibaba, το πακέτο είναι 37.5×33.5×7.5cm,1kg. Κόστος πακετου 49.47€ και κατόπιν επικοινωνίας με την πωλήτρια είπε οτι το κόστος μεταφορικών είναι 32.74€. Θα περάσει τελωνείο; Αν ναι πόσο θα κοστίσει; Επίσης τί να επιλέξω, αεροπορική ή ακτοπλοϊκή αποστολή;Τηλεφώνησα σε εκτελωνιστική και με μπέρδεψαν περισσότερο αν και ήταν πολύ εξυπηρετικοί. Επιοκινώνησα με DHL και βλέπω να φτάνει τα 250€. Ψάχνω μια απάντηση γιατί όπου ρώτησα περισσότερο με μπέρδεψαν παρά μου έλυσαν τις απορίες. Επίσης θέλω να το περάσω στα μαγαζί καθώς είναι ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιηθούν σε επισκευές.

 408. Ο/Η custom broker λέει:

  περικλή καλησπέρα

  οτιδήποτε με αξία πάνω απο 22 ευρω σταματάει τελωνείο, θα πληρωσεις εκτελωνιστή η θα πας εσύ και ναι μπορούν να περαστούν σαν έξοδα απλά εάν πας εσύ να έχεις μαζι σου σφραγίδα της εταιρίας , ταυτοτητα και ένα καταστατικό της έναρξης η κατι που να αποδυκνεύει οτι εσυ είσαι ο νομιμος εκπρωσοπος της εταιριας…

 409. Ο/Η Περικλής λέει:

  Ευχάριστώ πολύ για τη custom brocker, οπότε έχουμε και λέμε οτι: Επειδή είναι εμπορικού χαρακτήρα και πάνω απο 22€ έχω ΦΠΑ αλλά όχι δασμούς αφού είναι κάτω απο 150€. Επιπλέον υπάρχουν έξοδα εκτελωνισμού. Να ρωτήσω κάτι άλλο, με βάση τα παραπάνω με ενημερώνουν οτι το πακέτο έφτασε και πρέπει να εκτελωνιστεί σωστα; Οπότε όταν επικοινωνήσουν μαζί μου, τους λέω οτι θα κάνω εγώ τον εκτελωνισμό, σωστά έχω καταλάβει; Επίσης αν πώ στον αποστολέα να τα στείλει με EMS, ο εκτελωνισμός στην Ελλάδα μπορεί να γίνει απο τα ΕΛΤΑ με μικρότερο κόστος απο άλλες εταιρείες (DHL κτλ), με βάση έναν πίνακα που έχω δεί, σωστά;

 410. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Καλησπέρα θα ηθελα να ρωτησω κατι γιατι δεν εχω βρει ξεκαθαρη απάντηση θελω να παραγγείλω κατι λαμπάκια (50) με αξία 20,85 ευρο με δωρεάν μεταφορικα (china post air mail).

  Δεν θα πληρωσω δηλαδη τελωνειο ακομα και εαν ανοικτει ? και εαν μου ζητησουν δασμους κτλπ , και τους παω την εντολη πληρωμης θα την γλυτωσω ?

  Ευχαριστώ

 411. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Καλησπέρα έχω παραγγέλλει από κίνα μ娨 china post air mail¨¨ 50 λαμπάκια με δωρεάν μεταφορικά και αξία 20,85 ευρώ είναι σίγουρο ότι δεν θα ανοιχτεί και δεν θα πληρώσω τίποτα??… και εάν ακόμα ανοιχτεί προσκομίζοντας την εντολή πληρωμής θα γλυτώσω τους φόρους ?, ρωτώ τα αυτονόητα γιατί στην Ελλάδα είμαστε και όλα γίνονται

 412. Ο/Η custom broker λέει:

  καλησπέρα σε όλους

  ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

  1)ολες οι εταιριες πρεπει να βάλουν εκτελωνιστή
  2) οι ιδιώτες μπορουν και μονοι τους για αξίες μέχρι 1200 ευρω
  3) σε όλες τις εισαγωγές εκτός ε.ε. πληρώνεται στο τελωνείο ο φ.π.α 23% και ο εισαγωγικός δασμός ποικίλει ανάλογως με το είδος.
  4) στις αεροπορικές εισαγωγές πληρώνετε πρακτορειακά και αποθηκευτικά-εργατικά περίπου 50 ευρω αναλογως το courier αλλά και αυτο ποικίλει γτι εξαρτάται απο τον όγκο την ποσότητα αλλα και τις ημέρες που θα παραμείνουν στην τελωνειακή αποθήκη, αυτο ισχύει για όλα τα courier(dhl,fedex,ups,tnt) εκτός απο αποστολές που φθάνουν μεσω ελτα.

  καταλαβαίνεται ότι είναι δύσκολο να απαντάω σε όλα, βέβαια αν είναι μεγάλη ανάγκη μπορεί να μου στείλετε mail κανοντας κλικ στο ονομα μου.

  στην διάθεση σας για οποιασηποτε απορία

 413. Ο/Η Ιωαννα λέει:

  Γεια σας!θελω να αγορασω κατι παπουτσια απο το ebay το κοστος τους ειναι 19$ και το shipping 33$ δηλαδη το συνολο μου παει στα 52$.τι εξτρα χρωσεις θα εχω οταν φτασουν ελλαδα?γιατι αν ειναι να πληρωσω διπλα λεφτα δεν αξιζει τον κοπο.help me…sos!!!

 414. Ο/Η Ιωαννα λέει:

  Ξεχασα να αναφερω οτι ερχονται απο αμερικη.

 415. Ο/Η Christos λέει:

  Iωάννα το ποσό είναι πολύ μικρό για να έχεις έξτρα χρεώσεις…Δεν πληρώνεις απολύτως τίποτα…Αυτό ισχύει απο τα 100$ και άνω….
  Ελπίζω να βοήθησα…Καλή συνέχεια…

 416. Ο/Η Christos λέει:

  Επειδή δεν βλέπω το μνμ μου το ξαναποστάρω…Λοιπόν Ιώαννα δεν πληρώνεις έξτρα χρεώσεις σε τόσο μικρά ποσά…Αυτό ισχύει απο τα 100$ και άνω…Οπότε κάνε την αγορά σου άφοβα…
  Ελπίζω να βοήθησα….Καλή συνέχεια….

 417. Ο/Η Ελίνα λέει:

  Καλησπερα,
  είχα παραγείλει κάποια ρούχα απο Αμερική και αφού εφτασε το πακέτο με πήραν απο τη Fed ex κ μου είπαν ότι το πακέτο κρατείται στο τελωνείο κ ότι θα πρεπει να πληρώσω γύρω στα 100 ευρω για ένα πακέτο που κοστιζε 107 ευρώ συνολικα με τα έξοδα αποστολής. Μια εβδομάδα πριν που είχα παραγείλει από τον ίδιο όμιλο δεν υπήρξε κανένα θέμα. Σκέφτομαι να το παραλαβω για να μη χάσω κ τα χρήματα που έχω ήδη πληρώσει αλλα είναι όντως τόσο το ποσό? Υπάρχει κάποιος τρόπος να διαπραγματευτώ? Μου είπαν ότι στοιχίζει 30 ευρώ για να πάρω τα χαρτιά από την εταιρεία κ 15 ευρώ για τις αποθήκες τις Ολυμπιακής. και στη συνέχεια ό,τι μου στοιχίσει για τον εκτελωνισμό. Έχετε να μου προτείνετε κάτι? Τι μπορώ να κάνω?

 418. Ο/Η custom broker λέει:

  ιωαννα καλησπερα

  εμπορευμα με αξια μεγαλυτερη των 22 ευρω σταματαει τελωνειο εκτος και αν προκειται για προσωπικα ειδη.

  Ελινα καλησπέρα

  οχι δεν υπαρχει τροπος, αυτα ειναι τα εξοδα!

 419. Ο/Η Ιωαννα λέει:

  Στη αξια του εμπορευματος μετρανε κ τα μεταφορικα?τι εννοεις οταν λες προσωπικα ειδη?αν μου στειλει καποιος μια βαλιτσα ας πουμε?

 420. Ο/Η μαρια λ λέει:

  Καλησπερα σας θα ηθελα να σας ρωτησω.Παρηγγειλα απο Κινα καποιες καρφιτσες για ρουχα εχω μια ατομικη επιχειρηση. Το ποσο που πληρωσα μεσω prepaid ηταν σε ευρω 73. μου ειπανε ειχαν μονο μια επιλογη να τα στειλουν δωρεαν με DHL. Θα πληρωσω τελωνειο απο οτι καταλαβαινω και διαβασα ποιο πανω.. απλα με ρωταγε τι ποσο να μου κοψει εμπορικο τιμολογιο αυτο σε τι βοηθαει καλο ειναι να του πω να κοψει ολο το ποσο η λιγοτερο? και ποσο θα πληρωσω τελωνειο μηπως ξερετε? σας ευχαριστω πολυ!

 421. Ο/Η custom broker λέει:

  ιωαννα

  στα προσωπικα ειδη δεν πληρωνεις αλλα εξαρταται και απο το τι εχεις μεσα, καινουργια-μεταχειρισμενα και η αξια τους( δεν μπορεις να φερεις χρυσα ρολογια ας πουμε και κοσμηματα)
  και ναι, τα μεταφορικα διαμορφωνουν την αξια cif του εμπορευματος στην οποια πανω θα πληρωσεις τον φ.π.α και τους δασμουσ που αναλογουν.

  μαρια

  ενα θες να τα περασεις σαν εξοδα στην εταιρια σου πρεπει να βρεις εκτελωνιστη και να μν κανεις υποτιμολογηση και γενικα να μν υποτιμολογισεις γτι δεν αξιζει να εκτεθεις για ενα τοσο μικρο ποσο.
  στο τελωνειο θα πληρωσεις κανα 20αρικο και στην dhl 50 ευρω (στο περιπου δλδ 60-70) χωρις εκτελωνιστη.

 422. Ο/Η Dimitris λέει:

  Καλησπέρα! Σκέφτομαι να φέρω ένα δαχτυλίδι (μονόπετρο διαμάντι) από Ισραήλ αξίας $710! Η αποστολή θα γίνει με EMS και ο πωλητής μου είπε πως θα πληρώσει και τους φόρους 18% για αποστολή στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται στα $710)! Μπορείτε να μου πείτεπόσο περίποθ θα πληρώσω για την παράδοση του δαχτυλιδιού? Ευχαριστώ?

 423. Ο/Η Dimitris λέει:

  Καλησπέρα! Σκέφτομαι να φέρω ένα δαχτυλίδι (μονόπετρο διαμάντι) από Ισραήλ αξίας $710! Η αποστολή θα γίνει με EMS! Μπορείτε να μου πείτεπόσο περίπου θα πληρώσω στο τελωνείο για την παράδοση του δαχτυλιδιού? Ευχαριστώ!

 424. Ο/Η βιβη λέει:

  Καλημερα.Παρηγγειλα μια φουτερ φορμα απο Αμερικη με FedEx η οποια ομως εχει ηδη πληρωθει απο την αρχη μεσω paypal.Μου κοστισε 62.91USD +20USD handling and shipping.Επισης ζυγιζει 1,2 κιλα.Τι πρεπει να πληρωσω?Και εξτρα παλι στην FedEx?Μονο αυτοι μου ζητανε 50 ευρω….

