Έγκριση από την ΕETT της μεθοδολογίας retail minus για τον υπολογισμό των τιμών Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (ADSL) του ΟΤΕ

EETTΕγκρίθηκε στις 21 Αυγούστου 2007 από την Ολομέλεια της ΕΕΤΤ η μεθοδολογία Προεξοφλημένων Ταμειακών Ροών- DCF (Discounted Cash Flow) για τον υπολογισμό του μοντέλου ελέγχου τιμών retail minus της Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (ADSL) του ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη Απόφαση ενεκρίθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 2-8-2007.

Με την Απόφαση αυτή καθορίζεται, μεταξύ άλλων, το ελάχιστο περιθώριο που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της λιανικής και χονδρικής τιμής για την παροχή ευρυζωνικών προσβάσεων (προσβάσεις ADSL). Το περιθώριο προσδιορίζεται στο επίπεδο του 20,58%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω τιμή αποτελεί το περιθώριο – που θα πρέπει να προσφέρει μια επιχείρηση με Σημαντική Ισχύ στην συγκεκριμένη αγορά ADSL (σήμερα η ΟΤΕ Α.Ε., η οποία έχει το μοναδικό ενσύρματο δίκτυο πρόσβασης που υπάρχει στην Ελλάδα) στους άλλους παρόχους που επιθυμούν να αγοράσουν από αυτήν χονδρικά ευρυζωνικές υπηρεσίες ADSL – από την λιανική τιμή με την οποία η επιχείρηση αυτή πουλά την ίδια υπηρεσία ADSL στους καταναλωτές. Η Απόφαση θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ισχύει 10 μέρες μετά τη δημοσίευσή της.

Επισημαίνεται ότι για τον υπολογισμό της τιμής 20,58% του περιθωρίου έχει ληφθεί υπ’ όψιν ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες εκπτώσεις όγκου που παρέχει ο ΟΤΕ σε επίπεδο χονδρικής (οι οποίες βασίζονται στο πλήθος των γραμμών που αγοράζει κάποιος πάροχος). Σε περίπτωση που ο ΟΤΕ αποσύρει ή τροποποιήσει τις υφιστάμενες εκπτώσεις όγκου, υποχρεούται πρώτα να λάβει την έγκριση της ΕΕΤΤ, η οποία θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο περιθώριο.

Με την Απόφαση αυτή ολοκληρώνεται μία σειρά κανονιστικών Αποφάσεων της ΕΕΤΤ για την αγορά Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (ADSL), οι οποίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στον ορισμό της αγοράς χονδρικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης και στην επιβολή κανονιστικών υποχρεώσεων σε όσες επιχειρήσεις κρίνονται ότι έχουν Σημαντική Ισχύ στη συγκεκριμένη αγορά ADSL (στις οποίες υποχρεώσεις συγκαταλέγεται και ο έλεγχος τιμών βάσει του μοντέλου retail minus).

H ολοκλήρωση των Κανονιστικών Αποφάσεων στην αγορά της χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελληνική επικράτεια και στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος με την Περιφέρεια, δηλαδή με τις περιοχές εκείνες που δεν γίνονται επενδύσεις από άλλους Παρόχους για την παροχή ευρυζωνικότητας μέσω αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου. Επιπλέον, αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά των ευρυζωνικών υπηρεσιών προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet LinkedIn Microsoft

H Microsoft κλείνει το LinkedIn στην Κίνα

Η είδηση έρχεται λίγο αφότου το LinkedIn ήρθε αντιμέτωπο με ερωτήσεις αναφορικά με τη διαγραφή των προφίλ ορισμένων δημοσιογράφων.

Internet Bitcoin

Εξαιρετικά ανοδική η πορεία του Bitcoin που πηγαίνει για ρεκόρ

Το Bitcoin κινείται τις τελευταίες ώρες πολύ ανοδικά, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσει και σε ιστορικό υψηλό.

Internet Black Friday featured

Black Friday 2021: Στον αέρα η φετινή Μαύρη Παρασκευή

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η εκπτωτική περίοδος Black Friday 2021, η αποκαλούμενη και ως Μαύρη Παρασκευή που φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26/11.

Internet Hackers Acer

Η Acer επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση από hackers

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Acer, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών των προϊόντων της.