Facebook: Επιχειρεί αλλαγή εικόνας μέσω… news feed

, Facebook: Επιχειρεί αλλαγή εικόνας μέσω… news feed

To ισχυρότερο εργαλείο του, το News Feed, χρησιμοποιεί το Facebook προκειμένου να επηρεάσει θετικά την κοινή γνώμη των χρηστών του. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι έρχεται ως απάντηση σε πολλά σκάνδαλα με κύριο θέμα το Facebook που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα New York Times, το Facebook έχει θέσει σε εφαρμογή το Project Amplify, το οποίο έχει ως στόχο του να απαντήσει σε όλες τις αρνητικές ειδήσεις που έχουν προκύψει και έχουν ως βάση το Facebook. Επισήμως, το Facebook αρνείται ότι έχει αναλάβει τέτοιου τύπου πρωτοβουλίες, μιλώντας για εσωτερικές διεργασίες που έχουν δοκιμαστεί και στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά, έχει παρατηρηθεί από πολλές πηγές μία προσπάθεια εμφάνισης θετικών ιστοριών των χρηστών του Facebook μέσα στο News Feed, με σκοπό να τονιστεί η θετική πλευρά της χρήσης του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου του πλανήτη. Οι αρνητικές ειδήσεις για το Facebook είναι πολλές, επομένως είναι δύσκολο να πει κανείς εάν αυτή η στρατηγική θα αποδώσει καρπούς.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.