techblogTV: Στην Αθήνα η Σύνοδος της Ομάδας των Ευρωπαίων Ρυθμιστών (ERG)

techblogTVΤη Σύνοδο της Ομάδας των Ευρωπαίων Ρυθμιστών (Εuropean Regulators Group- ERG) φιλοξένησε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων στην Αθήνα στις 11 και 12 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο της Συνόδου πραγματοποιήθηκε χθες Συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρίσταντο η κα Viviane Reding, Επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο κ. Roberto Viola, Πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Ρυθμιστών και ο Καθηγητής Νικήτας Αλεξανδρίδης, Πρόεδρος της ΕΕΤΤ.

Στη Συνέντευξη Τύπου η Επίτροπος Reding δήλωσε: «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που εμείς οι τέσσερις καθόμαστε σε αυτό το τραπέζι. Το γεγονός αυτό αποτελεί ήδη ένα μήνυμα. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση ηγέτιδα στις νέες τεχνολογίες. Για το λόγο αυτό θέλουμε σε κάθε κράτος μέλος έναν ισχυρό εθνικό Ρυθμιστή, ο οποίος εργάζεται για μια ανοιχτή αγορά προς όφελος του ανταγωνισμού, της οικονομίας και των καταναλωτών. Ο Ρυθμιστής πρέπει να είναι ανεξάρτητος και να επιτελεί το έργο του με βάση την κοινοτική και εθνική νομοθεσία. Θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξή μου στην EETT και το εξαιρετικό έργο που επιτελεί. Το έργο της δεν είναι εύκολο, καθότι η Ελλάδα άργησε να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία. Η Ελλάδα κατείχε την τελευταία θέση στην ευρυζωνική ανάπτυξη, γεγονός αρνητικό για την ανταγωνιστικότητα της χώρας και τους πολίτες. Ωστόσο, μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να πολλαπλασιάσει το ρυθμό διείσδυσης της Ευρυζωνικότητας φτάνοντας το 6,8% Υπάρχει μία συνεχής πρόοδος και για το λόγο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΕΤΤ. Το έργο της, όμως, δεν έχει τελειώσει, γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να φτάσει το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς γιατί η Ευρυζωνικότητα είναι η λύση για την Ελλάδα, κυρίως λόγω της ιδιόμορφης μορφολογίας της». Επίσης, η κα Reding επεσήμανε ότι στις 13 Νοεμβρίου θα υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου για τις τηλεπικοινωνίες.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις της κας. Reding.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε «Η αγορά των τηλεπικοινωνιών πρέπει να υποστηριχθεί προκειμένου να υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις και να προστατευθεί το συμφέρον των καταναλωτών. Στον τομέα αυτό η ΕΕΤΤ πρέπει να έχει έναν ισχυρό ρόλο. Άλλωστε, στηρίζουμε την προσπάθεια της ΕΕΤΤ για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Όπου έχουμε μείνει πίσω σε σχέση με την εφαρμογή του κοινοτικού δικαίου και τις τηλεπικοινωνίες, θα πρέπει να επισπεύσουμε την προσαρμογή μας. Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στις τηλεπικοινωνίες, όχι μόνο σε ελπίδες αλλά και σε χρήματα. Στη συγκεκριμένη αγορά υπάρχει χώρος για όλους, τόσο για τον ΟΤΕ, ο οποίος έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια υπό την καθοδήγηση του Προέδρου κ. Παναγή Βουρλούμη, όσο και για τους ποιοτικούς εναλλακτικούς παρόχους. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, της νέας γενιάς οπτικών ινών καθώς και η γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος. Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και μπορούν να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας. Προσωπικά αυτήν την ευκαιρία δεν θα ήθελα να τη χάσω».

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής κ. Νικήτας Αλεξανδρίδης, υπογράμμισε ότι: «Με χαρά διαπιστώνουμε ότι χάρη στις προσπάθειες του Kράτους, των Eπιχειρήσεων και του Ρυθμιστή επιταχύνεται ο ρυθμός αύξησης των ευρυζωνικών συνδέσεων και ταυτοχρόνως βελτιώνεται συστηματικά η μέση ταχύτητα πρόσβασης. Ο ανταγωνισμός επιτείνεται, φέρνοντας στην αγορά νέες επενδύσεις, περισσότερους παίκτες με νέες δικτυακές υποδομές και συμβάλλοντας στην περαιτέρω μείωση του κόστους των ευρυζωνικών συνδέσεων. Η αυστηρή εφαρμογή των πρόσφατων ρυθμιστικών κανονισμών έχει ήδη φέρει πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Επειδή, όμως, ως χώρα δεν πρέπει να ανεχόμαστε να βρισκόμαστε στην τελευταία θέση, πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειάζονται πολύ πιο συντονισμένες και δραστικές προσπάθειες από όλους μας -την Πολιτεία, τις Επιχειρήσεις και τον Ρυθμιστή- ώστε να μπορέσουμε σύντομα να συγκλίνουμε με τον κοινοτικό μέσο όρο στην αξιοποίηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών».

Ο Προεδρεύων της Ομάδας των Ευρωπαίων Ρυθμιστών κ. Roberto Viola δήλωσε: «Η Ομάδα ERG είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη με το έργο της ΕΕΤΤ και με τη συνεργασία μεταξύ της ΕΕΤΤ και των υπόλοιπων ανεξάρτητων ρυθμιστικών Αρχών. Επίσης, είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ελληνική ευρυζωνική αγορά και προσδοκούμε περαιτέρω ανάπτυξη και εποικοδομητική συνεργασία».

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με το νέο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες καθώς επίσης και η κοινή στρατηγική των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών σε ζητήματα όπως τα δίκτυα πρόσβασης επόμενης γενιάς, η χονδρική ευρυζωνική πρόσβαση, τα τέλη τερματισμού κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, η υπηρεσία διεθνούς περιαγωγής και η σύγκλιση υπηρεσιών.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers

Have I Been Pwned: Πόσοι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί;

Το Have I Been Pwned καταγράφει τον αριθμό των usernames που έχουν διαρρεύσει από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα.

Internet Pornhub

Pornhub: Κατηγορείται για ανέβασμα βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Αγωγή που έγινε από 30 γυναίκες προς το Pornhub το κατηγορεί ότι έχει ανεβάσει βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Reviews Samsung Android Tablets Hands-on

Samsung Galaxy A7 lite review: Σε ακολουθεί παντού

Με ποιότητα κατασκευής που δεν έχουμε συνηθίσει, με μεταλλικό περίβλημα και λεπτά πλαίσια οθόνης, το νέο προσιτό tablet Galaxy A7 lite αποκτά τη δική του θέση ανάμεσα στις επιλογές σας.

Internet Bitcoin China

H Κίνα διώχνει τους κυνηγούς του Bitcoin θησαυρού από τα εδάφη της

Περισσότεροι από τους μισούς κυνηγούς Bitcoin είναι εγκατεστημένοι στην Κίνα, αλλά το Πεκίνο θέλει η κατάσταση αυτή να αλλάξει.