Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη μεγαλύτερη απειλή από τη Β. Κορέα

Elon Musk ai north korea, Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη μεγαλύτερη απειλή από τη Β. Κορέα

Ο συνιδρυτής και CEO της Tesla, Elon Musk, είναι γνωστός για τις απόψεις του που αφορούν στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο ίδιος επιμένει στην θέσπιση κανονισμών για την συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει σημαντική απειλή για την ανθρωπότητα.

Ενώ ο ίδιος παραμένει σταθερός ως προς τις απόψεις του και κρούει με κάθε ευκαιρία τον κώδωνα του κινδύνου, άλλοι, όπως ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, διαφωνούν μαζί του.

Αυτή τη φορά ο Elon Musk αναφέρεται μια ακόμη φορά στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) λέγοντας πως αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την Βόρεια Κορέα.

Αυτό που μονοπωλεί τις ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες είναι οι εντάσεις που έχουν προκληθεί μεταξύ των ΗΠΑ και της πιο απομονωμένης χώρας στον κόσμο. Η Βόρεια Κορέα δηλώνει πως προτίθεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στις καταγγελίες μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα συνιστά παγκόσμια απειλή. Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στη Β. Κορέα, συνιστά καλύτερα να μην απειλεί τις ΗΠΑ, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπιστεί «με φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί».

Ενώ λοιπόν η ένταση κορυφώνεται, ειδικά μετά από τέτοιες δηλώσεις, εκατέρωθεν, ο Musk βλέπει παραπέρα και μιλά για την “εξέγερση των μηχανών”. Μέσα από το Twitter ο ίδιος λέει πως όσοι δεν ανησυχούν για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης, θα έπρεπε να το κάνουν: “Πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος από τη Βόρεια Κορέα”, λέει χαρακτηριστικά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Neon

Από τότε που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε PC όλοι τα ίδια λέγανε και τελικά τίποτα δεν έγινε. Τώρα να δούμε αν θα γίνει κάτι με αυτό η όχι.

Rizo

Δεν ξερω αν έχω πέσει θύμα κι εγώ, αλλα τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον συμπαθώ. Κυρίως για το πάθος που εχει σε αυτό που κάνει. Δεν ξερω βέβαια τι “πλάτες” έχει, αλλα επειδή στα εργαστήρια που εχει θα έχει κάνει πολλές δοκιμές πιστεύω ότι κάτι συνέβη, ή κάτι είδε και το λέει.
Ετσι κι αλλιώς εδω και χρόνια κοιτάει το δάσος και όχι το δέντρο…

Nio

Μόλις ένα πραγματικά ιδιοφυής ΑI καταφέρει και ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο δεν μας σώζει ούτε ο Αϊνστάιν.

morfeas

Καλος ηθοποιός της νεας ταξης και αυτος, θυμάμαι που έλεγε ο ελον μασκ οτι ειναι σαν να προσκαλούμε δαίμονες οταν φτιάχνουμε την ai και μετα ελεγε ο μονος τροπος για να συνυπάρξουμε με την ai ειναι να ενωθούμε με την ai συνδέοντας τον ανθρωπινο εγκέφαλο με τον υπολογιστή δηλαδή να ενωθούμε με το Θύριο της αποκάλυψης

bezilys

@Nio σιγά πιος ήταν ο Αϊνστάιν το λες και ήταν ο πιο έξυπνος άνθρωπος που πάτησε στην γη γελάνε και τα πεζοδρόμια!

Giorgoszio

@bezikys φαντάζομαι τρολαρεις για τον Αϊνστάιν…

Ιωάννης jb

Έχει απόλυτο δίκιο!!!
Ταινίες όπως η κυριαρχία με τον Τζόνι ντεπ μας το δείχνουν!!!!
Αν ξεφύγει στο ίντερνετ κάτι τέτοιο μπορεί να μας καταστρέψει και καλά θα κάνει, διότι θα δει ότι εμείς με την σειρά μας καταστρέφουμε το σημαντικότερο όλων

Nio

Και ο Ιησούς Χριστός να αναστηθεί μαζί με τον Αϊνστάιν τον spiderman τον superman τον Χαλκ τον Tryndamer με ανοιχτή ulti όλη την ώρα και τον Optimus Prime πάλι δεν μας σώζουν.

Παπαροκας tiamat

Nio που χαθηκες! Χαιρετισμους μαν

Νομιζω εχει πολυ δικιο ο ελον. Τα pc πριν 30 χρονια ηταν αδυναμα σαν atari και τωρα εχουμε στις τσεπες μας ολοι mini πυρηνικα οπλα σε δυναμη.

Συνεπως τα επομενα 30 χρονια τα pc θα χουν γινει mini θεοι

Αλέξανδρος

@ ρε παιδιά εσείς που λέτε ότι είναι υπερβολές και άλλα τέτοια κουφά, αυτό το άρθρο δεν το διαβάσατε;
https://techblog.gr/techno/facebook-kills-ai-learnt-own-language-5678/

Είναι σοβαρός κίνδυνος και πρέπει να έχει την απόλυτη προσοχή, ειδάλλως θα έχουμε σοβαρά θέματα.
Καλή η τεχνολογία ΑΛΛΑ η “Ελεγχόμενη” ακόμα καλύτερη!

ΦΝ

Δεν έχει άδικο…. είναι ένα πιθανό σενάριο και δεν πρέπει να το βλέπουμε σαν ένα απλό σενάριο ταινίας. Η εξέλιξη της τεχνικής νοημοσύνης και πιθανή παρέκκλιση της με βάση τα ανθρώπινα ήθη είναι πιθανόν. Προσπαθώντας να γίνουμε οι απόλυτοι δημιουργοι..η λάθος η χρήση της ή αυτόνομη εξέλιξή της θα οδηγήσει μοιραία σε πολλά ανεξέλεγκτα πράγματα. Εξάλλου μια πανίσχυρη τεχνητή νοημοσύνη γιατί να μη γίνει αφεντικό ή αρχηγός των άλλων που έχουν λιγότερες δυνατότητες?

Γεώργιος Απ.Κουκουβίνος

Σκέψη χωρίς προοπτική ,χωρίς υπολογισμό συνεπειών.Παίζουμε εν ου παικτοίς.Με περισσή αλαζονεία,ανευθυνότητα και ελάφρότητα,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.