Facebook: Τι πραγματικά αλλάζει Meta την μετονομασία;

, Facebook: Τι πραγματικά αλλάζει Meta την μετονομασία;

H είδηση του rebranding σε Meta της μητρικής εταιρείας των Facebook, Oculus, WhatsApp, Instagram έφερε πολλές απορίες στο κοινό των χρηστών. Υπάρχουν πολλά που αλλάζουν και ακόμα περισσότερα που μένουν εντελώς τα ίδια.

Αρχικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές του Facebook, του WhatsApp και του Instagram δεν πρόκειται να αλλάξουν. Εάν κάποιος περίμενε ότι η αλλαγή του ονόματος της μητρικής εταιρείας σε Meta θα έφερνε και πλήρη αλλαγή ονόματος στο πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη, μάλλον θα απογοητευτεί. Η αλήθεια είναι ότι η Facebook ακολουθεί την πολιτική της Google με τη δημιουργία της Alphabet, ως ομπρέλας που θα περικλείει όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι στο πλαίσιο της ενοποίησης των υπηρεσιών κάτω από την κοινή ομπρέλα του Meta, δεν θα απαιτείται από κάποιον χρήστη να έχει λογαριασμό σε όλες τις υπηρεσίες προκειμένου να χρησιμοποιήσει προϊόντα και υπηρεσίες. Η έμφαση του metaverse δίδεται στο πεδίο της ενοποίησης του Virtual Reality με το Augmented Reality και σε αυτό το πλαίσιο, η μεγάλη αλλαγή έρχεται στο Oculus, το οποίο ως όνομα πρόκειται να μας εγκαταλείψει εντελώς.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τονίζουν ότι όλη αυτή η μετονομασία έχει γίνει για να αλλάξει η ατζέντα υπέρ του Facebook μετά το πλήθος αρνητικών ειδήσεων που έχουν συγκεντρωθεί, μετά τις αποκαλύψεις περί των πολιτικών που ακολουθεί. Πολλά είναι αυτά που θα δούμε στο μέλλον από τη Meta, ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους κάποιες πληροφορίες για προϊόντα που ετοιμάζονται.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Epicus

Αυτό που παρουσίασε ο Zuckerberg θα είναι ότι χειρότερο θα κυκλοφορήσει στο μέλλον. Τώρα κρατάς το κινητό στο χέρι, είσαι στο δωμάτιο, σου μιλάνε και απαντάς μηχανικά και φυσικά δεν θυμάσαι τί σου είπαν γιατί είσαι αφοσιωμένος στο κινητό. Όταν θα φοράς τα γυαλιά και θα “ταξιδεύεις” στον εικονικό κόσμο, δεν θα θέλεις να είναι κανείς στο δωμάτιο. Θα είσαι μόνος και αποξενωμένος σε μια εικονική ουτοπία.. thumbs down που λέμε και στα ξένα.

SUPS 👨‍⚖️

Οκ και εμεις εχουμε δει dark mirror χαλαρωσε λιγο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.