Πρώτος μήνας του Twitter του Elon Musk – Οι μισοί διαφημιστές εγκατέλειψαν την πλατφόρμα

Twitter του Elon Musk, Πρώτος μήνας του Twitter του Elon Musk – Οι μισοί διαφημιστές εγκατέλειψαν την πλατφόρμα

Πλέον το Twitter είναι και επίσημα το μέσο του Elon Musk, καθώς συμπληρώθηκε ένας μήνας από την ολοκλήρωση της εξαγοράς, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Media Matters for America, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού έρευνας μέσων και “παρακολούθησης παραπληροφόρησης”, 50 από τους 100 κορυφαίους διαφημιστές εγκατέλειψαν την εφαρμογή μετά την απόφαση του δισεκατομμυριούχου να “ανανεώσει” τον ιστότοπο. Από τις 21 Νοεμβρίου, οι επωνυμίες αντιπροσώπευαν σχεδόν «2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες στην πλατφόρμα από το 2020 και πάνω από 750 εκατομμύρια δολάρια σε διαφημίσεις μόνο το 2022», προσθέτοντας μια γενική καθοδική μετατόπιση στα διαφημιστικά δολάρια. Επιπλέον επτά μεγάλες μάρκες, συνολικού ύψους 118 εκατομμυρίων δολαρίων διαφημιστικών δαπανών το 2022, έχουν επιβραδύνει σημαντικά τη διαφήμιση.

Η πλειονότητα των επωνυμιών είναι αυτό που ο οργανισμός έχει χαρακτηρίσει “παραιτούνται ήσυχα”, αποσύροντας ή μειώνοντας διακριτικά τις διαφημιστικές δαπάνες τους χωρίς δημόσια ανακοίνωση. Άλλοι, όπως οι Chevrolet, Chipotle, Ford, Jeep και άλλοι, έχουν εκδώσει δηλώσεις για την αναχώρησή τους.

Οι μεγάλες μάρκες υπολογίζουν τις αλλαγές και τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Musk εδώ και εβδομάδες. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι παγκόσμιες εταιρικές διαφημιστικές εταιρείες συνέστησαν σε πολλούς από τους μεγαλύτερους πελάτες τους να παύσουν τις δαπάνες για διαφημίσεις Twitter, συμπεριλαμβανομένης της Omnicom Media. Άλλες μάρκες, όπως η Volkswagen, η General Motors και η General Mills, ανέστειλαν επίσης όλες τις διαφημιστικές δαπάνες στο Twitter.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.

Business Elon Musk Neuralink

Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου μπορεί να ελέγξει το ποντίκι του υπολογιστή με τη σκέψη

Ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε εμφύτευση τσιπ εγκεφάλου από τη Neuralink μπορεί να ελέγξει ένα ποντίκι υπολογιστή μόνο με τη σκέψη του.