Facebook, Instagram, Twitter και Twitch αναστέλλουν τους λογαριασμούς του Donald Trump

Donald Trump, Facebook, Instagram, Twitter και Twitch αναστέλλουν τους λογαριασμούς του Donald Trump

Τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ ήταν η αφορμή για τις πλατφόρμες Facebook, Instagram, Twitter και Twitch να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς του απερχόμενου προέδρου Donald Trump. Πρώτο ξεκίνησε το Twitter, όπου μετά τον προσωρινό αποκλεισμό, προχώρησε σε μόνιμη αναστολή του λογαριασμού του.

Πριν την μόνιμη αναστολή από το Twitter, ο Mark Zuckerberg είναι ανακοινώσει τον προσωρινό αποκλεισμό των λογαριασμών του Donald Trump σε Facebook και Instagram. Ο λόγος, σύμφωνα με τον Zuckerberg, είναι ότι δε θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι πλατφόρμες του για να δημιουργηθούν εκ νέου προβλήματα ή περιστατικά όπως στις 6 Ιανουαρίου, με τον Trump να συνεχίζει να μιλάει για νοθεία. Ο αποκλεισμός θα είναι σε ισχύ για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, μέχρι να γίνει δηλαδή η αλλαγή του προέδρου.

Το Twitch διατηρεί μία σκληρή στάση, αλλά όχι τόσο όσο τις υπόλοιπες πλατφόρμες. Αν και υπάρχει ένας προσωρινός αποκλεισμός, μέσα στις επόμενες ώρες ίσως δούμε την άρση του, τουλάχιστον προσωρινά. Βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε για πόσο καιρό θα ισχύει τελικά το ban.

Εκτός των παραπάνω όμως, είχαμε προσωρινή αναστολή και από άλλες υπηρεσίες. Το Snapchat απέκλεισε προσωρινά τον Donald Trump μέχρι νεωτέρας, ενώ το Shopify απέκλεισε όλα τα καταστήματα που πουλούσαν υλικό σχετικό με την προεκλογική καμπάνια του Donald Trump, όπως μπλουζάκια “Make America Great Again”. Μαζί, το PayPal δεν προωθεί πληρωμές που έχουν να κάνουν με merchandise του Donald Trump.

Τα πράγματα φαίνονται αρκετά περίπλοκα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ίσως ο αποκλεισμός του Donald Trump από παντού να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο “μίσος” στους οπαδούς του, όπως φοβούνται πολλοί αναλυτές. Πάντως, όλες οι πλατφόρμες δηλώνουν κατά της βίας και καταδικάζουν το περιστατικό στο Καπιτώλιο.

Πηγή: 1, 2, 3, 4

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αψεκαστος

Επιτελους!11 Καλα του εκαναν! Επηκηνδινος ωσο δεν παει. Ζητω ο Τζο Παιντεν και η Χηλαρι Κλιτον!!!11

Tasos Spanos

Τα κανάλια είτε με καλώδιο είτε ασύρματα είναι αυτά που κυβερνούν
Όλοι οι άλλοι μιλάνε μόνο όταν συμφωνούν με αυτά
Αν δεν συμφωνούν δεν έχουν και λόγο

Παρόμοιο πράγμα συμβαίνει και εδώ σε εμάς με τον ιό

Υπομονή τα λόγια των Αγίων θα βγουν αληθινά και εκεί θα φανεί η αλήθεια

Oh hi Mark

Ο αριστεροστροφος φασισμος οπως ειχε πει και ο τεραστιος Μικης Θεοδωρακης, καλα κρατει. Στην Αμερικη κυριως, κανει παρτυ.

ΠροβληματισμενοςΓηινος

Η γνωμη μου ειναι οτι προκειται για ανηθικες κινησεις. Οτι ειναι διαφορετικο απο τους “ορους της κοινοτητας” αυτοματως πεφτει μπαν, αλλα τωρα αλλαξαμε επιπεδο. Φημωνεται ενας απερχομενος και εκλεγμενος απο τον λαο του, προεδρος, που οτι κι αν εχει κανει δεν παυει να ειναι νομιμα εκλεγμενος. Και το εγκλημα και ατοπημα που εκανε και που οδηγησε σε μπαν ειναι να αμφισβητησει το εκλογικο αποτελεσμα ισχυριζομενος οτι εχει ατρανταχτα στοιχεια. Οτι κι αν ισχυει αν θελουμε να λεγομαστε δημοκρατες θα πρεπει να ακουγονται ολες οι φωνες οσο ακραιες οσο δεξιες οσο αριστερες κι αν ειναι. Ουτως η αλλως ειτε ετσι ειτε αλλιως η αληθεια θα αποκαλυφθει και ο κοσμος θα αποφασισει με τη κριση του αν αυτο που διαβαζει αξιζει η οχι τη προσοχη του. Υπερβολικη και ανεξελεγχκτη η δυναμη που εχει δωθει σε αυτες τις εταιριες. Καπου πρεπει να μπει ενα ΣΤΟΠ.

