Η Ελλάδα πληρώνει “σχετικά ακριβό” mobile internet σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

mobile internet Ελλάδα, Η Ελλάδα πληρώνει “σχετικά ακριβό” mobile internet σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

mobile internet Ελλάδα, Η Ελλάδα πληρώνει “σχετικά ακριβό” mobile internet σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κόστος του mobile internet στην ευρωπαϊκές χώρες το 2018 ήταν φθηνότερο από ότι ήταν το 2017. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι συνολικά για την Ευρώπη το κόστος των πιο φθηνών πακέτων αυξήθηκε επειδή κάποιες ανεπτυγμένες χώρες δεν στοχεύουν πλέον στα χαλημά εισοδήματα.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορούμε να δούμε αναλυτικά σε ποια κατηγορία βρίσκεται η κάθε ευρωπαϊκή χώρα σύμφωνα με το κόστος του mobile internet, ακριβό, σχετικά ακριβό, φθηνό και σχετικά φθηνό. Όπως θα παρατηρήσετε η Ελλάδα ανήκει στην κατηγορία των χωρών με σχετικά ακριβό κόστος.

• Οι φθηνές χώρες είναι: η Ιταλία, η Πολωνία, η Αυστρία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία.

• Οι σχετικά φθηνές χώρες είναι: Σλοβενία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σουηδία, Δανία, Βουλγαρία, Γερμανία και Ισπανία.

• Οι σχετικά ακριβές χώρες είναι το Βέλγιο, οι Κάτω Χώρες, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Σλοβακία.

• Οι ακριβές χώρες είναι: η Τσεχική Δημοκρατία και η Κύπρος.

• Η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Σλοβακία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Κύπρος δεν έχουν προσφορά που ανήκει στο φθηνό συγκρότημα.

mobile internet Ελλάδα, Η Ελλάδα πληρώνει “σχετικά ακριβό” mobile internet σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πρόσφατα, σε έρευνα της εταιρείας Cable.co.uk μάθαμε ότι η χώρα μας είναι η 7η πιο ακριβή στον κόσμο στο mobile internet πληρώνοντας κατά μέσο όρο 28,93 ευρώ ανα Gibagyte (GB) ανάμεσα σε 230 χώρες.

Σημείωση: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θεσμικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απώτερο σκοπό την προστασία των κοινοτικών συμφερόντων των κρατών μελών της Ένωσης.

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Έχω 1TB στο κινητό και χωρίς καν να πληρώνω. 0 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.