 425. Ο/Η Mixalis λέει:

  Καλησπέρα,

  Εκανα παραγγελεια 2 κινητων απο Κίνα και μου τα στελνουν με DHL.
  Η αξία τους ειναι 462,31 ευρώ και 14 ευρώ DHL για την αποστολή τους στην Ελλάδα.
  Τι θα πληρώσω τελωνειο?
  τι τροπος υπαρχει για να πληρωσω όσο το δυνατον λιγοτερα?

  Ευχαριστω

 426. Ο/Η custom broker λέει:

  δημητρη καλησπερα
  οχι δεν ισχυει το 18% η σωστη δασμοφορολογικη σου επιβαρυνση ειναι 26% , επιπλεον τα συγκεκριμενα ειδη υποκεινται σε φορο πολυτελειας 10% και θα πρεπει να προσκομισεις πιστοποιητικα γνησιοτητας του διαμαντιου και του δαχτυλιδιου διοτι η σωστη διαδικασια οταν δεν τα εχεις αυτα ειναι να παει για αναλυση ( διοτι οπως ξερεις στα διαμαντια υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες με τεραστια αποκλιση στις τιμες).

  βιβη

  fedex: 30,75
  skyserv: 16 νομιζω
  τελωνειο: 24 ευρώ περίπου
  γλιτώνεις τον εκτελωνισμό αν πας εσύ.

  μιχαλη

  110 τελωνείο
  33,2 dhl πρακτορειακα
  12 αποθηκευτικα

  μπορεις να εξοικονομησεις χρηματα αν πας εσυ να κανεις τον εκτελωνισμο και οχι εκτελωνιστης..μονο αυτος!!!

 427. Ο/Η ιωαννης λέει:

  Καλησπερα
  εχω παραγγειλει ενα πινακα οργανων τρακτεριου αξιας 525$ + 196$ μεταφορικα απο αμερικη τι θα πληρωσω τελωνειo; Ηαποστολη απο αμερικη θα γινει με ups.

 428. Ο/Η eddy λέει:

  Καλησπέρα! έχω παραγγείλει μια μπαταρία αξίας 24,12 ευρώ μαζί με τα έξοδα πάμε στα 4,47 άρα στα 28,58 και στην αρχή έλεγε ότι θα το στείλουν με απλό δηλ sigapore post και έχω πει σαν δώρο να το γράψουν αλλά τελικά θα το στείλουν με TNT( κουριερ)! Η ερώτηση μου είναι θα πληρώσω τελωνείο, δασμούς κτλ? Εάν ναι πόσο θα πληρώσω? Και πόσο αξίας προίοντα γλιτώνω το τελωνείο κτλ?

  Ευχαριστώ πολύ!

 429. Ο/Η marina λέει:

  Καλησπέρα σας…είναι τέλειο όλο αυτό που έχετε κανει και θα ήθελα ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ βοήθεια…παραγγελνω συχνα απο το ebay..αυτή την φορά πήρα ενα μπουφάν(135,00€ με τα έξοδα μεταφοράς προς ελλαδα ) απο προμηθευτή που έχει βαση στο uk.Και χτες με πήραν τηλ απο την tnt οτι έχει ερθει κάτι απο Κίνα και και θα πληρωσω τελωνείο με συνολικό ποσο 120,00(35 ΦΠΑ και 85 φόροι).τι μπορω να κάνω δεν μπορω να το ξαναπληρωσω έλεος και δεν μ είπε οτι θα ερθει με την tnt….βοήθεια παρακαλω

 430. Ο/Η Χριστίνα λέει:

  Καλησπέρα,

  θέλω να αγοράσω από την Κίνα 5 ίδια όργανα γυμναστικής, τα οποία κοστίζουν 5000 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Πόσο θα πληρώσω στο τελωνείο? Το βάρος του ενός οργάνου είναι 100 kg και η διάστασή του 2.48*0.79*0.35 m.Επίσης δεν έχω εταιρία μήπως θα έχω πρόβλημα στο τελωνείο?

 431. Ο/Η Άρτεμις λέει:

  Καλησπέρα σας!
  Ανακάλυψα πρόσφατα τις δυνατότητεσ του ebay και θα ήθελα να παραγγείλω κάποια πράγματα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, που όμως δεν θα ξεπερνούν τα 22 ευρώ. Επειδή ψάχνοντας διάβασα πολλά και ποικίλα πράγματα σχετικά με τους τελωνειακούς δασμούς, το κόστος μεταφοράς, τους τρόπους πληρωμής και άλλα διάφορα τρικς ώστε να μην περάσουν από έλεγχο, θα ήθελα να με διαφωτίσετε….είμαι παρα πολύ μπερδεμένη….ο ένας λέει αυτό…..ο άλλος το αντικρούει, δεν ξέρω τι να πω…..Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε;;;
  Ευχαριστώ προκαταβολικά….! ^-^

 432. Ο/Η custom broker λέει:

  μαρινα

  οχι δεν μπορεις να κανεις τιποτα

  χριστινα

  πρεπει να βρεις εκτελωνιστη η εισαγωγη θα γινει κανονικα

  αρτεμις

  οτι σου λεω.. κατω απο 22 ευρω δεν περναει τελωνειo εκτος και αν φαινεται υποτιμολογιμενο

 433. Ο/Η Χριστίνα λέει:

  Ευχαριστώ πολύ!

 434. Ο/Η Άρτεμις λέει:

  Ευχαριστώ πάρα πολύ! Αλλά με την μεταφορική;; Ποιά να επιλέξω; Τι να γράψω στον πάροχο ώστε να μου το στείλει ως δώρο;;

 435. Ο/Η ανδριανα λέει:

  Καλημέρα, θέλω να αγοράσω μέσω online shopping ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια απο Αμερική?

  Υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση κατά την αφιξή τους στην Ελλάδα?

  ευχαριστώ!

 436. Ο/Η Giannis λέει:

  Καλημερα σας. Θα ηθελα να σας ρωτησω, αν φερω απο την Κινα πλαστικα (fairing kit) για τη μηχανη μου αξιας 300,00€ + τα μεταφορικα γυρω στα 25,00€ με EMS τι θα χρειαστει να πληρωσω στο τελωνειο? Η μεγαλυτερη αγορα που εχω κανει ειναι ρουχα αξιας 120,00€ + τα μεταφορικα απο Κινα και δεν πληρωσα τελωνειο. Παρακαλω απαντηστε μου αμεσα γιατι βιαζομαι να προχωρησω στην παραγγελια μου. Ευχαριστω πολυ.

 437. Ο/Η Σαββας λέει:

  Kαλημερα, παρηγγειλα μεσω Αμερικης ενα σετ καθαρισμου δισκων το οποιο μαζι με μεταφορικα κοσριζει περιπου 85 ευρω.Ποσα θα πληρωσω στο τελωνειο?Α επισης ερχεται με UPS.

 438. Ο/Η kritikos λέει:

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΧΩ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΖΥΜΩΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΑΞΙΑΣ 1850 -USD ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 150 USD, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΩΝ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ

  Ευχαριστω !

 439. Ο/Η kle λέει:

  Καλησπέρα, θέλω να παραγγείλω από την Αμερική κάποια εξαρτήματα για την μοτοσυκλέτα μου (σχετικά μικρού μεγέθους).
  Το κόστος των προιόντων είναι 800$ και τα μεταφορικά 80$ (μέσω USPS).
  Τι ποσό θα κληθώ να πληρώσω για τον εκτελωνισμό?
  Μπορώ να κάνω κ μόνος μου την διαδικασία του εκτελωνισμού για να γλυτώσω επιπλέον έξοδα?
  Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 440. Ο/Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ λέει:

  Παρήγγειλα από Κίνα δέκα τσάντες γυναικείες για να τις κάνω δώρο για ένα φιλανθρωπικό σκοπό και μου ζητάνε από τη fedex 180 ευρώ έξοδα εκτελωνισμού. Αδυνατώ να πληρώσω αυτα τα χρήματα. Πώς μπορώ να τα αποφύγω? Σημειωτέων ότι μένω σε νησί κ δεν μπορώ να παω στο Βενιζέλος που έχουν αυτοί έδρα να τα εκτελωνισω μόνη μου.

 441. Ο/Η Χαρα λέει:

  Καλησπέρα.ενδιαφερομαι να φέρω ρουχα από Αμερική για το κατάστημα μου γνωρίζεται τη θα πληρώσω στο τελωνείο;;τα ρουχα θα κοστίζουν 3000 ευρώ συνολικά!ευχαριστω

 442. Ο/Η Giorgos λέει:

  καλησπερα κ απο μένα!εχω παραγγείλει απο Κίνα ενα ζευγάρι παπούτσια,75€ με τα μεταφορικά,αλλα έρχεται με courier, θα πληρώσω τελωνείο κλπ;

 443. Ο/Η custom broker λέει:

  καλημερα σε ολους

  kle
  ναι μπορεις να πας μονος..τα ανταλακτικα εχουν εισαγωγικο δασμο 4,5 % και αν εχεις ρουλεμαν 8%

  κατερινα
  αδυνατο, θα πληρωσεις εκτελωνιστη, αν ειναι με ελτα μονο την δασμοφορολογικη επιβαρυνση με αντικαταβολη στα ελτα της περιοχης σου
  χαρα
  τα ενδυματα εχουν εισαγωγικο δασμο 12% και φπα εννοειτε 23% πρεπει να φερουν test report και θα πληρωσεις εκτελωνιστη
  giorgos
  ναι θα πληρωσεις τελωνειο

 444. Ο/Η Giorgos λέει:

  και θα μου έρθει να πληρώσω στην courrier ή κάπως αλλιως;γιατι μένω επαρχία κ δε γινεται να παω ο ίδιος.
  το ποσο περίπου ποιο θα ειναι;

 445. Ο/Η kle λέει:

  Καλησπέρα custom broker σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
  Αν κατάλαβα καλά ισχύουν τα εξής:

  Αξία προιόντων (ανταλλακτικά μοτοσυκλέτας – συγκεκριμένα, μπροστινό φανάρι μηχανής και μικρά πλαστικά φαναριου) 800$.

  Μεταφορικά 80$ (μέσω USPS).

  Συνεπώς: 800$+80$=880$ ή 642,34€.

  Δασμός (4,5%): 642,34€ επί 4,5% = 642,34+28,9 = 671,24€.

  ΦΠΑ (23%): 671,24€ επί 23% = 671,24+154,38= 825,62€.

  Τέλη εκτελωνισμού από ΕΛ.ΤΑ: 8€.

  Συνεπώς θα μου κοστίσει 825,62€+8= 833,62€.

  Υπάρχουν άλλα έξοδα που δεν έχω υπολογίσει?
  Τι έξοδα γλιτώνω αν κάνω μόνος μου τον εκτελωνισμό (τα 8€ από τα τέλη εκτελωνισμού από ΕΛ.ΤΑ) ?

  Ευχαριστώ.

 446. Ο/Η custom broker λέει:

  kle

  αξια cif: 800$ αξια εμπορευματος
  80$ ναυλος
  8$ ασφαλιστρα
  συνολο: 888$ : 1,39 πρπ = 638 euro
  δασμοι & φ.π.α = 638 * 28,54% = 182,08 ευρω
  εξοδα ελτα = 10 ευρω πες
  δετε: επειδη στις περισσοτερες περιπτωσεις εχει καταργηθει αλλα εχω την εντυπωση οτι ισχυει και ειναι 3 ευρω.

