Elon Musk: Το tweet του στα ελληνικά που μπέρδεψε τους χρήστες του Twitter

elon musk, Elon Musk: Το tweet του στα ελληνικά που μπέρδεψε τους χρήστες του Twitter

Μια λέξη του Elon Musk στα ελληνικά ήταν αρκετή για να κάνει χαμό στο Twitter. Ο μεγιστάνας έγραψε απλώς “διαλεκτική” και έκανε τους εκατομμύρια ακολούθους του να τρέξουν στα λεξικά.

Η ανάρτηση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο έχει συγκεντρώσει σχεδόν 90.000 like και περισσότερα από 11.000 σχόλια.

Ένας Έλληνας, ακούγοντας τη λέξη διαλεκτική, σκέφτεται αμέσως τον Πλάτωνα. Η λέξη διαλεκτική προέρχεται από την ελληνική λέξη διαλέγομαι, που σημαίνει διεξάγω συζήτηση. Στην αρχαιότητα με τη διαλεκτική εννοούσαν την τέχνη να φτάνει κανείς στην αλήθεια μέσω της σύγκρουσης αντιθέτων απόψεων, όπως στο σύνολο σχεδόν των Πλατωνικών έργων. Ο Πλάτωνας, ως μαθητής του Σωκράτη, είχε καταγράψει τις διδασκαλίες του δασκάλου του, ο οποίος, με τους συνδιαλεγόμενούς του, συνήθιζαν να εξετάζουν διάφορα ζητήματα βάσει της διαλεκτικής μεθόδου.

Λέγεται ότι ο πρώτος που δημιούργησε και εξάσκησε την τέχνη αυτή ήταν ο Ζήνων ο Ελεάτης.

Στην προσπάθεια ερμηνείας του tweet, κάποιοι θεωρούν ότι αναφέρεται στον τερματισμό της έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αναφέρεται στις φήμες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο ενεργοποίησης ελέγχου ασφάλειας για μερικές από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Το τελευταίο, ωστόσο, το έχει διαψεύσει ο Λευκός Οίκος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.