Τα πιο ακριβά mobile δεδομένα στην Ευρώπη πληρώνουμε στην Ελλάδα

Ελλάδα mobile δεδομένα, Τα πιο ακριβά mobile δεδομένα στην Ευρώπη πληρώνουμε στην Ελλάδα

Ελλάδα mobile δεδομένα, Τα πιο ακριβά mobile δεδομένα στην Ευρώπη πληρώνουμε στην Ελλάδα

Τα πιο ακριβά mobile δεδομένα στην Ευρώπη πληρώνουμε στην Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα της Cable.co.uk. Ανάμεσα σε 230 χώρες παγκοσμίως η χώρα μας είναι η 7η ακριβότερη με 28,93 ευρώ ανα Gibagyte (GB) ενώ η Ινδία η είναι πιο φθηνή με μόλις 0,23 ευρώ το GB.

Συγκεντρώθηκαν και αναλύθηκαν τα στοιχεία από 6.313 προγράμματα κινητής τηλεφωνίας σε 230 χώρες το χρονικό διάστημα μεταξύ 23 Οκτωβρίου και 28 Νοεμβρίου 2018. Στη συνέχεια υπολογίστηκε το μέσο κόστος 1 GB και σχηματίστηκε ένας παγκόσμιος κατάλογος συγκεντρωτικών τιμών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Το κόστος ανά GB για την Ελλάδα προήλθε σύμφωνα με την έρευνα από τον μέσο όρο που έδωσαν 15 διαφορετικά προγράμματα κινητής τηλεφωνίας που μέτρησε η Cable.co.uk, από αυτά το πιο φθηνό GB για την χώρα μας είναι 2.1 ευρώ και το πιο ακριβό 94.5 ευρώ(!).

Το 2018 το 1GB κόστιζε κατά μέσο όρο 1,17 ευρώ στην Πολωνία, 6,14 ευρώ στη Γερμανία, 2,64 ευρώ στη Γαλλία και 5,88 ευρώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο κόστος στην Ευρώπη με 29 ευρώ ανά GB, ενώ οι Ουκρανοί έχουν το χαμηλότερο πληρώνοντας μόλις 0,45 ευρώ ανά GB.

Παγκοσμίως φθηνότερη χώρα εμφανίζεται η Ινδία πληρώνοντας 0,23 ευρώ ανα GB, ενώ η Ζιμπάμπουε έχει τα πιο ακριβά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας με το κόστος να ανέρχεται στα 66,39 ευρώ ανά GB.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της έρευνας που δείχνουν ότι σε χώρες όπως οι Νήσοι Κόκος, Βόρεια Κορέα, Νήσοι Μάρσαλ, Σαιντ Πιέρ και Μικελόν, Νότιο Σουδάν, Τουβαλού, Βατικανό, Βενεζουέλα υπάρχει μόνο υποδομή μόνο για τηλεφωνικές κλήσεις και αποστολή/ λήψη SMS.

Την έρευνα της Cable.co.uk μπορείτε να την βρείτε εδώ και να κατεβάσετε το αρχείο xls με όλα τα στοιχεία και για τις 230 χώρες από εδώ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos

100gb, 20 pounds

Dimitris

Το ξέραμε ότι είμαστε πανάκριβοι τώρα το πιστοποιησαμε και με την έρευνα κατά τ’άλλα θέλουμε να αναπτύξουμε και 5g δίκτυο.

NikosAr

Με λίγα λόγια αν είσαι. τριτοκοσμική χώρα … πληρώνεις ακριβά

Darth

λάθος στης τριτοκοσμικές αν δεις είναι χαμηλή τιμή…… όταν είσαι υπό κατοχή πληρώνεις ακριβά το σωστό είναι

KnightRider

Και εν το μεταξύ θα πρεπε σε όλες τις χώρες να είναι φθηνά τα GB γιατί πλέον τα social/multimedia έχουν πολύ μεγάλο όγκο δεδομένων λόγω το ότι οι σημερινές συσκευές έχουν ως standard ανάλυση τα 1080p και ειδικά που το Instagram μέσα σε μια μέρα τρώει ~400MB.

Guest

20 € / 30 Gb = 0.67 €/Gb
Μια χαρά τιμή, στο σήμα μας τα χαλάει λίγο.

vhol

Ολλανδία με T-Mobile που θεωρείται ακριβότερη γενικά δίνω 32,50ευρώ / Unlimited 4g data…

Agnostos13

Μόνο τα δεδομένα δηλαδή είναι ακριβά;
Άν δεν έχεις βρει τρόπο να πάρεις κάποιο φοιτητικό πρόγραμμα όλες οι χρεώσεις είναι στο θεό.
Φίλος από Ολλανδία δίνει 30/μήνα για πρόγραμμα που εδώ μας ζητάνε 50+!
Κατά τα άλλα θέλουμε 5G και fiber όταν χρεώνουν το 3g και το 24άρι adsl ακριβότερα από ότι κόστιζε πριν 10 χρόνια…

Maik

Θα έρθει ο κουλης υπομονή να δώσει τζάμπα WiFi

Charlie

Η μελέτη είναι περσινή φέτος θα πιάσαμε μεγαλύτερο πάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.