#GIVEASHIT: Καμπάνια για τη δημιουργία βάσης δεδομένων με φωτογραφίες κοπράνων

#GIVEASHIT Seed Health Auggi

Αρκετές φορές τυχαίνει το αντικείμενο των ερευνών μιας εταιρείας ή ομάδας να εκπλήσσει το κοινό. Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν διαφέρει καθόλου. Δύο εταιρείες, η Seed Health και η Auggi, ξεκίνησαν την καμπάνια #GIVEASHIT και συλλέγουν φωτογραφίες κοπράνων, για επιστημονικούς σκοπούς.

Η καμπάνια #GIVEASHIT και η βάση δεδομένων

Όσο παράξενο και να ακούγεται, πρόκειται για πραγματικό project με το οποίο ασχολούνται η Auggi και η Seed Health. Η πρώτη είναι μία startup που ασχολείται με θέματα υγείας και έχει αναπτύξει μία εφαρμογή για τον εντοπισμό των γαστρεντερικών προβλημάτων. Από την άλλη, η Seed Health ασχολείται με τις επιπτώσεις των μικροβίων στην ανθρώπινη υγεία και πουλάει προβιοτικά.

Με στόχο τη συλλογή φωτογραφιών από ανθρώπινα κόπρανα, οι δύο εταιρείες δημιούργησαν την καμπάνια #GIVEASHIT. Σκοπός των Seed Health και Auggi είναι να δημιουργήσουν μία βάση δεδομένων, και όχι κάποιο Instagram style κοινωνικό δίκτυο, η οποία θα περιέχει αποκλειστικά και μόνο αυτές τις εικόνες.

Οι εταιρείες ελπίζουν να συλλέξουν 100.000 φωτογραφίες και να ξεκινήσουν μία εκτενή έρευνα σχετικά με ασθένειες που σχετίζονται με το έντερο. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν ανθρώπους με εντερικές δυσλειτουργίες να εντοπίζουν πιο εύκολα τις αιτίες του προβλήματος και ενδεχομένως τις πιθανές λύσεις.

Επιπλέον, η Seed Health και η Auggi επιθυμούν η βάση δεδομένων που θα δημιουργήσουν να βοηθήσει άτομα με κοινές παθήσεις, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή IBS. Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν επίσης να προσφέρουν αυτά τα δεδομένα σε ερευνητές που πραγματοποιούν αντίστοιχες μελέτες.

Η Auggi ελπίζει να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες που στέλνουν οι χρήστες για να δημιουργήσει μια εφαρμογή, η οποία θα βοηθήσει άτομα με χρόνιες παθήσεις του εντέρου να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του πεπτικού τους συστήματος. Μάλιστα, η εταιρεία πιστεύει ότι θα έχει έτοιμο το app μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Επιπλέον, η Auggi δημιούργησε ήδη μία μικρή βάση δεδομένων με 36.000 εικόνες από ψεύτικα κόπρανα που έχουν κατασκευαστεί από μπλε πλαστελίνη. Το χρώμα επιλέχθηκε επίτηδες ώστε οι εικόνες να μην “τρομάζουν” τους ανθρώπους.

Οι φωτογραφίες των ψεύτικων κοπράνων χρησιμοποιήθηκαν για την εκπαίδευση AI που αναγνωρίζει τη σύσταση τους σύμφωνα με την κλίμακα Bristol. Το AI είναι σε θέση να εντοπίζει τη σύσταση σχεδόν με 100% επιτυχία. Αν και μάλλον τα καταφέρνει τόσο καλά διότι τα κόπρανα είναι φτιαγμένα από πλαστελίνη, οπότε έχουν ακριβώς την ίδια πυκνότητα, υφή, και τα λοιπά.

Υποβολή συμμετοχής

Αν θέλετε να συμμετέχετε στη βάση δεδομένων των Seed Health και Auggi, μπορείτε μπείτε από το κινητό σας στη σελίδα της καμπάνιας #GIVEASHIT και να καταθέσετε τη δική σας φωτογραφία. Οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι αρκετοί θα επιλέξουν αν αποστείλουν τουλάχιστον μία φωτογραφία, αλλά ελπίζουν οι χρήστες να ενημερώνουν τη βάση με μελλοντικά δείγματα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Tech Podcast

Tech Podcast: Εβδομαδιαίο podcast τεχνολογίας S01E24 – 25/02/2021

Σε αυτή την εκπομπή συζητάμε για security updates στα smartphone, πλατφόρμα Web OS, Huawei Mate X2, Apple, νέα παρτίδα PlayStation 5 Digital στην Ελλάδα, ελικόπτερο Ingenuity και Bitcoin.

Internet 5G

Οι περισσότεροι που ανησυχούν για το 5G κατοικούν στην Αμερική

Μία πρόσφατη έρευνα της Prolifics Testing πιστοποιεί ότι στις ΗΠΑ βλέπουν με αρκετό σκεπτικισμό την επέκταση του 5G.

Internet Hackers

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί βλέπουν ρωσική ανάμιξη στις επιθέσεις hacking

Οι επιθέσεις hacking των τελευταίων εβδομάδων δείχνουν σοβαρά σημάδια ρωσικής ανάμιξης σύμφωνα με τους ισχυρούς της τεχνολογίας.

Internet Facebook

Το Facebook επαναφέρει το ειδησεογραφικό περιεχόμενο στην Αυστραλία

Το Facebook εμφανίζεται ευχαριστημένο με τις αλλαγές στη νομοθεσία της Αυστραλίας και αποφάσισε να εμφανίζει και πάλι ειδήσεις.