Internet

Facebook: Δημοσιοποίησε στοιχεία για το ποσοστό παρενόχλησης ή εκφοβισμού στην πλατφόρμα

Στοιχεία σχετικά με την πλατφόρμα του δημοσιοποίησε για πρώτη φορά το Facebook, αναφέροντας πως η αναλογία που οι χρήστες του Facebook εκτέθηκαν στο τρίτο τρίμηνο του 2021 σε αναρτήσεις που αφορούν εκφοβισμό ή παρενόχληση είναι το 0,14% έως 0,15% – ή 14 έως 15 φορές ανά 10.000 θεάσεις περιεχομένου.

Στο Instagram, από την άλλη,  το αντίστοιχο ποσοστό εκφοβισμού ή παρενόχλησης την ίδια περίοδο κινήθηκε μόνο στο 0,05 έως 0,06%, δηλαδή 5 έως 6 φορές ανά 10.000 θεάσεις περιεχομένου από χρήστες.

Οι παραπάνω αριθμοί αφορούν περιπτώσεις που η ίδια η πλατφόρμα αποφασίζει κατά πόσο το περιεχόμενο παραβαίνει τους κανόνες χρήσης, χωρίς να έχει προηγηθεί αναφορά ή καταγγελία από χρήστη.

Όπως σημειώνει το Facebook, από τα 9,2 εκατομμύρια στοιχεία περιεχομένου που η εταιρεία αφαίρεσε λόγω παραβίασης των κανόνων περί εκφοβισμού (bullying) ή παρενόχλησης (harassment), στην πλειονότητα των περιπτώσεων (σχεδόν στο 60%) έδρασε με δική της πρωτοβουλία.

Αντιστοίχως, από το Instagram αφαιρέθηκαν 7,8 εκατομμύρια στοιχεία περιεχομένου για τις ίδιες παραβιάσεις και, από αυτά, το 83,2% πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της πλατφόρμας.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.