FBI: Μπορεί να κρυφοκοιτάζει τα μηνύματα σε WhatsApp και iMessage

, FBI: Μπορεί να κρυφοκοιτάζει τα μηνύματα σε WhatsApp και iMessage

Ένα έγγραφο που δίνει στη δημοσιότητα το περιοδικό Rolling Stone, δείχνει ότι το FBI μπορεί να παρακολουθεί το WhatsApp και το iMessage. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο υπηρεσίες υπερηφανεύονται για την εχεμύθεια και την κρυπτογράφηση που προσφέρουν…

Ένας από τους βασικούς λόγους χρήσης του WhatsApp που ανήκει στη Meta, όσο και του iMessage που ανήκει στην Apple είναι η κρυπτογραφημένη και ασφαλής επικοινωνία που προσφέρουν στους χρήστες τους. Αυτό, μάλλον, δεν είναι αρκετό για να σταματήσει το FBI από το να μπορεί να παρακολουθεί τις συνομιλίες και μάλιστα με ευκολία.

Το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το περιοδικό Rolling Stone προέρχεται από το FBI και δηλώνει ευθαρσώς ότι τόσο το WhatsApp όσο και το iMessage μπορούν να γίνουν αντικείμενο παρακολούθησης με χαρακτηριστική ευκολία. Για να είμαστε δίκαιοι, το έγγραφο του FBI αναγνωρίζει ότι οι δύο δημοφιλείς υπηρεσίες προσφέρουν αρκετή προστασία από hackers, δεν είναι η ασφάλεια αυτή αρκετή για να αποτρέψει το FBI από το να μπορεί να βλέπει τις συνομιλίες που θεωρούνται ύποπτες, δεδομένου ότι υπάρχει η κατάλληλη νομιμοποίηση για να το πράξει αυτό.

Στο έγγραφο του FBI, το οποίο έχει ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2021, αποτελεί έναν οδηγό για το ποια δεδομένα μπορεί το FBI και άλλοι εκπρόσωποι του Νόμου να ζητούν από 9 υπηρεσίες ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Boris

Από τα τελευταία νέα:
Το FBI ανέταξε σήμερα, αποκαλύπτοντας ένα έγγραφο (https://www.documentcloud.org/documents/21114562-jan-2021-fbi-infographic-re-lawful-access-to-secure-messaging-apps-data) σχετικά με τον έλεγχό του δυνατότητες των χρηστών των messenger WhatsApp, Facebook, Telegram, Viber, Signal, Threema, WeChat, Line και Wickr. Ως αποτέλεσμα, έγινε γνωστό ότι όλοι οι αγγελιοφόροι είναι εγγυημένοι ότι μοιράζονται μεταδεδομένα, ώρα, ημερομηνίες, διευθύνσεις IP, συνδεδεμένους αριθμούς τηλεφώνου και άλλες πληροφορίες με Αμερικανούς αξιωματικούς επιβολής του νόμου.
Περισσότερη διασκέδαση και περισσότερη διασκέδαση. Ήρθε η ώρα να μεταναστεύσουμε στο Οικοσύστημα της Ουτοπίας, με ασφάλεια και ανώνυμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software featured WhatsApp

WhatsApp: Πλέον μπορείτε να καρφιτσώνετε πολλά μηνύματα σε μια συνομιλία

Πριν από μερικούς μήνες, το WhatsApp κυκλοφόρησε τη δυνατότητα να καρφιτσώνετε μηνύματα σε ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέες λειτουργίες για την προστασία των χρηστών – Θα εμποδίζονται τα screetshots των φωτογραφιών προφίλ

Το WhatsApp λαμβάνει σοβαρά υπόψη το απόρρητό σας με μια νέα λειτουργία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμή beta.