Garmin: Επιβεβαίωσε σοβαρή κυβερνοεπίθεση που έθεσε offline τα συστήματα της

Garmin, Garmin: Επιβεβαίωσε σοβαρή κυβερνοεπίθεση που έθεσε offline τα συστήματα της

Εδώ και αρκετές ημέρες, συγκεκριμένα από τις 23 Ιουλίου, η Garmin αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα συστήματα της. Εξαιτίας μιας μεγάλη κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε, τα συστήματα της εταιρείες βρίσκονται offline από την περασμένη Πέμπτη.

Μέχρι τώρα, η εταιρεία έδινε ελάχιστες πληροφορίες, ενώ προσπαθούσε να διατηρεί σχετικά ενήμερους τους πελάτες της. Τελικά, αποφάσισε να τοποθετηθεί επί του θέματος και να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεν διέρρευσαν στοιχεία χρηστών

Αρχικά, η Garmin επιβεβαίωσε και επίσημα ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα να κρυπτογραφηθούν κάποια από τα συστήματα της. Εξαιτίας αυτού, ο ιστότοπος της εταιρείας και το σύστημα υποστήριξης δεν λειτουργούσαν σωστά, οι εφαρμογές δεν συνδέονταν στους servers και δεν ανταποκρίνονταν όπως θα έπρεπε, και πολλά άλλα.

Η Garmin ισχυρίζεται ότι προς το παρόν δεν έχει στα χέρια της στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν πως οι επιτηθέμενοι είχαν πρόσβαση σε σημαντικά προσωπικά δεδομένα των πελατών της, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών ή οικονομικών στοιχείων από το Garmin Pay.

Με αργούς ρυθμούς η επαναφορά των συστημάτων

Αν και τα συστήματα της Garmin επανέρχονται σταδιακά, η εταιρεία επισημαίνει ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες μέχρις ότου όλα λειτουργούν όπως πριν. Επίσης, τόνισε ότι πιθανότατα θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος μέχρι να συγχρονιστούν πλήρως όλα τα δεδομένα, όταν όλες οι υπηρεσίες της επανέλθουν.

Τέλος, η Garmin ανέφερε πως η λειτουργικότητα των προϊόντων της δεν επηρεάστηκε, παρά μόνο σε διαδικτυακό επίπεδο. Όμως, με δεδομένο ότι τα περισσότερα προϊόντα της εταιρείας είναι έξυπνα και συνδέονται σε αρκετές online υπηρεσίες, σίγουρα οι κάτοχοι τους δεν βιώνουν και την καλύτερη εμπειρία χρήσης τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Διογενης

Πραγματικά απίστευτο… Και μια εβδομάδα μετά, ακόμα δεν δουλεύουν όλα, πχ δεν μπορώ να εγκαταστήσω τίποτα στο 245 μου από το Connect IQ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.