Elon Musk: Το ταξίδι στον Άρη θα γίνει φθηνότερο από το πανεπιστήμιο

elon musk mars, Elon Musk: Το ταξίδι στον Άρη θα γίνει φθηνότερο από το πανεπιστήμιο
Ο Elon Musk έχει κάνει εδώ και καιρό γνωστά τα φιλόδοξα σχέδιά του για την δημιουργία μιας αποικίας στον Άρη. Η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του, SpaceX, εργάζεται πάνω στην συγκεκριμένη τεχνολογία, για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό στο μέλλον.

Το κόστος για την υλοποίηση ενός τέτοιου project είναι εξαιρετικά υψηλό, αλλά ο νέος στόχος του Musk είναι να το μειώσει δραματικά. Για την ακρίβεια, ο ίδιος δήλωσε πως θέλει το ταξίδι στον Άρη να είναι φθηνότερο από το να πάει κάποιος στο πανεπιστήμιο.

Ο Musk δημοσίευσε ένα paper 16 σελίδων στο περιοδικό New Space και διαθέτει διάφορες αλλαγές στο σχέδιό του για την μετοίκηση του ανθρώπου στον Άρη.

Εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή το κόστος για την αποστολή 12 ανθρώπων στον Άρη είναι στα 10 δισ. δολάρια, αλλά είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να μειωθεί σημαντικά. “Εάν μπορούμε να μειώσουμε το κόστος της μετάβασης στον Άρη και να είναι σχεδόν ισοδύναμο με μια μέση τιμή κατοικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι περίπου 200.000 δολάρια, τότε νομίζω ότι η πιθανότητα δημιουργίας ενός αυτοσυντηρούμενου πολιτισμού είναι πολύ υψηλή”, έγραψε το Musk.

Ωστόσο, ο ίδιος δεν αποκλείει και την πιθανότητα το κόστος να πέσει ακόμη περισσότερο, φτάνοντας στα 100.000 δολάρια, ανά άτομο. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν φθηνότερο από το να πάρει κάποιος ένα πτυχίο από ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ.

Μια από τις ιδέες του Elon Musk για να μειώσει το κόστος, είναι να κάνει δυνατή την παραγωγή καυσίμων στην αποικία στον Άρη. Με αυτό τον τρόπο, τα διαστημόπλοια που θα προσγειώνονται στον κόκκινο πλανήτη, θα μπορούν να επαναλαμβάνουν αυτό το ταξίδι παραπάνω από μία φορές. Επιπλέον, θα έχουν την δυνατότητα ανεφοδιασμού ενώ βρίσκονται σε τροχιά.

Όσο για το ερώτημα, πότε μπορεί να συμβεί αυτό; Ο Musk λέει πως “αν όλα πάνε εξαιρετικά καλά, θα μπορούσε να γίνει μέσα στην επόμενη δεκαετία”, αλλά δεν θέλει να δώσει ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

πλακα θα εχει να πληρώσει τοσες χιλιάδες κάποιος και να τον πανε σε μια απομακρυσμένη περιοχή οπως η area 51 που σκηνοθετήθηκε η προσσελήνωση το υπέρτατο κορόιδο, ας πανε πρώτα στο φεγγαρι και ας αφήσουνε τον Άρη

alexandros

νικος εισαι η επιβεβαιωση του νομου πως οτιδηποτε ειπωθει…οσο ανυποστατο και να ειναι καποιοι θα το πιστευουν.αυτος εισαι φιλε μου,ο εναλλακτικος τυπος που πιστευει στις συνομωσιες και στην επιπεδη γη.

Gmen

Όλα φιλέ alexandre η γη είναι επίπεδη δεν καταλαβαίνω γιατί το χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.