Παρουσίαση Ρυθμιστικής Στρατηγικής της ΕΕΤΤ για το 2012

Τη Ρυθμιστική Στρατηγική της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) για την ελληνική τηλεπικοινωνιακή και την προς απελευθέρωση ταχυδρομική αγορά, καθώς και τις προκλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που καλείται να αντιμετωπίσει η Αρχή στην Προεδρία του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC) παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος.

Το Σχέδιο Δράσης της ΕΕΤΤ, γα το 2012, περιλαμβάνει τους ακόλουθους στρατηγικούς στόχους:
1. Ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού σε ευρυζωνικά δίκτυα, σταθερά και κινητά, προαγωγή της καινοτομίας υπό συνθήκες διαφάνειας, προβλεψιμότητας και ρυθμιστικής σταθερότητας, αποτελεσματική εποπτεία ραδιοφάσματος, απλοποίηση αδειοδότησης κεραιών και υποστήριξη της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση.
2. Προστασία καταναλωτή και έλεγχος ποιότητας τηλεπικοινωνιακών και ταχυδρομικών υπηρεσιών, ενίσχυση διαφάνειας, υπεύθυνη ενημέρωση χρηστών, προστασία από αθέμιτες πρακτικές, διασφάλιση πλουραλισμού, μέτρηση ποιότητας, παρατηρητήριο τιμών, ισότιμη πρόσβαση όλων σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες και σε προσιτές τιμές.
3. Αναπτυξιακή διαχείριση και αξιοποίηση σπάνιων εθνικών πόρων, αριθμών, συχνοτήτων, δικαιωμάτων διέλευσης, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
4. Βελτιστοποίηση εσωτερικών λειτουργιών για την αύξηση της παραγωγικότητας, μέσω εκπαίδευσης προσωπικού και εισαγωγής διαδικασιών ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων, ψηφιακών υπογραφών κλπ. Ενίσχυση διεθνούς ρόλου της ΕΕΤΤ και εισαγωγή ρυθμιστικής τεχνογνωσίας στην Ελλάδα με έμφαση σε ζητήματα διεθνούς περιαγωγής, ουδετερότητας διαδικτύου, πολιτικής ραδιοφάσματος, και συντονισμένης εφαρμογής του Ευρωπαϊκού δικαίου στο πλαίσιο της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.

Σχόλια

  • 5.Αύξηση του ελάχιστου χρόνου χρέωσης στα κινητά από 45 σε 60 δευτερόλεπτα.

    Ευχαριστούμε ΕΕΤΤ.
    Τι θα κάναμε χωρίς εσένα?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.