Ericsson, Επιτυγχάνει ταχύτητες 500 Mbps με τεχνολογία VDSL2

Η Ericsson ολοκλήρωσε την πρώτη ζωντανή επίδειξη τεχνολογίας VDSL2, η οποία επιτυγχάνει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μεγαλύτερες του 0,5 Gbps (500 Mbps). Έτσι οι πάροχοι θα μπορούν να προσφέρουν διασύνδεση χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης σε ολοένα και περισσότερους πελάτες κινητής τηλεφωνίας με βασική ζεύξη, εταιρικούς χρήστες και οικιακούς πελάτες. Αυτή η τεχνολογία VDSL2 προσφέρει αδύνατες μέχρι σήμερα ταχύτητες σε υπάρχουσες γραμμές χαλκού.

Στην επίδειξη της Ericsson επιτεύχθηκαν ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μεγαλύτερες των 0,5 Gbps μέσω συνεστραμμένων ζευγών χαλκού, με την πλέον πρόσφατη τεχνολογία για σύζευξη γραμμών (line bonding) και ακύρωση συνακρόασης (crosstalk cancellation) για το DSL, τεχνολογία γνωστή και ως “vectorized” VDSL2. Η τεχνολογία είναι κατάλληλη για επεκτάσεις οπτικών ινών, συνδυάζοντας την οπτική ίνα με χαλκό στο τελευταίο μίλι ως βασική ζεύξη.
 
Αυτή η τεχνολογία VDSL2 προσφέρει αδύνατες μέχρι σήμερα ταχύτητες σε υπάρχουσες γραμμές χαλκού, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για τους παρόχους να προσφέρουν στους πελάτες τους ευρυζωνικές υπηρεσίες όπως η IPTV. Με αυτήν την τεχνολογία, οι πάροχοι μπορούν να βελτιώνουν τις υλοποιήσεις πρόσβασης μέσω οπτικών ινών με χαλκό μέχρι το τελευταίο μίλι, μεγιστοποιώντας έτσι την επαναχρησιμοποίηση της υπάρχουσας υποδομής. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι καταναλωτές θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν πραγματικά ευρυζωνικές υπηρεσίες όπως το HDTV και το video-on-demand από το σπίτι τους.
 
Η νέα τεχνολογία καθιστά επίσης δυνατή τη χρήση των υπαρχόντων δικτύων χαλκού ως βασική ζεύξη για ασύρματους σταθμούς βάσης, επιταχύνοντας τη μελλοντική υλοποίηση του HSPA και των κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών υψηλής ταχύτητας μέσω LTE.
 
Η ακύρωση συνακρόασης (crosstalk cancellation), γνωστή και ως vectorized VDSL2, επιτρέπει εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες μετάδοσης από άκρο σε άκρο, βελτιώνοντας την απόδοση του VDSL2 αφού μειώνει το θόρυβο που προέρχεται από τα άλλα ζεύγη χαλκού στην ίδια δέσμη καλωδίου. Έτσι αυξάνεται η χωρητικότητα και η απόσταση πρόσβασης, με εκπληκτικά περισσότερους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης. Η τεχνολογία vectoring εφαρμόζει επίσης απόζευξη των γραμμών σε ένα καλώδιο (σε ό,τι αφορά τις παρεμβολές), βελτιώνοντας σημαντικά τη διαχείριση ισχύος, ενέργεια που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.
 
Η σύζευξη γραμμών (line bonding) σημαίνει την ενοποίηση περισσότερων από μία γραμμών σε μία και προϋποθέτει τη διαθεσιμότητα στο σημείο εγκατάστασης περισσότερων του ενός ζευγών χαλκού, κάτι που συνήθως ισχύει. Στην επίδειξη επιτεύχθηκαν συνολικές ταχύτητες μεγαλύτερες από 0,5 Gbps σε απόσταση 500 m, με τη σύζευξη έξι γραμμών. Τα πρότυπα για το VDSL2 και τη σύζευξη γραμμών είναι ήδη διαθέσιμα, ενώ η προτυποποίηση του vectoring συνεχίζεται και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2009.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mickeynx

εδω διαβαζεις και λες τι ειναι αυτα,ταινια φαντασιας?
εδω μιλαω στο skype και κολλαει με την τρελη ταχυτητα που εχω
αλλα οποια και εταιρια να διαλεξεις το ιδιο απορελεσμα θα εχεις
ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!

Spyroscesarsc

Kαι εμείς χρυσοπληρώνουμε ακούμα τα 3,6Mbps! 🙁

Staf

Παιδια πολυ δυσκολο στην πραξη αυτο.Λεει το αρθρο ‘500ΜΒit στα 500 μετρα’.Πολλοι απο εμας απεχουμε χιλιομετρα απο το DSLAM της περιοχης μας.

Φραγκίσκος

@Staf

Οι υλοποιήσεις VDSL και κατ’επέκταση VDSL2 στην Ελλάδα προβλέπουν σε πρώτο στάδιο τοποθέτηση του ενεργού εξοπλισμού στα K/V (ΚΑΦΑΟ). Μπορεί μεν οι μέγιστες αποστάσεις μετάδοσης του ADSL να είναι τα 4.5-5 χλμ αλλά η απόσταση ΚΑΦΑΟ-Τερματικού Εξοπλισμού στις υλοποιήσεις VDSL/VDSL2 (και στις ADSL φυσικά) είναι σημαντικά μικρότερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: 3G, Apple event, Samsung – Olympus, Audi, PC market, Bitcoin [S01E30 – 15/04/2021]

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε την 3G, Apple event, συνεργασία Samsung με Olympus, Audi Q4 e-tron, αγορά PC, πειρατικό λογισμικό, Bitcoin και επίθεση χάκερς σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Internet COSMOTE 5G

Αυλαία για το 3G δίκτυο της COSMOTE, τι θα γίνει με τις κάρτες SIM

Η κατάργηση του 3G δικτύου δεν επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), οι οποίες θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά.

Internet featured

Πάροχος Internet στις ΗΠΑ ξεγέλασε υποψήφιους πελάτες του

Η Charter Communications στις ΗΠΑ προσπάθησε να ξεγελάσει τους πελάτες άλλης εταιρείας ότι θα χάσουν την πρόσβαση στο Internet.

Internet Facebook

To Facebook δεν έκανε τα πάντα εναντίον της παραπληροφόρησης

Το Facebook έχει γίνει αυτό το κάτι που όλοι αγαπάμε να… μισούμε και τώρα υπάρχει ακόμα ένας λόγος για αυτό.