Gmail, Πλέον θα χρησιμοποιεί μόνο HTTPS για ενδοϋπηρεσιακά μηνύματα

Η Google τα τελευταία χρόνια ενισχύει σταθερά την συνολική ασφάλεια των υπηρεσιών και εφαρμογών της. Η πιο πρόσφατη ενέργεια σε αυτόν τον αγώνα υπέρ της ασφάλειας είναι η χρήση HTTPS και κρυπτογράφησης εξολοκλήρου του Gmail. Από σήμερα, κάθε φορά που στέλνεται ή ελέγχεται Gmail, αυτό θα γίνεται μέσω ασφαλούς σύνδεσης HTTPS.

Ιδανικά, αυτό σημαίνει πως η επικοινωνία μεταξύ της συσκευής που χρησιμοποιείτε και τους διακομιστές της Google θα είναι ασφαλής, και κανείς δεν θα μπορεί να “κρυφοκοιτάζει” τις συνομιλίες σας. Αυτή η επιλογή φυσικά ήταν δυνατή από το 2010, αλλά πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα μη-ασφαλούς περιήγησης χρησιμοποιώντας το Gmail.

Συνεχίζοντας, η Google από εδώ και στο εξής θα κρυπτογραφεί όλα τα μηνύματα του Gmail που κινούνται μεταξύ των διακομιστών της. Όταν ανταλλάσσετε mails με κάποιον άλλον χρήστη Gmail, η επικοινωνία σας θα είναι επίσης εντελώς κρυπτογραφημένη. Ο κολοσσός αναζήτησης δήλωσε πως αυτές οι κινήσεις έγιναν κορυφαία προτεραιότητα μετά τις αποκαλύψεις του περασμένου καλοκαιριού, εννοώντας φυσικά το σκάνδαλο της NSA.

Δυστυχώς, η Google δεν μπορεί να ελέγξει την ασφάλεια των μηνυμάτων σας όταν αυτά κατευθύνονται προς υπηρεσίες ή παρόχους email εκτός του δικτύου της, αλλά μας χαροποιεί ιδιαίτερα που παίρνει μέτρα για την ασφάλειά μας, μέχρι εκεί που εκτείνονται οι δυνατότητές της.

Gmail, Gmail, Πλέον θα χρησιμοποιεί μόνο HTTPS για ενδοϋπηρεσιακά μηνύματα

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Πάντα μία τέτοια είδηση είναι καλοδεχούμενη, όμως μην ξεχνάμε ότι τα δεδομένα μας, συγκεκριμένα στο σκάνδαλο NSA, δεν υποκλέπτονται από εκτός, αλλά παρέχονται κατευθείαν από τις εταιρείες (εν προκειμένω της Google) στις υπηρεσίες “ασφαλείας”.

ΚωσταςD.

καλα……..

obi

Ας γίνει και μια είδηση
και για την υποκλοπή emails που έκανε η Microsoft
από το λογαριασμό του τύπου που τον συνέλαβαν για τη διαρροή των Windows 8.
Έτσι τον εντόπισαν τον τυπά εκείνον.

Και τώρα λέει η Microsoft υπόσχονται να αλλάξουν τους όρους χρήσης των mail accounts και να μην ξαναϋποκλέψουν κανένα email.

Δουλευόμαστε συνολικά.

Darth

και το master decription key εχει NSA κλπ κλπ…

Sot

Στάχτη στα μάτια μας βάζουν! Εν έτη 2014 θέλουν να μας πουν ότι η ηλεκτρονική επικοινωνία είναι ασφαλής.
Χα χα.. ας γελάσω κλέφτικα. Εδώ έχουν ξεσκίσει τις τράπεζες να της κλέβουν κι έρχεται ο κολοσσός να μας πει ότι ήμαστε ασφαλείς.

minas

Καλή κίνηση απέναντι σε τρίτους κακόβουλους αλλά για ασφάλεια από nsa κλπ είναι αστείο!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.