Ευρωπαϊκά Βραβεία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Οι ελληνικές συμμετοχές

Έως τις 11 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η ανοικτή ηλεκτρονική ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών των Ευρωπαϊκών Βραβείων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (European eGovernment Awards) 2009. Τα μέλη της online κοινότητας ePractice.eu μπορούν να επιλέξουν τρεις από τις 52 υποψηφιότητες που έφτασαν στον τελικό, αλλά και να αφήσουν τα σχόλιά τους για τις υπόλοιπες. Ανάμεσα στους φετινούς φιναλίστ συναντάμε και δυο ελληνικές υποψηφιότητες.

Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται για τέταρτη φορά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναγνωρίζει και επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ΤΠΕ) στις δημόσιες υπηρεσίες. Τα βραβεία καλύπτουν τέσσερις γενικές κατηγορίες: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην υπηρεσία της ενιαίας αγοράς, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην υπηρεσία των πολιτών, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην υπηρεσία των επιχειρήσεων και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην υπηρεσία της διοικητικής αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας.

Όσο για τις ελληνικές υποψηφιότητες, πρόκειται για το “e-dialogos” (https://www.edialogos.gr/portal), τον πρωτοποριακό δικτυακό τόπο ανοικτού διαλόγου του Δήμου Τρικκαίων (υποψήφια στην κατηγορία ” Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην υπηρεσία των πολιτών”) και για το “ermis” (https://www.ermis.gov.gr), την ενιαία Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης για την πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων και την ασφαλή διεκπεραίωση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (υποψήφια στην κατηγορία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην υπηρεσία της διοικητικής αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας).

Πηγή: ΕΚΤ

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.