#GIVEASHIT: Καμπάνια για τη δημιουργία βάσης δεδομένων με φωτογραφίες κοπράνων

#GIVEASHIT, #GIVEASHIT: Καμπάνια για τη δημιουργία βάσης δεδομένων με φωτογραφίες κοπράνων

Αρκετές φορές τυχαίνει το αντικείμενο των ερευνών μιας εταιρείας ή ομάδας να εκπλήσσει το κοινό. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν διαφέρει καθόλου. Δύο εταιρείες, η Seed Health και η Auggi, ξεκίνησαν την καμπάνια #GIVEASHIT και συλλέγουν φωτογραφίες κοπράνων, για επιστημονικούς σκοπούς.

Η καμπάνια #GIVEASHIT και η βάση δεδομένων

Όσο παράξενο και να ακούγεται, πρόκειται για πραγματικό project με το οποίο ασχολούνται η Auggi και η Seed Health. Η πρώτη είναι μία startup που ασχολείται με θέματα υγείας και έχει αναπτύξει μία εφαρμογή για τον εντοπισμό των γαστρεντερικών προβλημάτων. Από την άλλη, η Seed Health ασχολείται με τις επιπτώσεις των μικροβίων στην ανθρώπινη υγεία και πουλάει προβιοτικά.

Με στόχο τη συλλογή φωτογραφιών από ανθρώπινα κόπρανα, οι δύο εταιρείες δημιούργησαν την καμπάνια #GIVEASHIT. Σκοπός των Seed Health και Auggi είναι να δημιουργήσουν μία βάση δεδομένων, και όχι κάποιο Instagram style κοινωνικό δίκτυο, η οποία θα περιέχει αποκλειστικά και μόνο αυτές τις εικόνες.

Οι εταιρείες ελπίζουν να συλλέξουν 100.000 φωτογραφίες και να ξεκινήσουν μία εκτενή έρευνα σχετικά με ασθένειες που σχετίζονται με το έντερο. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν ανθρώπους με εντερικές δυσλειτουργίες να εντοπίζουν πιο εύκολα τις αιτίες του προβλήματος και ενδεχομένως τις πιθανές λύσεις.

Επιπλέον, η Seed Health και η Auggi επιθυμούν η βάση δεδομένων που θα δημιουργήσουν να βοηθήσει άτομα με κοινές παθήσεις, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή IBS. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν επίσης να προσφέρουν αυτά τα δεδομένα σε ερευνητές που πραγματοποιούν αντίστοιχες μελέτες.

Η Auggi ελπίζει να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που στέλνουν οι χρήστες για να δημιουργήσει μια εφαρμογή, η οποία θα βοηθήσει άτομα με χρόνιες παθήσεις του εντέρου να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του πεπτικού τους συστήματος. Μάλιστα, η εταιρεία πιστεύει ότι θα έχει έτοιμο το app μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Επιπλέον, η Auggi δημιούργησε ήδη μία μικρή βάση δεδομένων με 36.000 εικόνες από ψεύτικα κόπρανα που έχουν κατασκευαστεί από μπλε πλαστελίνη. Το χρώμα επιλέχθηκε επίτηδες ώστε οι εικόνες να μην “τρομάζουν” τους ανθρώπους.

Οι φωτογραφίες των ψεύτικων κοπράνων χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση AI που αναγνωρίζει τη σύσταση τους σύμφωνα με την κλίμακα Bristol. Το AI είναι σε θέση να εντοπίζει τη σύσταση σχεδόν με 100% επιτυχία. Αν και μάλλον τα καταφέρνει τόσο καλά διότι τα κόπρανα είναι φτιαγμένα από πλαστελίνη, οπότε έχουν ακριβώς την ίδια πυκνότητα, υφή, και τα λοιπά.

Υποβολή συμμετοχής

Αν θέλετε να συμμετέχετε στη βάση δεδομένων των Seed Health και Auggi, μπορείτε μπείτε από το κινητό σας στη σελίδα της καμπάνιας #GIVEASHIT και να καταθέσετε τη δική σας φωτογραφία. Οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι αρκετοί θα επιλέξουν αν αποστείλουν τουλάχιστον μία φωτογραφία, αλλά ελπίζουν οι χρήστες να ενημερώνουν τη βάση με μελλοντικά δείγματα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones AI Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Πώς θα αναβαθμιστεί το τσιπ Α18 Pro για να ενισχύσει την τεχνητή νοημοσύνη

Μεγαλύτερο θα είναι το τσιπ A18 Pro επόμενης γενιάς της Apple για μοντέλα iPhone 16 Pro, για ενισχυμένη απόδοση τεχνητής νοημοσύνης.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.