Για κυβερνοεπίθεση ετοιμάζεται η Γερμανία εν όψει του G20

κυβερνοεπίθεση Γερμανία, Για κυβερνοεπίθεση ετοιμάζεται η Γερμανία εν όψει του G20

Έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε είδους επίθεση, ακόμη και διαδικτυακή, φαίνεται να είναι η Γερμανία, εν όψει της Συνόδου των G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 7-8 Ιουλίου.

Εκτός από τους 20.000 αστυνομικούς, τα λαγωνικά, τα άλογα και τα ελικόπτερα, το Reuters αναφέρει ότι προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι Γερμανοί δεν θα δεχτούν διαδικτυακή επίθεση, η κυβέρνηση της χώρας θα έχει σε ετοιμότητα και την “αφρόκρεμα» των ειδικών σε ζητήματα κυβερνοεπίθεσης.

Σύμφωνα με τον Arne Schönbohm, Πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Πληροφοριών, η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όπως είναι για παράδειγμα οι κυβερνοεπιθέσεις από ομάδες όπως οι Anonymous και Lulzsec ή οι επιθέσεις από κυβερνήσεις άλλων χωρών όπως η Ρωσία.

Ο Schönbohm δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για συγκεκριμένες κυβερνοεπιθέσεις, αλλά η υπηρεσία διεξάγει τις λεγόμενες δοκιμές διείσδυσης, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των δικτύων υπολογιστών, οι οποίοι θα σχετίζονται ή θα χρησιμοποιηθούν στη σύνοδο.

Εκτός όμως από τη Γερμανία, ο Schönbohm ανέφερε ότι και οι αντίστοιχοι αξιωματούχοι για ζητήματα ασφαλείας άλλων χωρών του G20 βρίσκονται σε επαφή προκειμένου να προστατευθούν τα δίκτυα, οι κάμερες ασφαλείας και ο υπόλοιπος εξοπλισμός ασφαλείας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.

Internet Hackers

Google: Μαζικές επιθέσεις Ρώσων χάκερ στην Ουκρανία

H Google μέσα από έκθεση γνωστοποίησε ότι Ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν συνεχόμενες ψηφιακές επιθέσεις εναντίον ουκρανικών στόχων, παρά το πέρας της μεγάλης έντασης.