  οποτε συνολο: 182,08 δασμοι και φ.π.α
  13: εξοδα και δετε
  = 195 ευρω

  δεν θα χρειαστεις να κανεις τιποτα θα σου σταλει στα ελτα της περιοχης σου οπου θα πληρωσεις το ποσο αυτο αντικαταβολη

 447. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Καλησπέρα σας!Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα κινητό από Ιαπωνία το οποίο κοστίζει 253.72 ευρώ,η αποστολή γίνεται αναγκαστικά με EMS και ο πωλητής αναφέρει πώς η μεταφορά είναι δωρεάν.Με τι επιπλέον έξοδα θα επιβαρυνθώ;Ευχαριστώ πολύ!

 448. Ο/Η ΕΦΗ λέει:

  Γεια σας! Έκανα μια παραγγελία μέσο e-bay ένα tablet 7” και μία θήκη από Κίνα συνολικής αξίας 87,03$ δηλαδή 65,91 ΕΥΡΩ, το δέμα έρχεται με το ταχυδρομείο και μόλις σήμερα διαπίστωσα πως μπορεί να έχει δασμούς, μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε αν θα πληρώσω ή όχι και πόσο; Προσπάθησα να ενημερωθώ από το τοπικό ταχυδρομείο αλλά δεν γνωρίζει…στην συνέχεια βρήκα ένα νούμερο (80011820000) μάλλον στα κεντρικά αλλά είναι συνεχώς κατειλημμένο….περιμένω την απάντησή σας με ανυπομονησία…Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!!

 449. Ο/Η vaggelis λέει:

  Γεια σας. Θέλω να παραγγείλω ένα σετ 2 μπαταριών για τρυπάνι από Αμερική κόστους 63$ με έξοδα 40$ USPS Priority Mail.
  Θα πληρώσω τελωνείων λόγω προϊόντος (μπαταρίες) και χώρα προελεύσεως? Ο όγκος τους (δεν είναι και πολύ μικρές) παίζει ρόλο?
  Ευχαριστώ…

 450. Ο/Η eddy λέει:

  έφη από πιο site το παρήγειλες? μπορεί να το γλιτώσεις γιατί οι κινέζοι συνήθως βάζουν μια ψεύτικη αξία και το επισυνάπτουν σαν δώρο( gift) και εάν είναι έτσι δεν θα περάσει τελωνείο! Εάν περάσει τελωνείο θα σε ειδοποιήσουν τηλεφωνικώς και οι δασμοί πιθανόν θα είναι παραπάνω από 150 ευρώ χωρίς να είμαι σίγουρος όμως!

 451. Ο/Η maria λέει:

  Γεια σας!…θέλω να ρωτήσω! 22 Ε είναι σύνολο μαζί με τα μεταφορικά μέσα του αντικειμένου η μόνο η τιμή του αντικειμένου!???

 452. Ο/Η Άρτεμις λέει:

  Καλησπέρα, και ευχαριστώ για την απάντηση…
  Έχω όμως ακόμα κάποιες απορίες:
  Ποια η διαφορά και γράφουν κάποιοι πολιτές προέλευση από το Χονγκ-Κονγκ και ποιά αν γράφουν από την Κίνα;;
  Ποιες μεταφορικές εταιρίες μου συνηστάτε ώστε να είμαι 100% σίγουρη ότι δεν θα πληρώσω μεταφορικά, εφόσον ο πολιτής γράφει free shipping;;
  Τα παπούτσια πάντα περνάνε από το τελωνείο;; Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να τη γλειτώσω;;

 453. Ο/Η Λια Βούλγαρη λέει:

  Καλημέρα σας,
  μια φίλη μου μου έστειλε ένα δέμα απο Αμερική (με USPS), με ένα φόρεμα, δεν είναι προϊον αγοροπωλησίας. Δεν υπάρχει δλδ απόδειξη αγοράς. Θα το σταματήσουν στο τελωνείο και αν ναι πόσο είμαι υποχρεωμένη να πληρώσω αφού το προϊόν δεν συνοδεύεται από απόδειξη ή τιμολόγιο?

 454. Ο/Η Λεωνιδας λέει:

  γεια σας.δηλαδη εγω που θελω να παρω ενα κινητο με 290 ευρω ποσα θα πληρωσο τελωνειο??

 455. Ο/Η Αλεκος λέει:

  Καλησπερα, θελω να φερω απο Νοτιο Κορεα ενα ηλεκτρονικο μουσικο οργανο και το βρισκω στο eBay με τιμη 350 ευρω +69 ευρω εξοδα μεταφορας. Προκειται για καινουργιο στο κουτι του. Ποσο θα πληρωσω στο τελωνειο;

  Ευχαριστω εκ των προτερων.

 456. Ο/Η Κάλφα λέει:

  Παρήγγειλα ένα τάμπλετ από κίνα. τις 2 φορές δεν πλήρωσα τίποτα με free shipping και τώρα με πήραν τηλ. από την εταιρεία ταχυμεταφορών και μου ζητάει μόνο αυτή 120ε να το εκτελωνίσουν συν τους δασμούς. το ταμπλετ κάνει 200ε. πόσο θα πληρώσω στο τελωνείο ακόμη; ξέρετε αν μπορώ να το εκτελωνίσω φθηνότερα;

 457. Ο/Η κυριάκος λέει:

  κάλφα , το ταμπλετ ήρθε με (εταιρία) courier η με απλο ταχυδρομείο ? το μονο που μπορείς να κάνεις είναι να το εκτελωνίσεις μόνος σου για να γλυτώσεις την αμοιβή του εκτελωνιστή.

 458. Ο/Η Vladic λέει:

  Θέλω να αγοράσω μια συνδρομή σε ένα περιοδικό από την Αμερική (marvel). Υπάρχουν κάποιοι δασμοί η τέλη που θα πρέπει να πληρώνω για το κάθε τεύχος που θα λαμβάνω?
  το κάθε τεύχος κάνει περίπου 2 ευρώ

 459. Ο/Η eddy λέει:

  φίλε Vladic όχι δεν χρειάζεται γιατί το πόσο είναι μικρό για κάθε παραλαβή που θα έχεις. Γενικά να ανησυχείς σε ποσά άνω των 50 με 55 ευρώ.

 460. Ο/Η Vladic λέει:

  Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια

 461. Ο/Η Zoe λέει:

  Έχω παραγγείλει 2 ρολόγια τοίχου από Αυστραλία αξίας περίπου 120ευρώ και έξοδα αποστολής με το ταχυδρομείο Αυστραλίας άλλα τόσα δηλαδή 120ευρώ. Θα πληρώσω και άλλα έξοδα εκτελωνισμού? Εγώ υπέθεσα ότι αυτά περιλαμβάνονται στα έξοδα αποστολής και γιαυτό είναι και τόσα πολλά! Ποια είναι η γνώμη σας?

 462. Ο/Η κωστασ λέει:

  Καλησπέρα.έχω παραγγείλει πολλές φορές από το Ebay, άλλο σήμερα με τηλεφώνησαν από τα ελτα και μου είπαν ότι θέλουν με email το mail από το Paypal για να μου χρεώσουν φπα και εκτελωνισμό…τα αντικείμενα ήταν 2 ίδια ηλεκτρικά τροχακια ήταν από κίνα και έκαναν το ένα 45 ευρό με δωρεάν έξοδα μεταφοράς…ξέρετε τι πόσο θα πληρώσω και γιατί έγινε αυτό;;;;

 463. Ο/Η Κυριάκος λέει:

  κώστα αρχίζει να με ανυσυχεί η περίπτωση σου !
  1. Ηταν στο ιδιο πακετο ? η σε 2 διαφορετικά ?
  2. Πόσο ήταν το συνολικό βάρος?
  Διοτι μονο λογο του βαρους και διαστάσεων πιστεύω οτι ανοίχτηκε .

 464. Ο/Η kostas λέει:

  Πρέπει να ήταν σε ένα πακέτο λογικά,και για το βάρος δεν το γνωρίζω,άλλα με είπαν στο τηλέφωνο ότι με χρεώνουν φπα επειδή είναι ηλεκτρική συσκευή μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο…πιστεύεις να έχω κάποιο πρόβλημα σε μελλοντικές παραγγελίες;έχω κάνει πολλές αγορές και πρώτη φορά μου συμβαίνει κάτι τέτοιο και μου φάνηκε παράξενων….ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

 465. Ο/Η Κυριάκος λέει:

  Τι να πω και εγώ εχω κάνει πολλές παραγγελίες αλλα δεν ηταν δηλωμένες με αληθηνη αξια ,οπως και ειχαν μικρο βάρος , τι να σου πω δεν ξερουμε και τι εχει δηλώσει ο Κινέζος εξω απο το δεμα το μονο που σε συμφέρει εγω πιστεύω ειναι να τους στειλεις την απόδειξη η αλλιως να το στειλουν πισω , αν και δεν βλεπω να πληρώνεις πολλα κανένα φπα και μικρο-εξοδα πιστευω!

 466. Ο/Η kostas λέει:

  Ευχαριστώ πολύ κυριάκο για τις συμβουλές ας ελπίσουμε ότι όντως θα πληρώσω μόνο φπα

 467. Ο/Η Ματθαίος Κουρτίδης λέει:

  Δειτε τον κανονισμο 274/2008, άρθρο 23.
  Τελωνείο πάνω από 150 Ευρω λοιπόν.
  Ώρα για καταγγελίες.

 468. Ο/Η Γιωργος λέει:

  για σας θα ηθελα να αγορασω απο εξωτερικο ενα μηχανακι (γουρουνα) τη θα χρειαστω για να βγαλω πηνακιδες θα χριαστει να περασω τελωνειο?

 469. Ο/Η Ελπιδα λέει:

  Καλησπέρα σας!!Παρηγγειλα από Κινα ένα φορεμα αξιας 116 ευρω και μεταφορικα 29.80 ευρω.Συνολικα 145.80 ευρω.Με ειδοποιησαν από το τελωνειο λοιπον και μου ζητησαν 145 ευρω ακομα για τον εκτελωνισμο…..Τρελαθηκα….ψάχνοντας βρηκα ότι αν κανω τον εκτελωνισμο μονη μου γλυτωνω αρκετα.Αλλα συμφωνα με τη νομοθεσια πρεπει να πληρωσω μονο ΦΠΑ.Αν μου ζητησουν περισσοτερα χρηματα εκτος του ΦΠΑ τι γινεται??? Σας ευχαριστω!

 470. Ο/Η Ιωαννα λέει:

  Καλησπερα σας!θελω να παραγγειλω μια τσαντα απο το site http://www.macys.com ,η τσαντα κοστιζει 158 ευρω στο check out μου βγαζει shipping 6 ευρω και επιπλεον εχει επιλογη να κανω prepay duties and taxes 46 ευρω και μου εγγυαται οτι δεν δεν θα εχω καμια εξτρα χρεωση αλλιως θα πληρωσω τους φορους μετα την παραλλαβη.τι μου προτεινετε να επιλεξω?και αν επιλεξω να πληρωσω τους φορους στην παραλλαβη ποσοι θα ειναι ? ευχαριστω!

