Fugaku: Το ταχύτερο super computer στον κόσμο είναι ARM-based

, Fugaku: Το ταχύτερο super computer στον κόσμο είναι ARM-based

Στον κόσμο εν έτη 2020 υπάρχουν πολλά και διαφορετικά super computers, τα οποία έχουν ως στόχο να λύσουν προβλήματα της κοινωνίας και να βοηθήσουν στην καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων. Ένα super computer με έδρα την Ιαπωνία που βασίζεσαι σε ARM chips αναδείχθηκε ως το κορυφαίο super computer στον κόσμο. Το super computer των Riken και Fujitsu χρησιμοποιεί το Fujitsu A64FX SoC το οποίο έχει 48 πυρήνες και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα ARM-based super computer να φτάνει στην κορυφή.

Το Fugaku όπως ονομάζεται κατάφερε να φτάσει τα 415.5petaflops πράγμα που σημαίνει ότι είναι κατά 2.8 φορές ταχύτερο από το super computer της IBM που ακούει στο όνομα Summit. Το Fugaku θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το επόμενο έτος ενώ προς το παρόν έχει χρησιμοποιηθεί στην έρευνα κατά του κορονοϊού.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.