ΕΕ: Τέλος οι χρεώσεις roaming από 15 Ιουνίου του 2017

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας απασχόλησε το ζήτημα των χρεώσεων περιαγωγής (roaming) εντός των χωρών της ΕΕ. Τελικά όμως σήμερα αποφασίστηκε επίσημα και οριστικά από τα 28 κράτη-μέλη ότι καταργούνται από 15 Ιουνίου του 2017 οι χρεώσεις για όσους ταξιδεύουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η νέα συμφωνία επήλθε μετά από μήνες συζητήσεων και εισάγει τους πρώτους κανόνες του λεγόμενου net neutrality στην Ευρώπη. Με βάση την συμφωνία, οι εταιρείες εντός της ΕΕ δεν επιτρέπεται πλέον να μπλοκάρουν online περιεχόμενο, εφαρμογές ή υπηρεσίες. Ο κανονισμός αυτός σύμφωνα με την ΕΕ θα βοηθήσει κάθε Ευρωπαίο να έχει πρόσβαση στο ανοιχτό ίντερνετ.

Αρχικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εισηγηθεί ο περιορισμός των χρεώσεων roamning να επιβληθεί από το 2016, αλλά οι χώρες της ΕΕ ζήτησαν να μπει σε εφαρμογή αργότερα. Τελικά οι δυο πλευρές συμφώνησαν για τον Ιούνιο του 2017.

Ουσιαστικά η συμφωνία σημαίνει ότι οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες (εντός της ΕΕ), να χρησιμοποιούν τα κινητά τους και να χρεώνονται σε κλήσεις, μηνύματα και δεδομένα, όπως θα χρεώνονταν στην χώρα τους.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.