 471. Ο/Η xristina λέει:

  Απο macys εχω παραγγείλει κι εγω….ειχα παρει πραγματα αξιας 120 ευρω και προπληρωσα τουσ φορουσ και εξοδα αποστολης γυρω στα 80 ευρω…..ευτυχως δηλαδη !μετα με παιρναν τηλ απο τρλωνειο να παω να πληρωσω !τους ειπα οτι ειχα προπληρωσει φορους και τους εστειλα φαξ την αποδειξη και το ξεκαθαρισαμε ετσι…..ερχονται με dhl οποτε δε γλιτωνεις τρλωνειο ….προπληρωσετα!

 472. Ο/Η θανασης λέει:

  θελω να φερω απο αμερικη 10 μπαταριες για ups η τιμη εκει ειναι 177δολαρια ποσο τελωνιο θα πληρωσω εδω.ευχαριστω….

 473. Ο/Η Βασίλης λέει:

  Επείγον!

  Μόλις διάβασα το άρθρο σας σχετικά με εκτελωνισμούς και δασμούς. Σήμερα, για πρώτη φορά, αντιμετώπισα τέτοιο πρόβλημα. Πακέτο που μου εστάλη με DHL (δυο ζευγάρια παπούτσια συγκεκριμένα) με την ένδειξη “gift” επάνω, ως τι αντιμετωπίζεται; από την dhl μου είπαν για πληρωμή έξτρα, αλλά πιστεύω ότι κάτι δεν πάει καλά!

  Ευχαριστώ προκαταβολικά για την οποιαδήποτε απάντηση.

 474. Ο/Η Αντώνης Μαρίνος λέει:

  @Βασίλης: δεν έχει σημασία τι χαρακτηρισμό έχει πάνω, αφού έκανες το “λάθος” και το έφερες με courier service, θα περάσει από έλεγχο/εκτελωνισμό. Αν στον έλεγχο προκύψει ότι είναι τέτοιας αξίας που ξεπερνάει το κατώφλι, τότε θα εκτελωνιστεί κανονικά. Και αυτό ισχύει για καινούρια ή μεταχειρισμένα αντικείμενα, καθώς επίσης και για αυτά που έχουν χαρακτηριστεί gifts, samples, demos κλπ.

  Τα παραπάνω δεν ισχύουν -πάντα- όταν έρθει με απλό ταχυδρομείο (ακόμα και συστημένο), αφού εκεί ο έλεγχος δεν είναι απόλυτος και σε όλα τα πακέτα (το ξέρω από ιδία εμπειρία). Και πάλι όμως αν τελικά περάσει από έλεγχο, θα υποστεί την ίδια διαδικασία εκτελωνισμού.

 475. Ο/Η Βασίλης λέει:

  Μάλιστα, και σε αυτή την περίπτωση ποιος ορίζει το κατώφλι; Αν και το τιμολόγιο που υπάρχει μέσα στο πακέτο είναι μηδενικό; Αν στην τελική μου τα στειλε δώρο η θειά μου απ την Αμερική;
  Εκτός αυτού, τα συγκεκριμένα παπούτσια που πήρα στην Αμερική κοστολογούνται σαφώς φτηνότερα απ ότι εδώ.
  Αυτό που με ξένισε στην επικοινωνία μου με την DHL είναι η ερώτηση “εσείς μπορείτε να αποδείξετε ότι είναι δώρο;”. Πρέπει δηλαδή να πάω στο τελωνείο και να το παζαρέψω με τον τελωνειακό;;;
  Τέλος, το πακέτο έφτασε αεροπορικώς Αθήνα, εγώ βρίσκομαι Θεσσαλονίκη. Μπορώ κάπως να ζητήσω, αν εν τέλει αναγκαστώ να το εκτελωνίσω, να έρθει Θεσσαλονίκη και να πάω εγώ ο ίδιος να το εκτελωνίσω ώστε να γλιτώσω ακόμα ένα έξτρα έξοδο;

 476. Ο/Η Αντώνης Μαρίνος λέει:

  Το όριο ορίζεται στις εγκυκλίους που αναφέρονται, νομίζω είναι 80€/100$. Όπως επίσης καταλαβαίνεις, δεν έχει σημασία αν το τιμολόγιο είναι μηδενικό, γιατί έτσι θα μπορούσε να σου στείλει ένα διαμαντένιο κολιέ/ρολόι αξίας χιλιάδων ευρώ (ως “δώρο”) και να πεις εσύ ότι “είναι δώρο και μην το φορολογείτε”…δεν στέκει αυτό που λες, το καταλαβαίνεις υποθέτω, είναι πολύ απλοϊκή περίπτωση φοροδιαφυγής….

  Αυτό που γίνεται συνήθως είναι να σου ζητήσουν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. πληρωμή μέσω Paypal που στέκει νομικά) για να τους αποδείξεις ότι όντως δεν πρέπει να φορολογηθεί (αν είναι κάτω από το κατώφλι). Αλλιώς εκτελωνίζεται/φορολογείται βάσει της απόδειξης πληρωμής ή της εκτίμησης του εκτελωνιστή. Αυτό που σου είπαν περί δώρου είναι ελαφρώς παραπλανητικό, γιατί ακόμα και δώρο να είναι δεν μπορεί να ξεπερνάει κάποιο όριο αξίας (αλλιώς θα μας έστελναν συνεχώς “δώρα” αξίας χιλιάδων ευρώ για να γλυτώνουμε τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φόρους). Αν όμως μπορείς να το αποδείξεις (με κάποια υπεύθυνη δήλωση ή επικοινωνία), μπορεί να τη γλυτώσεις.

  Για την μεταφορά που λες δεν νομίζω να γίνεται, δεν το έχω συναντήσει εγώ ποτέ, πάντα έπρεπε να πάω στο αεροδρόμιο….

 477. Ο/Η Kική λέει:

  Γεία σας παιδιά,
  Ενδιαφέρομαι να αγοράσω από USA κάποια ρούχα, για την ακρίβεια 2 σορτς.
  Η τιμή τους είναι 200$,δηλαδή περίπου στα 145 ευρώ.
  Γνωρίζετε πόσο θα είναι οι φόροι και ο εκτελωνισμος?

  Ευχαριστώ Πολύ,
  Κική

 478. Ο/Η Μαρισα λέει:

  Γεια σας, θελω να παγγειλω καποια καλυντικα απο Αμερικη, το συνολικο ποσο μαζι με τα εξοδα αποστολης ειναι 75 ευρω, ξερετε ποσα χρηματα θα πληρωσω στο τελωνειο? Γινετε καπως να τα αποφυγω?

 479. Ο/Η ria λέει:

  τα φωτα σας παρακαλω!!αγορασα απο lightinthebox ενα φορεμα ενα ζευγαρι παπουτσια και καποια αξεσουαρ το ποσο μαζι με εξοδα μεταφορας ειναι 186eu ακομα δεν ξερω με τι εταιρεια αποστολης θα ερθει τι πληρωνω για τελωνειο?

 480. Ο/Η ria λέει:

  τους ειπα να τα στειλουν με ems και οκ.αλλα τι να περιμενω για το παραπανω ποσο??ας απαντησει καποιος……

 481. Ο/Η Εκτελωνιστής λέει:

  European Commission logo

  Ευρωπαική Επιτροπή
  Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση

  Accessibility tools

  Go to content

  Service tools

  Νομική ανακοίνση
  Cookies
  Επικοινωνια
  Εύρση

  Language selector

  Current language: ()

  Navigation path

  European Commission
  Taxation and Customs Union
  General
  Buying_online
  Buying_goods

  HOME

  About this site

  Online Databases

  Tenders & Grants

  FAQ

  Subscribe to newsletter

  Sitemap

  HOME

  About this site

  Φορολογία
  Τελωνεία

  Page navigation

  HOME
  Consultations – Get involved!
  International affairs
  Travellers
  Buying online
  Buying goods
  Buying services
  Enforcing your rights
  Legislation
  Infringements
  Publications
  eLearning
  Archive
  Links
  Glossary

  Additional tools

  Print version
  Decrease text
  Increase text

  Οnline αγορές προϊόντων προερχόμενων από χώρα που δεν είναι μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης

  (Στις πληροφορίες που δίνονται σε αυτήν την σελίδα, η Νήσος της Ελιγολάνδης (Δανία), οι περιοχές Büsingen (Γερμανία), Ceuta (Ισπανία), Melilla (Ισπανία), Livigno (Ιταλία), Campione d’Italia (Ιταλία) και τα Ιταλικά ύδατα της Λίμνης Λουγκάνο, υπόκεινται στην ίδια νομοθεσία όπως και οι χώρες μη μέλη της ΕΕ).

  Προειδοποιήσεις
  Εισαγωγικός δασμός
  ΦΠΑ
  Ειδικός φόρος κατανάλωσης
  Τελωνειακή δήλωση
  Εκτελωνιστικές αμοιβές

  Όταν αγοράζετε ένα προϊόν από μια χώρα που δεν είναι μέλος της ΕΕ, τότε πρακτικά γίνεστε ο εισαγωγέας και πρέπει να καταβάλετε Εισαγωγικό Δασμό (ΕΔ), Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), όπως και Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Εφόσον στους όρους πώλησης δεν αναγράφεται κάποια άλλη συμφωνία, τα προϊόντα υποχρεωτικά κρατούνται από την Τελωνειακή Αρχή κατά την είσοδο, αναμένοντας την καταβολή των δασμών και των φόρων.

  Οι Τελωνειακές Αρχές εξετάζουν τα δέματα που προέρχονται εκτός της ΕΕ έτσι ώστε:

  να μην επιτρέψουν την εισαγωγή προϊόντων απαγορευμένων η που υπόκεινται σε περιορισμούς – όπως απαγορευμένα φάρμακα,
  να επιβεβαιώσουν ότι η περιγραφή και η αξία που αναγράφονται στα φορτωτικά έγγραφα είναι η πραγματική και
  να ελέξουν την Τελωνειακή Δήλωση και να καθορίσουν τους δασμούς και φόρους (ΕΔ, ΕΦΚ, ΦΠΑ), που ενδεχόμενα πρέπει να καταβληθούν.

  Προειδοποιήσεις

  Ο ΦΠΑ, ο ΕΔ και ο ΕΦΚ καταβάλονται επιπλέον της διαφημιζόμενης τιμής αγοράς.
  Πρέπει να υποβάλετε Τελωνειακή Δήλωση.
  Είναι γνωστό οτι κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα προτίνουν να εμφανίσουν μια αξία στα φορτωτικά έγγραφα κατά πολύ χαμηλότερη από την πραγματική τιμή αγοράς ώστε να μην καταβάλετε δασμούς και φόρους, πράγμα που πιθανόν έχει επιπτώσεις, ακόμα και στην κατάσχεση των προϊόντων.

  European Commission logo

  Ευρωπαική Επιτροπή
  Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση

  Accessibility tools
  Εισαγωγικός Δασμός

  Με βάση τα δεδομένα που υποβάλονται με την Τελωνειακή Δήλωση, οι Τελωνειακές Αρχές καθορίζουν, βεβαιώνουν και εισπράτουν τους οφειλόμενους Δασμούς και Φόρους.

  Ο Εισαγωγικός Δασμός υπολογίζεται σαν ποσοστό επί τοις εκατό της Τελωνειακής (Στατιστικής) αξίας των προϊόντων:

  Τα ποσοστά και οι κλίμακες διαφέρουν και εξαρτώνται απο τον τύπο των προϊόντων. Μπορείτε να συμβουλευτήτε τον κωδικό της Δασμολογικής Κλάσης που παρέχεται από την βάση δεδομένων του Δασμολογίου.
  Η Στατιστική Αξία καθορίζεται από:

  -την πραγματική τιμή αγοράς των προϊόντων,

  -το κόστος ασφάλειας,

  -το κόστος μεταφοράς.

  Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρεωθούν πρόσθετοι Δασμοί, ανάλογα με την χώρα παραγωγής των προϊόντων. Η βάση δεδομένων του Δασμολογίου καλύπτει όλα τα μέτρα που σχετίζονται με την Δασμολογική Κλάση σχετικά με την Εμπορική και Αγροτική Νομοθεσία.

  Δεν επιβάλεται Εισαγωγικός Δασμός, εάν η πραγματική αξία των προϊόντων δεν υπερβάνει τα 150 ευρώ.

  Στην εξαίρεση αυτή δεν εμπίπτουν τα αρώματα και οι κολώνιες, ο καπνός τα καπνικά και τα αλκοολούχα προϊόντα.

  Όταν τα προϊόντα φτάσουν στην Χώρα σας, (σαν γενικός κανόντας), θα κρατηθούν από την Τελωνειακή Αρχή του σημείου εισόδου και δεν θα σας παραδοθούν έως ότου καταβληθούν, (όπου προβλέπεται), οι Δασμοί και Φόροι που τους αναλογούν.

  European Commission logo

  Ευρωπαική Επιτροπή
  Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση

  Accessibility tools
  ΦΠΑ

  Ο ΦΠΑ εισαγωγής υπολογίζεται ως ποσοστό επί τοις εκατό (ποσοστό ΦΠΑ) του φορολογητέου ποσού.

  Το ποσοστό ΦΠΑ είναι αυτό που ισχύει στην Χώρα προορισμού των εμπορευμάτων.

  Μπορείτε να ελέξετε εδώ τα ποσοστά ΦΠΑ κάθε Κράτους Μέλουςpdf Choose translations of the previous link .

  Το φορολογηταίο ποσό διαμορφώνεται από την Στατιστική Αξία συν τον πληρωταίο Εισαγωγικό Δασμό και τα κόστη μεταφοράς και ασφάλισης μέχρι το πρώτο σημείο εισόδου προορισμού εντός της ΕΕ.

  Ο ΦΠΑ δεν επιβάλεται εφόσον η συνολική αξία όλων των εμπορευμάτων μιας αποστολής (αξία χωρίς να συμπεριλαμβάνονται εισαγωγικοί δασμοί και κόστος μεταφοράς), είναι μικρότερη ενός ορίου. Το όριο μπορεί να διαφέρει απο 10 ευρώ έως 22 ευρώ, ανάλογα την χώρα της ΕΕ. Παρόλαυτα ορισμένες χώρες Κράτη Μέλη εξαιρούν από αυτήν την περίπτωση τις ταχυδρομικές παραγγελίες. Παρόλαυτα η εξαίρεση αυτή της μη καταβολής ΦΠΑ δεν εφαρμόζεται στον καπνό, τα καπνικά και τα αλκοολούχα προϊόντα.
  Μπορείτε να ελέξετε εδώ την Εθνική Φορολογία της Χώρας σας (εθνικοί σύνδεσμοι/ιστότοποι), όπου υπάρχουν λεπτομέρειες για το θέμα.

  Ο ΦΠΑ εισαγωγής μπορεί ενδεχόμενα, είτε να συμπεριλαμβάνεται στην τελική τιμή της αποστολής, είτε όχι.

  Εάν ο ΦΠΑ εισαγωγής δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή που καταβλήθηκε στον πωλητή (που είναι και το πιό πιθανόν και συνηθησμένο), θα το καταβάλετε εσείς στην ταχυδρομική εταιρεία ή στην εταιρεία express courier, ή κατευθείαν στο Τελωνείο εάν εκτελωνίσετε εσείς ο ίδιος τα προϊόντα. Στην τελευταία περίπτωση, η διαδικασία διαφέρει ανάλογως της Χώρας.

  Μπορείτε να ελέξετε εδώ την Εθνική Φορολογία της Χώρας σας (εθνικοί σύνδεσμοι/ιστότοποι), όπου υπάρχουν λεπτομέρειες για το θέμα.

  Εάν έχετε πληρώσει, (σπάνια περίπτωση), συμπεριλαμβανομένων όλων (all inclusive), τότε θα πρέπει να καταβάλετε τον ΦΠΑ εισαγωγής στον Πωλητή, όταν πληρώνετε την συνολική αξία. Εάν όμως ο ΦΠΑ εισαγωγής δεν υπολογιστεί σωστά από τον Πωλητή, ή ο Πωλητής δεν εμβάσει τον ΦΠΑ αυτόν προς το Τελωνείο, η Εθνική Νομοθεσία σας καθιστά συνυπεύθυνο.

  Μπορείτε να ελέξετε εδώ την Εθνική Φορολογία της Χώρας σας (εθνικοί σύνδεσμοι/ιστότοποι), όπου υπάρχουν λεπτομέρειες για το θέμα.

  European Commission logo

  Ευρωπαική Επιτροπή
  Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση

  Accessibility tools
  Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

  Τα προϊόντα θα κρατηθούν από τις Τελωνειακές Αρχές στο σημείο εισόδου της Χώρας σας, αναμένοντας την πληρωμή του ΕΦΚ.

  Τα ποσοστά του ΕΦΚ ορίζονται από κάθε Κράτος Μέλος ξεχωριστά.

  Τα Κράτη Μέλη πιθανόν εξαιρούν μικρά δώρα από τον ΕΦΚ.
  Μπορείτε να ελέξετε εδώ την Εθνική Φορολογία της Χώρας σας (εθνικοί σύνδεσμοι/ιστότοποι), όπου υπάρχουν λεπτομέρειες για το θέμα.

  Τα τσιγάρα και ο στριφτός καπνός πρέπει να έχουν σημάνσεις προειδοποίησης και ένσημες ταινίες και οι φιάλες μεγαλύτερες από 35cl που περιέχουν αλκοολούχα πρέπει να έχουν φορολογική σήμανση.
  Η Τελωνειακή Δήλωση

  Την Τελωνειακή Δήλωση την υποβάλετε εσείς προς τα Τελωνεία και παρέχει πληροφορίες προς τις Τελωνειακές Αρχές σχετικά με τα προϊόντα τα οποία εισάγετε.

  Η Δήλωση αυτή πρέπει να υποβληθεί από τον πωλητή των προϊόντων, τον μεταφορέα, ή από εσάς τον ίδιο ανάλογα με το Κράτος Μέλος.

  Εάν ο υπόχρεος για την υποβολή της Τελωνειακής Δήλωσης είστε εσείς, η εταιρεία μεταφοράς μπορεί να σας προτείνει να κάνει την Δήλωση για λογιαριασμό σας, αλλά συνήθως θα σας χρεώσει για την υπηρεσία αυτή.

  Εάν ο υπόχρεος για την υποβολή της Τελωνειακής Δήλωσης δεν είστε εσείς, πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι ο προμηθευτής σας την έχει υποβάλλει.

  (σ.σ. Η Τελωνειακή Νομοθεσία της Ελλάδας ορίζει ότι υπόχρεος για την υποβολή της Τελωνειακής Δήλωσης είναι ο εμφανιζόμενος ώς παραλήπτης των εμπορευμάτων στην σχετική φορτωτική και επακόλουθα στην σχετική Διατακτική που εκδίδει προς το Τελωνείο ο μεταφορέας).

  Η Τελωνειακή Δήλωση πρέπει να περιγράφει επακριβώς την φύση των προϊόντων, και την αξία τους χωρίς φόρους, χρεώσεις, ναύλους, και άλλα επιπρόσθετα κόστη.

  Είναι γνωστό ότι μερικές εμπορικές ιστοσελίδες στο διαδύκτιο σας προτείνουν να εμφανίσουν στα φορτωτικά έγγραφα μια αξία κατά πολύ χαμηλότερη από την πραγματική αξία που πληρώσατε ώστε ο πελάτης να μην υποχρεωθεί να καταβάλει δασμούς ή/και ΦΠΑ όταν τα προϊόντα εισέλθουν στο Κράτος Μέλος. Είναι στην αποκλειστική ευθύνη του πελάτη/αγοραστή να επιβεβαιώσει ότι ο αποστολέας στο εξωτερικό θα του αποστείλει πλήρη, σωστά και ακριβή φορτωτικά έγγραφα.

  Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί Δήλωση, ή οι πληροφορίες είναι ανακριβείς, θα έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της παράδοσης, εφόσον οι Τελωνειακοί οφείλουν να κάνουν σχετικές έρευνες, ή ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις το δέμα και το περιεχόμενο του ενδέχεται να κατασχεθούν και εσείς σαν εισαγωγέας των προϊόντων να κληθείτε να καταβάλετε επιπλέον χρεώσεις.

  Τα δέματα που στέλνονται με το ταχυδρομείο πρέπει να συνοδεύονται από Δηλώσεις τύπου CN22 ή CN23, αναλόγως της αξίας του δέματος.

  Σε περίπτωση ανακριβούς ή λανθασμένης δήλωσης, η Τελωνειακή Αρχή της Χώρας σας μπορεί να ανοίξει και να εξετάσει οποιοδήποτε ύποπτο δέμα. Της παρέχεται η πλήρης νομιμοποίηση για την πράξη αυτή. Το δέμα μπορεί να απορριφθεί και να επιστραφεί στον αποστολέα χωρίς να παραδοθεί, ή ακόμα στην χειρότερη των περιπτώσεων, μπορεί να κατασχεθεί από το Τελωνείο.

  European Commission logo

  Ευρωπαική Επιτροπή
  Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση

  Accessibility tools
  Εκτελωνιστικές αμοιβές

  Σαν “Εκτελωνισμός” ονομάζεται η έγγραφη άδεια παράδοσης που παρέχουν οι Εθνικές Τελωνειακές Αρχές για την εισαγωγή των προϊόντων (Άδεια παράδοσης εκτελωνισμένων εμπορευμάτων).

  Συνήθως η άδεια παράδοσης, παρέχει προς τον πράκτορα της μεταφορικής εταιρείας την απόδειξη πως όλες οι οφειλόμενες τελωνειακές οφειλές έχουν καταβληθεί και ότι η εισαγωγή έχει εγκριθεί.

  Ο πάροχος της μεταφοράς δύναται να χρεώσει αμοιβή εκτελωνισμού, ή αμοιβή τελωνειακών διατυπώσεων για την επεξεργασία της Δήλωσης Εισαγωγής, επιπλέον αμοιβή για πληρωμή του δασμού και του ΦΠΑ για λογαριασμό του παραλήπτη, έξοδα διαχείρησης αεροπορικού φορτίου για την φόρτωση και εκφόρτωση των προϊόντων, αμοιβή για την ασφάλεια της μεταφοράς και την ακτινοσκόπηση των προϊόντων με ακτίνες Χ (screening ή x-raying), και αμοιβή για την προετοιμασία του Δηλωτικού και της Τελωνειακής Δήλωσης.

  Οι χρεώσεις των αμοιβών αυτών διαφέρουν απο εταιρεία σε εταιρεία.

  Όταν τα προϊόντα μεταφέρονται στην Ευρωπαική Ένωση με παρόχους ταχυδρομικών αποστολών, αυτές οι επιπλέων χρεώσεις περιορίζονται μόνο στο κόστος τις διαδικασίας του εκτελωνισμού.