SUPS 👨‍⚖️

καποια μερα μπορει να υπαρξει καποια ομαδα του φβ εδω στην Ελλαδα που να καλουν σε καμια επιθεση προς” απιστους” στο κεντρο της Αθηνας…Αν γινει και πεθανουν μερικοι μετα θα λες που ηταν η ασφαλεια/ η διωξη /το φβ που δεν την ειχε παρει χαμπαρι και δεν την ειχε κλεισει …

ΠροβληματισμενοςΓηινος

η δουλεια αυτη ειναι της αστυνομιας και της εκαστοτε πολιτειας και οχι του facebook του twitter και του instagram.

Startv Διευθυντης

Πολυς ντορος εγινε γτ σε αλλα “ευθερα” social media οι trump supporters ελεγαν πως αυτο ηταν μονο προβα και προεοιμαζονταν για πραγματικη επιθεση στον Γερομπαιντεν στις 20 Γεναρη. Δε λεω, κακο να μπαναρει μια εταιρια καποιον, αλλα κριμα κ ο Τζο.

Τουλαχιστον μπορουμε να προετοιμαστουμε για τις 20…με ποπ κορν!

Gabriel

Είχε και Twitch ο Donald; Πες μου ότι streamαρε κιόλας, κανα παιχνίδι golf ή κανα real estate tycoon.

Startv Διευθυντης

Hotel Giant 2 μονο

Ghad21

Kαι τι μας λετε δηλαδη οτι αυτα τα σκουπιδια τα σοσιαλ εκαναν κατι φοβερο;Ζουμε την απολυτη χουντα ολων των σιχαμενων μμε.

Πετρουλα

Σας αρέσει ή όχι ο Τραμπ έχει τη λιγότερη ευθύνη για το χάος που επικρατεί στην Αμερική. Τον πολέμησαν τα μίντια από τη στιγμή που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του με τη δεξιά.

Την ευθύνη λοιπόν για το χάος, τον ακραίο φανατισμό εις βάρος του και το υπερβολικό μίσος εις βάρος του την έχουν τα ΜΜΕ ως επί το πλείστον, και στη συνέχεια όλη η αφρόκρεμα των σελεμπριτι στις ΗΠΑ. Δηλαδή οι πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί και τραγουδιστές που χρησιμοποίησαν τα σοσιαλ τους για να φανατισουν τους φαν και ακολούθους τους με προπαγάνδα, ψευδείς ειδήσεις, και ασταμάτητες εμονικεςς κατηγορίες τα τελευταία 6 χρόνια.

Επειδή τυχαίνει λόγω επαγγέλματος να έχω επαφή με το Τουίτερ, η ψύχωση τους με τον Τραμπ ήταν σε σημείο αρρώστιας.

Έπρεπε λοιπόν να μπαναρουν όλους αυτούς και τα σάιτ τα ειδησεογραφικά, και όχι τον Τραμπ.

Και μη ξεχνάτε ότι το συμβάν με το Καπιτώλιο ήταν προγραμματισμένο να γίνει προκειμένου να στραφούν τα βλέμματά του κόσμου σε αυτό και να ξεχαστεί οριστικά η νοθεία που έγινε ώστε να βγεί ο Μπάιντεν.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και όσοι διαφωνούν ας συνδέσουν καμία κεραία εκεί που ξέρουν, για να μην χάνουν την προπαγάνδα των καναλιών είς βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Last edited 3 years πριν by Πετρουλα
Startv Διευθυντης

Πετρουλα τα λες τοσο καλα! Σκεψου να σε παρουμε στο Σταρτ να λες τον καιρο! Αντικατασττης μπογδανος.

SUPS 👨‍⚖️

Πετρούλα ο Σουλτάν τι κάνει?

Λιάκος

Πετρούλα που χάθηκες ρε συ, πότε τελειώνεις το βίβλιο; Μήπως το ξαναγύρισες;

naord

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΤΑ ΦΑΦΣΙΣΤΙΚΑ ΣΟΣΙΑΛ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.ΑΡΣΙΣΤΕΡΑ ΣΟΣΙΑΛ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ,Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ Κ ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΗ ΤΥΠΟΥ ΙΡΑΝ ΣΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Κ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΒΟΔΙΑ.ΝΑ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΕ ΤΩΡΑ …ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΗ Κ ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΔΩ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΙΝΤΕΝ Κ ΤΗΣ ΧΙΛΑΡΙ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΟΙΣΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ Β.ΑΦΡΙΚΗ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΝΩ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Software Instagram

Instagram: Θα θολώνει τις γυμνές φωτογραφίες που στέλνονται σε ανηλίκους

Το Instagram ετοιμάζεται να λανσάρει μια νέα λειτουργία ασφαλείας που θολώνει τις γυμνές εικόνες στα μηνύματα.

Software Instagram TikTok

TikTok: Ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Instagram με την εφαρμογή Notes για φωτογραφίες

To ΤikTok ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί ευθέως το Instagram με μια νέα εφαρμογή για φωτογραφίες που, όπως διέρρευσε, θα λέγεται Notes.