Έγκριση από την ΕETT της μεθοδολογίας retail minus για τον υπολογισμό των τιμών Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (ADSL) του ΟΤΕ

EETTΕγκρίθηκε στις 21 Αυγούστου 2007 από την Ολομέλεια της ΕΕΤΤ η μεθοδολογία Προεξοφλημένων Ταμειακών Ροών- DCF (Discounted Cash Flow) για τον υπολογισμό του μοντέλου ελέγχου τιμών retail minus της Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (ADSL) του ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη Απόφαση ενεκρίθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 2-8-2007.

Με την Απόφαση αυτή καθορίζεται, μεταξύ άλλων, το ελάχιστο περιθώριο που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της λιανικής και χονδρικής τιμής για την παροχή ευρυζωνικών προσβάσεων (προσβάσεις ADSL). Το περιθώριο προσδιορίζεται στο επίπεδο του 20,58%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω τιμή αποτελεί το περιθώριο – που θα πρέπει να προσφέρει μια επιχείρηση με Σημαντική Ισχύ στην συγκεκριμένη αγορά ADSL (σήμερα η ΟΤΕ Α.Ε., η οποία έχει το μοναδικό ενσύρματο δίκτυο πρόσβασης που υπάρχει στην Ελλάδα) στους άλλους παρόχους που επιθυμούν να αγοράσουν από αυτήν χονδρικά ευρυζωνικές υπηρεσίες ADSL – από την λιανική τιμή με την οποία η επιχείρηση αυτή πουλά την ίδια υπηρεσία ADSL στους καταναλωτές. Η Απόφαση θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ισχύει 10 μέρες μετά τη δημοσίευσή της.

Επισημαίνεται ότι για τον υπολογισμό της τιμής 20,58% του περιθωρίου έχει ληφθεί υπ’ όψιν ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες εκπτώσεις όγκου που παρέχει ο ΟΤΕ σε επίπεδο χονδρικής (οι οποίες βασίζονται στο πλήθος των γραμμών που αγοράζει κάποιος πάροχος). Σε περίπτωση που ο ΟΤΕ αποσύρει ή τροποποιήσει τις υφιστάμενες εκπτώσεις όγκου, υποχρεούται πρώτα να λάβει την έγκριση της ΕΕΤΤ, η οποία θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο περιθώριο.

Με την Απόφαση αυτή ολοκληρώνεται μία σειρά κανονιστικών Αποφάσεων της ΕΕΤΤ για την αγορά Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (ADSL), οι οποίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στον ορισμό της αγοράς χονδρικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης και στην επιβολή κανονιστικών υποχρεώσεων σε όσες επιχειρήσεις κρίνονται ότι έχουν Σημαντική Ισχύ στη συγκεκριμένη αγορά ADSL (στις οποίες υποχρεώσεις συγκαταλέγεται και ο έλεγχος τιμών βάσει του μοντέλου retail minus).

H ολοκλήρωση των Κανονιστικών Αποφάσεων στην αγορά της χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελληνική επικράτεια και στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος με την Περιφέρεια, δηλαδή με τις περιοχές εκείνες που δεν γίνονται επενδύσεις από άλλους Παρόχους για την παροχή ευρυζωνικότητας μέσω αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου. Επιπλέον, αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά των ευρυζωνικών υπηρεσιών προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers

Have I Been Pwned: Πόσοι λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί;

Το Have I Been Pwned καταγράφει τον αριθμό των usernames που έχουν διαρρεύσει από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι σήμερα.

Internet Pornhub

Pornhub: Κατηγορείται για ανέβασμα βίντεο χωρίς συγκατάθεση

Αγωγή που έγινε από 30 γυναίκες προς το Pornhub το κατηγορεί ότι έχει ανεβάσει βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Internet Bitcoin China

H Κίνα διώχνει τους κυνηγούς του Bitcoin θησαυρού από τα εδάφη της

Περισσότεροι από τους μισούς κυνηγούς Bitcoin είναι εγκατεστημένοι στην Κίνα, αλλά το Πεκίνο θέλει η κατάσταση αυτή να αλλάξει.

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Apple, Elon Musk, Jeff Bezos, DJI, Electronic Arts [S01E39 – 17/06/2021]

Σε αυτή την εκομπή συζητάμε για το πόσο θα κοστίσει το διαστημικό ταξίδι της Blue Origin, τη NASA, την Apple, τα αντίμετρα για σμήνη drones που ετοιμάζει ο αμερικανικός στρατός, τον Elon Musk κ.α.