  Τα Κράτη Μέλη δεν επιτρέπεται να επιβάλουν υψηλότερες χρεώσεις κατά την διαδικασία εκτελωνισμού από αυτές που πραγματικά έγιναν.

  Διαβάστε το πρωτότυπο κείμενο στα αγγλικά στην επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε αυτόν τον σύνδεσμο:

  http://ec.europa.eu/taxation_customs/common/buying_online/buying_goods/within_non_eu_en.htm

  Last update: 26/05/2014 14:53:51 | Top

 482. Ο/Η Μακης λέει:

  Θελω να παραγγειλω μια φωτογραφικη μηχανη απο Αμερικη η τιμη της ειναι 570 ευρώ.. .Τι τελωνειο θα πληρωσω….Ευχαριστω

 483. Ο/Η Theodore. λέει:

  Καμιά 40ριά % σιγουρα.
  Γιατι δεν κοιτας ομως σε Ευρωπη,Γερμανια -Αγγλια,να δεις τι γινεται;

 484. Ο/Η Μακης λέει:

  Το εχω κοιταξει Θωδορε αλλα ειναι πολυ παραπανω η τιμη μην σου πω και διπλασια…..ευχαριστω παντος για την απαντηση

 485. Ο/Η Theodore. λέει:

  Αν προκειται να την αγορασεις και να σου την στειλουν,γιατι δεν παιρνεις στο τηλεφωνο τα δεματα εξωτερικου στο Αεροδρομιο Αθηνων να ρωτησεις;Εγω,οσες φορες εχω παρει τηλεφωνο μου εχουν απαντησει κανονικα.

 486. Ο/Η Μακης λέει:

  Δεν το σκεφτηκα Θωδορε εχεις δικαιο θα ψαξω για το τηλ.και θα τους ρωτησω να σε καλα σε ευχαριστω

 487. Ο/Η Νικος λέει:

  Γεια σας, θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω να αποφυγω να περασει απο τελωνειο ενα κινητο απο κινεζικο site (merimobiles.com). Το κινητο κοστιζει 166 ευρω και το πακετο εχει βαρος 450g περιπου.Μου προτειναν να γραψουν στο τιμολογιο οτι ειναι κατω απο 20 ευρω και να το κανουν mark ως δωρο. Τι λετε θα πετυχει ή θα χρειαστω να πληρωσω αλλο τοσο για το τελωνειο;

 488. Ο/Η Κατερίνα λέει:

  Γεια σας! Θελω να παραγγείλω από Αυστραλία μέσω eBay προϊόντα αξίας 230 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής.. Πόσο λέτε να με χρεώσουν επιπλέον?? Υπάρχει λύση για να τα γλιτωσω φόρους κλπ????

 489. Ο/Η Δημήτριος λέει:

  Καλησπέρα σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση θέλω να παραγγείλω ένα μηχανάκι από Αμερική μέσω του eBay είναι 300cc πόσα θα πληρώσω στο Τελονήο? Ευχαριστώ πολύ

 490. Ο/Η Σπύρος λέει:

  Έχω παραγγείλει ένα LAPTOP αξίας με τα μεταφορικά περίπου 3000€ απο Αμερική μέσω ebay για να έρθει μέσω ΕΛΤΑ, τι θα πληρώσω γιατί έχω αρχίσει να τρομάζω με τα σχόλια που διαβάζω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων .

 491. Ο/Η Theodore. λέει:

  Υπαρχει μια σκεψη να φερω καποια ακουστικα απο την Κινα,που στοιχιζουν $199.00.
  Αυτος,στελνει με τις γνωστες εταιριες κουριερ,που δεν το συζηταμε,αλλα και με την EMS,που δεν γνωριζω τι παιζει.
  Μπορει καποιος να με ενημερωσει αν και αυτη η εταιρια σε βαζει να πληρωσεις το ενα ,αλλο ενα;

 492. Ο/Η George λέει:

  Για να αγοράσω θήκες smartphone από το ebay με τιμολόγιο για μεταπωληση σε ελληνικό κατάστημα τι πρέπει να κάνω; Με ενδιαφέρει να έχω νόμιμο τιμολόγιο που θα γίνει δεκτό σε οποιονδήποτε έλεγχο

 493. Ο/Η Thanos λέει:

  Γεια σας, ο αδερφος μου, εστειλε κατι δωρα απο την Νεα Υορκη, δεν ειναι τιποτα καινουργιο μονο ενα USB αξιας 10$. Ειναι δικα του πραγματα κ μου τα εστειλε. Πληρωσε κ customs fees εκει στην μεταφορικη, θα πληρωσω κατι κ εγω?

 494. Ο/Η maria λέει:

  3ερει κανεις πως προπληρωνεις τους φορους για να γλιτωσεις το τελωνειο???

 495. Ο/Η Χρήστος λέει:

  Γειά σας,

  Θέλω να παραγγείλω ένα μικρό δίχρονο κινητήρα αξίας 189$ και μάζας 20-25 κιλά και θα μεταφερθεί μέσω USPS priority ή USPS priority mail.Τι θα πληρώσω στο τελωνείο ???

 496. Ο/Η Λεωνιδας λέει:

  Καλησπερα,θα ηθελα να ρωτήσω προϊόντα τα οποια έρχονται απο Αγγλια με μηδενικο ποσο θα πληρωσω κατι;Το προϊόν το νικησα σε διαγωνισμο ενα imac 27″

 497. Ο/Η Manos λέει:

  1) Θελω να αγορασω ενα πορτοφολι ($20.99=18,8eurο) απο Αμερικη (+15$)μεταφορικα. Τι θα χρειαστει να πληρωσω γενικα μεχρι να φτασει στο σπιτι μου? (μενω Σαμο)

  2) Θελω να παραγγειλω κ μια θηκη (1,50euro) Απο Κινα (δωρεαν μεταφορικα).
  Επισης τι θα χρειαστει να πληρωσω?

  Γιατι λετε απο 22 μεχρι 150. αυτα π ειναι πιο φθηνα δεν επιβαρυνονται δασμους?
  Ευχαριστω.

 498. Ο/Η Ελένη λέει:

  Καλησπέρα. Μια ερώτηση. Θέλω να αγοράσω ένα ζευγάρι παπούτσια, με αξία 65 ευρώ που μαζί με τα μεταφορικά, ανέρχεται στα 90. Είδα ότι πακέτα κάτω των 150 ευρώ, δεν έχουν επιπλέον κόστος. Αυτό είναι σίγουρο ? Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσω τελωνείο ? Δεν μου περισσεύουν κ θέλω να είμαι απόλυτα καλυμμενη. Καλύτερα να μην τα αγοράσω δλδ αν μπλεχτω με επιπλέον έξοδα.

 499. Ο/Η giorgosk λέει:

  Καλησπέρα,θέλω να αγοράσω ένα σπαθί από Αμερική για διακοσμητικούς λόγους.Θέλω να ρωτήσω, πρώτον μπορώ να το περάσω από το τελωνείο και δεύτερον αν υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση;

 500. Ο/Η Άννα- Μαρία λέει:

  Καλησπέρα,

  Θέλουν οι θείοι μου από Αμερική να μου στείλουν, ένα δέμα!! Θα περάσει και αυτό από εκτελωνισμό?? Αν το στείλουν με απλό ταχυδρομείο θα το γλιτώσω??

  Γιατί θυμάμαι πως όταν είχα παραγγείλει αντικείμενο υψηλής αξίας από εκεί, είχα πληρώσει τα άπειρα (παραλίγο την αξία του προϊόντος) με courier “SPEEDEX” για την ακρίβεια..και μόνο speed δεν ήταν. (150 ευρώ επιπλέον μπορεί και λίγα περισσότερα,..γιατί ήθελε και ο εκτελωνιστής λεφτά (70 ευρώ)…για να υπογράψει κάτι χαρτιά…).

  Και επίσης ο εκτελωνιστής αν πληρωθεί μία φορά έχει κάποιο χρονικό περιθώριο που υποτίθεται κάνει αυτή την δουλειά για σένα (π.χ 3 μήνες) ή κάθε φορά με κάθε προϊόν που εισάγεται θα πρέπει να πληρώνετε έξτρα (για τον ίδιο παραλήπτη φυσικά κάθε φορά)??

  Ευχαριστώ πολύ!!!!

 501. Ο/Η Λεωνιδας λέει:

  Γειά σας θέλω να πάρω ένα iphone 6 απο Αμερική κοστίζει 100$ χωρίς τα μεταφορίκα.Ξερετε ποσο θα πληρώσω για τον εκτελονισμό

 502. Ο/Η ΑΝΔΡΕΑΣ λέει:

  Είμαι και εγώ ένας από αυτούς που την “πάτησαν” με αγορά (κινητό) από Κινα. Ενώ κάνω 100δες αγορές από Κίνα, πρώτη φορά αγόρασα αντικείμενο μεγάλης αξίας και μάλιστα για 3ο πρόσωπο. Η αγορά έγινε από το everbuying.net με αξία 114€.
  ***Σημειώστε: για κανένα λόγο να μην αγοράσετε τίποτα απο το everbuying.net, διότι μετά από 5 ώρες από την παραγγελία και ημέρα Κυριακή, ζήτησα μέσω των επιλογών του site να αλλάξει ο τρόπος αποστολής και δεν με εξυπηρέτησε (ενώ με ενημέρωσε οτι η παραγγελία μπαίνει on hold) και ούτε δέχεται επιστροφή του κινητού.
  Η αγορά είχε αξία 114€ και εγώ ο ξύπνιος σκέφτηκα να επισπεύσω την αποστολή χρεώνοντας επιπλέον 10€ για ταχυμεταφορά…
  Το πακέτο ήρθε με την DHL. Με ειδοποίησαν Κυριακή να επικοινωνήσω μαζί τους για να με ενημερώσουν για τον εκτελωνισμό. Έχω ξεκινήσει λοιπόν και διαβάζω τα πάντα στο Διαδίκτυο και στο συγκεκριμένο άρθρο. Έχω εκτυπώσει και τις οδηγίες και είμαι έτοιμος γι αεροδρόμιο απογευματινή ώρα. Το μόνο που δεν κατάφερα να βρω είναι το έντυπο της Διασάφησης.
  Επικοινωνεί η DHL μαζί μου μέσω email και μου ζητά να της αποστείλω την απόδειξη από το paypal ή ότι μπορεί να θεωρηθεί τιμολόγιο/απόδειξη (εδώ σκέφτηκα να παραποιήσω το email από το paypal ώστε να φαίνεται μικρότερη αξία διότι δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος τρόπος να το επαληθεύσουν – δεν το έκανα). Της το στέλνω και η βλακεία μου πάλι είναι ότι μέσα στην πληρωμή περιέχει και τα έξοδα ταχυμεταφοράς (δηλαδή πλήρωσα φόρο και για τα 10 €). Η Απάντηση είναι η παρακάτω:
  «Σχετικά με την διαδικασία εκτελωνισμού έχετε την εξής επιλογή:
  1. Ανάθεση της διαδικασίας εκτελωνισμού στην DHL, η εταιρεία μας αναλαμβάνει τον εκτελωνισμό και τη μεταφορά της αποστολής σε εσάς –
  a. κόστος 37,50 Ευρώ (για αποστολές με αξία μέχρι 150,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου τα μεταφορικά) + Έξοδα Τελωνείου
  b. κόστος 52,00 Ευρώ (για αποστολές με αξία 151,00-800,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου τα μεταφορικά) + Έξοδα Τελωνείου

  2. Αναλαμβάνετε εσείς την διαδικασία του εκτελωνισμού και την παραλαβή του δέματος σας από το διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Cargo-Εμπορεύματα 3,4)
  a. κόστος 48,10 Ευρώ(34,80 τα πρακτορειακά-διατακτική + 13,30 τα εργατικά) + Έξοδα Τελωνείου (για αποστολές έως 5 κιλά)
  b. Κόστος 57,30 Ευρώ (34,80 τα πρακτορειακά-διατακτική + 22,50 τα εργατικά) + Έξοδα Τελωνείου (για αποστολές πάνω από 5 κιλά)
  c. Σε αυτήν την περίπτωση προκύπτουν αποθήκευτρα τα οποία ανέρχονται στα 6,90 ευρώ την ημέρα ανά δέμα ξεκινώντας από την Δεύτερη μέρα άφιξης της αποστολής στην Ελλάδα.»

