Internet

Φθηνότερες οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα SMS εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης

Από αύριο 15 Μαΐου θα γίνουν φηθνότερες οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), σύμφωνα με τους νέους Κοινοτικούς κανόνες. Αυτό σημαίνει ότι οι για τις τηλεφωνικές κλήσεις μέσω σταθερού και κινητού τηλεφώνου και για την αποστολή SMS από μία χώρα της Ε.Ε. σε άλλη θα ισχύουν ανώτατα όρια 19 λεπτών του ευρώ ανά λεπτό κλήσης (+ ΦΠΑ) και 6 λεπτών του ευρώ ανά SMS (+ ΦΠΑ).

Στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ, ο οποίος εξαρτάται από το κράτος-μέλος του φορέα εκμετάλλευσης του καλούντος (οι συντελεστές ΦΠΑ των κρατών-μελών της Ε.Ε. κυμαίνονται από 17% έως 27%). Οι καταναλωτές δηλαδή, που καλούν από τη χώρα τους σε άλλη χώρα της Ε.Ε. ή στέλνουν μήνυμα, θα καταβάλλουν κατ’ ανώτατο όριο τις παραπάνω τιμές.

Οι νέοι κανόνες ισχύουν και στις 28 χώρες της Ε.Ε., ενώ για τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα SMS από τη Νορβηγία, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν, οι κανόνες θα τεθούν σε εφαρμογή μόλις ενσωματωθούν στη συμφωνία για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Το όριο της ανώτατης τιμής – όπως διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ισχύει μόνο για ιδιώτες πελάτες, όχι για τους εταιρικούς πελάτες.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 14 Μαΐου 2019 14:05

Σχόλια

  • Υπηρεσίες που φθίνουν και χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο.. Τα δεδομένα πρέπει να φθηνύνουν όχι οι υπηρεσίες φωνής και SMS.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.