Gmail: Απατεώνες έχουν βρει τρόπο να κάνουν κατάχρηση του μπλε τικ επαλήθευσης

Google Gmail, Gmail: Απατεώνες έχουν βρει τρόπο να κάνουν κατάχρηση του μπλε τικ επαλήθευσης

Οι απατεώνες πάντα βρίσκουν τρόπους και εργαλεία για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους στο διαδίκτυο και να τους κάνουν να τους πιστέψουν.

Πρόσφατα η Google πρόσθεσε στο Gmail ένα μπλε τικ επαλήθευσης των μηνυμάτων προκειμένου οι χρήστες να ξέρουν ποιοι είναι οι επαληθευμένοι αποστολείς στα εισερχόμενά τους. Δυστυχώς, όμως, επιτήδειοι φαίνεται πως έχουν ήδη βρει τρόπο να κάνουν κατάχρηση του συστήματος της Google.

Το Gmail προσφέρει σε εταιρείες και οργανισμούς τη δυνατότητα να επαληθεύουν την ταυτότητά τους με συστήματα όπως το BIMI, το VMC και το DMARC. Όταν μια εταιρεία ξεπεράσει τους απαραίτητους ελέγχους για να αποδείξει ότι είναι πράγματι αυτή, το Gmail θα αρχίσει να εμφανίζει το λογότυπό της, καθώς και αυτό το μπλε τικ δίπλα στο όνομά της.

Όμως, όπως παρατήρησε ο μηχανικός κυβερνοασφάλειας Chris Plummer, πρόσφατα ορισμένοι απατεώνες φαίνεται ότι βρήκαν έναν τρόπο να παρακάμπτουν τις προστασίες της Google και να κάνουν τα μηνύματά τους να φαίνονται σαν να προέρχονται από μια επίσημη πηγή για να περάσουν τους ελέγχους ακεραιότητας.

Ο Plummer επικοινώνησε με την Google για να την ενημερώσει για αυτήν την κατάσταση και είδε την αναφορά του σφάλματος να απαντάται με τη σημείωση ότι αυτή ήταν κατά κάποιον τρόπο «προβλεπόμενη συμπεριφορά». Στη συνέχεια, ο Plummer μπήκε απογοητευμένος στο Twitter για να εκφράσει τα παράπονά του και η ανταπόκριση που έλαβε ήταν τόσο μεγάλη που ανάγκασε τη Google να κινητοποιηθεί. Περιμένουμε λοιπόν το πρόβλημα πίσω από αυτό το exploit να εντοπιστεί και θα επιλυθεί γρήγορα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.