  Το τελικό ποσό πληρωμής ήταν 67,67€ (Δασμοί και τέλη 0,0 + ΦΠΑ τρίτων Χωρών 30,1€ + Άλλη εισφορά 0,0€ + Διασάφηση Εκτελωνισμού Εισαγωγής 30,49€ + ΦΠΑ με κωδικό Α 7,01€) οπότε αφού είχα πάρει την απόφαση ότι θα πληρώσω τότε συμφώνησα στον εκτελωνισμό από DHL για να τελειώνουμε.

  Θέλω με κάποιο τρόπο να ανεβάσω το έντυπο της Διασάφησης ως βοήθημα.

  Επίσης δεν κατάφερα ποτέ να μάθω σίγουρα αν την διαδικασία μπορεί να την κάνει κάποιος όλο το 24ωρο.

 503. Ο/Η Theodore λέει:

  Καλά άνθρωπε μου,αφού είσαι μέλος του εδώ “κλαμπ”,και έχεις διαβάσει το thread,γιατί έκανες την κουτουράδα να βάλεις κούριερ;Είπαμε,κούριερ ποτέ,ποτέ,ποτέ.
  Εγώ παρήγγειλα από ΗΚ, ένα φακό των 100€,έναν άλλο των 25,και ένα λέιζερ των 70,σε ξεχωριστές παραγγελίες βέβαια,μου ήλθαν μετά από περίπου 25 ημέρες,και βέβαια,δεν πλήρωσα φράγκο.
  Τι θα κέρδιζα να τα πάρω νωρίτερα και να μου πιούν το αίμα;
  Και από την Αμερική,με USPS μόνον,αν και τώρα τελευταία,κάτι έχει αλλάξει με τους Αμερικάνους,και βάζουν μόνοι τους δικαιώματα Τελωνείου,όπως κάνουν και τα κούριερ.Εδώ ας γράψει κάποιος άλλος αν γνωρίζει καλύτερα.

 504. Ο/Η Γιώργος λέει:

  Καλησπέρα.Παραγγειλα απο Κίνα μια σκόνη 1κιλό αξίας 15 ευρώ.Ζητησα απο τον πωλητή (Κινα) να πληρώσω τη μεταφορά για θεσσαλονίκη μεσω αυτού(γιατι η dhl του χρέωνε 35 ευρώ ενώ εμένα 135).Και μου στέλνουν μήνημα να επικείνωνίσω μαζί τους γιατι τα προϊόντα ειναι στο τελωνείο.Μου ζητάνε λοιπόν 35 ευρώ για διατακτηκή και άλλα 70 για εκτελωνιστή ή να πάω εγώ στην αθήνα και να βρώ δικό μου εκτελωνιστή και μάλιστα απόρισε με αιριστικό τρόπο γιατι δεν καταλαβένω τον δεκαπλασιασμο της τιμης.Ξανα επικεινόνισα με τον πωλητή και του ζήτησα να διευκρινήσει οτι το προϊόν κοστίζει 15 και η μεταφορά 35 και να το στείλει στην εταιρία(σε νέο τιμολόγιο),πράγμα που έγινε αλλα δυστιχώς επιμένουν οτι θα πρέπει να πληρώσω τελωνίο και για το κόστος της μεταφοράς.Ακόμη δεν το εχω παραλάβει και δεν ξερω αν τελικα το πάρω (απο την στιγμή που και ο ήδιος απόρισε με την κατάντια μας και διατήθεται να μου ξανα στείλει την παραγγελεία στο μισό κόστος).Παρακαλώ τα φώτα σας.Ευχαριστώ.

 505. Ο/Η Τέο λέει:

  Ρε παιδιά εγώ θέλω να παραγγείλω ένα αξεσουάρ για το κινητό το οποίο κάνει γύρω στα 10 ευρώ από Αμερική..Πέρα από την τιμή του προϊόντος πληρώνω κ τίποτα έξτρα;
  Ευχαριστώ.

 506. Ο/Η Katerina λέει:

  Καλησπερα σας.Εκανα μια παραγγελια απο το amazon.com για πρωτη φορα ενα βιβλιο.Το εκανα pre-order καθως θα εκδοθει τον Απριλιο.Κοστιζει 25 $ συν τα εξοδα αποστολης συνολικα βγαινει 33$.Θα πληρωσω καποια επιπλεον εξοδα μολις φτασει ελλαδα για παραλη (τελωνειο κτλπ) και αν ναι ποσο περιπου.Επισης πως θα αποσταλλει το δεμα στο σπιτι μου?Δηλαδη ποτε και πως θα επιλεξω ταχυδρομειο/κουριερ?Σας παρακαλω απαντηστε μου.

 507. Ο/Η Spiros λέει:

  Οχι Κατερινα.Δεν πληρωνεις ποτέ τιποτα εξτρα για παραγγελιες μεσω Amazon.Τσεκαρισμενο απο μενα.

 508. Ο/Η Ανδρεας λέει:

  Απαντηση προς Theodore στις 25/03/2016.
  Αγαπητέ φιλε συγνώμη για την καθυστερημένη απαντηση αλλα τωρα το ειδα… πίστεψε με αν το ειχα διαβάσει το άρθρο πριν κανω την αγορά δεν θα την ειχα πατήσει…απλα μοιράστηκα τη ατυχία μπας και αποτρέψουμε κανέναν άλλον να την πατήσει..

 509. Ο/Η Maria λέει:

  Καλησπερα, ναι ειμαι και εγω ενα ακομα θυμα… πηρα μια στολη με 65 ευρω και η ups μου ειπε για το τελωνειο και θελει αλλα τοσα…. οκ δεν θα κανω κατι κλαιω τα λεφτα μου η απορειες μου ειναι αυτες…
  1) οταν λενε 22 ευρω ειναι μονο η αξια του προιοντος ή και τα εξωδα αποστολης δλδ 15+10 25 αρα κοπελια εισαι πανω απο το οριο πληρωσε φορο… ή οχι ειναι μονο 15 αρα ειμαι οκ… και
  2) τι ειναι τα 22 και τι τα 45 ευρω οριο και πως μπορω εγω να ξερω σε πια κατηγορια ειναι αυτο που αγορασα γτ δεν το καταλαβα καλα αυτο…

  Σας ευχαριστώ πολυ…

  ΥΓ: Οταν με πηραν τηλ μου ειπαν τι εχει μέσα το πακετο μου, αυτο αναγραφόταν επάνω καπου ή το ανοιξαν και αν το ανοιξαν εχουν την δικαιοδοσια να το κανουν?

 510. Ο/Η Efthimis λέει:

  καλησπερα. Πηρα ενα κινητο απο Κινα το οποιο κοστιζει 160 ευρω και το εχουν κρατησει στο τελωνειο στην αθηνα και μου ζητανε να πληρωσω εξοδα εκτελωνισμου 50+ ευρω. Γιατι ζητανε τοσα πολλα? το πηρα απο εκει να γλυτωσω καποια χρηματα και οχι να πληρωσω οσο κανει στην ελλαδα και παραπανω. τι μπορω να κανω γιαυτο? πως μπορω να αποφυγω τα εξοδα εκτελωνισμου? Ευχαριστω πολυ!

 511. Ο/Η Δουροπουλος Νικόλαος λέει:

  Έχω αγοράσει από Τρίτη χώρα εμπόρευμα για κατάστημα που ανοίγω. Μου το έστειλαν με το ταχυδρομείο και δεν έχει περάσει από το τελωνείο για δασμούς κλπ.τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση έτσι ώστε να είμαι νόμιμος και να μπορώ να το πουλήσω. Η αξία του εμπορεύματος είναι 1800 ευρώ

 512. Ο/Η Νικολαος λέει:

  Διαβασα κατι απο τα μυνηματα σας εδω αλλα παλι δεν ειναι κατι σιγουρο κια απο οτι μου ειπαν για ενα προιον απο Αμερικη που θελω να φερω βαρους 6 κιλων και αξιας περιπου τα 635 δολαρια μαζι με την μεταφορα.Συγκεκριμμενα ειναι ενα antenna tuner μια συσκευη για τον συντονισμο κεραιας ραδιοερασιτεχνη.Αν ξερει κανεις κατι ας μου πει γιατι τωρα λενε οτι αλλαξαν καποια πραγματα και δεν γλυτωνεις την φακα.Η αποστολη θα γινει με postal priority mail.Ευχαριστω

 513. Ο/Η Φρόσω λέει:

  Αγόρασα από Αμερική σφραγίδες σιλικόνης, με αξία + μεταφορικά 39 δολάρια.
  Λογικά θα έλθουν μέσα σε απλό μικρό φάκελο, γιατί είναι μικρός ο όγκος τους και η αποστολή θα γίνει με USPS (όχι express).

  Παρακολουθώντας την αποστολή με το tracking number, διαπιστώνω ότι βρίσκεται ήδη 4 ημέρες στο “San Francisco International Distribution Center”.
  Τι κάνει τόσες ημέρες εκεί; Γιατί δεν ξεκολλάει;

  Επίσης, υπάρχει περίπτωση να πληρώσω φόρο όταν έλθει στην Ελλάδα;

 514. Ο/Η sk λέει:

  Μια ερώτηση, παράγγειλα από Gearbest και μου ήρθε μέσω Ολλανδίας μια παραγγελία 28 ευρώ. Στα ΕΛΤΑ υπάρχει καθυστέρηση με παραγγελίες από gearbest, οπότε έκατσε τελωνείο 3 εβδομάδες με συνέπεια να πληρώσω 3 ευρώ για έξοδα αποθήκευσης όπως ου είπαν, δε με πειράζει το ποσό, αλλά είναι νορμάλ; ( δεν είναι ογκώδς, περιείχε ενα mi band και κάποια fidget spinner)

 515. Ο/Η Κατ λέει:

  Καλησπερα!
  Ενδιαφερομαι για μια κονσολα που βρηκα στο E-bay η οποια κοστιζει περιπου 122 (μαζι με τα μεταφορικα USPS). Η κονσολα δεν ειναι μεγαλη, ειναι handheld και περιεχει θηκη και φορτιστη. Με αλλα λογια ειναι μικρος ο ογκος της (δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο). Ποσο περιπου θα μου κοστισει το τελωνειο? (Δεν ξερω αν ο πωλητης θα συμφωνησει να το στειλει σαν Gift, αλλα θα το ζητησω σιγουρα).

