Ericsson, Πρότυπο εκπαιδευτικό κέντρο σε τεχνολογίες οπτικών ινών στα Χανιά

Η Ericsson προχώρησε σε συμφωνία με το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης (TSI) με στόχο την παροχή της απαραίτητης τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης σε θέματα που σχετίζονται με τα μητροπολιτικά δίκτυα οπτικών ινών. Το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων προβλέπεται να πιστοποιηθεί από την Ericsson Network Technologies AB, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους μηχανικούς εγκατάστασης δικτύων στο σύστημα Ericsson Ribbonet.

Έχοντας σχεδόν ολοκληρώσει την εγκατάσταση των μητροπολικών δικτύων σε 13 δήμους της ελληνικής περιφέρειας (Τρίκαλα, Φάρσαλα, Λάρισα, Άγιος Νικόλαος, Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα, Φλώρινα, Κοζάνη, Γρεβενά, Ερμούπολη, Αγρίνιο), η Ericsson Hellas, ως αποκλειστικός πάροχος τηλεπικοινωνιακών λύσεων, προχώρησε σε μία ακόμα καταλυτική συνεργασία με το TSI μέσω της Ericsson Network Technologies AB (ECA).

Η συμφωνία προβλέπει εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με τις τεχνολογίες Ericsson Ribbonet, από την Ericsson Network Technologies AB προς το TSI. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει εγκατάσταση Ribbonet και σχεδιασμό δικτύων πρόσβασης οπτικής ίνας. Η συμφωνία αυτή προάγει τη θέση της Ericsson στην αγορά του οπτικού εξοπλισμού και των υπηρεσιών κυρίως σε ολόκληρη την περιοχή της Κρήτης, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και των Βαλκανίων.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.