Elon Musk: Η Apple έχει «απειλήσει να αποκλείσει» το Twitter από το App Store

elon musk twitter, Elon Musk: Η Apple έχει «απειλήσει να αποκλείσει» το Twitter από το App Store

Ο Elon Musk έχει βάλει στο στόχαστρό του τις πολιτικές της Apple για το App Store, ισχυριζόμενος πως η εταιρεία έχει «απειλήσει να αποκλείσει» το Twitter από το κατάστημά της. Όπως λέει, η Apple «δεν θα μας πει γιατί» έχει προβλήματα με το Twitter.

Σε tweets που δημοσίευσε ο Musk, τάχθηκε κατά του «φόρου» 30% της Apple στις αγορές εντός εφαρμογής και ισχυρίστηκε ότι ο ιδιοκτήτης του App Store έχει «λογοκρίνει» άλλους προγραμματιστές. Ακόμα, είπε ότι η Apple «έχει σταματήσει να διαφημίζεται στο Twitter» (όπως και οι μισοί διαφημιστές, βέβαια, τον τελευταίο μήνα) και διερωτήθηκε αν η Apple μισεί την «ελευθερία του λόγου».

Η κόντρα μεταξύ Twitter και Apple δεν ξεκίνησε τώρα. Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τους New York Times, ο πρώην επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, Yoel Roth, είπε ότι οι αναθεωρητές του App Store της Apple συχνά επισήμαναν περιεχόμενο στο Twitter κατά τη διαδικασία ελέγχου εφαρμογών.

«Την εποχή μου στο Twitter, εκπρόσωποι των καταστημάτων εφαρμογών εξέφραζαν τακτικά ανησυχίες σχετικά με το περιεχόμενο που ήταν διαθέσιμο στην πλατφόρμα μας», έγραψε, προσθέτοντας ότι είχαν επισημάνει περιπτώσεις ρατσιστικών προσβολών και γυμνού στην υπηρεσία.

Θυμίζουμε πως ο επικεφαλής του App Store, Phil Schiller, απενεργοποίησε τον λογαριασμό του στο Twitter μετά την εξαγορά του Musk, ένα σημάδι ότι τα στελέχη της Apple δεν είναι ικανοποιημένα με την κατεύθυνση που οδεύει το Twitter, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετες συγκρούσεις στο μέλλον.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.