 516. Ο/Η Σταθάκης Αργυρης λέει:

  Μου ήρθε απο Αμερική ενα δέμα με κάποια ρούχα δώρο απο την μητέρα μου η οποία πλήρωσε απο εκει 130 δολάρια να τα στηλει εδώ μου ζητάνε 260 ευρώ τελωνείο, αμάξι θα εκτελωνισω μωρε

 517. Ο/Η Νικολαος λέει:

  Κυριοι τα παντα αλλαξαν τα πακετα τα εχει αναλαβει ο ΕΛΤΑ στο ΕΛΕΥΘ.ΒΕΝ. και δεν περναει τιποτα ,ολα παιρνουν 24% ΦΠΑ συν κατι 12 ευρω αναλογα το υψος της τιμης του δεματος.Εγω προσφατα αγορασα ενα μηχανημα απο αμερικη και πληρωσα δασμους κατευθειαν στο ebay ,προπληρωσα δηλ και συμφωνα με αυτους δεν θα εχω να πληρωσω κατι αλλο κατα την παραδοση.Επισης αν σας ερθει να πληρωσετε δασμους και θελετε να ορισετε εναν δικο σας τελωνειακο υπαλληλο και να του αποδειξετε οτι το το κοστος δασμων που σας επεβαλαν ειναι υπερογκο κανετε μια αιτηση με κοστος 15 ευρω.Παντως να ξερετε τερμα τα πανυγηρια.Οταν θα ερθει το μηχανημα που περιμενω θα ενημρωσω αν ειναι ετσι οπως τα λενε δηλ προπληρωνω στο ebay και εχουν αυτοι εναν κεντρο αποστολης πακετων .Η ενημερωση η τελευταια που εχω ειναι 1.Customs Documentation and Labeling 2.Shipped from the Global Shipping Center to International Destination 3.Customs Cleared (Friday, 11. Aug. 2017 9:15 AM Feltham) 4.In Transit with Destination Carrier

 518. Ο/Η Roman λέει:

  Αυτό που γίνεται είναι απλά απαράδεκτο , αγόρασα 3 μηχανήματα από Αμερική συνολικό κόστος 1000 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά και 24% φόρο , έφτασε στην Fedex Αθήνας και μου ζητάνε άλλα 600 ευρώ απο εκεί ! που αν βγάλω τα μεταφορικά και 24% φόρο τα 3 μηχανήματα κοστίζουν περίπου 650 ευρώ …. τι να πω παιδιά απλά είναι μια απάτη και μας κοροϊδεύουν στεγνά !

 519. Ο/Η Κωνσταντινος λέει:

  Γεια σας. Θελω να αγορασω εναν 3d εκτυπωτη απο το Gearbest. Θα σταλει απο Κινα και κοστιζει
  115 ευρω. Τι κοστος θα μου βγει περιπου, επιπλεον. Με ταχυδρομειο ενοειτε.Ευχαριστω

 520. Ο/Η spiros λέει:

  καλησπερα κ απο μενα την πατησα και εγω καποτε φερνοντας την gopro2 τοτες με 250ευρω
  και πληρωσα αλλα 100 τελωνιο και ταλαιπωρια γιατι πηγα μεχρι αεροδρομιο να εκτελωνησω ο ιδιος για να μην πληρωνα αλλα 70!

  Απλα τα πραματα
  1.) gift ξεχαστε το πλεον το εχουν καταλαβει και ζητανε αποδειξη
  2.) με απλο ταχυδρομειο περνας πιο σπανια τελωνιο
  3.)αν βαλεις γρηγορο courier περνας σιγουρα τελωνιο
  4.)αν ειναι πανω απο 150 ευρω πληρωνεις σιγουρα φορους

  οποτε για πανω απο 150 ευρω η βαζεις απλο courier και κανεις το σταυρο σου
  η λες σε αυτον που στο στελνει να βαλει τιμη κατω απο 150ευρω

 521. Ο/Η Nicolas λέει:

  Καλημέρα κι από μένα, θέλω να παραγγείλω από Αμερική δαχτυλίδι για πρόταση γάμου αξίας 750 ευρώ + 50 τα μεταφορικά.
  Να προτιμήσω USPS PRIORITY EXPRESS?
  Θα πληρώσω ατελείωτους φόρους ΦΠΑ κλπ?
  ΥΓ: Θέλω να είναι Αθήνα μέχρι 15 Ιανουριου

 522. Ο/Η Nicolas λέει:

  Κάποιος να απαντήσει παιδιά?
  Θα έχω κάποιο πρόβλημα επειδή είναι μονόπετρο?

 523. Ο/Η vagelis λέει:

  καλησπερα,

  παρηγγειλα απο ebay της ΗΠΑ ενα λαπτοπ αξιας1200$(καπου 1000 ευρω) με USPS και μετα απο 1 μηνα ηρθε ειδοποιηση απο το τελωνειο του αεροδρομιου οτι δεν ειχε παραστατικο/τιμολογια πανω.αποδειξη δεν ειχα ουτε εγω(δεν μου εστειλε ποτε o πωλητης) οποτε τους εστειλα οτι αλλο σχετικο εγγραφο ειχα,θα πληρωσω κατι παραπανω και αν ναι ποσο?μπορουσα να κανς κατι αλλο για να αποφυγς την ολη διαδικασια?

  ευχαριστω πολυ

 524. Ο/Η Aggelos λέει:

  αγορασα απο gearbest 2 κινητα αξιας 286 ευρω (και τα δυο μαζι) και εβαλα να ερθουν γρηγορα.Ξερω πλεον που εκανα το λαθος οτι θα περασουν τελωλειο αλλα δεν ξερω ποσο θα ερθει…Αμα ξερετε θα το εκτιμουσα πολυ,ευχαριστω

 525. Ο/Η Roman λέει:

  Γεια σας, από την εμπειρία μου το λέω καλύτερα να αποφύγετε της παραγγελίες εκτός Ευρώπης
  αν θέλετε κάτι να αγοράσετε στο στο φίλτρο του ebay πατήστε να ψάχνει μόνο ευρωπη ebay.de / ebay.co.uk + amazon.de/amazon.co.uk/amazon.fr/amazon.it για να αποφύγετε τν εκτελωνισμό .

 526. Ο/Η αποστόλης λέει:

  παρήγγειλα κάτι από ebay από άγγλία και δεν πρόσεξα ότι το έστειλε με ups…..εν τω μεταξύ έχω άλλα δύο δέματα από αμερική με ups κατά λάθος …..(τόσα χρόνια ψωνίζω) πρώτη φορά τέτοιο λάθος 3 φορές… αυτό από αγγλία είναι 7 κιλά και το ένα από αμερική περίπου 10 κιλά…θα πλήρώσω κατά την παραλαβή? βοήθεια παιδιά τα φώτα σας!

 527. Ο/Η Rom λέει:

  τον εκτελωνισμό θα το πληρώσεις την ήμερα παραλαβής

 528. Ο/Η εφη λέει:

  Θέλω να παραγγείλω κατι από Κίνα αξίας περίπου 25 ευρω (με απλό ταχυδρομεία). Πληρώνω ή οχι τελωνειο;

 529. Ο/Η Bimmer3.0csl λέει:

  OXI…

  To Ποσό είναι πολύ μικρό….

 530. Ο/Η Bimmer3.0csl λέει:

  ΟΧΙ…

  Το ποσό είναι πολύ μικρό!!!!

 531. Ο/Η Αλέξανδρος λέει:

  γεια σας παιδιά.
  διάβασα πολλά, αλλά ακόμα έχω την απορία του τί γίνεται με τα πακέτα που στέλνουν ιδιώτες σε μας. έχω μία φίλη από αμερική που θέλει να μου στείλει κάποια πράγματα. έστω ότι της λέω να τα στείλει με usps. αυτοί στα τελωνεία τί θα κάνουν; θα σκίσουν το προσωπικό πακέτο να δουν τί έχει μέσα και να υπολογίσουν κόστος; τί παίζει σε αυτή τη περίπτωση;
  ευχαριστώ πολύ

 532. Ο/Η Bimmer3.0csl λέει:

  Απ’οτι ξέρω όλα τα δέματα ανοίγονται…
  Από κεί κ πέρα είναι στο χέρι του τελώνη ανάλογα να κρίνει την αξία που χει μέσα το πακέτο κ να προσθέσει τον φόρο…

  Εσύ για καλό κ για κακό πες της να σου γράψει οτι στα στέλνει σαν Gift …

  Προσωπικά δεν πλήρωσα ποτέ τπτ…..

 533. Ο/Η emily λέει:

  γεια σας παιδια εκανα μια παραγγελια απο ιαπωνια τιμη παιχνιδιου 44 ευρω κ με εξοδα μεταφορα τρακινγκ ναμπερ ειναι 54 ευρω κ μ ειπανε οτι αλλαξε απο το καλοκαιρι η νομοθεσια κ λενε οτι θα πληρωνεις τ τελωνειο ανω των 22 ευρω πφφφφ κ πηρα τηλεφωνο τα ΕΛΤΑ ταχυδρομειου οπου βρισκεται κ μ ειπανε περιπου 15 ευρω συν ξερετε τι να κανω να μην πληρωσω???????? ευχαριστω

 534. Ο/Η ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ λέει:

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΑΠΟ ΚΙΝΑ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ
  ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΕΙ 1600 ΕΥΡΩ ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΟΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΣ?

 535. Ο/Η Yannis . λέει:

  Μου ήρθε email ειδοποιησης από orbitcourriers για ενα δέμα FEDEX από NZ για κάτι που είχα παραγγείλει από τον κατασκευαστή. Πρόκειται για κομμάτι sport εξοπλισμού , ουσιαστικά ένα μικρό κομμάτι πανί είναι.
  Το κόστος του ήταν 135 Ευρώ ($150), Στο email αλλά και από το τηλέφωνο μου ζήτησαν απόδειξη αγοράς κλπ και ότι θα μου στείλουν “προσφορά” εκτελωνισμού κλπ εντός ημέρας.
  Μου έστειλαν μετά από μια μέρα
  ΔΑΣΜΟΙ/ΦΠΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ 47,00
  Δ.Ε.Τ.Ε. 0,00
  Δ.Ε.Χ.Ε. 0,00
  ΑΛΛΑ ΤΕΛ.ΠΑΡ/ΚΑ 0,00
  ΕΞΟΔΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 25,00
  ΑΜΟΙΒΗ 99,20

  ΣΥΝΟΛΟ 171,20 !!!!!

  Να πληρώσω άλλα 171 ευρώ σε κάτι αξίας 135!
  Και φαντάζομαι ότι όσο περνάνε οι μέρες επιβαρύνεται με έξοδα φύλαξης κλπ.

  Αξίζει να πάω από εκεί ?|
  Αν δεν το δεχτώ γυρίζει στον αποστολέα ή το κάνουν κουρτίνα οι τελώνες?

 536. Ο/Η Chris λέει:

  Ρε παιδιά, αν δεν αγοράσω κάτι από Αμερική εγώ. Το αγοράσει ένας Αμερικάνος και μου το στείλει σαν δώρο … Πληρώνω εκτελωνισμό;

  Αν ναι, πως ξέρουν πόσο κάνει το δώρο μου; Google? lol

  Για ένα δώρο 159 usd~ -> 138~ euro
  Πόσο θα πληρώσω παραπάνω;

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.