Ericsson Social Web of Things, Μια ματιά στο Διαδικτυωμένο μέλλον

Στο πλαίσιο του οράματος της Ericsson για 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές που θα αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητα των ανθρώπων, το ‘User Experience Lab’ της Ericsson Research έχει δημιουργήσει το “Social Web of Things”, ένα κοινωνικό δίκτυο για τις συσκευές και τις υπηρεσίες που οι πολίτες χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή.

Η νέα εποχή έρχεται μέσα από την αλλαγή νοοτροπίας και με την τεχνολογία να μας δίνει τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης, της καινοτομίας και της ανταλλαγής γνώσεων με νέους τρόπους. Οι άνθρωποι θα έχουν περισσότερη εξουσία, οι επιχειρήσεις θα είναι πιο παραγωγικές και απελευθερωμένες και η κοινωνία θα είναι πιο συνδεδεμένη από ποτέ.

Τι είναι το Social Web of Things;
Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο που προορίζεται για συσκευές και υπηρεσίες που μπορούν να έχουν απευθείας σύνδεση. Σήμερα, συνδεόμαστε με τους φίλους μας μέσω on-line δικτύων και η Ericsson αποδεικνύει, ότι είναι εφικτό συσκευές και υπηρεσίες να συνδεθούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες με παρόμοιο τρόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι online μετεωρολογικές υπηρεσίες. Αν τα στοιχεία δείξουν ότι η θερμοκρασία πρόκειται να “πέσει”, ενώ ο χρήστης βρίσκεται στη δουλειά, το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού μπορεί να ‘διαβάσει’ τις πληροφορίες αυτές και να θέσει προληπτικά σε λειτουργία τη θέρμανση, εξοικονομώντας ενέργεια. Άλλο παράδειγμα αποτελεί η υπηρεσία ‘calendar’ μέσω της οποίας η συνδεδεμένη συσκευή μπορεί να ‘διαβάσει’ την κατάλληλη πληροφορία σχετικά με την κατάσταση του οδοστρώματος (αν υπάρχει πιθανότητα ολίσθησης κ.λπ.) και να προειδοποιήσει έγκαιρα τον χρήστη.

Γιατί να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίκτυο και όχι ένα συνηθισμένο interface;
Μελέτες που έχουν διεξαχθεί στη Σουηδία, στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Κίνα δείχνουν ότι, όταν χρησιμοποιείται ένα συνηθισμένο απλό interface, ο χρήστης συμπεραίνει ότι τα αντικείμενα μπορούν να έχουν μόνο μία προς μία σύνδεση. Για τους περισσότερους χρήστες, η σύνδεση δικτύων πολλές φορές συνεπάγεται με μία σύνδεση προς μία συσκευή/αντικείμενο.

Μέσω της χρήσης ενός πλήρους κοινωνικού δικτύου ο χρήστης μπορεί να κατανοήσει με μεγαλύτερη ευκολία ότι το δίκτυο συνδέεται και συνλειτουργεί με πολλές συσκευές και υπηρεσίες προς όφελός του. Με το interface του κοινωνικού δικτύου υπάρχει επίσης η δυνατότητα της αναβάθμισης, η οποία είναι πολύ σημαντική, όταν οι συνδεδεμένες συσκευές και υπηρεσίες θα γίνουν εκατοντάδες.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lemonde

Εντάξει. Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά. Δεν υπάρχει αυτό που κάνανε! Πανέξυπνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet 5G Ericsson

Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν 5G μέχρι το τέλος του 2022

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα συνδεθούν στο 5G μέχρι το τέλος του 2022, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ericsson.

Business 6G Ericsson featured

Ericsson: Επενδύσεις εκατομμυρίων σε ερευνητικό πρόγραμμα 6G στο Ηνωμένο Βασίλειο

H Ericsson προχωρά την ίδρυση ερευνητικής μονάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο ως μέρος μιας επένδυσης πολλών εκατομμυρίων λιρών για την ενίσχυση των μελλοντικών δυνατοτήτων ασύρματης συνδεσιμότητας 6G.

Social Media Elon Musk Internet Twitter

Αποχωρούν χιλιάδες χρήστες από το Twitter – Οδεύουν ολοταχώς στο Μastodon

Οι χρήστες του Twitter δεν μοιάζουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οριστική εξαγορά της πλατφόρμας από τον Elon Musk και το δείχνουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, την μαζική αποχώρησή τους.

Business Elon Musk Internet

Starlink: Επιβραδύνει τις ταχύτητες του διαδικτύου και βάζει όρια στην χρήση δεδομένων

Η Starlink, ο δορυφορικός βραχίονας Διαδικτύου της SpaceX, πρόκειται να αρχίσει να επιβραδύνει την χρήση ίντερνετ από ορισμένους χρήστες.