Ericsson Social Web of Things, Μια ματιά στο Διαδικτυωμένο μέλλον

Στο πλαίσιο του οράματος της Ericsson για 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές που θα αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητα των ανθρώπων, το ‘User Experience Lab’ της Ericsson Research έχει δημιουργήσει το “Social Web of Things”, ένα κοινωνικό δίκτυο για τις συσκευές και τις υπηρεσίες που οι πολίτες χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή.

Η νέα εποχή έρχεται μέσα από την αλλαγή νοοτροπίας και με την τεχνολογία να μας δίνει τη δυνατότητα της αλληλεπίδρασης, της καινοτομίας και της ανταλλαγής γνώσεων με νέους τρόπους. Οι άνθρωποι θα έχουν περισσότερη εξουσία, οι επιχειρήσεις θα είναι πιο παραγωγικές και απελευθερωμένες και η κοινωνία θα είναι πιο συνδεδεμένη από ποτέ.

Τι είναι το Social Web of Things;
Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο που προορίζεται για συσκευές και υπηρεσίες που μπορούν να έχουν απευθείας σύνδεση. Σήμερα, συνδεόμαστε με τους φίλους μας μέσω on-line δικτύων και η Ericsson αποδεικνύει, ότι είναι εφικτό συσκευές και υπηρεσίες να συνδεθούν και να ανταλλάξουν πληροφορίες με παρόμοιο τρόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι online μετεωρολογικές υπηρεσίες. Αν τα στοιχεία δείξουν ότι η θερμοκρασία πρόκειται να “πέσει”, ενώ ο χρήστης βρίσκεται στη δουλειά, το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού μπορεί να ‘διαβάσει’ τις πληροφορίες αυτές και να θέσει προληπτικά σε λειτουργία τη θέρμανση, εξοικονομώντας ενέργεια. Άλλο παράδειγμα αποτελεί η υπηρεσία ‘calendar’ μέσω της οποίας η συνδεδεμένη συσκευή μπορεί να ‘διαβάσει’ την κατάλληλη πληροφορία σχετικά με την κατάσταση του οδοστρώματος (αν υπάρχει πιθανότητα ολίσθησης κ.λπ.) και να προειδοποιήσει έγκαιρα τον χρήστη.

Γιατί να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίκτυο και όχι ένα συνηθισμένο interface;
Μελέτες που έχουν διεξαχθεί στη Σουηδία, στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Κίνα δείχνουν ότι, όταν χρησιμοποιείται ένα συνηθισμένο απλό interface, ο χρήστης συμπεραίνει ότι τα αντικείμενα μπορούν να έχουν μόνο μία προς μία σύνδεση. Για τους περισσότερους χρήστες, η σύνδεση δικτύων πολλές φορές συνεπάγεται με μία σύνδεση προς μία συσκευή/αντικείμενο.

Μέσω της χρήσης ενός πλήρους κοινωνικού δικτύου ο χρήστης μπορεί να κατανοήσει με μεγαλύτερη ευκολία ότι το δίκτυο συνδέεται και συνλειτουργεί με πολλές συσκευές και υπηρεσίες προς όφελός του. Με το interface του κοινωνικού δικτύου υπάρχει επίσης η δυνατότητα της αναβάθμισης, η οποία είναι πολύ σημαντική, όταν οι συνδεδεμένες συσκευές και υπηρεσίες θα γίνουν εκατοντάδες.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lemonde

Εντάξει. Οι άνθρωποι είναι πολύ μπροστά. Δεν υπάρχει αυτό που κάνανε! Πανέξυπνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Ericsson USA

Ericsson: Πρόστιμο 206 εκατ. δολαρίων από τις ΗΠΑ

Η Ericsson καλείται να πληρώσει πρόστιμο 206,7 εκατομμυρίων δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη για να διευθετήσει μια υπόθεση διαφθοράς που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Business Ericsson

Ericson: Νέο πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων

Η Ericsson θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 206 εκατ. δολαρίων και παραδέχτηκε την ενοχή της για την παραβίαση των διατάξεων περί δωροδοκίας του νόμου για τις πρακτικές διαφθοράς στο εξωτερικό.

Gear Internet

Πτώση ταχυτήτων του Internet στην Ρωσία λόγω έλλειψης εξοπλισμού

Η εταιρεία ειδήσεων και αναλύσεων Telecom Daily παρουσίασε έκθεση που έδειξε ότι οι ταχύτητες του ίντερνετ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έπεσαν σε περιοχές εκτός Μόσχας λόγω αποχώρησης ξένων εταιρειών κατασκευής εξοπλισμού.

Business Ericsson

Νέος γύρος απολύσεων στην Ericsson – Αποχωρούν 8500 εργαζόμενοι

Η Ericsson σκοπεύει να απολύσει 8.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως στο πλαίσιο προγράμματος εξοικονόμησης κόστους της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.