Falcon 9: Εξερράγη ο πύραυλος της SpaceX [video]

Ο πύραυλος Falcon 9 της Space X που εκτοξεύηκε από το Cape Canaveral, ανατινάχτηκε 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του. Ο πύραυλος θα μετέφερε ένα φορτίο στον Διεθνή διαστημικό Σταθμό, και ήταν μη επανδρωμένος. Ήταν ο ο πρώτος Falcon 9 που απέτυχε, μετά από 18 αποστολές.

Η συγκεκριμένη αποστολή θα ήταν επίσης η τρίτη δοκιμή της SpaceX για τον επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο. Το πρώτο μέρος του πυραύλου αναμενόταν να αποσυνδεθεί 3 λεπτά μετά την εκτόξευση και να προσγειωθεί σε ένα drone ship στην θάλασσα. Τώρα η επόμενη δοκιμή για την τεχνολογία αυτή θα γίνει στις 9 Αυγούστου, όπου έχει προγραμματιστεί η εκτόξευση ενός δορυφόρου.

Ευτυχώς δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ζωή των αστροναυτών στον διαστημικό σταθμό, ενώ η Ρωσία έχει σχεδιάσει μια νέα αποστολή για τον διαστημικό σταθμό στις 3 Ιουλίου. Συνήθως η NASA σχεδιάζει τις αποστολές ώστε να έχει αρκετό stock για αρκετούς μήνες. Αυτή τη φορά οι οι προμήθειες αρκούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ο Elon Musk ανέφερε ότι αυτό το ατύχημα έγινε εξαιτίας της έκρηξης μιας δεξαμενής υγρού οξυγόνου. Η αποστολή μετέφερε 2250 κιλά τροφής και επιστημονικού εξοπλισμού. Αυτή ήταν η τρίτη αποστολή ανεφοδιασμού που αποτυγχάνει τον τελευταίο χρόνο.

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 29 Ιουνίου 2015 20:43

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.