Έγκριση από την ΕETT της μεθοδολογίας retail minus για τον υπολογισμό των τιμών Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (ADSL) του ΟΤΕ

EETTΕγκρίθηκε στις 21 Αυγούστου 2007 από την Ολομέλεια της ΕΕΤΤ η μεθοδολογία Προεξοφλημένων Ταμειακών Ροών- DCF (Discounted Cash Flow) για τον υπολογισμό του μοντέλου ελέγχου τιμών retail minus της Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (ADSL) του ΟΤΕ. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη Απόφαση ενεκρίθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 2-8-2007.

Με την Απόφαση αυτή καθορίζεται, μεταξύ άλλων, το ελάχιστο περιθώριο που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της λιανικής και χονδρικής τιμής για την παροχή ευρυζωνικών προσβάσεων (προσβάσεις ADSL). Το περιθώριο προσδιορίζεται στο επίπεδο του 20,58%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω τιμή αποτελεί το περιθώριο – που θα πρέπει να προσφέρει μια επιχείρηση με Σημαντική Ισχύ στην συγκεκριμένη αγορά ADSL (σήμερα η ΟΤΕ Α.Ε., η οποία έχει το μοναδικό ενσύρματο δίκτυο πρόσβασης που υπάρχει στην Ελλάδα) στους άλλους παρόχους που επιθυμούν να αγοράσουν από αυτήν χονδρικά ευρυζωνικές υπηρεσίες ADSL – από την λιανική τιμή με την οποία η επιχείρηση αυτή πουλά την ίδια υπηρεσία ADSL στους καταναλωτές. Η Απόφαση θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ισχύει 10 μέρες μετά τη δημοσίευσή της.

Επισημαίνεται ότι για τον υπολογισμό της τιμής 20,58% του περιθωρίου έχει ληφθεί υπ’ όψιν ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες εκπτώσεις όγκου που παρέχει ο ΟΤΕ σε επίπεδο χονδρικής (οι οποίες βασίζονται στο πλήθος των γραμμών που αγοράζει κάποιος πάροχος). Σε περίπτωση που ο ΟΤΕ αποσύρει ή τροποποιήσει τις υφιστάμενες εκπτώσεις όγκου, υποχρεούται πρώτα να λάβει την έγκριση της ΕΕΤΤ, η οποία θα επανεξετάσει το συγκεκριμένο περιθώριο.

Με την Απόφαση αυτή ολοκληρώνεται μία σειρά κανονιστικών Αποφάσεων της ΕΕΤΤ για την αγορά Χονδρικής Ευρυζωνικής Πρόσβασης (ADSL), οι οποίες αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στον ορισμό της αγοράς χονδρικών υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης και στην επιβολή κανονιστικών υποχρεώσεων σε όσες επιχειρήσεις κρίνονται ότι έχουν Σημαντική Ισχύ στη συγκεκριμένη αγορά ADSL (στις οποίες υποχρεώσεις συγκαταλέγεται και ο έλεγχος τιμών βάσει του μοντέλου retail minus).

H ολοκλήρωση των Κανονιστικών Αποφάσεων στην αγορά της χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελληνική επικράτεια και στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος με την Περιφέρεια, δηλαδή με τις περιοχές εκείνες που δεν γίνονται επενδύσεις από άλλους Παρόχους για την παροχή ευρυζωνικότητας μέσω αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου. Επιπλέον, αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά των ευρυζωνικών υπηρεσιών προς όφελος των καταναλωτών και της εθνικής οικονομίας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet featured Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E25 – 04/03/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για NASA, νέο drone DJI FPV, βραβεία “Airwards”, λογισμικό που μετατρέπει φωτογραφίες σε κινούμενες εικόνες, Verizon 5G και τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της Harley Davidson.

Internet Twitter

To Twitter εγκαινιάζει νέες λειτουργίες e-commerce

Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να δημιουργήσει εμπορικά εργαλεία στην πλατφόρμα του, το Twitter δοκιμάζει νέα χαρακτηριστικά.

Internet Google Google Chrome

Google: Καταργεί τα cookies για χάρη της ιδιωτικότητας των χρηστών

H Google θα σταματήσει την υποστήριξη cookies τρίτων που ανιχνέυουν τις κινήσεις των χρηστών και δεν πρόκειται να τα αντικαταστήσει με κάτι αντίστοιχο.

Internet Bitcoin

Κινέζικο bitcoin mining hub σταματά τη λειτουργία του

Ένα από τα μεγαλύτερα Bitcoin mining camps στην Κίνα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του.