Garmin: Επιβεβαίωσε σοβαρή κυβερνοεπίθεση που έθεσε offline τα συστήματα της

garmin cyberattack

Εδώ και αρκετές ημέρες, συγκεκριμένα από τις 23 Ιουλίου, η Garmin αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα συστήματα της. Εξαιτίας μιας μεγάλη κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε, τα συστήματα της εταιρείες βρίσκονται offline από την περασμένη Πέμπτη.

Μέχρι τώρα, η εταιρεία έδινε ελάχιστες πληροφορίες, ενώ προσπαθούσε να διατηρεί σχετικά ενήμερους τους πελάτες της. Τελικά, αποφάσισε να τοποθετηθεί επί του θέματος και να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν διέρρευσαν στοιχεία χρηστών

Αρχικά, η Garmin επιβεβαίωσε και επίσημα ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα να κρυπτογραφηθούν κάποια από τα συστήματα της. Εξαιτίας αυτού, ο ιστότοπος της εταιρείας και το σύστημα υποστήριξης δεν λειτουργούσαν σωστά, οι εφαρμογές δεν συνδέονταν στους servers και δεν ανταποκρίνονταν όπως θα έπρεπε, και πολλά άλλα.

Η Garmin ισχυρίζεται ότι προς το παρόν δεν έχει στα χέρια της στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως οι επιτηθέμενοι είχαν πρόσβαση σε σημαντικά προσωπικά δεδομένα των πελατών της, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών ή οικονομικών στοιχείων από το Garmin Pay.

Με αργούς ρυθμούς η επαναφορά των συστημάτων

Αν και τα συστήματα της Garmin επανέρχονται σταδιακά, η εταιρεία επισημαίνει ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρις ότου όλα λειτουργούν όπως πριν. Επίσης, τόνισε ότι πιθανότατα θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος μέχρι να συγχρονιστούν πλήρως όλα τα δεδομένα, όταν όλες οι υπηρεσίες της επανέλθουν.

Τέλος, η Garmin ανέφερε πως η λειτουργικότητα των προϊόντων της δεν επηρεάστηκε, παρά μόνο σε διαδικτυακό επίπεδο. Όμως, με δεδομένο ότι τα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας είναι έξυπνα και συνδέονται σε αρκετές online υπηρεσίες, σίγουρα οι κάτοχοι τους δεν βιώνουν και την καλύτερη εμπειρία χρήσης τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Διογενης

Πραγματικά απίστευτο… Και μια εβδομάδα μετά, ακόμα δεν δουλεύουν όλα, πχ δεν μπορώ να εγκαταστήσω τίποτα στο 245 μου από το Connect IQ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E24 – 25/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για security updates στα smartphone, πλατφόρμα Web OS, Huawei Mate X2, Apple, νέα παρτίδα PlayStation 5 Digital στην Ελλάδα, ελικόπτερο Ingenuity και Bitcoin.

Internet 5G

Οι περισσότεροι που ανησυχούν για το 5G κατοικούν στην Αμερική

Μία πρόσφατη έρευνα της Prolifics Testing πιστοποιεί ότι στις ΗΠΑ βλέπουν με αρκετό σκεπτικισμό την επέκταση του 5G.

Internet Hackers

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βλέπουν ρωσική ανάμιξη στις επιθέσεις hacking

Οι επιθέσεις hacking των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν σοβαρά σημάδια ρωσικής ανάμιξης σύμφωνα με τους ισχυρούς της τεχνολογίας.

Internet Facebook

Το Facebook επαναφέρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην Αυστραλία

Το Facebook εμφανίζεται ευχαριστημένο με τις αλλαγές στη νομοθεσία της Αυστραλίας και αποφάσισε να εμφανίζει και πάλι ειδήσεις.